Η σημασία της ψυχολογικής στήριξης και η συνάντηση με τον ”άλλον”

Η ασθένεια σηματοδοτεί μια κατάσταση δυσλειτουργίας, όταν εξαιτίας της διαταράσσεται η κανονικότητά μας, επισημαίνει η Ψυχοθεραπεύτρια - εκπαιδευμένη...

Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016, 11:39
Διαχειριστής

Η ασθένεια σηματοδοτεί μια κατάσταση δυσλειτουργίας, όταν εξαιτίας της διαταράσσεται η κανονικότητά μας, επισημαίνει η Ψυχοθεραπεύτρια - εκπαιδευμένη στη θεραπεία Gestalt, M.S.c. Ψυχολογίας, Επιστημονική συνεργάτης στη γραμμή ψυχολογικής στήριξης 11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ, κα Ειρήνη Κουτελά, στην 1η ημερίδα του iatronet.gr. ”Ο διπλανός - ο ”άλλος” - είναι το μεγαλύτερο ερέθισμα που βοηθά στο να αντμετωπίσει ο ασθενής αυτό που περνά.
Ο εκπαιδευτής ψυχικής υγείας έχει εκπαιδευτεί στο να ακούει και να αντέχει, σε αντίθεση με τα άτομα του συγγενικού περιβάλλοντος του ασθενούς που είναι συναισθηματικά δεμένα με αυτόν.
Παράλληλα με την προσωπική διαδικασία του ασθενή, υπάρχει και η προσωπική διαδικασία του φροντιστή, του συγγενή και φίλου, που έχει τα δικά του συναισθήματα, και που τα βιώνει με μοναδικό τρόπο. ”Ασθενής και φροντιστής πρέπει να ακολουθούν απρόσκοπτα την διαδικασία τους”, καταλήγει η κα Κουτελά.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ