Το Βήμα του ΑσθενήΕκδηλώσεις - ΔράσειςΗμερίδες Βήματα Ασθενών

Ενθαρρυντικά στοιχεία για τον καρκίνο σε παιδιά και εφήβους

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5540 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 926

Δημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2016

Αφορά: Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, Σπάνιοι Καρκίνοι, Μελάνωμα , Λευχαιμία, Καρκίνος των Ωοθηκών, Καρκίνος των Οστών, Καρκίνος των Όρχεων, Καρκίνος του Προστάτη, Καρκίνος του Πνεύμονα, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Θυρεοειδούς, Καρκίνος του Ήπατος, Καρκίνος του Δέρματος, Καρκίνος Παγκρέατος

Τα νέα αισιόδοξα δεδομένα εις ότι αφορά την εμφάνιση αλλά και ίαση του καρκίνου σε παιδιά και εφήβους μέχρι 20 ετών επεσήμανε στην 3η ημερίδα του iatronet.gr ”Bήματα ασθενών” ο αιματολόγος - παιδίατρος - ογκολόγος, διευθυντής του ογκολογικού τμήματος του Νοσοκομείου παίδων ”Αγλαία Κυριακού”, κος Απόστολος Πουρτσίδης.
Παρά το γεγονός ότι ο καρκίνος παρουσιάζει γενικώς έξαρση, εντούτοις στα παιδιά και τους εφήβους στις ανεπτυγμένες χώρες αντιμετωπίζεται ήδη με πολύ μεγάλη επιτυχία. Παρόλα αυτά, στις χώρες όπου υπάρχει μεγάλη φτώχεια, τα δεδομένα είναι διαφορετικά, τόνισε ο κος Πουρτσίδης.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 919

#1 Δημοσίευση: 11 Νοεμβρίου 2016

Ομολογουμένως πολύ ευχάριστα αυτά που είπε ο κος Πουρτσίδης για την καταπολέμηση του καρκίνου στα παιδιά και τους εφήβους. Αντίθετα, τα στοιχεία για τον τρίτο κόσμο είναι αποθαρρυντικά. Ας ελπίσουμε πως κάποτε θα μπορέσουν και εκεί να γευτούν την χαρά της ζωής. Γιατί εκεί ζει η πλειοψηφία των παιδιών που είναι κρίμα εν έτει 2016 να πεθαίνουν ακόμη από ασυτία.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#2 Δημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2016

Εντυπωσιακά τα στοιχεία. Να τολμήσω να πω αυτά είναι τα καλά νέα της εβδομάδας?

Αναρωτιέμαι, τι αμαρτίες.. από άλλες ζωές.. πληρώνουνε αυτά τα παιδιά, ειδικά αυτά τελικά που δεν τα καταφέρουν.

Έστω και ανώνυμα, θα ήθελα να συλλυπηθώ όλους τους γονείς που είχανε παιδί με καρκίνο, που τελικά έχασε την μάχη.

  • Απάντηση

karkinaki
Μέλος

Εγγραφή: 17/2/2015
Δημοσιεύσεις: 29

#3 Δημοσίευση: 14 Νοεμβρίου 2016

Ο καρκίνος της παιδικής και εφηβικής ηλικίας μας αφορά όλους. Ένα παιδί την ημέρα νοσεί και στη χώρα μας. Τα νέα φάρμακα, οι νέες θεραπείες, οι γιατροί, το νοσηλευτικό προσωπικό, όλοι είναι δίπλα στα παιδιά που δίνουν μάχη για τη ζωή τους κάθε μέρα. Παρήγορα τα στατιστικά άσχημος ο καρκίνος. Οι επιστήμονες λένε ότι σε λίγα χρόνια ο καρκίνος θα είναι μια χρόνια νόσος. Όλοι το ευχόμαστε. Και είμαστε δίπλα στους γιατρούς για να το πετύχουν αυτό...

  • Απάντηση

ελευθερια μουστακα
Μέλος

Εγγραφή: 15/11/2016
Δημοσιεύσεις: 1

#4 Δημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2016

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι το ποσοστό ίασης αγγίζει το 80επί τοις εκατό στον ανεπτυγμένο κόσμο. Εγώ θα ήθελα να κρατήσουμε την εξαιρετική φράση που ακούστηκε από τον κ. Πουρτσίδη στην ημερίδα αυτή ότι το ”το παιδί δεν είναι ο καρκίνος”. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τόσο για όλους εμάς τους επαγγελματίες υγείας, όσο και για το οικογενειακό περιβάλλον του ίδιου του παιδιού να αντιλαμβάνονται ότι το παιδί δεν είναι η νόσος του (η όποια χρόνια νόσος). Το κάθε παιδί είναι μοναδικό και δεν μπορούμε να του βάζουμε την ταμπέλα του ”καρκινοπαθή” αλλά του παιδιού που πάσχει από καρκίνο. Μέσα από αυτό το διαχωρισμό, το παιδί μπορεί να συνεχίζει να νιώθει καλά με τον εαυτό του και να μη βλέπει τον ίδιο του τον εαυτό ως την ασθένειά του και μόνο.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 919

#5 Δημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #4:
Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι το ποσοστό ίασης αγγίζει το 80επί τοις εκατό στον ανεπτυγμένο κόσμο. Εγώ θα ήθελα να κρατήσουμε την εξαιρετική φράση που ακούστηκε από τον κ. Πουρτσίδη στην ημερίδα αυτή ότι το ”το παιδί δεν είναι ο καρκίνος”. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τό...

Πράγματι κάθε παιδί είναι ξεχωριστό. Η φράση ”το παιδί δεν είναι ο καρκίνος” ουσιαστικά απομακρύνει κάθε στερεότυπο και διάκριση που υφίσταται το παιδί.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#6 Δημοσίευση: 15 Νοεμβρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #4:
Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι το ποσοστό ίασης αγγίζει το 80επί τοις εκατό στον ανεπτυγμένο κόσμο. Εγώ θα ήθελα να κρατήσουμε την εξαιρετική φράση που ακούστηκε από τον κ. Πουρτσίδη στην ημερίδα αυτή ότι το ”το παιδί δεν είναι ο καρκίνος”. Είναι πάρα πολύ σημαντικό τό...

Αγαπητή κυρία Μουστάκα, έτσι είναι, οι ταμπέλες μόνο ζημιά κάνουν. Το ίδιο ισχύει και για όλους τους χρόνιους ασθενείς. Λες και η προσωπικότητα των ανθρώπων είναι η αρρώστια. Με τις ταμπέλες ισοπεδώνονται όλα τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου.

  • Απάντηση

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 926

#7 Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016
Τροποποίηση: 17 Νοεμβρίου 2016

Δείτε κάποια εντυπωσιακά στοιχεία από την ομιλία του κου Πουρτσίδη στην 3η ημερίδα του iatronet.gr αναφορικά με την ίαση του καρκίνου στα παιδιά και τους εφήβους.

Η ελπίδα στον 21ο αιώνα μεγιστοποιείται!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ουραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του ΙπποκράτηΟυραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του Ιπποκράτη

Τελευταία σε επενδύσεις για πρόληψη των παθήσεων είναι η Ελλάδα, παρότι την αξία της έχει αναγνωρίσει ο Ιπποκράτης από το 450 π.Χ.... Περισσότερα »

Μήπως χρειάζομαι group therapy;Μήπως χρειάζομαι group therapy;

Μια διαφορετική προσέγγιση στην ψυχοθεραπεία, για την οποία δεν μιλάμε συχνά. Μήπως θα έπρεπε;... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;Ποιες ασθένειες σχετίζονται με το στρες;

Το άγχος δεν επηρεάζει μόνο την ψυχική μας υγεία. Πολλές φορές, βλέπουμε τα αποτελέσματά του να καταστρέφουν τον οργανισμό μας.... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης