Το Βήμα του ΑσθενήΦάρμακα & πρόσβασηΦαρμακευτική αγωγή και διατροφή

Ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων στο ΑΧΕΠΑ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8466 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 918

Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2014

Αφορά: HIV/AIDS

Το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, εκτός από το ότι καλείται εδώ και πολλά χρόνια να καλύπτει τις ανάγκες των οροθετικών όλης της Β. Ελλάδας με μία Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, παρουσιάζει συνεχώς ελλείψεις αντιρετροϊκών φαρμάκων, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας ”Θετική Φωνή”, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η απρόσκοπτη λήψη των αντιρετροϊκών φαρμάκων για κάθε οροθετικό είναι η βασική προϋπόθεση που μετατρέπει την HIV λοίμωξη από θανατηφόρο λοίμωξη σε χρόνια νόσο. Οι οροθετικοί δεν έχουν περιθώρια ζωής χωρίς την αντιρετροϊκή θεραπεία.

 • Απάντηση

Απαντήσεις

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#1 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2014

Καλά, τόσο αδιαφοροι είναι επιτέλους απέναντι στην ανθρώπινη ζωή? Μιλάμε για το ΑΧΕΠΑ, που καλύπτει όλη την Βόρεια Ελλάδα! Τι πρέπει να γίνει δηλαδή??

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#2 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2014

Θα μπορούσε κανείς να μάθει από πότε ξεκίνησε η ελλειψη αυτή? Είναι σημαντικό.

 • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#3 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2014

Ελλείψεις, παντού ελλείψεις....

Για κάποιους όμως είναι ζήτημα ζωής και θανάτου! Επιτέλους πια, σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και ανεμπόδιστη πρόσβαση στα φάρμακα!!

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#4 Δημοσίευση: 31 Ιουλίου 2014

Οι ελλείψεις σε φάρμακα για ασθενείς με τόσο σοβαρή νόσο μόνο ρίγος προκαλούν και απορία για το γιατί δεν είχαν παρθεί τα ανάλογα μέτρα για να μην υπάρχει αυτή η έλλειψη. Ας επέμβουν να λύσουν το πρόβλημα που απασχολεί τόσους ασθενείς!

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 918

#5 Δημοσίευση: 1 Αυγούστου 2014

Επιβάλλεται να βρεθεί λύση για τα αντιρρετροικά στο ΑΧΕΠΑ και μάλιστα άμεσα. Σε αντίθετη περίπτωση, μιλάμε απλά για εγκληματική αδιαφορία, όταν πρόκειται για την επιβίωση των ασθενών!!

 • Απάντηση

μαιρη43
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 55

#6 Δημοσίευση: 1 Αυγούστου 2014

Δυστυχώς ελλείψεις υπάρχουν παντού, όπως και σε φάρμακα καρκινοπαθών κ.λ.π. Το θέμα είναι ότι οι ιθύνοντες χρησιμοποιούν για τις ελλείψεις των φαρμάκων την καραμέλα της επιβεβλημένου οικονομικού ελέγχου και άλλες τέτοιες αηδίες, ενώ αντίθετα χρησιμοποιούν ή ενισχύουν από τις περικοπές μπάτζετ άλλων διοικητικών ενοτήτων. Στις περιπτώσεις αυτές, που δυστυχώς είναι πολλές και καθημερινές, δεν μιλάμε απλά για αδιαφορία, αλλά για προμελετημένο έγκλημα, με όλα τα στοιχεία του. Κξάποια στιγμή οι ιθύνοντες, διοικητές και το υπουργείο πρώτα απ’ όλα, πρέπει να αντιληφθούν ότι είναι συναυτουργοί ποινικών ααδικημάτων κατά της ζωής, να σταματήσουν να αγωνιούν για το αν τους βγαίνουν ή όχι οι αριθμοί και να επικεντρωθούν στους ανθρώπους - πάσχοντες. Δύσκολο? Όχι και τόσο, αρκεί βέβαια σε παρόμοιες περιπτώσεις όπως των οοθετικών, να ενημερώνεται επαρκώς η κοινή γνώμη, μέσω τηλεόραση και άλλων μέσων, να επιδιώκεται η συνδρομή άλλων ομάδων ασθενών, με παρόμοια προβλλήματα, ώστε κάθε φορά οι διαμαρτυρίες όλων αυτών, να αποτελεί τσουνάμι, για να αναγκάζεται σε θετικές ενέργειες το υπουργείο και οι φορείς. Μιλάω για ένωση δυδνάμεων και απαιτήσεων και δημοσιοποίηση με κάθε μέσο αυτών, ως μέτρο πίεσης στην απανθρωπιά. Λέμε με κάθε τρόπο και μέσο ναι στη ζωή.

 • Απάντηση

nikast
Μέλος

Εγγραφή: 7/7/2014
Δημοσιεύσεις: 265

#7 Δημοσίευση: 1 Αυγούστου 2014

Αρχική δημοσίευση #6:
Δυστυχώς ελλείψεις υπάρχουν παντού, όπως και σε φάρμακα καρκινοπαθών κ.λ.π. Το θέμα είναι ότι οι ιθύνοντες χρησιμοποιούν για τις ελλείψεις των φαρμάκων την καραμέλα της επιβεβλημένου οικονομικού ελέγχου και άλλες τέτοιες αηδίες, ενώ αντίθετα χρησιμοποιούν ή ενισχύουν από τις περ...

Εξαιρετική η παρέμβασή σου μαιρη43. Οι ελλείψεις φαρμάκων είναι μια καραμέλα και δη επικίνδυνη. Το τσουνάμι των αντιδράσεων πρέπει να τους πνίξει γιατί πρόκειται αν μη τι άλλο για προκλητική αδιαφορία απέναντι στην ανθρώπινη ζωή!!! Ντροπή

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 242

#8 Δημοσίευση: 1 Αυγούστου 2014

Ενωμένοι κάτι μπορούμε να κάνουμε! Εσείς από το iatronet μπορείτε να βοηθήσετε?

 • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 918

#9 Δημοσίευση: 1 Αυγούστου 2014

Αγαπητή efi4

Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια παρέμβαση στο υπουργείο Υγείας και να διασαφηνιστεί το θέμα.

 • Απάντηση

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 242

#10 Δημοσίευση: 1 Αυγούστου 2014

Ελπίζω να πάρετε θετική απάντηση από το Υπουργείο… Άλλωστε στην Ελλάδα τα ΜΜΕ βρίσκουν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου.

 • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 244

#11 Δημοσίευση: 4 Αυγούστου 2014

Αυτές οι ελλείψεις είναι που δημιουργούν τρόμο στους ασθενείς των διαφόρων παθήσεων. Οι ελλείψεις αυτές δεν συμβαίνουν πρώτη φορά. Ας όψονται όλοι όσοι αποφασίζουν για τις προμήθειες των φαρμάκων και αφήνουν τους ανθρώπους στην τύχη τους. Υπάρχει μεγαλύτερο αδίκημα από το να στερείς από τον ασθενή την θεραπεία του ειδικά όταν κινδυνεύει άμεσα η ζωή του?

 • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Λιπαρά στη διατροφή: Οι μεγαλύτεροι μύθοιΛιπαρά στη διατροφή: Οι μεγαλύτεροι μύθοι

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να βλέπουμε τα λιπαρά με κακό μάτι. Ή, μάλλον, ήρθε η ώρα να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα ωφέλιμα από τα ανθυγιεινά.... Περισσότερα »

Καρκίνος του μαστού: Πώς θα προλάβετε την επανεμφάνισή τουΚαρκίνος του μαστού: Πώς θα προλάβετε την επανεμφάνισή του

Αν έχετε διαγνωστεί στο παρελθόν, πώς θα ελαττώσετε τον κίνδυνο υποτροπής της νόσου;... Περισσότερα »

Τι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στην αιμοδοσίαΤι αλλάζει από την 1η Νοεμβρίου στην αιμοδοσία

Ηλεκτρονική ταυτότητα θα παρέχεται στους εθελοντές, ενώ οι σύλλογοί τους θα οργανώνουν καμπάνιες μόνο σε συνεννόηση με το ΕΚΕΑ.... Περισσότερα »

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Video - Σκλήρυνση κατά πλάκας

Εξειδικευμένες υπηρεσίες διάγνωσης, θεραπείας και παρακολούθησης των πασχόντων από Πολλαπλή Σκλήρυνση (γνωστή ως Σκλήρυνση κατά Πλάκας) και άλλα Απομυελινωτικά Νοσήματα του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης