Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΗμερίδες Βήματα Ασθενών

Ο ρόλος των ψυχολόγων μέσα από τα μάτια των παιδιών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4779 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 925

Δημοσίευση: 7 Νοεμβρίου 2016
Τροποποίηση: 7 Νοεμβρίου 2016

Ο ρόλος των ψυχολόγων στα νοσοκομεία είναι να ακούνε τους φόβους των ασθενών - παιδιών και να απαλύνουν τον πόνο τους, τόνισε μεταξύ άλλων στην τρίτη ημερίδα του iatronet.gr η ψυχολόγος του συλλόγου Πίστη, κα Μαρία Μαρκαντώνη. Οι ψυχολόγοι θεωρούνται από τα παιδιά μια όαση φιλίας στους αφιλόξενους χώρους των νοσοκομείων, καθώς είναι αυτοί που εμπιστεύονται προκειμένου να εκφράσουν τα συναισθήματά τους.

”Οταν ερχόσουν στο δωμάτιό μου ένοιωθα επιτέλους ένα άτομο για να μιλήσω” εξομολογείται κάποιο παιδί σε ψυχολόγο. Ο ρόλος τους λοιπόν είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός για τα παιδιά που μπαίνουν στην διαδικασία εισαγωγής σε ένα νοσοκομείο. Τα παιδιά βλέπουν τον ρόλο αυτό ως καταλύτη για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

efi4
Μέλος

Εγγραφή: 7/3/2013
Δημοσιεύσεις: 245

#1 Δημοσίευση: 7 Νοεμβρίου 2016
Τροποποίηση: 7 Νοεμβρίου 2016

Σου ραγίζει την καρδιά η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι μικροί ασθενείς και οι οικογένειές τους. Όλοι τραβάνε τον δικό τους Γολγοθά.

Πρέπει ξαφνικά να αντιμετωπίσουν, τον φόβο, την στεναχώρια, την απογοήτευση, τις ανασφάλειες τους για το μέλλον. Και παράλληλα να έχουν καθαρό μυαλό να πάρουν σωστές αποφάσεις. Είναι τραγικό.

  • Απάντηση

karkinaki
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2015
Δημοσιεύσεις: 29

#2 Δημοσίευση: 7 Νοεμβρίου 2016

Η ψυχικοινωνική υποστήριξη του παιδιού και του εφήβου είναι πολύ σημαντική. Και θα πρέπει να αφορά και ένα μεγάλο διάστημα μετά, και όχι μόνο κατά τη διάρκεια της θεραπείας-αποθεραπείας. Ειδικά, για παιδιά με ειδικές ανάγκες και χρόνια-σπάνια νοσήματα η παρακολούθηση από ειδικούς ψυχικής υγείας είναι απαραίτητη και κρίσιμη για την εξέλιξη τους.
Όταν νοσεί ένα παιδί νοσεί όλη η οικογένεια. όλοι χρειάζονται τη στήριξη των ειδικών. όσο και να μας αγαπάνε, και είναι δίπλα μας οι δικοί μας άνθρωποι, δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε όλα μόνοι μας.
Είναι λυπηρό που στην Ελλάδα του 2016, οι μικροί ασθενείς, δεν έχουν ούτε τα βασικά. Είναι λυπηρό που στην Ελλάδα του 2016 δε λέμε τις αρρώστιες με το όνομα τους. Είναι λυπηρό που στην Ελλάδα του 2016 είναι ταμπού ο καρκίνος, ο αυτισμός, οι σπάνιες νόσοι, η ψυχοθεραπεία.
Είναι λυπηρό που οι σύλλογοι και ΜΚΟ έχουν αναλάβει τον ρόλο του κράτους και προσπαθούν να προσφέρουν αυτή τη στήριξη.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

"Ακτινογραφία" στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα"Ακτινογραφία" στις τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα

Φθηνή στα πρωτότυπα σκευάσματα είναι η χώρα μας. Βρίσκεται κοντά στον μέσο όρο στις τιμές των “off – patent” και στα ψηλά στα γενόσημα, σύμφωνα με τα ... Περισσότερα »

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης