Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΔιάγνωση των χρόνιων παθήσεων

O HIV/AIDS στην Ελλάδα το 2014

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4779 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 918

Δημοσίευση: 20 Απριλίου 2015
Τροποποίηση: 20 Απριλίου 2015

Αφορά: HIV/AIDS

Δόθηκε στη δημοσιότητα, πριν από λίγες ημέρες η Ετήσια Έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ «Επιδημιολογική Επιτήρηση του HIV/AIDS στην Ελλάδα» για το 2014.

To 2014 δηλώθηκαν 802 περιστατικά, εκ των οποίων 696 (86,8επί τοις εκατό) ήταν άνδρες και 106 (13,2επί τοις εκατό) γυναίκες. Από τις περιπτώσεις που δηλώθηκαν για πρώτη φορά ως HIVσυν το 2014, 70 (8,7επί τοις εκατό) άτομα είχαν ήδη εμφανίσει ή ανέπτυξαν κλινικά AIDS εντός του συγκεκριμένου έτους. To 44,1επί τοις εκατό των περιστατικών που δηλώθηκαν το 2014 ήταν άνδρες που είχαν σεξουαλικές επαφές με άλλους άνδρες, το 17,4επί τοις εκατό ανέφεραν ότι μολύνθηκαν μέσω ετεροφυλοφιλικής σεξουαλικής επαφής, το 13,2επί τοις εκατό ήταν χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ), ενώ στο 25,2επί τοις εκατό των περιπτώσεων δεν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος μετάδοσης του ιού. Ένα περιστατικό κάθετης μετάδοσης από μητέρα ΧΕΝ δηλώθηκε το 2014 και βρίσκεται υπό αντιρετροϊκή αγωγή. Τα περισσότερα περιστατικά, τόσο στους άνδρες (21,0επί τοις εκατό) όσο και στις γυναίκες (17,9επί τοις εκατό), ήταν ηλικίας 30-34 ετών κατά τη δήλωση.

Ο συνολικός αριθμός των HIV οροθετικών ατόμων (συμπεριλαμβανομένων των περιπτώσεων AIDS) που έχουν δηλωθεί στην Ελλάδα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 ανέρχεται σε 14434. Από τα περιστατικά αυτά, 11896 (82,4επί τοις εκατό) ήταν άνδρες, 2494 (17,3επί τοις εκατό) ήταν γυναίκες, ενώ για ένα μικρό ποσοστό το φύλο δεν δηλώθηκε.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#1 Δημοσίευση: 20 Απριλίου 2015

Δυστυχώς ο ιός εξακολουθεί να χτυπά και ειδικά νέους ανθρώπους. Βέβαια, τα δεδομένα σε σχέση με παλαιότερες εποχές έχουν αλλάξει το ίδιο όπως και οι τρόποι θεραπείας. Αυτό που με μεγάλη μου λύπη διαπιστώνω είναι ότι παρά την εκτενή πληροφόρηση, υπάρχει ακόμη πολύς κόσμος που δεν γνωρίζει βασικά πράγματα για τον HIV.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#2 Δημοσίευση: 21 Απριλίου 2015

Υπάρχει πλέον μεγάλη αισιοδοξία για την αντιμετώπιση του HIV. Νέα φάρμακα κάνουν την εμφάνισή τους αλλά πάνω απ΄όλα οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην αποφυγή του κοινωνικού στίγματος. Σε πολλές των περιπτώσεων η πληροφόρηση είναι λεπτομερής. Θετική είναι επίσης κια η αντιμετώπιση της ασθένειας από μια μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ας είμαστε αισιόδοιξοι για την συνέχεια.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης