ΑρχικήΥγεία

Οφθαλμολογία

Προβολή

Αισθητική αναζωογόνηση

Αισθητική αναζωογόνηση των ματιών: Ο ρόλος των fillers

Τα μάτια αποτελούν το κυρίαρχο χαρακτηριστικό του προσώπου. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει τα μάτια να δείχνουν νεότερα;

 • Οσα πρέπει να γνωρίζετε για το Botox
  Η βοτουλινική τοξίνη, για αισθητικούς λόγους δεν έχει καμία παρενέργεια γιατί περιορίζεται τοπικά στους μύες. Ολοι μπορούν να κάνουν ενέσεις botox; Πόσο διαρκεί και τι πρέπει να προσέξουμε;
 • Οφθαλμοπλαστική & Αισθητική Οφθαλμολογία
  Η Αισθητική Οφθαλμολογία είναι μια υποειδικότητα της οφθαλμολογίας ανεπτυγμένη περισσότερο στην Ευρώπη και Αμερική και ασχολείται με την αισθητικές επεμβάσεις και παρεμβάσεις που αφορούν στα μάτια, στο λεπτό δέρμα γύρω από τα μάτια και την ευρύτερη περιοχή.
 • BOTOX - Η μη χειρουργική κοσμητική θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης γύρω από τα μάτια και το μέτωπο
  Φαίνεται ότι όλοι μιλούν για την κοσμητική θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, την εξαιρετικά αποτελεσματική, μη χειρουργική διαδικασία η οποία μειώνει δραματικά την πιο σκληρή ρυτίδα έκφρασης μέσα σε 7 μέρες και διαρκεί για 4-6 μήνες. Μάθετε τις λεπτομέρειες για την θεραπεία αυτή πριν αποφασίσετε αν είστε καλός υποψήφιος.

Γλαύκωμα: Μπορεί να οδηγήσει στην τύφλωσηΓλαύκωμα: Μπορεί να οδηγήσει στην τύφλωση

Πώς γίνεται η διάγνωση της οφθαλμικής πάθησης; Σε ποιες ηλικίες εμφανίζεται και πώς αντιμετωπίζεται.

Δακρύρροια

Ξηροφθαλμία: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΞηροφθαλμία: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι συμβαίνει όταν τα μάτια μας χάνουν την υγρασία τους; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε;

 • Δακρύρροια: Πότε τα δάκρυα είναι 'ένοχα'
  Τα δάκρυα είναι ο φυσικός τρόπος του οργανισμού μας να κρατά τα μάτια μας καθαρά και προστατευμένα. Υπάρχει, όμως, περίπτωση αυτός ο μηχανισμός να μη λειτουργεί σωστά και τα δάκρυα να λιμνάζουν στο μάτι μας ή να ρέουν ακατάσχετα.
 • Δακρύρροια: μία ενοχλητική κατάσταση
  Για τους περισσότερους από εμάς ενδεχομένως φαντάζει άγνωστη η ορολογία 'παθήσεις δακρυϊκής συσκευής'. Και όμως πρόκειται για μία κατάσταση που δεν είναι απλώς ενοχλητική αλλά μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας!

Πώς θα βγάλουμε τα γυαλιά; Οι τεχνικές της θεραπείας των ματιώνΠώς θα βγάλουμε τα γυαλιά; Οι τεχνικές της θεραπείας των ματιών

Πώς γίνεται η επέμβαση για τη διόρθωση του διαθλαστικού σφάλματος ενός οφθαλμού; Ποιες είναι οι τεχνικές.

Επιπεφυκίτιδα

Αλλεργική επιπεφυκίτιδα: Τι πρέπει να κάνετεΑλλεργική επιπεφυκίτιδα: Τι πρέπει να κάνετε

Ποιο είναι το βασικό σύμπτωμα της αλλεργικής επιπεφυκίτιδας, μιας πάθησης που συνοδεύει την άνοιξη; Ποια είναι τα είδη της και πώς αντιμετωπίζεται.

 • Εαρινή επιπεφυκίτιδα: Πρόληψη και θεραπεία
  Ποια είδη επιπεφυκίτιδας περιλαμβάνονται στις οφθαλμολογικές αλλεργικές παθήσεις και πώς θεραπεύονται;
 • Η ιογενής επιπεφυκίτιδα και οι τρόποι αντιμετώπισής της
  Η ιογενής επιπεφυκίτιδα είναι μία άκρως μεταδοτική ασθένεια, η οποία μεταδίδεται κυρίως με την επαφή, για όσο διάστημα υπάρχει συμπτωματολογία από τον ασθενή.
 • Εαρινή Επιπεφυκίτιδα
  H άνοιξη, εποχή έξαρσης πολλών φαινομένων αλλεργίας και σημαντικών αλλεργιών των ματιών, δημιουργεί πρόβλημα σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, ακόμα και στη χώρα μας.
 • Οι επιπεφυκίτιδες
  Με τον όρο επιπεφυκίτιδα, ορίζουμε την φλεγμονή του επιπεφυκότα (του άσπρου χιτώνα του ματιού). Πρόκειται για μια ομάδα ασθενειών που έχουν σαν κύριο χαρακτηριστικό τους το κόκκινο ερεθισμένο μάτι. Τα συνοδά συμπτώματα μπορούν να ποικίλουν.

Κερατόκωνος

Κερατόκωνος και θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολίαΚερατόκωνος και θεραπεία με υπεριώδη ακτινοβολία

Η βάση της θεραπείας είναι η χορήγηση φακών επαφής και στην πλειονότητά τους οι ασθενείς δηλώνουν ικανοποιημένοι με αυτούς.

 • Ο κερατόκωνος
  Ο κερατόκωνος, είναι μια σχετικά συχνή οφθαλμική νόσος, εκτατική, μη φλεγμονώδης δυστροφία του κεντρικού κερατοειδούς. Ο κερατοειδής λαμβάνει ένα κωνικό σχήμα, προκαλώντας έναν ανώμαλο εξελίσιμο αστιγματισμό με συνέπεια μια θόλωση της όρασης.

Όραση στον σακχαρώδη διαβήτη

Νέο κεφάλαιο στη θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδαςΝέο κεφάλαιο στη θεραπευτική αντιμετώπιση του διαβητικού οιδήματος ωχράς κηλίδας

Το Διαβητικό Οίδημα Ωχράς Κηλίδας είναι η συχνότερη αιτία απώλειας όρασης στους διαβητικούς ασθενείς

Παιδική όραση

Παιδί και παθήσεις ματιών: όσα πρέπει να ξέρουμεΠαιδί και παθήσεις ματιών: όσα πρέπει να ξέρουμε

Πόσο σημαντική είναι η εξέταση από οφθαλίατρο στα παιδιά; Σε ποια ηλικία πρέπει να γίνεται και πόσο απαραίτητη είναι;

 • Ερωτήσεις για την όραση που απασχολούν τους γονείς
  Θα αναπτύξει περισσότερη μυωπία το παιδί μου εάν διαβάζει πολύ ή παρακολουθεί πολύ τηλεόραση; Ποια είναι η διαδικασία προστασίας των ματιών του παιδιού στην προσχολική και σχολική ηλικία τόσο στο παιχνίδι όσο και στα σπορ;
 • Μαθητές και όραση
  Οπως και κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη και φέτος μια καινούρια 'στρατιά' μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν την μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι καιρός που οι γονείς και οι οικογένειες γενικότερα μπαίνουν σε μια καινούρια διαδικασία ερωτήσεων και άγχους όσον αφορά την επίδοση που θα έχουν τα παιδιά στο σχολείο.
 • Προβλήματα όρασης στο παιδί
  Η όρασή μας μέχρι τα 6 πρώτα χρόνια της ζωής μας είναι πλαστική, δηλαδή αναπτύσσεται μέχρι να σταθεροποιηθεί στα φυσιολογικά της επίπεδα μετά τα έξι χρόνια.

Πρεσβυωπία

Μέθοδοι αντιμετώπισης της ΠρεσβυωπίαςΜέθοδοι αντιμετώπισης της Πρεσβυωπίας

Η πρεσβυωπία, η νόσος που χαρακτηρίζει τη δυσλειτουργία της κοντινής όρασης, είναι ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα που αργά ή γρήγορα θα μας απασχολήσει όλους.

 • Πρεσβυωπία: ένα πρόβλημα με πολλές λύσεις
  Η πρεσβυωπία είναι μια ιδιαίτερα διαδεδομένη πάθηση, καθώς συνδέεται άρρηκτα με την αύξηση της ηλικίας, με αποτέλεσμα περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι να πάσχουν από αυτήν.
 • Οι Διαθλαστικές Ανωμαλίες και η διόρθωση τους με γυαλιά
  Οι διαθλαστικές ανωμαλίες ή αμετρωπίες είναι όλες εκείνες οι καταστάσεις οι οποίες προκαλούν μια αλλοίωση στην διάθλαση του φωτός από τα διαθλαστικά μέσα με συνέπεια τα αντικείμενα να μην εστιάζονται. Αποτέλεσμα είναι να μην έχουμε καλή όραση και για να το επιτύχουμε αυτό χρειαζόμαστε διορθωτικά γυαλιά.

Προβλήματα στην όραση της τρίτης ηλικίας

Καταρράκτης: Αποτελεσματική αντιμετώπιση για ένα συχνό πρόβλημαΚαταρράκτης: Αποτελεσματική αντιμετώπιση για ένα συχνό πρόβλημα

Kατά κύριο λόγο εμφανίζεται στις μεγάλες ηλικίες. Ποια είναι τα συμπτώματα που θα μας κάνουν να επισκεφθούμε τον οφθαλμίατρo.

 • Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού
  Τα άτομα που προσβάλλονται, χωρίς να είναι τυφλά, στερούνται σε σχετικά νέα ηλικία και για το υπόλοιπο της ζωής τους απολαύσεις, όπως το διάβασμα και η τηλεθέαση και δεν ανταποκρίνονται αξιοπρεπώς σε ζωτικές τους ανάγκες.
 • Η τρίτη ηλικία και τα προβλήματα στην όραση
  Ενα από τα πιο συχνά προβλήματα όρασης στην τρίτη ηλικία είναι ο καταρράκτης. Στην περίπτωση αυτή ο διαυγής φυσικός φακός του ματιού θαμπώνει σταδιακά.
 • Ηλικιακή Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδας - Μήπως κληρονομείται;
  Η ΗΕΩ αποτελεί τη συχνότερη αιτία απώλειας όρασης σε ασθενείς άνω των 65 ετών μεταξύ των αναπτυγμένων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
 • Νεότερες εξελίξεις στην αντιμετώπιση της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας
  Η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (ΗΕΩ) αποτελεί το συχνότερο αίτιο νομικής τύφλωσης στις χώρες του Δυτικού ημισφαιρίου. Η πάθηση επηρεάζει σημαντικά τις καθημερινές δραστηριότητες του ασθενούς και την ποιότητα ζωής.
 • Εκφύλιση Ωχράς Κηλίδος
  Η εκφύλιση της ωχράς κηλίδος σχετιζόμενη με την ηλικία, είναι η πιο συχνή αιτία μη αναστρέψιμης τύφλωσης στον δυτικό κόσμο. Η πάθηση αυτή προσβάλει την κεντρική περιοχή του βυθού του ματιού, η οποία είναι και η πιο σημαντική. Η συνέπεια; Μια σταδιακή μείωση της κεντρικής όρασης χωρίς άλλα συμπτώματα.
 • Καταρράκτης
  Ο καταρράκτης, είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες θόλωσης της όρασής μας μετά από κάποια ηλικία. Ο καταρράκτης είναι μέρος του φαινομένου της γήρανσης του ματιού. Ολοι οι άνθρωποι μετά από κάποια ηλικία εμφανίζουν μια θόλωση του φακού.

Τύφλωση

Καταρράκτης και γλαύκωμα: Τι σημαίνει η διπλή πάθηση;Καταρράκτης και γλαύκωμα: Τι σημαίνει η διπλή πάθηση;

Είναι οι συχνότερες αιτίες τύφλωσης. Τι συμβαίνει όταν υπάρχει καταρράκτης και γλαυκώματα μαζί; Γίνεται ταυτόχρονη χειρουργική επέμβαση;

 • Παγκόσμια Ημέρα κατά της Τύφλωσης
  Ο εορτασμός της Ημέρας αυτής αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των κυβερνήσεων και των λαών, ούτως ώστε ν’ ελαχιστοποιηθεί ως το 2020 ο αριθμός των τυφλών παγκoσμίως.

Χαλάζιο

Το χαλάζιο και η αντιμετώπισή του

Το χαλάζιο µπορεί να µεγαλώσει αρκετά και να δημιουργήσει σηµαντική, τόσο δυσανεξία όσο και δυσκολία στην πρακτική λειτουργία της όρασης και στην καθημερινή ζωή.

 • Χαλάζιο και Κριθαράκι: Δυο συχνές φλεγμονές των βλεφάρων
  Το χαλάζιο και το κριθαράκι (κριθή) είναι δυό πολύ συχνές φλεγμονές των αδένων των βλεφάρων για τις οποίες καταλήγουμε στον οφθαλμίατρο. Η έγκαιρη επίσκεψη στον ειδικό και η σωστή θεραπεία, μας αποτρέπουν από την ταλαιπωρία του πόνου και την πιθανή χειρουργική αφαίρεση για αισθητικούς λόγους αν παραμείνουν για καιρό χωρίς αντιμετώπιση.

Προστασία των ματιών

Τι να κάνω αν μπει κάτι στο μάτι μου;Τι να κάνω αν μπει κάτι στο μάτι μου;

Εξετάζουμε τα αίτια, τη θεραπεία και τους διάφορους τύπους ξένων σωμάτων στο μάτι.

Περισσότερα άρθρα για Οφθαλμολογία

Τι λέει το χρώμα των ματιών για την υγεία μαςΤι λέει το χρώμα των ματιών για την υγεία μας

Τα μάτια δεν είναι μόνο ο καθρέφτης της ψυχής αλλά και ορισμένων παθήσεων.

 • 4 tips για καλύτερη όραση
  Τρόποι για να προστατεύσετε τα μάτια σας από βλάβες και ασθένειες και να διατηρήσετε υγιή όραση.
 • Πώς θα βελτιώσουμε την όρασή μας;
  Αν θέλετε να προφυλάξετε τα μάτια σας από παθήσεις, αλλά και από περιβαλλοντικούς παράγοντες, αυτές οι συμβουλές θα σας φανούν χρήσιμες! 
 • Bλεφαρόπτωση: Γιατί ''πέφτει'' το βλέφαρό μου;
  Εκτός από την εμφανή πτώση του βλεφάρου, οι ασθενείς παραπονιούνται για ''κουρασμένη'','' νυσταγμένη'' εμφάνιση, θολή όραση και αύξηση της δακρύρροιας.
 • Προβλήματα στα μάτια και τι σημαίνουν
  Τα μάτια μας είναι από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του σώματος, και ήρθε η ώρα να μάθουμε να τα φροντίζουμε!
 • Μυοψίες και φωταψίες: Tι είναι και πώς θεραπεύονται
  Τα ''μυγάκια'' και οι ''λάμψεις'' είναι δύο συμπτώματα στα μάτια που μπορούν να παρατηρηθούν σε όλες τις ηλικίες. Πού οφείλονται;
 • Μάτια: Τι πρέπει να ξέρουμε για την αποκόλληση του υαλοειδούς
  Ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα και πώς γίνεται η διάγνωση της συγκεκριμένης οφθαλμικής πάθησης.
 • Απλές συμβουλές για τη φροντίδα των ματιών
  Πώς μπορούμε να φροντίσουμε τα μάτια μας και να διατηρήσουμε την καλή τους υγεία. Ο ρόλος της διατροφής.
 • Πώς θα φροντίσουμε την υγεία των ματιών μας;
  Τι αλλαγές μπορούμε να κάνουμε στην καθημερινή μας ζωή για να έχουμε καλή όραση και να προστατευτούμε από τις παθήσεις των ματιών;
 • Μεταμοσχεύσεις του κερατοειδούς
  Την τελευταία δεκαετία το τοπίο στις μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς έχει αλλάξει σημαντικά, καθώς μια σειρά από νέες τεχνικές έχει δοκιμαστεί και έχει εδραιωθεί στην ιατρική πρακτική. Ποιες είναι αυτές οι τεχνικές και ποια είναι τα πλεονεκτήματά τους;
 • Τι περιλαμβάνει η πλήρης οφθαλμολογική εξέταση
  Τι περιλαμβάνει η εξέταση από τον οφθαλμίατρο και σε ποιες παθήσεις των οφθαλμών εστιάζει.
 • Ποιες παθήσεις μπορούν να προκαλέσουν τύφλωση;
  Η εκφύλιση ωχράς κηλίδας, ο διαβήτης και το γλαύκωμα είναι ορισμένες παθήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε τύφλωση. Δείτε αναλυτικά.
 • Προβλήματα στα μάτια από τη χρήση υπολογιστών
  Κοιτάτε όλη τη μέρα μια οθόνη και νιώθετε τα μάτια σας κουρασμένα; Μήπως έχετε οπτικό σύνδρομο υπολογιστών: Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να ξεκουράσετε τα μάτια σας.
 • Πώς αλλάζει η όραση με την ηλικία
  Καθώς μεγαλώνουμε εμφανίζονται αλλαγές στην όρασή μας, όπως και διάφορες παθήσεις σαν την πρεσβυωπία, τον καταρράκτη, το γλαύκωμα και την εκφύλιση ωχράς κηλίδας. Μπορούμε να προστατευτούμε;
 • Μάτια: Τα συμπτώματα που πρέπει άμεσα να ελέγχουμε
  Διπλωπία, θολή όραση, πόνος κατά την κίνηση του ματιού. Τι μπορεί να σημαίνουν τα συμπτώματα στα μάτια και πότε πρέπει να επισκεφθούμε τον οφθαλμίατρο;
 • Γιατί τα βλέπω θολά; Τι σημαίνει το πιο συχνό οφθαλμικό σύμπτωμα;
  Τα βλέπετε θολά; Σε ποιες αιτίες μπορεί να οφείλεται η θολή όραση και πώς γίνεται η διάγνωση;
 • Θυρεοειδής και οφθαλμική νόσος: Οφθαλμοπάθεια Graves
  Πώς επηρεάζει η λειτουργία του θυρεοειδή αδένα τα μάτια; Τα συμπτώματα και η θεραπεία της οφθαλμοπάθειας Graves.
 • Αποκόλληση αμφιβληστροειδoύς: Αίτια και θεραπεία
  Σε ποιες ηλικίες μπορεί να συμβεί αποκόλληση του αμφιβληστροειδoύς, ποια είναι τα συμπτώματα και πώς αντιμετωπίζεται;
 • Διπλωπία: Όταν τα βλέπουμε ‘διπλά’
  Ποιες είναι οι αιτίες της διπλωπίας; Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη μονόφθαλμη διπλωπία και τι για την διόφθαλμη;
 • Μακιγιάζ και μάτια: Βλάπτουν τα καλλυντικά;
  H χρήση καλλυντικών έχει ανεπιθύμητες συνέπειες στα μάτια; Τι πρέπει να προσέχουν οι γυναίκες που φορούν φακούς επαφής;
 • Καταρράκτης ματιών: Θεραπεία και πιθανές επιπλοκές
  Ο καταρράκτης θεραπεύεται απλά και αποτελεσματικά. H αντιμετώπισή του είναι πια υπόθεση ρουτίνας. Υπό ποιες συνθήκες, όμως, και με τι τρόπο;
 • Πότε γίνεται επέμβαση καταρράκτη
  Τα συμπτώματα του καταρράκτη διαφέρουν από ασθενή σε ασθενή. Πότε πρέπει να γίνει η επέμβαση;
 • 10 συμβουλές για τα μάτια σας
  Να επισκέπτεστε σε τακτικά διαστήματα τον οφθαλμίατρο σας έστω και αν δεν έχετε συμπτώματα. Χρήσιμες συμβουλές προστασίας των ματιών σας.
 • Τα μάτια τον χειμώνα
  Οι απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας και η ακτινοβολία του ήλιου μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα, τόσο στο δέρμα όσο και στα μάτια.
 • Οφθαλμική Γενετική
  Όλα όσα αξίζει να ξέρουμε για την οφθαλμική γενετική και τι μπορεί να κάνει για μας και τα παιδιά μας.
 • Επιωχρική - Επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη
  Η Επιωχρική / Επιαμφιβληστροειδική μεμβράνη, είναι μια μεμβράνη, η οποία αρχίζει να σχηματίζεται επάνω στην ωχρά κηλίδα. Εξελίσσεται αργά και επηρεάζει την κεντρική όραση προκαλώντας θάμβος και παραμόρφωση στην εικόνα.
 • Βλεφαρίτιδα: Πώς να την αντιμετωπίσετε
  Η βλεφαρίτιδα είναι μία συνήθης και επίμονη φλεγμονή των βλεφάρων. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν ερεθισμό, κνησμό, και συχνά κοκκίνισμα του ματιού.
 • Θεραπείες προηγμένης τεχνολογίας: WaveLight Refractive Suite
  Στο βήμα του πρόσφατου 11ου Annual Refractive User’s Meeting, ο Theo Seiler, MD, PhD είπε ότι αν και το FS200 laser βρίσκεται ακόμη υπό κλινικές δοκιμές, είναι το καλύτερο femtosecond laser που έχει χρησιμοποιήσει.
 • Μεταμόσχευση ενδοθηλίου κερατοειδούς
  Πρόκειται για μία νέα σχετικά τεχνική, η οποία επέφερε επανάσταση στις μεταμοσχεύσεις του κερατοειδούς.
 • Χημικά εγκαύματα στο μάτι: Διάγνωση και αντιμετώπιση
  Σταγόνες χημικών στο μάτι μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά τραύμα αν δεν αντιμετωπισθούν άμεσα.
 • Παγκόσμια μέρα κατά της τύφλωσης
  45 εκατομμύρια άνθρωποι υπολογίζεται ότι είναι τυφλοί παγκοσμίως, ενώ σε αυτούς αθροίζονται 1-2 εκατομμύρια κάθε χρόνο.
 • Πώς αφαιρούμε ένα ξένο σώμα από τον οφθαλμό
  Πρώτες βοήθειες όταν εισαχθεί ξένο σώμα στο μάτι
 • Λοιμώδης ενδοφθαλμίτιδα
  Η λοιμώδης ενδοφθαλμίτιδα είναι φλεγμονή από λοιμογόνους μικροοργανισμούς που αναπτύσσεται μέσα στον οφθαλμικό βολβό και περιλαμβάνει το υαλοειδές σώμα. Είναι σοβαρή λοίμωξη, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε τύφλωση.
 • Λίφτιγκ χωρίς νυστέρι
  Το ιατρικό λίφτιγκ ανω τεταρτημόριου του προσώπου αποτελεί εναλλακτική λύση για εκείνους που φοβούνται το νυστέρι.
 • Θυρεοειδική Οφθαλμοπάθεια
  Η θυρεοειδική οφθαλμοπάθεια (ΘΟ) αποτελεί την συχνότερη εξωθυρεοειδική εκδήλωση του αυτοάνοσου υπερθυρεοειδισμού (Νόσος του Graves), η οποία στη σοβαρότερη μορφή της επηρεάζει αρνητικά και επιδεινώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών.
 • Tεχνητός αμφιβληστροειδής για την θεραπεία της μελαχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας και της εκφύλισης της ωχράς κηλίδος
  Ενα microchip υποκαθιστά τον παθολογικό χιτώνα δίνοντας ελπίδες σε ασθενής με χαμηλή όραση.
 • Αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς
  Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι μια λεπτή, ημιδιαφανής μεμβράνη που καλύπτει την εσωτερική επιφάνεια του ματιού. Βρίσκεται προσκολλημένος στον χοριοειδή και τον σκληρό χιτώνα. Ο αμφιβληστροειδής είναι ο νευρικός ιστός στον οποίο σχηματίζεται η εικόνα αφού περάσει από το οπτικό σύστημα του οφθαλμού. Μπορούμε να τον παρομοιάσουμε με το φιλμ της φωτογραφικής μηχανής.
 • Μυοψίες και φωτοψίες (Μαύρα στίγματα και λάμψεις)
  Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται το οφθαλμίατρό τους παραπονούμενοι ότι βλέπουν μαύρα στίγματα ή λάμψεις μέσα στο πεδίο οράσής τους. Τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται ξαφνικά και ανησυχούν τον ασθενή και τον ενοχλούν αρκετά. Τα συμπτώματα αυτά παίρνουν τα ονοματα μυοψίες και φωτοψίες και οφείλονται συνήθως σε οπίσθια αποκόλληση του υαλώδους σώματος. Επειδή όμως τα ίδια συμπτώματα μπορούν να έχουν και άλλες σοβαρότερες καταστάσεις, όπως η αποκόλληση και η ρωγμή του αμφιβληστροειδούς, καλό είναι να επισκεπ΄τομαστε εκτάκτως τον οφθαλμίατρό μας για έγκαιρη διάγνωση και πιθανή θεραπεία. Ας δούμε όμως λεπτομερέστερα τις καταστάσεις αυτές.
 • Ξηροφθαλμία
  Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να παράγουν κανονική ποσότητα δακρύων, με αποτέλεσμα τα μάτια να είναι ξηρά και ευερέθιστα, να τσούζουν και να κόβουν ενώ η όραση να θολώνει συχνά. Σε μερικές βαριές καταστάσεις, η ξηροφθαλμία μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για το μάτι.
 • Οι φακοί επαφής
  Οι φακοί επαφής είναι προθέσεις που έρχονται σε επαφή με τον κερατοειδή του ματιού, με σκοπό να αποφύγουμε να φοράμε γυαλιά για να διορθώσουμε μια διαθλαστική ανωμαλία. Η όρασή μας είναι καλύτερη από τα γυαλιά. Υπάρχουν πολλών ειδών φακοί επαφής αλλά μην ξεχνάτε ότι: η χορήγηση φακών επαφής είναι μια ιατρική πράξη που έχει ενδείξεις και αντενδείξεις ενώ η προσοχή μας πρέπει να είναι μέγιστη αφού μπορούν να αποβούν και επικίνδυνοι αν δεν τηρήσουμε κάποιους κανόνες.
 • Το Computer και τα μάτια μας
  Πολλά έχουν γραφεί και ειπωθεί για τα κομπιούτερ και τις βλάβες που μπορεί να προκαλούν στα μάτια μας. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να πάρουμε μια καθαρή στάση απέναντι στο πρόβλημα αυτό (το οποίο ουσιαστικά δεν υφίσταται).
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Εικονική πραγματικότητα και βιντεοπαιχνίδια στον οξύ και χρόνιο πόνοΕικονική πραγματικότητα και βιντεοπαιχνίδια στον οξύ και χρόνιο πόνο

Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι ασθενείς στρέφονται στον τομέα αυτό.... Περισσότερα »

Πώς θα σταθείτε όρθιοι για ώρα χωρίς να πονέσει η μέση σαςΠώς θα σταθείτε όρθιοι για ώρα χωρίς να πονέσει η μέση σας

Στέκεστε όρθιος όλη μέρα; Δείτε εδώ πώς μπορείτε να προστατεύσετε τη μέση και την πλάτη σας.... Περισσότερα »

Περιστατικά καρκίνου στην ΕλλάδαΠεριστατικά καρκίνου στην Ελλάδα

Ο αριθμός νέων περιστατικών καρκίνου αναμένεται να αυξηθεί στα 23.6 εκατομμύρια μέχρι το 2030.... Περισσότερα »

Παιδική υδροκήλη: Είναι επικίνδυνη για την υγεία του παιδιού;Παιδική υδροκήλη: Είναι επικίνδυνη για την υγεία του παιδιού;

Η εμφάνιση υδροκήλης είναι πολύ συχνή στα νεογνά, και μάλιστα στον πρώτο χρόνο ζωής.... Περισσότερα »

Ρομποτική Ορθοπαιδική ΧειρουργικήVideo - Ρομποτική Ορθοπαιδική Χειρουργική

Ο Διευθυντής Β' Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΥΓΕΙΑ, Κωσνσταντίνος Δρετάκης, μας ενημερώνει για την ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική. Η ρομποτική ορθοπαιδική χειρουργική έχει ανοίξει εντυπωσιακά νέους ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

stray_animals
Ποια είναι η θέση σας για τα αδέσποτα ζώα;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Όταν το παιδί αλλάζει θέσεις με τον γονιό, η απότομη ενηλικίωση μπορεί να έχει σοβαρές επιδράσεις στη μετέπειτα ζωή του.
Μια κοπέλα που μιλά κάθε μέρα με τη μαμά της στο τηλέφωνο μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά της.
Η πιο νόστιμη και εύκολη μακαρονόπιτα για όλες τις ώρες!
© iatronet.gr 1999-2019  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube