Το Κέντρο Ζωής το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ παρουσιάζουν Αnimation κατά του Κοινωνικού Στιγματισμού

Το Κέντρο Ζωής, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ συν Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, παρουσιάζουν το animation «Η Γη δε σταματάει ποτέ να...

Τρίτη, 30 Αυγούστου 2016, 12:32
μυρτώ ευαγγελίδου_κέντρο ζωής

Το Κέντρο Ζωής, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ συν Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, παρουσιάζουν το animation «Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει», που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου κινουμένων σχεδίων στο Κέντρο Ημέρας Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή ατόμων θετικών στον ιό HIV και εθελοντών του Οργανισμού.

Το ταξίδι του Κέντρου Ζωής στον κόσμο του animation έφερε κιόλας τους πρώτους του καρπούς, προβάλλοντας με απλά μηνύματα, γεμάτα νόημα, τη σημασία της εξάλειψης του κοινωνικού στιγματισμού που βιώνουν οι άνθρωποι που ζουν με HIV/AIDS. Ένα animation που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους ανθρώπους που βιώνουν καθημερινά το κοινωνικό στίγμα, υπό την καθοδήγηση του Μπάμπη Αλεξιάδη, τονίζοντας πως η ζωή είναι ένα καταιγιστικό ταξίδι που αξίζει να το ζούμε, μαζί, με σεβασμό, αλληλεγγύη και αλληλοκατανόηση.

Το Κέντρο Ζωής και το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μαζί, με σταθμό αυτή τη φορά την Αθήνα, όπου εθελοντές και ωφελούμενοι του Οργανισμού θα δημιουργήσουν ακόμα ένα animation, με στόχο να φιλοξενηθεί μαζί με το «Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει» στο Anima Syros Festival (25-27/09).

Το εργαστήρι κινουμένων σχεδίων στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Animasyros νοtour15_16 και πρόκειται για σειρά περιφερειακών εκδηλώσεων για τη διάχυση του περιεχομένου του φεστιβάλ στον τομέα του κινηματογράφου κινουμένων σχεδίων σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μπορείτε να δείτε το animation “Η Γη δε σταματάει ποτέ να γυρίζει”, στο παρακάτω link:

http://www.kentrozois.gr/video/h-gi-de-stamataei-pote-na-gurizei_animation/

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ