ΑρχικήΥγεία

Οφθαλμολογία

Προβολή

Αισθητική αναζωογόνηση

Αισθητική αναζωογόνηση των ματιών: Ο ρόλος των fillers

Τα μάτια αποτελούν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προσώπου. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τα μάτια να δείχνουν νεότερα;

 • Οσα πρέπει να γνωρίζετε για το Botox
  Η βοτουλινική τοξίνη, για αισθητικούς λόγους δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί περιορίζεται τοπικά στους μύες. Ολοι μπορούν να κάνουν ενέσεις botox; Πόσο διαρκεί και τι πρέπει να προσέξουμε;
 • Οφθαλμοπλαστική & Αισθητική Οφθαλμολογία
  Η Αισθητική Οφθαλμολογία είναι μια υποειδικότητα της οφθαλμολογίας ανεπτυγμένη περισσότερο στην Ευρώπη και Αμερική και ασχολείται με την αισθητικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις που αφορούν στα μάτια, στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια και την ευρύτερη περιοχή.
 • BOTOX - Η μη χειρουργική κοσμητική θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης γύρω από τα μάτια και το μέτωπο
  Φαίνεται ότι όλοι μιλούν για την κοσμητική θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, την εξαιρετικά αποτελεσματική, μη χειρουργική διαδικασία η οποία μειώνει δραματικά την πιο σκληρή ρυτίδα έκφρασης μέσα σε 7 μέρες και διαρκεί για 4-6 μήνες. Μάθετε τις λεπτομέρειες για την θεραπεία αυτή πριν αποφασίσετε αν είστε καλός υποψήφιος.

Γλαύκωμα: Μπορεί να οδηγήσει στην τύφλωσηΓλαύκωμα: Μπορεί να οδηγήσει στην τύφλωση

Πώς γίνεται η διάγνωση της οφθαλμικής πάθησης; Σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται.

Δακρύρροια

Ξηροφθαλμία: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΞηροφθαλμία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι συμβαίνει όταν τα μάτια μας χάνουν την υγρασία τους; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

 • Δακρύρροια: Πότε τα δάκρυα είναι 'ένοχα'
  Τα δάκρυα είναι ο φυσικός τρόπος του οργανισμού μας να κρατά τα μάτια μας καθαρά και προστατευμένα. Υπάρχει, όμως, περίπτωση αυτός ο μηχανισμός να μη λειτουργεί σωστά και τα δάκρυα να λιμνάζουν στο μάτι μας ή να ρέουν ακατάσχετα.
 • Δακρύρροια: μία ενοχλητική κατάσταση
  Για τους περισσότερους από εμάς ενδεχομένως φαντάζει άγνωστη η ορολογία 'παθήσεις δακρυϊκής συσκευής'. Και όμως πρόκειται για μία κατάσταση που δεν είναι απλώς ενοχλητική αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας!

Πώς θα βγάλουμε τα γυαλιά; Οι τεχνικές της θεραπείας των ματιώνΠώς θα βγάλουμε τα γυαλιά; Οι τεχνικές της θεραπείας των ματιών

Πώς γίνεται η επέμβαση για τη διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος ενός οφθαλμού; Ποιες είναι οι τεχνικές.

Επιπεφυκίτιδα

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα: Τι πρέπει να κάνετεΑλλεργική επιπεφυκίτιδα: Τι πρέπει να κάνετε

Ποιο είναι το βασικό σύμπτωμα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας, μιας πάθησης που συνοδεύει την άνοιξη; Ποια είναι τα είδη της και πώς αντιμετωπίζεται.

 • Εαρινή επιπεφυκίτιδα: Πρόληψη και θεραπεία
  Ποια είδη επιπεφυκίτιδας περιλαμβάνονται στις οφθαλμολογικές αλλεργικές παθήσεις και πώς θεραπεύονται;
 • Η ιογενής επιπεφυκίτιδα και οι τρόποι αντιμετώπισής της
  Η ιογενής επιπεφυκίτιδα είναι μία άκρως μεταδοτική ασθένεια, η οποία μεταδίδεται κυρίως με την επαφή, για όσο διάστημα υπάρχει συμπτωματολογία από τον ασθενή.
 • Εαρινή Επιπεφυκίτιδα
  H άνοιξη, εποχή έξαρσης πολλών φαινομένων αλλεργίας και σημαντικών αλλεργιών των ματιών, δημιουργεί πρόβλημα σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ακόμα και στη χώρα μας.
 • Οι επιπεφυκίτιδες
  Με τον όρο επιπεφυκίτιδα, ορίζουμε την φλεγμονή του επιπεφυκότα (του άσπρου χιτώνα του ματιού). Πρόκειται για μια ομάδα ασθενειών που έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους το κόκκινο ερεθισμένο μάτι. Τα συνοδά συμπτώματα μπορούν να ποικίλουν.

Κερατόκωνος

Κερατόκωνος και θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολίαΚερατόκωνος και θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία

Η βάση της θεραπείας είναι η χορήγηση φακών επαφής και στην πλειονότητά τους οι ασθενείς δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτούς.

 • Ο κερατόκωνος
  Ο κερατόκωνος, είναι μια σχετικά συχνή οφθαλμική νόσος, εκτατική, μη φλεγμονώδης δυστροφία του κεντρικού κερατοειδούς. Ο κερατοειδής λαμβάνει ένα κωνικό σχήμα, προκαλώντας έναν ανώμαλο εξελίσιμο αστιγματισμό με συνέπεια μια θόλωση της όρασης.

Όραση στον σακχαρώδη διαβήτη

Νέο κεφάλαιο στη θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδαςΝέο κεφάλαιο στη θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδας

Το Διαβητικό Οίδημα Ωχράς Κηλίδας είναι η συχνότερη αιτία απώλειας όρασης στους διαβητικούς ασθενείς

Παιδική όραση

Παιδί και παθήσεις ματιών: όσα πρέπει να ξέρουμεΠαιδί και παθήσεις ματιών: όσα πρέπει να ξέρουμε

Πόσο σημαντική είναι η εξέταση από οφθαλίατρο στα παιδιά; Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται και πόσο απαραίτητη είναι;

 • Ερωτήσεις για την όραση που απασχολούν τους γονείς
  Θα αναπτύξει περισσότερη μυωπία το παιδί μου εάν διαβάζει πολύ ή παρακολουθεί πολύ τηλεόραση; Ποια είναι η διαδικασία προστασίας των ματιών του παιδιού στην προσχολική και σχολική ηλικία τόσο στο παιχνίδι όσο και στα σπορ;
 • Μαθητές και όραση
  Οπως και κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη και φέτος μια καινούρια 'στρατιά' μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν την μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι καιρός που οι γονείς και οι οικογένειες γενικότερα μπαίνουν σε μια καινούρια διαδικασία ερωτήσεων και άγχους όσον αφορά την επίδοση που θα έχουν τα παιδιά στο σχολείο.
 • Προβλήματα όρασης στο παιδί
  Η όρασή μας μέχρι τα 6 πρώτα χρόνια της ζωής μας είναι πλαστική, δηλαδή αναπτύσσεται μέχρι να σταθεροποιηθεί στα φυσιολογικά της επίπεδα μετά τα έξι χρόνια.

Πρεσβυωπία

Μέθοδοι αντιμετώπισης της ΠρεσβυωπίαςΜέθοδοι αντιμετώπισης της Πρεσβυωπίας

Η πρεσβυωπία, η νόσος που χαρακτηρίζει τη δυσλειτουργία της κοντινής όρασης, είναι ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα μας απασχολήσει όλους.

 • Πρεσβυωπία: ένα πρόβλημα με πολλές λύσεις
  Η πρεσβυωπία είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη πάθηση, καθώς συνδέεται άρρηκτα με την αύξηση της ηλικίας, με αποτέλεσμα περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι να πάσχουν από αυτήν.
 • Οι Διαθλαστικές Ανωμαλίες και η διόρθωση τους με γυαλιά
  Οι διαθλαστικές ανωμαλίες ή αμετρωπίες είναι όλες εκείνες οι καταστάσεις οι οποίες προκαλούν μια αλλοίωση στην διάθλαση του φωτός από τα διαθλαστικά μέσα με συνέπεια τα αντικείμενα να μην εστιάζονται. Αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε καλή όραση και για να το επιτύχουμε αυτό χρειαζόμαστε διορθωτικά γυαλιά.

Προβλήματα στην όραση της τρίτης ηλικίας

Καταρράκτης: Αποτελεσματική αντιμετώπιση για ένα συχνό πρόβλημαΚαταρράκτης: Αποτελεσματική αντιμετώπιση για ένα συχνό πρόβλημα

Kατά κύριο λόγο εμφανίζεται στις μεγάλες ηλικίες. Ποια είναι τα συμπτώματα που θα μας κάνουν να επισκεφθούμε τον οφθαλμίατρo.

 • Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού
  Τα άτομα που προσβάλλονται, χωρίς να είναι τυφλά, στερούνται σε σχετικά νέα ηλικία και για το υπόλοιπο της ζωής τους απολαύσεις, όπως το διάβασμα και η τηλεθέαση και δεν ανταποκρίνονται αξιοπρεπώς σε ζωτικές τους ανάγκες.
 • Η τρίτη ηλικία και τα προβλήματα στην όραση
  Ενα από τα πιο συχνά προβλήματα όρασης στην τρίτη ηλικία είναι ο καταρράκτης. Στην περίπτωση αυτή ο διαυγής φυσικός φακός του ματιού θαμπώνει σταδιακά.
 • Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας - Μήπως κληρονομείται;
  Η ΗΕΩ αποτελεί τη συχνότερη αιτία απώλειας όρασης σε ασθενείς άνω των 65 ετών μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
 • Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
  Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ) αποτελεί το συχνότερο αίτιο νομικής τύφλωσης στις χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου. Η πάθηση επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς και την ποιότητα ζωής.
 • Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδος
  Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος σχετιζόμενη με την ηλικία, είναι η πιο συχνή αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον δυτικό κόσμο. Η πάθηση αυτή προσβάλει την κεντρική περιοχή του βυθού του ματιού, η οποία είναι και η πιο σημαντική. Η συνέπεια; Μια σταδιακή μείωση της κεντρικής όρασης χωρίς άλλα συμπτώματα.
 • Καταρράκτης
  Ο καταρράκτης, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θόλωσης της όρασής μας μετά από κάποια ηλικία. Ο καταρράκτης είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού. Ολοι οι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία εμφανίζουν μια θόλωση του φακού.

Τύφλωση

Καταρράκτης και γλαύκωμα: Τι σημαίνει η διπλή πάθηση;Καταρράκτης και γλαύκωμα: Τι σημαίνει η διπλή πάθηση;

Είναι οι συχνότερες αιτίες τύφλωσης. Τι συμβαίνει όταν υπάρχει καταρράκτης και γλαυκώματα μαζί; Γίνεται ταυτόχρονη χειρουργική επέμβαση;

 • Παγκόσμια Ημέρα κατά της Τύφλωσης
  Ο εορτασμός της Ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων και των λαών, ούτως ώστε ν’ ελαχιστοποιηθεί ως το 2020 ο αριθμός των τυφλών παγκoσμίως.

Χαλάζιο

Το χαλάζιο και η αντιμετώπισή του

Το χαλάζιο µπορεί να µεγαλώσει αρκετά και να δημιουργήσει σηµαντική, τόσο δυσανεξία όσο και δυσκολία στην πρακτική λειτουργία της όρασης και στην καθημερινή ζωή.

 • Χαλάζιο και Κριθαράκι: Δυο συχνές φλεγμονές των βλεφάρων
  Το χαλάζιο και το κριθαράκι (κριθή) είναι δυό πολύ συχνές φλεγμονές των αδένων των βλεφάρων για τις οποίες καταλήγουμε στον οφθαλμίατρο. Η έγκαιρη επίσκεψη στον ειδικό και η σωστή θεραπεία, μας αποτρέπουν από την ταλαιπωρία του πόνου και την πιθανή χειρουργική αφαίρεση για αισθητικούς λόγους αν παραμείνουν για καιρό χωρίς αντιμετώπιση.

Προστασία των ματιών

8 συμβουλές για την ξηροφθαλμία8 συμβουλές για την ξηροφθαλμία

Αν τα μάτια σας είναι ξηρά και σας πονάνε, τότε είναι καλό να βρείτε την αιτία, για να βρείτε και τη λύση στο πρόβλημα.

Περισσότερα άρθρα για Οφθαλμολογία

Γιατί είναι κόκκινα τα μάτια μου;Γιατί είναι κόκκινα τα μάτια μου;

Ας δούμε τη ρίζα του προβλήματος για να το αντιμετωπίσουμε.

Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Υποχώρηση ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής - Τι γίνεται στις μεγάλες πόλεις [πίνακας]Υποχώρηση ιικού φορτίου στα λύματα της Αττικής - Τι γίνεται στις μεγάλες πόλεις [πίνακας]

Σπάνε τα...κοντέρ στο Ηράκλειο, ενώ και άλλες περιοχές της Κρήτης σημειώνουν αυξήσεις κοντά στο 100%.... Περισσότερα »

1.913 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 28 ακόμη θάνατοι1.913 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 28 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 869 εντοπίζονται στην Αττική και 200 στη Θεσσαλονίκη.... Περισσότερα »

Σαρηγιάννης: Παράταση lockdown για μία εβδομάδα - Παράλληλα μέτρα στη ΘεσσαλονίκηΣαρηγιάννης: Παράταση lockdown για μία εβδομάδα - Παράλληλα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Δικαιώθηκαν οι προβλέψεις του μαθηματικού μοντέλου. Τι προβλέπεται για τον Μάρτιο.... Περισσότερα »

Ινομυαλγία: Πώς εκδηλώνεται και πώς γίνεται η διάγνωσηΙνομυαλγία: Πώς εκδηλώνεται και πώς γίνεται η διάγνωση

Είναι ένα χρόνιο, ετερογενές, πολυπαραγοντικό νόσημα, με ποικίλλουσα συμπτωματολογία, το οποίο συχνά συνυπάρχει με άλλες Ρευματικές Παθήσεις.... Περισσότερα »

Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!Video - Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video

Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

covid19_shot
Θα κάνετε το εμβόλιο κατά της Covid19;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube