Όσο προσεκτικοί και αν είμαστε, όσο και αν παραμένουμε υγιείς και ακολουθούμε έναν σωστό τρόπο ζωής, κάποια στιγμή θα εμφανιστεί κάποιος πόνος. Είτε λόγω στρες, είτε λόγω περισσότερης ώρας μπροστά στον υπολογιστή από ό,τι πρέπει. Ευτυχώς, υπάρχουν εύκολες και άμεσες λύσεις για την ανακούφιση από τους ενοχλητικούς, καθημερινούς πόνους.

Πόνος στη μέση

Αν καθόμαστε όλη μέρα, θα πιαστεί η μέση σας και θα πονάει. Ένας καλός τρόπος για να το αντιμετωπίσουμε αυτό είναι κάθε 30 λεπτά να κάνουμε μικρές διατάσεις με τη λεκάνη μας. Αν σκεφτούμε τη λεκάνη μας σαν ένα μπολ με νερό, προσπαθούμε να το αδειάσουμε, πρώτα μπροστά και έπειτα πίσω. Κάντε 10 επαναλήψεις κάθε μισή ώρα.

Πιάσιμο στους γοφούς

Επίσης πολύ εύκολο να συμβεί με το πολύ καθισιό, και η λύση είναι η κλασική διάταση των... ποδοσφαιριστών: Πιάστε το πέλμα σας και φέρτε το προς τους γλουτούς. Κρατήστε τη στάση, αλλά φροντίστε να κινείτε και το γόνατό σας, ώστε να δραστηριοποιήσετε και τους μυς των γλουτών.

Πόνος στους ώμους

Το στρες "χτυπάει" πολύ εύκολα τους ώμους. Το πιάσιμο στην περιοχή μπορεί να είναι ιδιαίτερα δυσάρεστο, συνεπώς για να το αντιμετωπίσουμε πρέπει να πάρουμε μερικές βαθιές ανάσες. Όσο ανασαίνετε, ανοίξτε αυτές τις περιοχές. Ο πόνος στους ώμους και τον αυχένα λόγω στρες συμβαίνει επειδή όταν αγχωνόμαστε, σταματάμε να αναπνέουμε από το διάφραγμα, και αξιοποιούμε συμπληρωματικούς μύες για αυτή την δουλειά, που βρίσκονται στα πλευρά και στον λαιμό, με αποτέλεσμα να παίρνουμε κοφτές αναπνοές και να πιανόμαστε.

Αυχένας που πονά

Η στάση του σώματος φταίει τις περισσότερες φορές - και αν αυτή τη στιγμή διαβάζετε αυτό το κείμενο σε υπολογιστή, ελέγξτε τη στάση του σώματός σας. Κάθεστε σωστά, με την πλάτη ίσια; Μήπως γέρνετε προς τα εμπρός; Αυτό το καμπούριασμα που συμβαίνει όταν καθόμαστε στον υπολογιστή είναι καταστροφικό για τον αυχένα μας, συνεπώς πρέπει τακτικά να τσεκάρουμε πώς είναι η στάση του σώματός μας όταν καθόμαστε.

Και τα χέρια πονούν

Αν καθόμαστε σε υπολογιστή και πρέπει να γράφουμε, οι καρποί και τα χέρια μας καταπονούνται πολύ. Είναι σημαντικό να κάνουμε διαλείμματα, να τεντώνουμε τα χέρια μας αλλά και να μην τα χρησιμοποιούμε για λίγη ώρα, για να τα ξεκουράσουμε. Μια καλή άσκηση  είναι να κάνετε τα χέρια σας γροθιά, και έπειτα αργά να τα ανοίξετε μέχρι να τεντώσουν όλα σας τα δάχτυλα. Κάντε το αυτό τρεις φορές, είναι πάρα πολύ χαλαρωτικό.

Πόνος στα πόδια

Η καθιστική ζωή δημιουργεί πρόβλημα και στα πόδια μας, λόγω της ακινησίας. Υπάρχουν δύο πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Το ένα είναι, προφανώς, να σταθούμε όρθιοι και να κάνουμε μερικές διατάσεις των ποδιών, για να τα χαλαρώσουμε. Έπειτα, πιο στοχευμένα, προσπαθήστε να σηκώσετε μόνο το μεγάλο δάχτυλο των ποδιών, ενώ τα άλλα είναι στο πάτωμα, και μετά το αντίστροφο. Είναι μια άσκηση που βοηθά αρκετά το πέλμα.

Πονοκέφαλος

Η πιεσοθεραπεία βοηθά. Η κλασική κίνηση που κάνουμε όταν έχουμε πονοκέφαλο, το να πιέζουμε τους κροτάφους μας, όντως δρα για να περιορίσει την αίσθηση του πόνου. Πιέστε ελαφρώς και κάντε μασάζ στην περιοχή για λίγη ώρα, έχοντας απομακρυνθεί από την οθόνη - η οποία πιθανότατα παίζει μεγάλο ρόλο στον πονοκέφαλό σας.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Περίπου 51 εκατομμύρια ζωές σώθηκαν στην Αφρική λόγω των εμβολιασμών τα τελευταία 50 χρόνια
ΗΠΑ: Δεύτερη μεταμόσχευση νεφρού γενετικά τροποποιημένου χοίρου σε ασθενή
Αγχώδης τύπος προσκόλλησης: Πώς επηρεάζονται οι σχέσεις