ΑρχικήΥγεία

Παιδιατρική

Προβολή

Αυτισμός

Πώς μπορώ να αντιληφθώ αν το παιδί μου είναι στο φάσμα του αυτισμού  Πώς μπορώ να αντιληφθώ αν το παιδί μου είναι στο φάσμα του αυτισμού  

Τι πρέπει να κάνω; Πού πρέπει να απευθυνθώ;

Βήχας στα παιδιά

Παιδικό άσθμα: Ποια είναι τα συμπτώματαΠαιδικό άσθμα: Ποια είναι τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα του άσθματος ποικίλουν σε βαρύτητα από ήπια, μέτρια έως σοβαρά.

Βλαστοκύτταρα

Νεότερα δεδομένα για την οικογενειακή φύλαξη βλαστοκυττάρωνΝεότερα δεδομένα για την οικογενειακή φύλαξη βλαστοκυττάρων

Οι προοπτικές των βλαστοκυττάρων σήμερα αποβλέπουν στη γονιδιακή θεραπεία των κληρονομικών ασθενειών και στην επαναχορήγηση των θεραπευμένων βλαστοκυττάρων στον ίδιο τον ασθενή.

Βρογχιολίτιδα

Βρογχιολίτιδα: Γιατί χρειάζεται προσοχήΒρογχιολίτιδα: Γιατί χρειάζεται προσοχή

Σχεδόν το 80% των μωρών ως την ηλικία των δύο ετών έχει προσβληθεί από τη βρογχιολίτιδα, μια πάθηση του κατώτερου αναπνευστικού. Δεδομένου ότι η ασθένεια αυτή είναι η συχνότερη αιτία εισαγωγής και νοσηλείας στο νοσοκομείο, τι πρέπει να γνωρίζουμε και πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το μωρό μας;

Πώς να πείσω το παιδί μου να διαβάζει περισσότερο;Πώς να πείσω το παιδί μου να διαβάζει περισσότερο;

Επειδή το διάβασμα είναι πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του παιδιού σας, αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να το ενσωματώσετε στην καθημερινότητά του.

Δυσκοιλιότητα στα παιδιά

Η δυσκοιλιότητα στα παιδιά. Τι να γνωρίζετε και τι να κάνετεΗ δυσκοιλιότητα στα παιδιά. Τι να γνωρίζετε και τι να κάνετε

Έχει συμβεί να βγει το παιδί σας από την τουαλέτα με δάκρυα στα μάτια , λέγοντας σας: 'Μαμά, πονάω όταν πάω στην τουαλέτα'; μία πολύ πιθανή αιτία μπορεί να είναι η δυσκοιλιότητα, ένα πολύ συνηθισμένο παιδικό πρόβλημα.

 • Δυσκοιλιότητα: Πότε πρέπει να ανησυχούν οι γονείς;
  Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα για τα παιδιά κάθε ηλικίας. Όμως, κάποιες από τις αιτίες που την προκαλούν μπορεί να είναι παθολογικές, οπότε οι γονείς θα πρέπει να ζητήσουν ιατρική συμβουλή. Σε ποιες περιπτώσεις μπορεί να συμβαίνει αυτό;
 • Δυσκοιλιότητα στα παιδιά
  Είναι ένα πάρα πολύ κοινό σύμπτωμα που εμφανίζεται στο 5-10% των παιδιών. Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει η δυσκοιλιότητα.
 • Η χρόνια δυσκοιλιότητα στα παιδιά
  Δυσκοιλιότητα είναι η καθυστέρηση ή δυσκολία στη λειτουργία της αφόδευσης ικανή να προκαλέσει σημαντική δυσφορία στο παιδί.

Μύθοι για τη δυσλεξίαΜύθοι για τη δυσλεξία

Επειδή μερικοί μύθοι δεν λένε να εξαφανιστούν, ώρα να τους καταρρίψουμε μια και καλή.

Ελεύθερος χρόνος

Συμβουλές για νέους γονείς Συμβουλές για νέους γονείς

Πώς οι νέοι γονείς μπορούν να απολαύσουν τον ερχομό ενός παιδιού.

Μηνιγγίτιδα Β: Ας μην την ξεχάσουμε φέτοςΜηνιγγίτιδα Β: Ας μην την ξεχάσουμε φέτος

Πτώση εμφανίζουν φέτος στη χώρα μας οι εμβολιασμοί, και καθώς μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο lockdown, καλό είναι να μην ξεχνάμε μερικά απαραίτητα στοιχεία.

 • Εμβόλια: Η απαραίτητη άμυνα για κάθε μαθητή
  Η παρακολούθηση στο σχολείο ευνοεί τη μετάδοση πολλών παθογόνων μικροοργανισμών λόγω της στενής επαφής πολλών παιδιών καθημερινά.
 • Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια
  Είναι μύθος ότι είναι καλύτερο για το παιδί να περάσει φυσική νόσηση από τη λοίμωξη παρά να εμβολιασθεί; Είναι αλήθεια ότι τα εμβόλια περιέχουν υδράργυρο; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα εμβόλια.
 • Εμβολιασμοί και σχολεία
  Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς είναι μια ευκαιρία για τους γονείς να κάνουν ένα προληπτικό έλεγχο της υγείας των παιδιών τους, καθώς και τα εμβόλια που παραμελήθηκαν ή που πρέπει άμεσα να γίνουν.
 • Tα οφέλη από την εφαρμογή προγραμμάτων με συνδυασμένα εμβόλια
  Τα συνδυασμένα εμβόλια παρέχουν πολλά πλεονεκτήματα για το παιδί, τον γονιό και το γιατρό. Επιπροσθέτως, επιτυγχάνουν μείωση του κόστους εμβολιασμού και συντελούν στην ευρύτερη κάλυψη του εμβολιασμού.

Εφηβική Ηλικία: Οι σχέσεις με τους γονείς και τους φίλουςΕφηβική Ηλικία: Οι σχέσεις με τους γονείς και τους φίλους

Ποιες αλλαγές νιώθει ο έφηβος στην καθημερινότητά του και πώς τις διαχειρίζεται; Η επιθετικότητα που εμφανίζει και ο ρόλος της φιλίας.

 • Πρώιμη ήβη: Όταν η εφηβεία έρχεται νωρίτερα
  Παρόλο που η πρώιμη ήβη είναι σπάνια, αν εμφανιστεί σε κάποιο παιδί επιβάλλεται η λεπτομερής εξέταση. Πώς μπορεί να βοηθήσει ο παιδογυναικολόγος;
 • Έναρξη σχολικής χρονιάς και μεταβάσεις
  Το ξεκίνημα του σχολείου οδηγεί τα παιδιά όλων των ηλικιών σε μια καινούρια πραγματικότητα.
 • Εφηβικός εγκέφαλος και συμπεριφορά
  Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες έρευνες εστιάζουν στην ανάπτυξη και λειτουργία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ειδικά για την εφηβική ηλικία έχουν έρθει στο φως ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία που εξηγούν την συμπεριφορά των εφήβων.
 • Εφηβοφωνία: 'Οταν αλλάζει η φωνή
  Παθολογική μεταφορά του ύψους της φωνής, που μπορεί να εμφανιστεί στην αρχή της εφηβείας στα αγόρια. Η φωνή διακυμαίνεται ανάμεσα στους υψηλούς τόνους της παιδικής φωνής και στους μπάσους τόνους της ανδρικής φωνής χωρίς να σταθεροποιείται.

Ιστιοκύττωση

Ιστιοκύττωση και ο Σύλλογος Άρτεμις

Η LCH (Ιστιοκύττωση του Κυττάρου του Langerhan) είναι μία σπάνια νόσος που κυρίως προσβάλει τα παιδιά. Παρακολουθείται στα ογκολογικά / αιματολογικά κέντρα παιδιατρικών Νοσοκομείων, υπό την επίβλεψη Παιδιάτρων Ογκολόγων. Η ασθένεια πρωτοπαρουσιάστηκε στην ιατρική βιβλιογραφία στις αρχές του αιώνα. Παρόλο που οι γιατροί έχουν στο παρελθόν γράψει αρκετά για την ασθένεια, τα τελευταία χρόνια είναι που έχει προσελκύσει έντονη προσοχή και ενδιαφέρων.

 • Άποιος Διαβήτης και Ιστιοκυττωση των Κυττάρων του Langerhans
  Το ιστιοκύτταρο είναι μία μορφή λευκοκυττάρου που βρίσκεται σε κάθε ανθρώπινο οργανισμό. Η λειτουργία του είναι να βοηθά στην καταστροφή ορισμένων ξένων υλικών και να καταπολεμά τις λοιμώξεις. Τα κύτταρα του Langerhan αποτελούν έναν από τους πολλούς τύπους ισιοκυττάρων στον οργανισμό. Για κάποιον άγνωστο λόγο, οι ασθενείς με αυτή τη νόσο έχουν πάρα πολλά ιστιοκύτταρα. Τα κύτταρα αυτά συσσωρεύονται σε ορισμένες περιοχές και δημιουργούν προβλήματα.
 • Ιστιοκύττωση: Μία ορφανή ασθένεια...
  Είναι πολλά και συχνά τα προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος σήμερα. Ασθένειες όπως η υπέρταση, ο διαβήτης, το πεπτικό έλκος, ο καρκίνος είναι καθημερινά και σημαντικά προβλήματα για πολλούς ανθρώπους. Εάν όμως κάποιος πάσχει από σπάνια ή άγνωστα νοσήματα τα προβλήματα είναι περισσότερα.
 • Ορμόνες και άποιος διαβήτης
  Ο άποιος διαβήτης είναι αποτέλεσμα της έλλειψης μιας ορμόνης, της βαζοπρεσσίνης, που εκκρίνεται από την υπόφυση, έναν ενδοκρινή αδένα που ευρίσκεται στη βάση του εγκεφάλου. Υπάρχουν διάφορες παθήσεις, όπως η Ιστιοκύττωση, που μπορούν να προκαλέσουν άποιο διαβήτη. Επομένως, έχει πολύ μεγάλη σημασία η πρώιμη αναγνώριση και αντιμετώπιση της υποκείμενης νόσου.

Ειδική αγωγή και λογοθεραπείαΕιδική αγωγή και λογοθεραπεία

Ποιες θεραπευτικές παρεμβάσεις περιλαμβάνει ο όρος ειδική αγωγή; Πού χρησιμοποιούνται;

 • Ρινολαλία και λυκόστομα
  Στις περιπτώσεις με λυκόστομα διαφέρει η ποσότητα και η ποιότητα της ρινολαλίας καθώς και οι λανθασμένα εκφερόμενοι φθόγγοι ανάλογα με τα εξης.
 • Η Χοροθεραπεία ως θεραπεία επιλογής για παιδιά με ειδικές ανάγκες
  Η χοροθεραπεία είναι ένα πολύ σημαντικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο δουλειάς με παιδιά που πάσχουν από συναισθηματικές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες.
 • Ρινολαλία
  Υπάρχουν περιπτώσεις που εξαιτίας ανεπάρκειας της υπερώας, η οποία μπορεί να εκδηλώνεται φανερά με σχιστία ή μη φανερά με υποβλενογόνιο σχιστία τότε, ο ασθενής μιλά και η φωνή του μοιάζει να 'βγαίνει από τη μύτη'.
 • Συσχετισμοί λέξεων – εννοιών: Το παλιό και το καινούργιο
  Όσο αποφεύγουμε τη χρήση νέων λέξεων, τόσο μειώνεται η ικανότητά μας να το κατακτήσουμε. Η σταθερή εξάσκηση πρόσληψης λέξεων και εξάσκησης της μνήμης μας βελτιώνει στην κατεύθυνση αυτή και ακονίζει την ταχύτητα και ακρίβεια της επικοινωνίας μας.

Μαθησιακές δυσκολίες. Πότε πρέπει ένας γονιός να προβληματιστεί.Μαθησιακές δυσκολίες. Πότε πρέπει ένας γονιός να προβληματιστεί.

Συχνά οι γονείς προβληματίζονται με τη σχολική καθημερινότητα του παιδιού τους, με την παρουσία του στην τάξη ή στην αυλή, με τη μαθησιακή προετοιμασία στο σπίτι, αλλά και με τις αλλαγές που συμβαίνουν (ή δεν συμβαίνουν) στην ωρίμανση του από χρονιά σε χρονιά.

Ιλαρά: Συμπτώματα και επιπλοκέςΙλαρά: Συμπτώματα και επιπλοκές

Πώς εμφανίζεται η ιλαρά; Ποιες επιπλοκές μπορεί να έχει και τι πρέπει να κάνουμε για να την αντιμετωπίσουμε.

 • H γαστρεντερίτιδα από ροταϊό και η πρόληψή της
  Ο ροταϊός (RV) αποτελεί το κυριότερο αίτιο σοβαρής διάρροιας παγκόσμια και ευθύνεται για το 40% περίπου των σχετικών θανάτων, που εκτιμάται ότι ξεπερνούν τους 500.000 ετησίως.
 • Οξεία γαστρεντερίτιδα: Πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά
  Η οξεία γαστρεντερίτιδα είναι ίσως η πιο κοινή πάθηση που προσβάλλει τα παιδιά. Παρότι συνήθως δεν γίνεται απειλητική, η λάθος αντιμετώπισή της μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές. Πώς αντιμετωπίζεται και ποια μέτρα προφύλαξης υπάρχουν;
 • Προστατέψτε το παιδί σας από τις ιώσεις
  ‘Oλοι ανησυχούμε για τις ιώσεις που μπορεί να ταλαιπωρούν την οικογένειά μας. Ακολουθώντας απλές πρακτικές μπορούμε να ενισχύσουμε την άμυνα του οργανισμού και να θωρακίσουμε τα παιδιά μας ενόψει του χειμώνα που έρχεται.
 • Κολπίτιδες μετά το καλοκαίρι στα παιδιά
  Στα παιδιά, το συχνότερο Γυναικολογικό πρόβλημα είναι οι κολπίτιδες. Έχει υπολογιστεί ότι σχεδόν το 90% των κοριτσιών, πριν την εμφάνιση της περιόδου, θα εμφανίσουν κάποιο επεισόδιο αιδοιοκολπίτιδας.

Νυκτερινή Ενούρηση

Το παιδί σας ''βρέχει’’ το κρεβάτι του: Tips για να το βοηθήσετεΤο παιδί σας ''βρέχει’’ το κρεβάτι του: Tips για να το βοηθήσετε

Παραμένει αθεράπευτη σε μεγάλο ποσοστό παιδιών σχολικής ηλικίας λόγω του ότι το πρόβλημα αποδίδεται συχνά σε διαταραχές συμπεριφοράς.

Οζώδης σκλήρυνση

Οζώδης σκλήρυνση: κλινική προβολή στα παιδιά

Οι συνηθέστερες κλινικές εκδηλώσεις αφορούν τον εγκέφαλο, το δέρμα, τους νεφρούς και την καρδιά.

 • Τι είναι η οζώδης σκλήρυνση;
  Το όνομα Οζώδης Σκλήρυνση προέρχεται από τη λέξη όζος, που σημαίνει όγκος. Οι όζοι αυτοί αναπτύσσονται και με την πάροδο των χρόνων ασβεστοποιούνται (σκληραίνουν), γεγονός που δικαιολογεί και τον όρο: Οζώδης Σκλήρυνση.

Κακώσεις κεφαλής στα παιδιά: Πώς θα αποφύγουμε τις πτώσειςΚακώσεις κεφαλής στα παιδιά: Πώς θα αποφύγουμε τις πτώσεις

Στα παιδιά μέσης σχολικής ηλικίας ξεχωρίζουν οι τραυματισμοί που σχετίζονται με την άθληση και άλλα παιχνίδια.

 • Πώς να αποφύγετε τα παιδικά ατυχήματα
  Tα παιδικά ατυχήματα σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποφευχθούν αρκεί να πάρετε τις κατάλληλες προφυλάξεις. Τι να προσέξετε.
 • Το παιδί και η θάλασσα
  Η θάλασσα στο καλοκαίρι είναι η χαρά των παιδιών. Τα παιγνίδια με την άμμο, το πλατσούρισμα στην ακρογιαλιά, τα παιγνίδια με το νερό είναι η απόλαυση των μικρών και των μεγάλων μικρών. Και όμως, κάθε χρόνο, στα ΜΜΕ, οι ειδήσεις για πνιγμούς των παιδιών είναι μία πραγματικότητα.
 • Τι προσέχουμε αγοράζοντας δώρα για παιδιά
  Αρκετά παιδικά παιχνίδια κρύβουν κινδύνους για την υγεία των παιδιών. Εντοπίστε και αποφύγετέ τους.
 • Απλά μέτρα προφύλαξης για ξένοιαστες διακοπές στην θάλασσα
  Η ξενοιασιά και η ανεμελιά των καλοκαιρινών διακοπών συχνά γίνεται αιτία ατυχημάτων, καθώς παραβλέπουμε τους μικρούς ή και μεγαλύτερους κινδύνους που κρύβονται για το παιδί μας στη θάλασσα. Ποια είναι, όμως, τα πιο συνηθισμένα ατυχήματα στην παραλία και πώς μπορούμε να προφυλάξουμε τα παιδιά μας;

Παιδική κακοποίηση

Παιδική κακοποίηση: αναγνώριση συμπτωμάτων από εκπαιδευτικούςΠαιδική κακοποίηση: αναγνώριση συμπτωμάτων από εκπαιδευτικούς

Γνωρίζουμε ότι τα παιδιά-θύματα βίας στο οικογενειακό τους περιβάλλον εμφανίζουν πλήθος από ψυχοσωματικές και άλλου τύπου διαταραχές, από νυχτερινή ενούρηση έως απόπειρες αυτοκτονίας.

 • Κακοποίηση στην παιδική ηλικία και ψύχωση
  Mια νέα έρευνα συνδέει τη σεξουαλική, σωματική και συναισθηματική κακοποίηση, του σχολικού εκφοβισμού και την παραμέληση από τους γονείς με την εμφάνιση σχιζοφρένειας στην ενήλικη ζωή.

Παιδικοί φόβοι

Το χειρουργείο μέσα από τα μάτια ενός παιδιούΤο χειρουργείο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού

Η προετοιμασία του παιδιού εξαρτάται άμεσα από την ηλικία του. Τι πρέπει να κάνει ο γονιός.

 • Το παιδί μου βλέπει εφιάλτες: Τι να κάνω;
  Οι εφιάλτες είναι ιδιαίτερα τρομακτικοί για ένα μικρό παιδί. Πώς μπορεί ο γονέας να βοηθήσει και πότε πρέπει να ανησυχήσει;
 • Το άγχος της νοσηλείας όταν ο ασθενής είναι παιδί
  Ποιες είναι οι πιθανές αντιδράσεις ενός παιδιού που νοσηλεύεται, ανάλογα με την ηλικία του; Πώς μπορούμε να ανακουφίσουμε τη δυσφορία και το άγχος του.
 • Ο παιδικός φόβος για το σκοτάδι
  Οι φόβοι που σχετίζονται με την ώρα της προετοιμασίας του ύπνου είναι πολύ σύνηθες φαινόμενο για τα παιδιά της προσχολικής αλλά και της σχολικής ηλικίας. Ο τυπικός φόβος που εκφράζεται την ώρα του ύπνου είναι ο φόβος για το σκοτάδι.
 • Παιδικοί φόβοι: Πώς τους αντιμετωπίζουμε;
  Οι παιδικοί φόβοι έχουν ποικίλες εκφάνσεις και το εύρος τους διαφοροποιείται ανάλογα με το παιδί, καθώς και από την αναπτυξιακή φάση στην οποία βρίσκεται.

Παιδικός διαβήτης

Παιδικός διαβήτης τύπου 2: Ποια είναι τα συμπτώματα;Παιδικός διαβήτης τύπου 2: Ποια είναι τα συμπτώματα;

Ποια είναι τα συμπτώματα που θα παρατηρήσουμε σε ένα παιδί που πάσχει από διαβήτη τύπου 2;

Παιδικός καρκίνος

Να φτιάξουμε τα όπλα για να νικήσουμε τον καρκίνο των παιδιώνΝα φτιάξουμε τα όπλα για να νικήσουμε τον καρκίνο των παιδιών

Νοσούν από καρκίνο και τα παιδιά; Η ερώτηση είναι πραγματική και μου την έκανε ένας μορφωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος, μεγάλης ηλικίας πια, ο οποίος στη διάρκεια της ζωής του είχε τις δικές του -ουκ ολίγες- περιπέτειες υγείας αλλά επειδή δεν έτυχε να έρθει σε επαφή με τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν γνώριζε καν την ύπαρξη του!

Η επιστροφή στο σχολείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19Η επιστροφή στο σχολείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19

Θα πρέπει να λαμβάνονται κάποιες προφυλάξεις από όλους, ώστε μαθητές, δάσκαλοι και προσωπικό να παραμείνουν ασφαλείς.

Προσοχή στα αυτιά των μωρών: Φροντίδα για καλή ακοήΠροσοχή στα αυτιά των μωρών: Φροντίδα για καλή ακοή

Για να προστατεύσετε τα αυτιά του παιδιού και να προλάβετε τα προβλήματα με τα αυτιά πρέπει να κάνετε μερικές προληπτικές ενέργειες. Δείτε ποιες.

Στοματική υγεία των παιδιών

Check up ...στα δόντια: Προληπτικός έλεγχος της υγείας των παιδιώνCheck up ...στα δόντια: Προληπτικός έλεγχος της υγείας των παιδιών

Πριν ξεκινήσουν οι μαθητικές υποχρεώσεις και τα ασφυκτικά προγράμματα του χειμώνα, είναι καλό να προγραμματιστεί και η οδοντιατρική επίσκεψη στον παιδοδοδοντίατρο.

 • Τερηδόνα και ουλίτιδα στο δημοτικό: Τι κάνουμε;
  Τα παιδιά μπορούν από νωρίς να μάθουν κάποιες καλές συνήθειες για την αποφυγή εκδήλωσης σοβαρών νόσων του στόματος. Τι πρέπει να κάνουν για την πρόληψη της τερηδόνας και της ουλίτιδας;
 • 10 ιδέες για να αγαπήσουν τα παιδιά το βούρτσισμα των δοντιών
  Πώς θα κάνετε τη βαρετή ιστορία του βουρτσίσματος των δοντιών να γίνει ευχάριστη συνήθεια για το παιδί σας.
 • Ο βρυγμός στην παιδική ηλικία: όταν το παιδί τρίζει τα δόντια του
  Περίπου 15% έως 30% των παιδιών μικρής ηλικίας σφίγγουν ή τρίζουν τα δόντια τους. Τι μπορεί να κάνει ο γονιός για να βοηθήσει;
 • Παιδί και οδοντιατρική φροντίδα
  Η Παιδοδοντιατρική αποτελεί κλάδο της οδοντιατρικής επιστήμης που επικεντρώνεται στην φροντίδα παιδιών, εφήβων και ατόμων με ειδικές ανάγκες μέσα από την εφαρμογή των κατάλληλων ψυχολογικών τεχνικών έτσι ώστε να προλαμβάνονται οι φοβικές συμπεριφορές.
 • Στοματική υγεία για όμορφα και υγιή παιδικά χαμόγελα!
  Η φροντίδα των δοντιών του παιδιού πρέπει να είναι από τις προτεραιότητες κάθε γονέα, καθώς από αυτά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό τόσο η γενική υγεία όσο και η ανάπτυξη της ομιλίας.
 • Επιστροφή στα θρανία με υγιές χαμόγελο!
  Το καλοκαίρι με τις διατροφικές του ατασθαλίες τελείωσε και είναι πλέον καιρός για τους γονείς να σκεφτούν και τη στοματική υγεία των παιδιών τους.
 • Τραύμα πρόσθιων δοντιών σε παιδιά
  Ένα από τα συνήθη ατυχήματα, που συμβαίνουν στα παιδιά της νηπιακής και παιδικής ηλικίας, είναι ο τραυματισμός των προσθίων δοντιών. Η αντιμετώπιση και αποκατάσταση του τραύματος είτε είναι σε παιδικά, είτε σε μόνιμα δόντια, είναι απόλυτα επιτυχής, με προϋπόθεση, την όσο το δυνατόν άμεση και έγκαιρη επέμβαση του ειδικού παιδοδοντιάτρου.

Συμβουλές για υγιή παιδιά

Ψηφιακή τεχνολογία και παιδιά: Συμβουλές για τους γονείς στην ψηφιακή εποχήΨηφιακή τεχνολογία και παιδιά: Συμβουλές για τους γονείς στην ψηφιακή εποχή

Ποια είναι η ευθύνη των γονέων; Χρήσιμες συμβουλές.

Σωματική ανάπτυξη

Γιατί πονά η μέση στα παιδιά;Γιατί πονά η μέση στα παιδιά;

Σήμερα, ακόμη και παιδιά στην προεφηβική ηλικία διαμαρτύρονται για πόνο στη μέση. τα συχνότερα ερωτήματα των γονιών και τι πρέπει να κάνουν.

Τραυλισμός

Τραυλισμός: Παλεύοντας με τις λέξειςΤραυλισμός: Παλεύοντας με τις λέξεις

Ένα στα 20 παιδιά προσχολικής ηλικίας θα εμφανίσει συμπτώματα τραυλισμού και 1 στα 100 θα συνεχίσει να τραυλίζει στη σχολική ηλικία και στην ενήλικη ζωή του. 

 • Τραυλισμός: Συμπτώματα και συνέπειες στην καθημερινότητα
  Πώς δυσκολεύει ο τραυλισμός την καθημερινότητα του πάσχοντος; Πώς τον βιώνουν τα παιδιά και ποιος είναι ο ρόλος της λογοθεραπείας.
 • Τραυλισμός: Πώς τον αντιμετωπίζουμε;
  Μπορούμε να διαχειριστούμε τον τραυλισμό; Πώς εμφανίζεται η πάθηση σε ακραίες περιπτώσεις και από ποια ακόμη προβλήματα συνοδεύεται;
 • Τραυλισμός: Τι να κάνω αν το παιδί μου τραυλίζει
  Το πρόβλημα τραυλισμού, αν και ορισμένες φορές δεν μπορεί να θεραπευτεί εντελώς μπορεί σαφώς να βελτιωθεί. Ποιες ασκήσεις και ποια θεραπεία μπορεί να εφαρμόσει ο γονέας που θα διαπιστώσει ότι το παιδί του αρχίζει να τραυλίζει;
 • Τραυλισμός
  Η έρευνα για τον τραυλισμό μιλά για γενετική προδιάθεση, ωστόσο, είναι μια διαταραχή που ο ψυχολογικός παράγοντας και οι περιβαλλοντικές συνθήκες έχουν ύψιστο ρόλο.
 • Επιστήμονες ανακαλύπτουν τα πρώτα γονίδια για τον τραυλισμό
  Το Αμερικανικό Ίδρυμα για τον Τραυλισμό υποδέχεται με ενθουσιασμό τα αποτελέσματα νέας έρευνας.
 • Όταν το παιδί τραυλίζει...
  Πώς πρέπει να συμπεριφέρεται ο γονιός και ο δάσκαλος προς το παιδί που τραυλίζει;
 • Πώς βοηθά ο δάσκαλος το παιδί που τραυλίζει
  Όταν αρχίζουν έντονες δυσχέρειες στη ροή της ομιλίας και συνοδεύονται από πολλές επαναλήψεις ή επιμηκύνσεις των ήχων της λέξης, θα πρέπει να έρθετε σε άμεση επαφή με τους γονείς του παιδιού.
 • 'Οσα πρέπει να γνωρίζετε για τον τραυλισμό
  Τραυλισμός είναι η διαταραχή του προφορικού λόγου που αφορά στο ρυθμό, στη μελωδία και στην ταχύτητα της ομιλίας. Ασυνήθιστες και ασυντόνιστες κινήσεις του προσώπου και του σώματος μπορεί να παρουσιάζονται κατά την διάρκεια της ομιλίας.
 • Πώς να βοηθήσετε το παιδί που τραυλίζει
  Μεταξύ της ηλικίας των 2 και των 6 ετών μερικά παιδιά αρχίζουν να επαναλαμβάνουν ήχους, συλλαβές και ολόκληρες λέξεις καθώς μιλάνε. Αυτό δεν είναι τραυλισμός αλλά μία, μάλλον 'φυσιολογική δυσχέρεια της ροής ή του ρυθμού του προφορικού λόγου'.

Υγιή μωρά

Προστασία των παιδικών ματιών το καλοκαίριΠροστασία των παιδικών ματιών το καλοκαίρι

Ποια είναι τα πιο συχνά προβλήματα που δημιουργούνται το καλοκαίρι;

Ύπνος

Τι να κάνετε αν το παιδί σας δεν κοιμάταιΤι να κάνετε αν το παιδί σας δεν κοιμάται

Τα παιδιά μερικές φορές απλώς αρνούνται να κοιμηθούν και οι γονείς μπορεί να νιώσουν υπερκόπωση. Τι μπορείτε να κάνετε αυτή την περίοδο;

Χοληστερίνη στα παιδιά

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την παιδική χοληστερίνηΤι πρέπει να γνωρίζετε για την παιδική χοληστερίνη

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε την εμφάνιση της παιδικής χοληστερίνης και ποιες πρέπει να είναι οι επιλογές στη διατροφή των παιδιών που πάσχουν;

 • Η χοληστερίνη στα παιδιά
  Σε πρόσφατη μελέτη θεωρούν παθολογική χοληστερίνη για τα παιδιά την τιμή των 240mg%, για την ολική χοληστερίνη.

Χρόνια νοσήματα στα παιδιά

Προγεννητική διάγνωση παιδικών καρδιοπαθειώνΠρογεννητική διάγνωση παιδικών καρδιοπαθειών

Ο προγεννητικός καρδιολογικός έλεγχος πραγματοποιείται συνήθως στις 18-20 εβδομάδες κύησης.

Ψείρες

Ψείρες: Πώς θα αντιμετωπίσω τον αόρατο μπελάΨείρες: Πώς θα αντιμετωπίσω τον αόρατο μπελά

Χρειάζονται φάρμακα για την απαλλαγή από τις ψείρες; Πόσο εύκολη είναι η αντιμετώπιση του απρόσκλητου επισκέπτη;

 • Ψείρες στα μαλλιά: Πώς αντιμετωπίζονται;
  Οι ψείρες είναι πιο συχνές σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Πώς μεταδίδονται, σε ποια μέρη του κεφαλιού τις βρίσκουμε πιο εύκολα και πώς απαλλασσόμαστε.
 • Ψείρες
  Οι ψείρες του κεφαλιού και του σώματος είναι δυνατόν να διαβιβάσουν νοσήματα όπως Εξανθηματικός Τύφος, Υπόστροφος Πυρετός, κ.α. Θα πρέπει να τηρούνται οι βασικοί κανόνες Ατομικής και Δημόσιας Υγιεινής.
 • Πώς θα απαλλαγείτε από τις ψείρες
  Η φθειρίαση του τριχωτού της κεφαλής αποτελεί ένα συνηθισμένο και πολλές φορές επίμονο πρόβλημα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Περισσότερα άρθρα για Παιδιατρική

Σακχαρώδης διαβήτης και παιδίΣακχαρώδης διαβήτης και παιδί

Η εκπαίδευση της διαβητικής οικογένειας έχει αρκετά σημεία που πρέπει να καλυφθούν.

Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Αυξημένη φυσική ανοσία στη βόρεια Ελλάδα; - Πώς εξηγείται η αλλαγή στον χάρτηΑυξημένη φυσική ανοσία στη βόρεια Ελλάδα; - Πώς εξηγείται η αλλαγή στον χάρτη

Τι αναφέρει στο Iatronet ο διευθυντής της Γ' Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του "Παπαγεωργίου" Θεσσαλονίκης, Βασίλης Κώτσης.... Περισσότερα »

Το σύνδρομο που οδηγεί στη ΜΕΘ παιδιά με CoViD-19 Το σύνδρομο που οδηγεί στη ΜΕΘ παιδιά με CoViD-19

Ένα 5χρονο νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο Παίδων, ενώ έχουν καταγραφεί και άλλα παρόμοια περιστατικά.... Περισσότερα »

1.790 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 29 ακόμη θάνατοι1.790 νέες λοιμώξεις από κορωνοϊό - 29 ακόμη θάνατοι

Από τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ, 790 εντοπίζονται στην Αττική, 150 στη Θεσσαλονίκη και 122 την Αχαΐα. ... Περισσότερα »

Εθισμός στο τσάι: Μπορεί να συμβεί;Εθισμός στο τσάι: Μπορεί να συμβεί;

Μπορεί το τσάι, αυτό το τόσο ωφέλιμο ρόφημα να γίνει εθιστικό; Οι μελέτες λένε πως ναι. Ποια είναι τα σημάδια εξάρτησης;... Περισσότερα »

Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!Video - Η πρόληψη στον καρκίνο του παχέος εντέρου είναι δώρο ζωής!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου (4 Φεβρουαρίου 2021), ο Δρ Γεώργιος Αναγνωστόπουλος, Γαστρεντερολόγος- Ηπατολόγος, Διευθυντής της Γαστρεντερολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ μας ... Δείτε το video

Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

covid19_shot
Θα κάνετε το εμβόλιο κατά της Covid19;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2021  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube