Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των Ασθενών

Στην ημερίδα του Ιατρονέτ στις 2 Απριλίου, η διευθύντρια επικοινωνίας και σχέσεων με τους ασθενείς της Novartis, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, αναφέρθηκε...

Τρίτη, 12 Απριλίου 2016, 11:51
Διαχειριστής

Στην ημερίδα του Ιατρονέτ στις 2 Απριλίου, η διευθύντρια επικοινωνίας και σχέσεων με τους ασθενείς της Novartis, κα Φωτεινή Μπαμπανάρα, αναφέρθηκε στην εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των ασθενών «Δικαίωμα στην Υγεία».

Επεσήμανε επίσης τα σημεία δέσμευσης της εταιρείας απέναντι στους ασθενείς, τους οποίους θέλει συμμέτοχους στις έρευνες για μια ποιοτική και ασφαλή ζωή.

H Novartis λοιπόν, σε συνεργασία με την Ιατρική Εταιρία Αθηνών, σχεδίασε και υλοποιεί την εκστρατεία ενημέρωσης «Δικαίωμα στην Υγεία», με στόχο τη δημιουργία ενός «οδικού χάρτη» με τα δικαιώματα των ασθενών στη χώρα μας.

Με την ευκαιρία αυτή, ζητήσαμε ένα σχόλιο από τον Γενικό Γραμματέα της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, κο Ελευθέριο Θηραίο, ο οποίος δήλωσε τα εξής: «Η επιτυχής αντιμετώπιση των σύγχρονων μεγάλων κοινωνικών προκλήσεων στον τομέα της υγείας, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τις μεγάλες προσδοκίες των πολιτών για καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών υγείας, με ταυτόχρονη μείωση των κινδύνων για τους ασθενείς και βελτίωση της ασφάλειάς τους, φέρνει στο προσκήνιο την αναγκαιότητα της εστιασμένης στον ασθενή παροχή φροντίδας (person-centred services), που σέβεται και ανταποκρίνεται στις προσωπικές προτιμήσεις, ανάγκες και αξίες του ασθενή, διασφαλίζοντας την καθοδήγηση και λήψη της κλινικής απόφασης με βάση αυτές.

Πολύ περισσότερο σε ένα περιβάλλον, όπου κυριαρχεί η ανάγκη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναδύονται από την γήρανση του πληθυσμού, την επιδημία των χρονίων νοσημάτων και της πολυνοσηρότητας, αλλά και σε ένα περιβάλλον όπου η ταχεία τεχνολογική πρόοδος, η αύξηση των κοινωνικών πιέσεων και οι αυστηρότεροι οικονομικοί περιορισμοί, αναγκάζουν τα συστήματα υγείας να θέτουν προτεραιότητες, προς όφελος του ασθενή.

Στο πλαίσιο αυτό, η γνώση των δικαιωμάτων των ασθενών στην υγεία, είναι ένας κρίσιμος παράγοντας για την ενεργό συμμετοχή τους στο δικαίωμα επιλογής στις θεραπευτικές αποφάσεις που τους αφορούν, στην ανάγκη προστασίας των προσωπικών δεδομένων τους, αλλά και στην ισότιμη πρόσβαση τους στη φροντίδα υγείας και προς αυτή τη κατεύθυνση, η Ιατρική Εταιρεία Αθηνών συμμετέχει ενεργά στη διαμόρφωση ενός «οδικού χάρτη» με τα δικαιώματα των ασθενών στη χώρα μας.»

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ