Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Εκλογές, υποσχέσεις, άτομα με αναπηρία και σύλλογοι ασθενών

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5818 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 926

Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2015

Eκλογές πλησιάζουν και νέες υποσχέσεις πέφτουν στο τραπέζι. Νέα οράματα και ελπίδες για τα ΑΜΕΑ πως θα τύχουν πιθανά καλύτερης μεταχείρισης. Κάθε φορά που γίνονται εκλογές όλοι όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας ενώ δεν πολυπιστεύουν στην ουσία ότι η κατάσταση θα αλλάξει, εντούτοις και ψηφίζουν και προσμένουν. Θες από συνήθεια, θες από κεκτημένη ταχύτητα, δεν παύουν να ελπίζουν σε κάτι διαφορετικό. Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με την λήψη φαρμάκων λόγω αδυναμίας πληρωμής αλλά και λόγω της παρατεταμένης αδιαφορίας από την μεριά της Πολιτείας για την διευθέτηση του θέματος της συμμετοχής στα φάρμακα, ενώ δεν πιστεύουν ότι τα πράγματα θα άλλαξουν θεαματικά, εντούτοις ποντάρουν στην εκάστοτε νέα κυβέρνηση. Ο νυν υπουργός Υγείας έδωσε ρεσιτάλ αδιαφορίας απέναντι στους συλλόγους ασθενών. Και αυτό το επιβεβαιώνουν οι ίδιοι οι σύλλογοι. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται στην Ελλάδα η απαράδεκτη πολιτική αναφορικά με τα ΑΜΕΑ, και κανείς νοιώθει πως ο παραγκωνισμός τους θα συνεχίζεται εσαεί. Ας ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις προσεχείς εκλογές, θα ενσκήψει πραγματικά στα προαναφερόμενα προβλήματα, καλλιεργώντας πρωτίστως πολιτισμό απέναντι στα άτομα με αναπηρίες αλλά και γενικότερα στους συλλόγους ασθενών. Γιατί πολύ απλά δεν είναι πολίτες δεύτερης διαλογής. Ας το ελπίσουμε γιατί σαν χώρα έχουμε μείνει πολύ πίσω.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 753

#1 Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2015

Οι εκλογές το μόνο που κάνουν είναι να αλλάζουν πρόσωπα, που συνήθως επειδυκνύουν την κλασική αδιαφορία απέναντι στους συλλόγους ασθενών. Πρόσφατα, στο πανελλήνιο συνέδριο ασθενών, οι εκπρόσωποι ττου Υπουργείου Υγείας σε ανώτατο επίπεδο, χαιρέτησαν τις εργασίες του συνεδρίου και αποχώρησαν με ποικίλες δικαιολογίες. Απέμειναν τα χαμηλότερα κλιμάκια να βγάλουν το φίδι από την τρύπα......

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 669

#2 Δημοσίευση: 7 Ιανουαρίου 2015

Αγαπητοί μου, Χρόνια πολλά και καλή χρονιά!

Πάντα έτσι δεν γίνεται? Πάντα δεν υπόσχονται το διαφορετικό και ειδικά εις ότι αφορά τα συστήματα υγείας? Ας ελπίσουμε ότι μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να δει το θέμα διαφορετικά. Που δεν είναι και σίγουρο βέβαια.....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

CrossFit : Οι συνήθεις τραυματισμοίCrossFit : Οι συνήθεις τραυματισμοί

Χρήσιμες πληροφορίες για να κατανοήσουμε καλύτερα τι συμβαίνει με τους τραυματισμούς στο είδος άσκησης που τα τελευταία 10 χρόνια απέκτησε και στην Ελλάδα ... Περισσότερα »

Υγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνηΥγιεινή διατροφή στην εγκυμοσύνη

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην ομαλή εξέλιξη της κύησης. Συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να τα έχετε όλα υπό έλεγχο!... Περισσότερα »

Ουραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του ΙπποκράτηΟυραγοί στην πρόληψη οι απόγονοι του Ιπποκράτη

Τελευταία σε επενδύσεις για πρόληψη των παθήσεων είναι η Ελλάδα, παρότι την αξία της έχει αναγνωρίσει ο Ιπποκράτης από το 450 π.Χ.... Περισσότερα »

Οι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίεςΟι καλύτερες αντιγηραντικές ουσίες

Μήπως ήρθε η ώρα να ενσωματώσετε τις παρακάτω ουσίες στην καθημερινότητά σας, για να νιώθετε ανανεωμένοι;... Περισσότερα »

Video - Μαθητές και όραση

Όπως κάθε χρονιά στις αρχές Σεπτέμβρη έτσι και φέτος μια καινούρια στρατιά μαθητριών και μαθητών είναι στις επάλξεις για να ξεκινήσουν τη μακρόχρονη μαθητική τους εμπειρία. Φυσικά είναι εποχή που οι γονείς ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης