Οι αποφάσεις της νέας χρονιάς είναι κάτι που μας αρέσει να κάνουμε, αλλά σπάνια τηρούμε. Όλοι έχουμε πει ότι από τον Ιανουάριο θα ξεκινήσουμε γυμναστήριο, ή θα αρχίσουμε να τρεφόμαστε καλύτερα. Και μπορεί να πετύχουμε τον στόχο μας… για μία εβδομάδα. Ας δούμε λοιπόν ποιους στόχους θα βάλουμε για την επόμενη χρονιά, και θα φροντίσουμε να τηρήσουμε.

Να χάσουμε βάρος

Ίσως ο πιο κοινός από όλους τους στόχους. Και το γεγονός ότι βρίσκεται στην λίστα μας κάθε χρόνο δείχνει πόσο δύσκολος είναι να επιτευχθεί. Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμόμαστε είναι πως το να χάσουμε βάρος δεν συμβαίνει από την μια στιγμή στην άλλη, και πρέπει να ξεκινήσουμε σταδιακά. Φτιάχνουμε ένα σωστό πλάνο διατροφής, και μένουμε πιστοί σε αυτό.

Δεν χάνουμε επαφή

Ίσως είναι καιρός να βλέπουμε πιο συχνά τα αγαπημένα μας πρόσωπα—ειδικά αυτά με τα οποία έχουμε χάσει επαφή. Οι άνθρωποι με δυνατούς συναισθηματικούς δεσμούς με οικογένεια και φίλους ζουν περισσότερο, όπως έχει αποδειχθεί μέσα από έρευνες.

Κόβουμε το κάπνισμα

Ακόμα κι αν έχετε δοκιμάσει ξανά και αποτύχατε, μην ξεχνάτε ότι αυτές οι αποτυχημένες απόπειρες είναι πρακτικά αναπόφευκτες. Είναι πολύ δύσκολο να κόψουμε το κάπνισμα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν αξίζει να προσπαθήσουμε άλλη μια φορά. Και, πέρα από την υγεία, σκεφτείτε πόσα χρήματα θα γλυτώσετε!

Βάζουμε χρήματα στην άκρη

Πηγαίνουμε στην δουλειά με μέσα μεταφοράς. Σταματάμε την συνδρομή στο γυμναστήριο (που εν τέλει δεν επισκεπτόμαστε και τόσο τακτικά) και γυμναζόμαστε στο σπίτι. Φροντίζουμε κάθε μας ταξίδι στο σούπερ μάρκετ να καλύπτει τα απαραίτητα, και όχι περιττά έξοδα.

Διώχνουμε το στρες

Αν αντιμετωπίζετε χρόνιο στρες, σύντομα θα αρχίσετε να παρατηρείτε τις επιπτώσεις του στην υγεία σας. Αϋπνία, κατάθλιψη, παχυσαρκία και καρδιοπάθεια είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που το χρόνιο στρες μπορεί να επιδεινώσει—ή ακόμα και να προκαλέσει. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, δοκιμάστε τεχνικές χαλάρωσης, και μιλήστε ανοιχτά για όσα σας απασχολούν σε φίλους, ή σε κάποιον ειδικό.

Μαθαίνουμε κάτι καινούριο

Μια γλώσσα, ένα καινούριο ταλέντο… οτιδήποτε καινούριο μαθαίνουμε μπορεί να μας ωφελήσει σε τεράστιο βαθμό. Ειδικά για τους μεσήλικες, έρευνες έχουν αποδείξει πως είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να μειώσετε τον κίνδυνο Αλτσχάιμερ.

Περιορίζουμε το αλκοόλ

Η κατάχρηση αλκοόλ καταστρέφει την υγεία μας με κάθε πιθανό τρόπο, αυξάνοντας τον κίνδυνο υπέρτασης, καρδιοπάθειας, αλλά και αρκετών ειδών καρκίνου.

Κοιμόμαστε περισσότερο (και καλύτερα)

Η έλλειψη ύπνου σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας και διαβήτη τύπου 2. Επιπλέον, ο καλός ύπνος μας ωφελεί πρακτικά σε κάθε πλευρά της καθημερινής μας ζωής, από το να έχουμε καλύτερη μνήμη, μέχρι και το να είμαστε πάντα λαμπεροί.

Ταξιδεύουμε

Ένα μικρό ταξίδι μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία μας. Διώχνει το στρες της καθημερινότητας και της δουλειάς. Μας μαθαίνει πράγματα που δεν γνωρίζαμε και μας φέρνει σε επαφή με κάτι διαφορετικό από την ρουτίνα μας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;