Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

Όταν μας ανακοινώνεται η ασθένεια

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6376 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1053

Δημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2016

Είναι ίσως μία από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ζωή μας. Ανάλογα την πάθηση βέβαια και τα στερεότυπα που την συνοδεύουν συν τις προκαταλήψεις του κόσμου. Το αρχικό σοκ διαδέχεται η αγωνία για την κατάληξή μας. Ο γιατρός φαντάζει ο ίδιος απειλή, αφού μας αποκαλύπτει το πρόβλημα. Όμως δεν μένουμε για πολύ σε αυτό το στάδιο. Η αγωνία παραχωρεί την θέση της σε μια έστω φαινομενική ηρεμία. Είναι η φάση της προσαρμογής με τα νέα δεδομένα. Εκεί χρειάζεται μια σωστή ενημέρωση αλλά και ουσιαστική συμπαράσταση, να μην αισθάνεται δηλ. ο ασθενής μοναξιά. Στην Ελλάδα, όλη αυτή η διαδικασία - από την ανακοίνωση του προβλήματος μέχρι τον συμβιβασμό και την συνήθεια να ζει κανείς με αυτό - είναι επώδυνη καθώς δεν υπάρχει ούτε κατάλληλη συμπαράσταση ούτε και η απαραίτητη Παιδεία. Γιατί πράγματι θέλει να είναι κανείς ενημερωμένος αλλά πάνω απ΄όλα κατατοπισμένος με τον σωστό τρόπο. Προέχει βέβαια προηγουμένως να έχει εκπαιδευτεί σε ανάλογες καταστάσεις. Οι δε γιατροί και ψυχολόγοι να είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 834

#1 Δημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2016

Θέλει δουλειά πολύ το να συμπαραστέκεται κανείς ουσιαστικά στον ασθενή κατά την διάρκεια των πρώτων στιγμών που του ανακοινώνεται το πρόβλημα υγείας. Θέλει ψυχραιμία αλλά πάνω απ΄όλα γνώση. Ο δε ασθενής να μην αφήνεται σε καμία περίπτωση μόνος του.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 739

#2 Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016

Η μοναξιά του ασθενή οδηγεί σταδιακά στην απομόνωσή του. Πρέπει να πάψει η αντιμετώπισή του ως ξεχωριστό όν, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επιδεικνύεται η δέουσα ευαισθησία.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Dong quai ή κινεζική αγγελικήDong quai ή κινεζική αγγελική

Σήμερα το βότανο χρησιμοποιείται για την θεραπεία ορισμένων περιπτώσεων εμμηνόπαυσης, πρόωρης εκσπερμάτισης, δυσμηνόρροιας, υπογονιμότητας. ... Περισσότερα »

Οι ασκήσεις που θα κάνουμε για πάνταΟι ασκήσεις που θα κάνουμε για πάντα

Ποιες είναι οι ασκήσεις εκείνες που μας προσφέρουν τόσα πολλά οφέλη, που ακόμα δεν έχουν ξεπεραστεί; Τις λατρεύουμε και σας τις παρουσιάζουμε…... Περισσότερα »

Τικ στα παιδιάΤικ στα παιδιά

Σε ποια ηλικία εμφανίζονται και πόσο συχνά είναι; Πώς αντιμετωπίζονται.... Περισσότερα »

Ρίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήσηΡίγανη: Ποια είναι η φαρμακευτική της χρήση

Το έλαιο που εξάγεται από τα φύλλα του βοτάνου έχει μακρά ιστορία ιατρικής χρήσης. ... Περισσότερα »

Video - Σημαντική η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς της περιφέρειας όσον αφορά στην διαχείριση ασθενών ειδικού προφίλ με αποφρακτικά νοσήματα

Το κομμάτι της επικοινωνίας και η ανταλλαγή απόψεων με γιατρούς νησιών των Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού, ήταν ο κύριος στόχος ενός πρωτοποριακού webinar για αναπνευστικά νοσήματα. Οι γιατροί κατά ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης