Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Κίνδυνος κατάργησης συντάξεων αναπηρίας σε πάσχοντες από Αυτισμό

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9364 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 951

Δημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2018
Τροποποίηση: 21 Φεβρουαρίου 2018

Αφορά: Αυτισμός

Ερώτηση προς την Κομισιόν για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας των πασχόντων από Αυτισμό στο 50επί τοις εκατό, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν χιλιάδες ασθενείς να χάσουν το δικαίωμα της αναπηρικής σύνταξης, κατέθεσε ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.

Αφορμή για ην κατάθεση της ερώτησης αποτέλεσε το υπόμνημα της «Εθνικής Ομοσπονδίας για τα Δικαιώματα του Αυτιστικού Φάσματος» (ΕΟΔΑΦ), με το οποίο καταγγέλλεται η ελληνική κυβέρνηση ότι, στα πλαίσια των υποχρεώσεων του 3ου Μνημονίου, αποφάσισε αυθαίρετα και με γνώμονα την μείωση των κοινωνικών δαπανών, να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας από το 67επί τοις εκατό στο 50επί τοις εκατό όσων πάσχουν από Αυτισμό, με αποτέλεσμα, να κινδυνεύουν χιλιάδες ασθενείς να χάσουν το δικαίωμα της αναπηρικής σύνταξης.

Στην ερώτησή του, ο Νίκος Χουντής, αφού περιγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μειώσει το ποσοστό αναπηρίας των πασχόντων από Αυτισμό, τονίζει ότι «η επαναξιολόγηση των ασθενών, προκειμένου να προσδιοριστεί το (πραγματικό!!!) ποσοστό αναπηρίας του ήδη προσδιορισμένου ατόμου ως πάσχοντα από Αυτισμό», «εμπεριέχει τον κίνδυνο της αυθαιρεσίας», με αποτέλεσμα «χιλιάδες ασθενείς με Αυτισμό να κινδυνεύουν να χάσουν την σύνταξη αναπηρίας που για πολλούς είναι και η μοναδική πηγή επιβίωσης».

Τέλος, στην ερώτησή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής καλεί την Κομισιόν, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, να πράξη αναλόγως, «ώστε οι πάσχοντες από Αυτισμό και οι οικογένειές τους να μην είναι τα μεγάλα θύματα των τεράστιων κοινωνικών περικοπών σε προνοιακά βοηθήματα ή συντάξεις αναπηρίας».

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 827

#1 Δημοσίευση: 21 Φεβρουαρίου 2018

Τώρα τελευταία κόβουν τα επιδόματα και κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει στο άμεσο μέλλον. Τι είδους πολιτική είναι αυτή και που αποσκοπεί?

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Buddha bowls: H νέα τάση της υγιεινής διατροφήςBuddha bowls: H νέα τάση της υγιεινής διατροφής

Λαμπερά χρώματα, ποικιλία από τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά, συγκεντρωμένα όλα σε ένα… μπολ. Και το καλύτερο; Αποτελεί πλήρες γεύμα!... Περισσότερα »

Εκατομμύρια Έλληνες χωρίς περίθαλψηΕκατομμύρια Έλληνες χωρίς περίθαλψη

Ένας στους πέντε φτωχούς δεν υποβάλλεται σε θεραπεία ή εξετάσεις, επειδή δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, όπως προκύπτει από έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ.... Περισσότερα »

Πώς θα προστατεύσω τον εγκέφαλό μου από τη γήρανσηΠώς θα προστατεύσω τον εγκέφαλό μου από τη γήρανση

Όσο μεγαλώνουμε, ο εγκέφαλός μας γίνεται πιο αδύναμος… εκτός και αν ακολουθούμε τις παρακάτω συμβουλές!... Περισσότερα »

Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’Συνέδριο ‘’Pharma Transformation - Compliance in a Digital Era’’

Την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί το 2ο εξειδικευμένο συνέδριο για θέματα συμμόρφωσης στο χώρο του φαρμάκου στην εποχή της ψηφιακής υγείας.... Περισσότερα »

Video - Γυναικολογικοί Καρκίνοι και αντιμετώπιση τους

Αντιμετώπιση γυναικολογικών καρκίνων λαπαροσκοπικά ή με ρομποτική υποβοηθούμενη λαπαροσκόπηση Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ.... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης