Η υστεροσκόπηση είναι μία μέθοδος εξέτασης και διόρθωσης ανωμαλιών της μήτρας. Εισάγουμε μια πολύ λεπτή κάμερα (5-6 mm) στον τράχηλο και ελέγχουμε την κοιλότητα της μήτρας. Με τη μέθοδο αυτή αναγνωρίζουμε ανατομικές ανωμαλίες, οι οποίες μπορεί να παίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο τόσο για την υγεία της γυναίκας όσο και για την υπογονιμότητα.

Σε περίπτωση βαριάς αιμορραγίας κατά την περίοδο, ανωμαλιών του κύκλου ή μετεμμηνοπαυσιακής αιμορραγίας μπορούμε να βρούμε πολύποδες, πτυχώσεις, δυσπλασίες ή και κακοήθειες και να λάβουμε κατευθυνόμενες βιοψίες με μεγάλη ακρίβεια.

Μπορούμε να αφαιρέσουμε βλάβες (π.χ. πολύποδες) χωρίς κίνδυνο να αφήσουμε πίσω προβληματικούς ιστούς.

Επιπλέον έχουμε τη δυνατότητα σε μια δυσλειτουργική αιμορραγία της μήτρας να αφαιρέσουμε όλη την εσωτερική επιφάνεια της μήτρας και ουσιαστικά να σταματήσουμε την περίοδο μιας γυναίκας που δεν επιθυμεί να τεκνοποιήσει.

Σε περίπτωση υπογονιμότητας, συνήθως ενοχοποιούνται πολύποδες, ινομυώματα, διαφράγματα ή συμφύσεις που αφαιρούνται με ασφάλεια με επεμβατική υστεροσκόπηση.

Ουσιαστικά η υστεροσκόπηση είναι πλέον ο χρυσός κανόνας διάγνωσης και αντιμετώπισης της πλειοψηφίας των παθήσεων που αφορούν το εσωτερικό της μήτρας-ενδομήτριο-και στα κατάλληλα χέρια είναι εξαιρετικά ασφαλής με μηδαμινό πρακτικά κίνδυνο επιπλοκών για την ασθενή.

Ηεπέμβαση διαρκεί από λίγα λεπτά έως μία ώρα το πολύκαι η ασθενής επιστρέφει στο σπίτι της την ίδια ημέρα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Λαϊκό": Για πρώτη φορά, ράντζα στη Μονάδα Μεταμοσχεύσεων
Εντοπίστηκαν εκατοντάδες νέα γονίδια που συνδέονται με τη διαταραχή χρήσης καπνού
Ασκήσεις για να κρατάτε σε φόρμα τον εγκέφαλο