Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΕκπαιδευτικά Σεμινάρια - Συμβουλευτικές συνεδρίες

Δωρεάν Ψυχολογική Υποστήριξη σε γονείς παιδιών με νεοδιαγνωσμένο Διαβήτη

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5519 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

πεανδ
Μέλος

Εγγραφή: 11/3/2015
Δημοσιεύσεις: 5

Δημοσίευση: 12 Μαρτίου 2015
Τροποποίηση: 16 Μαρτίου 2015

Αφορά: Διαβήτης τύπου Ι

Η ΠΕΑΝΔ (Πανελλήνια Ένωση Αγώνος κατά του Νεανικού Διαβήτη) μη κερδοσκοπικό σωματείο που υποστηρίζει με κάθε τρόπο το άτομο με Νεανικό Διαβήτη και την οικογένεια αυτού, σε συνεργασία με την Ψυχολόγο Υγείας κα Μαξιμιάδη, προσφέρει δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη σε όλους τους γονείς των οποίων τα παιδιά/έφηβοι διαγνώστηκαν με Νεανικό Διαβήτη από το 2012 μέχρι σήμερα.

Στόχος του προγράμματος είναι να παρασχεθεί σε κάθε γονέα νεοδιαγνωσμένου περιστατικού, συμβουλευτική υποστήριξη που θα αποτελείται από επτά έως 10 ατομικές δωρεάν συνεδρίες , ανάλογα με τις ανάγκες του.

Η μετάβαση στον νέο τρόπο ζωής που υπαγορεύει η ύπαρξη του διαβήτη στα παιδιά, αποτελεί συχνά παράγοντα ανατροπής των μέχρι τότε συνηθειών και νοοτροπίας που χαρακτηρίζει τα μέλη της κάθε οικογένειας. Η εξοικείωση και αποδοχή των νέων δεδομένων, είναι μια διαδικασία που τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο στη καθημερινότητά τους, όσο και ψυχολογικά, όταν ο διαβήτης κάνει την εμφάνισή του ως ένας καθοριστικός παράγοντας στις ισορροπίες με το περιβάλλον, αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.


Οι γονείς, επιφορτίζονται όχι μόνο με την υποχρέωση εκμάθησης των τεχνικών της ρύθμισης του διαβήτη και της εφαρμογής στα παιδιά τους, αλλά και με τη ψυχολογική στήριξη στις αλλαγές που προκύπτουν στη ζωή τους, ενώ συχνά αναζητούν τρόπους για τη δική τους υποστήριξη στο δύσκολο αυτό έργο.


Μέσα από τη δράση αυτή της ΠΕΑΝΔ, οι γονείς νεοδιαγνωσμένων περιστατικών, έχουν την ευκαιρία να λάβουν την απαραίτητη ψυχολογική βοήθεια που παρέχουν οι συναντήσεις με την Ψυχολόγο, γιατί έτσι μπορούν να επεξεργαστούν καλύτερα τα συναισθήματα που προκαλεί η έλευση του Διαβήτη στη ζωή τόσο τη δική τους, όσο και των παιδιών τους, ενώ τους δίνεται η ευκαιρία να τοποθετήσουν την ύπαρξη του Διαβήτη στα σωστά πλαίσια και έτσι να στηρίξουν τα παιδιά τους, στη δική τους αποδοχή και αποτελεσματική διαχείριση της πάθησης, σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τις επιλογές τους.


Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν σε εβδομαδιαία βάση (διάρκειας μιας ώρας ανά συνεδρία), με δυνατότητα ταυτόχρονης συμμετοχής και των δυο γονέων, σε συνεννόηση με τη κα Μαξιμιάδη, στο γραφείο της (Σταθμός Μετρό Κατεχάκη).Για να δηλώσετε συμμετοχή χρειάζεται:

1) αποστολή της βεβαίωσης διάγνωσης από το νοσοκομείο (η διάγνωση του διαβήτη να έχει γίνει απο το 2012 έως σήμερα)
2) καταβολή ποσού 50 ευρώ σε έναν απο τους λογαριασμούς του συλλόγου (Εθνική 694/48000955 ή Alpha 132002101127620) με το όνομα του μέλους

Στα ταμειακά ενήμερα μέλη του συλλόγου (έχει πληρωθεί η συνδρομή μέχρι τη μέρα δημοσίευσης της ανακοίνωσης), το ποσό των 50 ευρώ θα επιστραφεί μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Για τα μη μέλη που επιθυμούν να συμμετάσχουν, το ποσό των 50€ είναι κόστος συμμετοχής και δεν επιστρέφεται.


Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει άμεσα με τις πρώτες εγγραφές που θα δεχθούμε και θα έχει συνεχή ένταξη νεοδιαγνωσμένων περιστατικών μέχρι και τις 15 Απριλίου 2015. Δηλώσεις συμμετοχής υποβάλλονται είτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: peand@ live. com, είτε τηλεφωνικά στο 210-7796660 (Δευτέρα-Τετάρτη 5-9μμ, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή 10-2μμ).

Περισσότερες πληροφορίες για το σύλλογο της Π.Ε.Α.Ν.Δ. στο www.peand.gr

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 837

#1 Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2015

Πολύ καλή η πρωτοβουλία σας αγαπητοί φίλοι/ες του ΠΑΕΑΝΔ. Αξίζει πραγματικά τον κόπο να κάνετε αίτηση όσοι αντιμετωπίζετε παρόμοιο πρόβλημα με τα παιδιά σας. Η βοήθεια αυτή είναι πολύτιμη!

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 274

#2 Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2015

H ψυχολογική στήριξη είναι το Άλφα και το Ωμέγα εις ότι αφορά την εξοικίωση των γονέων με την ασθένεια του παιδιού τους. Έχω ήδη συμμετάσχει σε κάποιες συνεδρίες άλλου συλλόγου για την ασθένεια του παιδιού μου και εντυπωσιάστηκα με τα αποτελέσματα.

Μπράβο σας!

  • Απάντηση

πεανδ
Μέλος

Εγγραφή: 11/3/2015
Δημοσιεύσεις: 5

#3 Δημοσίευση: 13 Μαρτίου 2015

Πολλές φορές το σόκ της διάγνωσης κάνει κυρίως τους γονείς να κλείνονται στον εαυτό τους και να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το θέμα υγείας που προέκυψε στο παιδί τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πόνος και θλίψη μέσα τους για μακρό χρονικό διάστημα, ενώ τα δεδομένα που λαμβάνει το παιδί δεν το βοηθούν να δεί το διαβήτη αντικειμενικά και να προχωρήσει τη ζωή του απροβλημάτιστα. Η συμμετοχή σε συναντήσεις και η ψυχολογική στήριξη για το παιδί και τους γονείς του, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαίδευσης μαζί με τη θεραπεία, για την ορθή διαχείριση του παιδικού διαβήτη.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1061

#4 Δημοσίευση: 16 Μαρτίου 2015

Αρχική δημοσίευση #3:
Πολλές φορές το σόκ της διάγνωσης κάνει κυρίως τους γονείς να κλείνονται στον εαυτό τους και να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν μόνοι τους το θέμα υγείας που προέκυψε στο παιδί τους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να συσσωρεύεται πόνος και θλίψη μέσα τους για μακρό χρονικό διάστημα, ενώ τ...

Πολύ σωστά!

Μόνο έτσι μπορεί να αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά το κάθε ψυχικό τραύμα. Ο παιδικός διαβήτης χρειάζεται προσοχή και την δέουσα προσέγγιση! Σε αυτή την κατεύθυνση, η βοήθειά σας είναι ανεκτίμητη.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1061

#5 Δημοσίευση: 17 Μαρτίου 2015

Τα παιδιά με νεανικό διαβήτη έχουν την ανάγκη όλων μας, όσων τουλάχιστον είναι ευαισθητοποιημένοι. Πολύ καλό που υπάρχουν σύλλογοι, οι οποίοι πραγματικά ενδιαφέρονται για τα παιδιά αυτά! Θα θέλαμε να βλέπουμε πιο συχνά τις δράσεις σας στο Βήμα του Ασθενή!

  • Απάντηση

τριαντ
Μέλος

Εγγραφή: 17/3/2015
Δημοσιεύσεις: 1

#6 Δημοσίευση: 17 Μαρτίου 2015

Εξαιρετική προσπάθεια με πολύ στοχευμένο υλικό και με την σωστή διάρκεια του σεμιναρίου χωρίς να κουράζει τους συμμετέχοντες!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Άσκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτηΆσκηση με βάρη: Διατροφή για αθλούμενους με διαβήτη

Οσοι γυμνάζονται και έχουν διαβήτη αντιμετωπίζουν μια σειρά από διαιτητικές προκλήσεις και είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μερικές αλλαγές στη διατροφή τους.... Περισσότερα »

5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου5 αποτελεσματικές σπιτικές λύσεις για τους άστατους κύκλους περιόδου

Ποια φρούτα μπορούν να βοηθήσουν στην ομαλοποίηση του κύκλου. Τι γίνεται με το άγχος.... Περισσότερα »

Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;Πώς να διατηρώ υγιή τα νεφρά μου;

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να διατηρήσετε τα νεφρά σας υγιή και να ζήσετε μια μακρύτερη και υγιεινή ζωή. ... Περισσότερα »

Tips για το δέρμα των κολυμβητώνTips για το δέρμα των κολυμβητών

Είναι σημαντικό να προσέχετε την περιποίηση του δέρματος εάν είστε κολυμβητής ή απλά κολυμπάτε πολύ.... Περισσότερα »

Video - Όλο και πιο επιτακτική η ανάγκη στρατηγικών μείωσης της βλάβης από το κάπνισμα

Λαμβάνοντας υπόψιν τη μεγάλη επίπτωση του καπνίσματος στην δημόσια υγεία αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως θα συνεχίζουν να καπνίζουν έως το 2025, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης