Αρχική

Ιατρικό Λεξικό - Εγκυκλοπαίδεια υγείας

Δείτε τα λήμματα αλφαβητικά

ή αναζητήστε στο λεξικό

Συνεργασία Mendor Editions & Taber's Ιατρικό Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό
Προβολή

Ενδιαφέροντα λήμματα

Ροδόχρους νόσος, ροδόχρους ακμή

Χρόνιο εξάνθημα που εντοπίζεται συνήθως στη μεσότητα του προσώπου (μύτη, παρειές, μέτωπο, περιοφθαλμικά, στο πηγούνι), στην οποία εμφανίζονται βλατίδες και εφελκίδες σε ένα ερυθηματώδες ή ερυθρό υπόβαθρο. Καθώς η κατάσταση εξελίσσεται, μικρές αγγειακές δυσμορφίες του δέρματος μπορεί να εμφανιστούν και Αναλυτικά »

Σπερματοζωάριο

Το ώριμο αρσενικό φυλετικό ή γεννητικό κύτταρο, το οποίο σχηματίζεται μέσα στα σπερματοφόρα σωληνάρια των όρχεων. Το σπερματοζωάριο έχει ευρεία, ελλειπτική, πεπλατυσμένη κεφαλή, που φέρει τον πυρήνα, και έναν πρωτοπλασματικό αυχένα ή ενδιάμεσο τμήμα και μαστίγιο. Έχει μήκος περίπου 51 μ. και Αναλυτικά »

Εξάρτηση από ουσίες

Σύνολο γνωστικών, συμπεριφορικών και φυσιολογικών συμπτωμάτων τα οποία υποδηλώνουν ότι ένα άτομο συνεχίζει τη χρήση μιας ουσίας παρά τα σημαντικά προβλήματα που σχετίζονται με την ουσία αυτή. Οι ασθενείς αναπτύσσουν ανοχή στην ουσία και απαιτούν προοδευτικά μεγαλύτερες ποσότητες προκειμένου να Αναλυτικά »

Επίσχεση ούρων

Κατάσταση καιά την οποία το άτομο δεν κενώνει επαρκώς την κύστη του. Η υψηλή πίεση της ουρήθρας εμποδίζει την κένωση της κύστης ή επιτρέπει την ακούσια κένωση μικρής ποσότητας ούρων, όταν η κοιλιακή πίεση την υπερνικήσει.Αναλυτικά »

Σύμπλεγμα AIDS-άνοιας

Εγκεφαλοπάθεια η οποία προκαλείται από άμεση μόλυνση του εγκεφαλικού ιστού από τον ιό της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV). Αυτή η κατάσταση αφορά περίπου το 15% των ασθενών με AIDS, αλλά το 1997, η επίπτωσή της μειώθηκε περίπου στο 30% της προηγούμενης επίπτωσης εξαιτίας της αποτελεσματικότητας Αναλυτικά »

Σχιζοφρένια

Πνευματική διαταραχή, η οποία επηρεάζει περίπου το 0,4-1,2% του πληθυσμού, χαρακτηρίζεται δε από αυταπάτες, παραισθήσεις, αποδιοργανωμένο λόγο και συμπεριφορά (τα «θετικά» συμπτώματα) καθώς και από απουσία συναισθηματικής αντίδρασης, κοινωνική αποξένωση, και απουσία ελεύθερης βούλησης (τα Αναλυτικά »

Πνευμονικό οίδημα

Μια δυνητικά απειλητική για τη ζωή συσσώρευση υγρών στο διάμεσο ιστό και στις κυψελίδες των πνευμόνων. Το συσσωρευμένο υγρό μπορεί να εμποδίσει την ανταλλαγή οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα και να προκαλέσει αναπνευστική ανεπάρκεια. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: Το υγρό μπορεί να εξέλθει από τα κυψελιδικά τριχοειδή Αναλυτικά »

Καταστολή

1. Έλεγχος αλλά όχι πλήρης εξάλειψη μιας ασθένειας, ιδιαίτερα μόλυνσης. Για παράδειγμα, στην αντιμετώπιση του HIV/AIDS, οι φαρμακολογικές θεραπείες σχεδιάζονται ώστε να καταστείλουν τα ιικά φορτία σε πολύ χαμηλά επίπεδα. 2. Πλήρης αδυναμία φυσικής παραγωγής μιας έκκρισης ή απέκκρισης, η οποία Αναλυτικά »

Θηλασμός αντίχειρα

Η συνήθεια του θηλασμού του αντίχειρα κάποιου. Διαλείπων θηλασμός του αντίχειρα δεν είναι ανώμαλος, αλλά παρατεταμένος και έντονος θηλασμός αντίχειρα έπειτα από τη στιγμή της έκφυσης των πρώτων μόνιμων οδόντων στην ηλικία των 5 ή 6 μπορεί να οδηγήσει σε ένα δύσμορφο στόμα με εκτοπισμένους οδόντες. Αναλυτικά »

Συντήρηση δυνάμεων

Στην αποκατάσταση, η διαδικασία αντιμετώπισης της κόπωσης με το να τοποθετούνται πρωταρχικοί στόχοι και να αξιοποιείται ο χρόνος, να απλοποιούνται οι δοκιμασίες και να οργανώνεται το περιβάλλον με τρόπο που να κάνει τις απαραίτητες δραστηριότητες πιο αποδοτικές.Αναλυτικά »

Οίστρος

Η κυκλική περίοδος της σεξουαλικής δραστηριότητας των μη ανθρώπινων θήλεων θηλαστικών, που χαρακτηρίζεται από συμφόρηση και έκκριση του βλεννογόνου της μήτρας, πολλαπλασιασμό του κολπικού επιθηλίου, διόγκωση του αιδοίου, ωορρηξία και αποδοχή του αρσενικού από το θηλυκό. Κατά τη διάρκεια του οίστρου, Αναλυτικά »

Τιτάνιο

ΣΥΜΒ: Ti. Ένα μεταλλικό στοιχείο σε συνδυασμό με ορυκτά, ατομικό βάρος 47.90, ατομικός αριθμός 22, ειδικό βάρος 4.54. Στην οδοντιατρική, χρησιμοποιείται ως κράμα μετάλλου, κυρίως για συσκευές και εμφυτεύματα λόγω της βιολογικής δεκτικότητάς του και της ανθεκτικότητας στην διάβρωση.Αναλυτικά »

Αποκόλληση πλακούντα

Η αιφνίδια πρόωρη αποκόλληση του πλακούντα από μια φυσιολογική θέση εμφύτευσης στη μήτρα. Η εμφάνιση αποκόλλησης πλακούντα είναι 1:120 γεννήσεις και ο κίνδυνος επανεμφάνισης στις επόμενες εγκυμοσύνες είναι πολύ υψηλότερος. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: Η αιτία είναι άγνωστη· ωστόσο, η κατάσταση συχνά σχετίζεται με τοξιναιμία Αναλυτικά »

Πυρήνας

1. Κεντρικό σημείο, γύρω από το οποίο συγκεντρώνεται ύλη, όπως σε έναν λίθο. 2. Η δομή εντός ενός κυττάρου, η οποία περιέχει τα χρωμοσώματα. Είναι υπεύθυνη για τον κυτταρικό μεταβολισμό, αύξηση και αναπαραγωγή. 3. Ομάδα κυτταρικών σωμάτων νευρώνων που σχηματίζουν μάζα φαιάς ουσίας στο κεντρικό Αναλυτικά »

Συμπαθητική δυστροφία αντανακλαστικών

Μη φυσιολογική απόκριση των νεύρων του προσώπου ή ενός άκρου που χαρακτηρίζεται από άλγος, αυτόνομη δυσλειτουργία, αγγειοκινητική αστάθεια και οίδημα των ιστών. Αν και η ακριβής αιτία του συνδρόμου είναι άγνωστη, συνήθως ακολουθεί τραύμα, εγκεφαλικό επεισόδιο, νευροπάθεια ή βλάβη της κερκίδας. Αναλυτικά »

Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μαγνήσιο: Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία μας;Μαγνήσιο: Ποια είναι τα οφέλη του στην υγεία μας;

Γιατί είναι άραγε τόσο σημαντικό το μαγνήσιο για τον οργανισμό μας; Δείτε την αξία του.... Περισσότερα »

Πώς θα κάνουμε την καρδιά μας… νεότερηΠώς θα κάνουμε την καρδιά μας… νεότερη

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, αλλά μπορούμε να κάνουμε την καρδιά μας να ''αισθάνεται'' δέκα χρόνια πιο μικρή...... Περισσότερα »

Υπερωρίες: Μήπως είναι επικίνδυνες για την υγεία μας;Υπερωρίες: Μήπως είναι επικίνδυνες για την υγεία μας;

Μήπως αν δεν τηρούμε το οκτάωρο, τα αποτελέσματα για την υγεία μας θα είναι τρομακτικά;... Περισσότερα »

Πρώτες βοήθειες για συναισθηματικές καταστάσειςΠρώτες βοήθειες για συναισθηματικές καταστάσεις

Ποιες είναι οι συνηθισμένες συναισθηματικές δυσκολίες που συναντάμε και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε.... Περισσότερα »

Video - Άρνηση για το σχολείο

Είναι συχνό το φαινόμενο σε όλες τις ηλικίες να αρνείται το παιδί να πάει σχολείο. Πρέπει καταρχήν να εντοπιστεί ο λόγος της άρνησης και όταν το παιδί αρνείται για μεγάλο χρονικό διάστημα να παει ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

long_before_pap_test
Πόσο καιρό έχετε να κάνετε τεστ - Παπ;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Είναι μια δουλειά που δεν κάνουμε συχνά, η οποία, όμως, μπορεί να αλλάξει την εικόνα του σπιτιού μας!
Το καλύτερο δώρο που θα μπορούσατε να κάνετε στο παιδί για τα γενέθλιά του δεν είναι κάποιο ακριβό παιχνίδι αλλά η ευρηματικότητά σας και ο χρόνος σας.
Ζουμερό φιλέτο κοτόπουλο, τυλιγμένο σε τραγανό μπέικον, ψημένα με σκορδοβούτυρο και μαϊντανό. Τι άλλο χρειάζεται να πούμε για να κάνετε σήμερα αυτήν τη συνταγή;
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   minfin.gr   antagonistikotita.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε στο πλαίσιο του ΕΠΑΝ ΙΙ και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης