Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΕθελοντισμός

Η μεγάλη συνεισφορά του εθελοντισμού και η απουσία κρατικής μέριμνας

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8087 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2015

Είναι στην κυριολεξία συγκινητικές οι προσπάθειες των ομάδων εθελοντών που δραστηριοποιούνται στους συλλόγους ασθενών,προσπαθώντας να ανακουφίσουν τον πόνο των ατόμων με ειδικά προβλήματα και να συνδράμουν αποτελεσματικά στην κατά το δυνατό επίλυση των προβλημάτων τους. Εκεί που το κράτος απουσιάζει επιδεικτικά και οι ασθενείς δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματά τους, εμφανίζονται οι εθελοντές για να καλύψουν το κενό. Το θέμα όμως είναι ότι δεν υπάρχει κίνητρο από την Πολιτεία και σε πολλές των περιπτώσεων η όλη προσπάθεια έχει άδοξο τέλος. Μήπως κάποια στιγμή θα έπρεπε να αλλάξουν τα πράγματα? Μήπως το κράτος οφείλει να ενδιαφερθεί πιο ουσιαστικά με προγράμματα και δράσεις, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό τον εθελοντισμό? Μήπως με την πριμοδότηση των συλλόγων ασθενών η προσπάθεια των εθελοντών θα γίνει πιο αποδοτική? Το λέω αυτό γιατί και υποδείξεις έχουν γίνει αλλα και υποσχέσεις έχουν δοθεί. Στο τέλος όμως μόνο τα λόγια μένουν.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#1 Δημοσίευση: 21 Σεπτεμβρίου 2015

Οι εθελοντές χριεάζονται την στήριξη αλλά και την ενθάρρυνση για ανάληψη πρωτοβουλίας δράσεων. Δεν φτάνει όμως μόνο η προσπάθειά τους που ούτως ή άλλως είναι αξιοθαύμαστη. Χρειάζεται και οργάνωση αλλά και κίνητρο. Ας σκεφθούμε μόνο τι θα γινόταν χωρίς τον εθελοντισμό.....

  • Απάντηση

Μαρία Αθανασιάδου Ψυχολόγος
Συνεργάτης iatronet.gr

Εγγραφή: 3/3/2015
Δημοσιεύσεις: 63

#2 Δημοσίευση: 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ο εθελοντισμός είναι αναγκαίος και πολύτιμος, ειδικά στην Ελλάδα που πάνω σε αυτόν τον θεσμό λειτουργούν αρκετές υπηρεσίες και πολλά κοινωφελή έργα. Το πρόβλημα, όμως, πέρα από την οργάνωση, έγκειται στο ότι έχει ταυτιστεί η εργασία με τον εθελοντισμό. Για να αποδώσει στο 100επί τοις εκατό ο εθελοντής, να διευρυνθεί η προσφορά του και να πολλαπλασιαστεί ο αριθμός τους είναι απαραίτητο ο ενδιαφερόμενος να έχει καλύψει το βιοποριστικό του πρόβλημα. Όταν ο εθελοντισμός γίνεται με κίνητρα προσφοράς προς το κοινό καλό και όχι ως αναγκαίο κακό, για να μην πέσει κάποιος στην κατάθλιψη από την παρατεταμένη ανεργία, τότε έχει πολλές περισσότερες πιθανότητες να διανθιστεί και να γίνει μία πολύ καλή οδός υποστήριξης φορέων, που ασχολούνται στον τομέα της φροντίδας και της συνεισφοράς. Έχω γνωρίσει πολλούς εθελοντές με μεγάλη δύναμη ψυχής, τους τιμώ και τους καμαρώνω για το μεγαλείο της καρδιάς τους και της αγάπης τους προς τον άνθρωπο.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Επίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΕπίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτονται μέσω του Οργανισμού, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και να διεκδικούν ... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρεςΠοιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Όταν αισθανόμαστε ότι το άγχος μας αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, αυτές οι τροφές θα μας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης