ΑρχικήΥγείαΨυχική Υγεία

Ψυχοθεραπεία

Προβολή

Πώς η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία βοηθά τα άτομα με εμβοέςΠώς η Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία βοηθά τα άτομα με εμβοές

Σημαντικό βήμα στην προσέγγιση της θεραπείας των εμβοών, είναι αρχικά η ψυχοεκπαίδευση, με στόχο την ενημέρωση του ατόμου για το πρόβλημά του.

 • Ψυχολογικές δυσκολίες: Πώς μας προστάτευαν στο παρελθόν
  Ένας από τους λόγους για τους οποίους η ψυχοθεραπεία είναι τόσο αποτελεσματική, είναι ότι βοηθά τους ανθρώπους να ξαναγράψουν την ιστορία του παρελθόντος τους.
 • Μήπως χρειάζομαι group therapy;
  Μια διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, για την οποία δεν μιλάμε συχνά. Μήπως θα έπρεπε;
 • Τα ''ύπουλα'' σημάδια της διπολικής διαταραχής
  Δεν είναι λίγες οι φορές που τα συμπτώματά ψυχικών παθήσεων μπορούν να περάσουν απαρατήρητα. Στην περίπτωση της διπολικής διαταραχής ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να προσέξουμε.
 • Ποιοι είναι οι 6 συχνότεροι λόγοι επίσκεψης στον Ψυχολόγο
  Ποια είναι τα συνηθέστερα ζητήματα που φέρνουν κάποιον στο γραφείο του Ψυχολόγου; Τι μπορεί να περιμένει κάποιος από την επίσκεψη στον ειδικό.
 • Ποια είναι τα στάδια ψυχοσεξουαλικής ανάπτυξης κατά τον Freud
  Είναι βασικό να μπορούμε μέσω της ψυχανάλυσης και της ψυχοθεραπείας, να αναγνωρίσουμε αν έχουμε ''κολλήσει'' σε κάποιο στάδιο και πόσο αυτό επηρεάζει τη λειτουργικότητά μας στην ενήλικη ζωή και τις διαπροσωπικές σχέσεις μας.
 • Ψυχοθεραπεία on-line: Πώς γίνεται και σε ποιους απευθύνεται
  Η on-line συμβουλευτική θεραπεία, σας παρέχει τη δυνατότητα να κλείνετε τα ραντεβού σας μόνοι σας, την ώρα που σας εξυπηρετεί, και να πραγματοποιείτε συνεδρίες από το σπίτι σας.
 • Όσα θέλετε να μάθετε για τον ψυχολόγο
  Πότε πρέπει να απευθυνόμαστε σε έναν ψυχολόγο; Τι κερδίζει κανείς κάνοντας ψυχοθεραπεία; Έχει διαφορά ο ψυχολόγος από τον ψυχίατρο; Απαντήσεις σε 10 συχνές απορίες.
 • Ψυχοθεραπεία: Πόσο χρήσιμη είναι;
  Σε μια κρίσιμη καμπή της ζωής μας μπορεί να αποφασίσουμε να αρχίσουμε ψυχοθεραπεία. Πώς μας βοηθά ο ψυχοθεραπευτής και ποια προβλήματα μπορεί να λύσει;
 • Μήπως χρειάζομαι Ψυχολόγο; Ενδείξεις ότι ήρθε η ώρα
  Άνθρωποι που νιώθουν θυμό, θλίψη ή άγχος μπορεί να αναρωτηθούν αν πρέπει να επισκεφθούν ειδικό ψυχικής υγείας. Ποια είναι τα σημάδια που πρέπει να σας ανησυχήσουν και να σας δείξουν ότι ίσως ήρθε η ώρα να επισκεφτείτε κάποιον Ψυχολόγο;
 • Ψυχολογία - ψυχιατρική - ψυχανάλυση: Ποια η διαφορά
  Πολλοί άνθρωποι συγχέουν τους όρους ψυχολογία, ψυχανάλυση και ψυχιατρική. Ποιος είναι ο ρόλος τους και πώς διαφοροποιούνται.
 • Ναρκισσισμός: Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της…ωραιοπαθούς διαταραχής
  Ο ναρκισσισμός αποτελεί διαταραχή προσωπικότητας- συμπεριφοράς. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Υπάρχει θεραπεία;
 • Ψυχοθεραπεία με άλογα - θεραπευτές
  Είδος ψυχοθεραπείας που μας αποκαλύπει τις δυνατότητές μας, την άσκηση στη εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων, τη διεύρυνση του τρόπου της σκέψης μας και όλα αυτά με απόλυτη εχεμύθεια αφού ποτέ άλογο δεν διέρρευσε πληροφορίες και μυστικά!
 • Πώς εκδηλώνεται ο φόβος του θανάτου
  Η ζωή, λέει ο ψυχίατρος Ίρβιν Γιάλομ, είναι μια αναλαμπή ανάμεσα στο σκοτάδι πριν τη γέννηση και το σκοτάδι του θανάτου. Γιατί αυτό που μας απασχολεί είναι μόνο το σκοτάδι του θανάτου και όχι το σκοτάδι πριν τη γέννηση;
 • Σε τι μας βοηθά η ψυχοθεραπεία;
  'Oταν βρισκόμαστε σε κατάσταση αυθορμητισμού, είμαστε 'συντονισμένοι' και σε επαφή με τον πραγματικό μας εαυτό, έτσι ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιούμε το δυναμικό μας με τον ωφελιμότερο τρόπο.
 • Ψυχολογικές θεραπείες: Τι έχουν να προσφέρουν;
  Το άγχος, η αγωνία και η απόγνωση φαίνεται να είναι συναισθήματα που βιώνουν έντονα σήμερα οι Έλληνες εξαιτίας της οικονομικής ύφεσης. Πώς βοηθά η ψυχοθεραπεία.
 • Περί ψυχοθεραπείας: Πού να απευθυνθώ;
  Η ψυχοθεραπεία είναι μια διαδικασία που λαμβάνει χώρα ανάμεσα σε έναν ειδικό -τον ψυχοθεραπευτή- και το άτομο, ή μια ομάδα ατόμων, είτε υπό τη μορφή ατομικών συναντήσεων είτε σε συναντήσεις ομάδων.
 • Ψυχόδραμα…αναπτύσσοντας την έκφρασή μας στη σκηνή!
  Το ψυχόδραμα, είναι μια μέθοδος ψυχοθεραπείας, που βασίζεται στη δράση και τη βιωματική εμπειρία ως μέσα για την εύρεση της γνώσης και τη διαδικασία της εσωτερικής αλλαγής.
 • EMDR : Μια νέα ψυχοθεραπευτική μέθοδος
  Το EMDR μπορεί να εφαρμοστεί από μόνο του ως μια βραχεία θεραπευτική προσέγγιση εστιασμένη σε συγκεκριμένη περίπτωση, καθώς και συνδυαστικά.
 • EMDR: Μια πρωτοποριακή μέθοδος ψυχοτραυματοθεραπείας
  Τι είναι η μέθοδος EMDR; Γιατί, αν και υπάρχουν ελάχιστοι εκπαιδευμένοι στη μέθοδο θεραπευτές στον ελληνικό χώρο, έχει τέτοια απήχηση στους ανθρώπους που αναζητούν θεραπεία;
 • Ο καθημερινός άνθρωπος ως ψυχολόγος του εαυτού του
  Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων έχει την ‘τάση’ να αποδίδει λανθασμένα ορισμένες ψυχικές καταστάσεις, σε έναν ‘προβληματικό εαυτό του’.
 • Είναι τελικά η ψυχοθεραπεία γένους θηλυκού ή αρσενικού;
  Τα τελευταία χρόνια και ο άντρας αρχίζει δειλά-δειλά να δηλώνει ότι ζορίζεται σε μία σχέση, ότι έχει φόβους, ανασφάλειες, άγχη, έχει αποκτήσει τη δύναμη να δηλώνει ανοιχτά τη μοναχικότητα που ορισμένες φορές μπορεί να αισθάνεται.
 • Η ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση της παχυσαρκίας
  Η αιτιολογία της παχυσαρκίας δεν στηρίζεται μόνο στη γενετική προδιάθεση ή το περιβάλλον αλλά και στις ψυχοκοινωνικές προεκτάσεις που παίζουν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη, τη διατήρηση αλλά και τη θεραπευτική αντιμετώπιση.
 • Η επιστημονική ερμηνεία της Ψυχοθεραπείας
  Όσο εντυπωσιακό και αν ακούγεται, η ψυχοθεραπεία δεν ασχολείται με τη θεραπεία της ψυχής.
 • Ψυχοθεραπεία: Η φιλοσοφία επιστρέφει
  Μια νέα τάση αναπτύσσεται στον κλάδο της ψυχολογίας τον τελευταίο καιρό, τάση η οποία συνδυάζει τις επιστημονικές κατακτήσεις της δυτικής επιστήμης με τις ανατολικές παραδόσεις. Ουσιαστικά πρόκειται για την επανασύνδεση της ψυχολογίας με τη φιλοσοφία.
 • 5 μύθοι για την ψυχοθεραπεία
  Πέντε βασικοί μύθοι για την ψυχοθεραπεία μπορούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους όλες τις δυνάμεις κάποιου και να καταστήσουν την αλλαγή σχεδόν αδύνατη. Ποιοι είναι οι πέντε μύθοι;
 • Παχυσαρκία και ψυχολογική παρέμβαση
  Η παχυσαρκία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια (παράλληλα με τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα). Επίσης αυξάνεται το ποσοστό παχυσαρκίας στα παιδιά.
 • Συστημική Ψυχοθεραπεία
  Η συστημική θεωρία βασίστηκε στη γενική θεωρία συστημάτων (Bertalanfy, 1968). Πρόκειται για μια θεωρία η οποία αναπτύχθηκε αρχικά στο χώρο της μηχανικής, για να βρει αργότερα εφαρμογή και σε άλλες επιστήμες, όπως η οικονομία, η βιολογία, και η πληροφορική.
 • Ο ρόλος του Ψυχοθεραπευτή στην Υπαρξιακή Προσέγγιση
  Ο υπαρξιακά προσανατολισμένος ψυχοθεραπευτής βοηθάει τους ανθρώπους που απευθύνονται σ’ αυτόν να αντιμετωπίσουν τις αγωνίες και το άγχος που είναι σύμφυτα με τη ζωή.
 • Η έννοια της 'ολοκλήρωσης' στην υπαρξιακή ψυχοθεραπεία
  Η αλήθεια είναι ότι είσαι ικανός να αντιμετωπίσεις τις αγωνίες της ζωής σου πρόσωπο με πρόσωπο, να 'αγκαλιάσεις' την -αν και επώδυνη- πολύ ανθρώπινη συνθήκη της μοναξιάς σου, και να αποδεχτείς ότι είσαι ελεύθερος να επιλέγεις και να αναλαμβάνεις την ευθύνη των επιλογών σου στη ζωή.
 • Ψυχική διαταραχή και Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία
  Η υπαρξιακή προσέγγιση δεν δέχεται ότι υπάρχει αυτό που συνηθίζουμε να ονομάζουμε 'ψυχική διαταραχή' ή 'ψυχική ασθένεια'.
 • H ′άγνωστη′ συμβουλευτική
  Μολονότι η Συμβουλευτική εξασκείται στη χώρα μας πάνω από μία εικοσαετία, η χρησιμοποίηση της έννοιας 'Συμβουλευτική' παραμένει προνόμιο των ειδικών, ενώ το περιεχόμενο, οι στόχοι και οι δυνατότητές της είναι για το ευρύτερο κοινό από άγνωστα έως συγκεχυμένα.
 • Γνωρίστε την ομαδική ψυχοθεραπεία
  Η ομαδική ψυχοθεραπεία (group therapy), όπως και η ατομική, έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν και να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής τους, πιο ικανοποιητικά.
 • Τι δεν γνωρίζετε για τις ψυχολογικές θεραπείες
  Μερικοί άνθρωποι επισκέπτονται τον ψυχολόγο μετά από πιεστικές, κάποιες φορές, παραινέσεις των ανθρώπων γύρω τους. Τις περισσότερες φορές, το καλύτερο είναι να επιλέξεις εσύ το χρόνο που θα επισκεφτείς έναν θεραπευτή για να συζητήσεις τα θέματα που σε απασχολούν.
 • Ψυχοθεραπεία: Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο Θεραπευτή
  Η σοφία, η κατανόηση, η συμπόνια, και η ολοκληρωμένη προσωπικότητα είναι σίγουρα σημαντικές παράμετροι και χαρακτηριστικά που θα ήθελες να έχει ο ψυχοθεραπευτής σου, αλλά δεν είναι επαρκή κριτήρια στα οποία μπορείς να βασιστείς για να τον επιλέξεις.
 • Ψυχολογικές Θεραπείες: Μια λύση διαθέσιμη σε όλους μας
  Η συμβουλευτική ψυχολογία, η ψυχοθεραπεία και η κλινική ψυχολογία είναι όροι παρόμοιοι. Τα επαγγέλματα αυτά είναι όλα σχετικά μεταξύ τους.
 • Τι είναι η Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία;
  Η υπαρξιακή θεωρία βλέπει τους ανθρώπους σαν όντα σε διαρκή αλλαγή και μεταμόρφωση που ζουν πεπερασμένη ζωή μέσα στα συμφραζόμενα των προσωπικών τους δυνατοτήτων & περιορισμών, καθώς και των ευκαιριών και περιοριστικών συνθηκών που τους επιβάλει το περιβάλλον τους.
 • Ύπνωση
  Είναι μια σύνδεση ανάμεσα στο συνειδητό και το ασυνείδητο μέρος του νου μας, και δημιουργεί μια αίσθηση σαν ονειροπόληση, έχει διαπιστωθεί ότι σε αυτήν την κατάσταση μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε πολλούς πόρους που δεν είναι διαθέσιμοι στον συνειδητό νου.
 • Ψυχοθεραπεία: Ο δρόμος προς την Αυτογνωσία
  Αυτογνωσία είναι η εμπειρική γνώση και η συνειδητή πρόσβαση σε άγνωστες μέχρι χθες περιοχές της σκέψης, των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς μας.
 • Ομάδες Αυτογνωσίας: Η απάντηση στις σύγχρονες προκλήσεις για ουσιαστική αλληλεπίδραση & την ανάγκη για επικοινωνία!
  Σήμερα που οι ομαδικές εκδηλώσεις (π.χ. γιορτές, πανηγύρια, οικογενειακές συγκεντρώσεις, κ.λ.π) τείνουν να εξαφανιστούν, ο άνθρωπος -που από τη φύση του έχει ανάγκη από την συμμετοχή του σε ομαδικές μορφές οργάνωσης & δράσης για να οριοθετηθεί σαν προσωπικότητα και χτίσει την ατομική του ταυτότητα- σιγά σιγά απομονώνεται, νιώθει μοναξιά, κάποτε απόγνωση, και τελικά αισθάνεται την απουσία του νοήματος από την ζωή του.
 • Πότε χρειάζομαι την Ψυχολογική Θεραπεία;
  Σχεδόν όλοι μας είναι πιθανό -σε συγκεκριμένες φάσεις του κύκλου της ζωής μας- να αντιμετωπίσουμε κάποιες δυσκολίες. Αυτές οι δυσκολίες μπορεί να αποτελέσουν εμπόδια στην ψυχο-κοινωνική μας προσαρμογή και να διαταράξουν την ομαλή εξελικτική μας πορεία.
 • Τι είναι ο Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπευτής και τι συμβαίνει στην ψυχολογική θεραπεία;
  Ο συμβουλευτικός ψυχολόγος είναι ειδικά εκπαιδευμένος ψυχολόγος ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία στο να βοηθάει ανθρώπους να διαπραγματεύονται αποτελεσματικά τα συναισθηματικά και άλλα προσωπικά τους προβλήματα.
 • Συμβουλευτική & Ψυχοθεραπεία: Έμφαση στον άνθρωπο, και όχι στο πρόβλημα!
  Μολονότι οι συμβουλευτικοί ψυχολόγοι χρησιμοποιούν στην ψυχολογική θεραπεία ένα ευρύ φάσμα από θεραπευτικές μεθόδους και τεχνικές, εκείνο που τους επιτρέπει και στηρίζει την δυνατότητα που έχουν να επιλέξουν είναι, η από κοινού, απόρριψη του ιατροκεντρικού μοντέλου θεραπείας, και η κοινή πεποίθηση σε ένα εναλλακτικό μοντέλο θεραπείας.
 • Οι Στόχοι της Συμβουλευτικής - Ψυχοθεραπευτικής Παρέμβασης
  Η ανάπτυξη θετικής στάσης του ατόμου απέναντι στον εαυτό του, σε συνδυασμό με ανάπτυξη της ικανότητάς του να αναγνωρίζει τις εμπειρίες εκείνες που έγιναν στο παρελθόν -ή και συνεχίζουν να γίνονται- αντικείμενο κριτικής κι απόρριψης.
Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

121 νεκροί με CoViD-19 και 1.747 νέες λοιμώξεις 121 νεκροί με CoViD-19 και 1.747 νέες λοιμώξεις

Οι 486 είναι από τη Θεσσαλονίκη και οι 273 από την Αττική.... Περισσότερα »

Δημοσθένης Σαρηγιάννης: Είχε προβλέψει την τραγωδία με την CoViD-19, αλλά δεν είχε εισακουστείΔημοσθένης Σαρηγιάννης: Είχε προβλέψει την τραγωδία με την CoViD-19, αλλά δεν είχε εισακουστεί

Ο καθηγητής του ΑΠΘ μιλάει στο Iatronet. Τι προβλέπει για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα έως το τέλος του έτους και για το τρίτο κύμα.... Περισσότερα »

Μπορούν τα αυγά να γίνουν πιο υγιεινά;Μπορούν τα αυγά να γίνουν πιο υγιεινά;

Ναι, μπορούν! Αρκεί να τα συνδυάσουμε με τις σωστές τροφές, που θα "βοηθήσουν" η μία την άλλη.... Περισσότερα »

Συνέδριο ‘’Pharma Transformation COVID-19 Deep dive’’Συνέδριο ‘’Pharma Transformation COVID-19 Deep dive’’

Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, ως Interactive Live Conference.... Περισσότερα »

Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Ποιότητα ζωής χωρίς πόνοVideo - Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου. Ποιότητα ζωής χωρίς πόνο

Το Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ή Σπαστική Κολίτιδα) επηρεάζει σημαντικά την ποιότητα της ζωής μας, αρκεί μόνο να σκεφτούμε ότι περίπου το 10-15% του πληθυσμού πάσχει από ευερέθιστο έντερο. Ο Δρ ... Δείτε το video

Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

worried_about_2020
Τι από τα παρακάτω σάς ανησυχεί περισσότερο;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2020  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης
close

Ακολουθήστε το κανάλι μας στο YouTube