Αρχική

Ιατρικό Λεξικό - Εγκυκλοπαίδεια υγείας

Δείτε τα λήμματα αλφαβητικά

ή αναζητήστε στο λεξικό

Συνεργασία Mendor Editions & Taber's Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό
Προβολή

Ενδιαφέροντα λήμματα

Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου

Ένας όρος που χρησιμοποιείται για έναν αριθμό χρόνιων φλεγμονωδών νόσων του γαστρεντερικού συστήματος άγνωστης αιτιολογίας. Οι δύο συχνότερες είναι η ελκώδης κολίτιδα και η νόσος του Crohn. ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΑ: Η ελκώδης κολίτιδα περιορίζεται στις επιφανιακές στοιβάδες του τοιχώματος του εντέρου, Αναλυτικά »

Αντιμετώπιση ασθενούς

Η περιγραφή της αλληλεπίδρασης μεταξύ του ασθενούς και της νοσηλευτικής ομάδας, από την είσοδο μέχρι την έξοδο από το νοσοκομείο. Περιλαμβάνει την επικοινωνία, την συναισθηματική κατανόηση, την εξέταση, την αξιολόγηση, την διάγνωση, την πρόγνωση και την παρέμβαση. Το τελευταίο στοιχείο, η Αναλυτικά »

Δίαιτα πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας

Εμπορική δίαιτα στην οποία η πρόσληψη θερμίδων μπορεί να κυμαίνεται από 400 έως 800 kcal/ημέρα. Η δίαιτα πολύ χαμηλής θερμιδικής αξίας, είναι συνήθως συμπληρώματα υπό μορφής σκόνης τα οποία λαμβάνονται 3 έως 5 φορές την ημέρα μαζί με μεγάλες ποσότητες νερού. Ο συγκεκριμένος τύπος δίαιτας μπορεί Αναλυτικά »

Επιγλωττίτιδα

Φλεγμονή της επιγλωττίδας, ως αποτέλεσμα λοίμωξης. Το σοβαρό οίδημα πάνω από την επιγλωττίδα μπορεί να εμποδίσει τη ροή του αέρα και να προκαλέσει το θάνατο. Η επιγλωττίτιδα αποτελεί μια επείγουσα κατάσταση και πρέπει να αντιμετωπίζεται άμεσα. ΑΙΤΊΟΛΟΠΑ: Εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά, ιδίως Αναλυτικά »

Τικ

Μια σπασμωδική μυϊκή σύσπαση, που συχνότερα περιλαμβάνει τους μύες του προσώπου, του στόματος, των ματιών, του κεφαλιού, του λαιμού ή των ώμων. Οι σπασμοί μπορεί να είναι τονικοί ή κλωνικοί. Η κίνηση εμφανίζεται σκόπιμη, συχνά επαναλαμβάνεται, είναι ακούσια και μπορεί να ανασταλεί για ένα μικρό Αναλυτικά »

Φαιοχρωμοκύτωμα

Όγκος του συμπαθητικού νευρικού συστήματος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για σχεδόν το 0,1%-2% όλων των περιπτώσεων υπέρτασης. Ο όγκος εκκρίνει κατεχολαμίνες (π.χ. νορεπινεφρίνη και επινεφρίνη), οι οποίες προκαλούν παροδικά ή μόνιμα σημεία και συμπτώματα, όπως αίσθημα παλμών, εφίδρωση, κεφαλαλγίες, λιποθυμία, Αναλυτικά »

Καροτένιο

Οποιαδήποτε από τις κίτρινες έως ερυθρές αντιοξειδωτικές ενώσεις, οι οποίες είναι τα βιοχημικά πρόδρομα της βιταμίνης Α. Πολλά φρέσκα φρούτα και λαχανικά (περιλαμβανομένου του καρότου, της κολοκύθας, της γλυκοπατάτας, του καλαμποκιού, των βερύκοκων και των πορτοκαλιών) είναι εμπλουτισμένα σε Αναλυτικά »

Οστεομαλακία

Ανεπάρκεια της βιταμίνης D στους ενήλικες, που έχει ως αποτέλεσμα έλλειμμα ή απώλεια των αλάτων του ασβεστίου, γεγονός που καθιστά τα οστά ολοένα και πιο μαλακά, εύκαμπτα, εύθρυπτα, και παραμορφωμένα. Μια ενήλικος μορφή ραχίτιδας, η οστεομαλακία, μπορεί να επίσης να εντοπιστεί σε ηπατοπάθεια, καρκίνο Αναλυτικά »

Ασφαλές σεξ, ασφαλής σεξουαλική επαφή

Η πρακτική αυτοπροστασίας και προστασίας του συντρόφου από σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, συμπεριλαμβάνοντας τα χλαμύδια, την τριχομονάδα, τη σύφιλη, τους ιούς ηπατίτιδας και τον ιό της ανθρώπινης ανοσολογικής ανεπάρκειας (HIV). Η ασφαλής σεξουαλική πράξη προύποθέτει την αποφυγή της επαφής Αναλυτικά »

Βουβωνοκήλη

Η προεκβολή του σάκου μιας κήλης που περιέχει ενδοπεριτοναϊκά περιεχόμενα (π.χ., έντερο, επίπλουν, ωοθήκη, κλπ.) στον επιφανειακό βουβωνικό δακτύλιο. Σε μία λοξή βουβωνοκήλη, ο σάκος προβάλλει διαμέσου του έσω βουβωνικού δακτυλίου στον βουβωνικό πόρο και συχνά κατέρχεται στο όσχεο. Σε μία ευθεία βουβωνοκήλη, Αναλυτικά »

Εξώδερμα

Έξω βλαστικό δέρμα. Η εξωτερική στοιβάδα των κυττάρων του αναπτυσσόμενου εμβρύου. Από αυτή προέρχονται οι δερματικές δομές, τα δόντια και οι αδένες του στόματος, το νευρικό σύστημα, τα όργανα των ειδικών αισθήσεων, μέρος της υπόφυσης και το κωνάριο (επίφυση) και τα επινεφρίδια.Αναλυτικά »

Αντίδραση

1. Η αντίδραση, απόκριση ενός οργανισμού ή ενός μέρους αυτού σε ένα ερέθισμα. 2. Στη χημεία, μια χημική διαδικασία ή μεταβολή, αντίδραση· μετατροπή μιας ουσίας σε μια άλλη ως απάντηση σε ένα ερέθισμα. 3. Αντίθετη δραστηριότητα ή δραστηριότητα σε αντιπαράθεση. 4. Μια συναισθηματική και διανοητική αντίδραση Αναλυτικά »

Γαστρικό υγρό

Η έκκριση των γαστρικών αδένων του στομάχου. Πρόκειται για λεπτόρρευστο, άχρωμο υγρό, επί το πλείστον υδατοειδές, που περιέχει βλέννη, τον ενδογενή παράγοντα, υδροχλωρικό οξύ, το ένζυμο πεψίνη και το ένζυμο λιπάση. Το pH είναι, 1 - 2, ισχυρά όξινο, καταστρέφει παθογόνους μικροοργανισμούς Αναλυτικά »

Ιντερλευκίνη-13

Μια κυτταροκίνη που παράγεται από τα Τ- κύτταρα. Επάγει την έκφραση του συμπλέγματος μείζονος ιστοσυμβατότητας τάξης ΙΙ στα μονοπύρηνα φαγοκύτταρα και στα Β κύτταρα, τον πολλαπλασιασμό των Β κυττάρων και την παραγωγή ανοσοσφαιρινών.Αναλυτικά »

Σύμπλεγμα

1. Όλες οι ιδέες, αισθήματα και αισθήσεις συνδεδεμένες με ένα υποκείμενο. 2. Περίπλοκος. 3. Κολπική ή κοιλιακή συστολή, όπως φαίνεται σε μία ηλεκτροκαρδιογραφική καταγραφή. 4. Υποσυνείδητη ιδέα (ή σύνολο ιδεών) η οποία έχει συνδεθεί με μια κατεσταλμένη επιθυμία, ή συναισθηματική εμπειρία και η Αναλυτικά »

Menu

Σύνδεσμοι διαφημιζομένων

Σήμερα στο iatronet.gr

Καλοκαιρινά ατυχήματα: Τι πρέπει να προσέχουμε;Καλοκαιρινά ατυχήματα: Τι πρέπει να προσέχουμε;

Επειδή τα ατυχήματα έχουν την τάση να αυξάνονται κατακόρυφα το καλοκαίρι, μερικές συμβουλές για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο…... Περισσότερα »

Πώς θα απωθήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόποΠώς θα απωθήσετε τα κουνούπια με φυσικό τρόπο

Επειδή τα εντομοαπωθητικά περιέχουν χημικές ουσίες που πολλοί θέλουν να αποφεύγουν, δείτε φυσικούς τρόπους να διώξετε μακριά τα κουνούπια.... Περισσότερα »

Ο αριθμός θανάτων από AIDS μειώθηκε στο ήμισυΟ αριθμός θανάτων από AIDS μειώθηκε στο ήμισυ

Έκθεση του UNAids έδειξε ότι ο αριθμός των θανάτων μειώθηκε από 1,9 εκατομμύρια το 2005 σε 1 εκατομμύριο πέρσι. ... Περισσότερα »

Εύκολοι τρόποι να χάσουμε κιλά το καλοκαίριΕύκολοι τρόποι να χάσουμε κιλά το καλοκαίρι

Αν ανησυχείτε μήπως βάλετε περιττά κιλά το καλοκαίρι, αυτός ο μικρός οδηγός είναι ό,τι χρειάζεστε…... Περισσότερα »

Video - Καλοκαιρινά ατυχήματα των... δοντιών

Ένα από τα συνήθη ατυχήματα, που συμβαίνουν στα παιδιά της νηπιακής και παιδικής ηλικίας, είναι ο τραυματισμός των προσθίων δοντιών. Η αντιμετώπιση και αποκατάσταση του τραύματος είτε είναι σε παιδικά, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

last_crisis_summer
Θεωρείτε πως αυτό είναι το τελευταίο καλοκαίρι της κρίσης;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Βρήκαμε τα ομορφότερα σετ ρούχων για μαμάδες και κόρες, για τις πολύ ιδιαίτερες ασορτί εμφανίσεις με τη μικρή σας πριγκίπισσα!
Όλες οι παραλίες της Κρήτης είναι μοναδικές, όμως, εμείς ξεχωρίσαμε τις δικές μας αγαπημένες, για ανέμελο μπάνιο με τα παιδιά.
Αν θέλετε ένα γρήγορο, πανεύκολο και σχετικά υγιεινό παγωμένο γλυκό για εσάς και τα παιδιά… μόλις βρήκατε το καλύτερο για το φετινό καλοκαίρι!
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης