Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΚοινωνικός αποκλεισμός

Άμεση αλλαγή στάσης του Υπουργείου Υγείας είς ότι αφορά τους συλλόγους ασθενών!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 5624 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εγγραφή: 1/6/2013
Δημοσιεύσεις: 925

Δημοσίευση: 2 Φεβρουαρίου 2015

Επείγει όσο τίποτε άλλο: να αλλάξει στάση το Υπουργείο Υγείας απέναντι στους συλλόγους ασθενών, που προσφέρουν τόσα πολλά και συχνά με μικρές οικονομικές δυνατότητες. Θα το ξαναπούμε από το Βήμα ότι το έργο που προσφέρουν είναι τεράστιο και τις περισσότερες φορές μάλιστα δεν φαίνεται. Οι σύλλογοι ασθενών επιβάλλεται να στηριχθούν με κάθε τρόπο και μέσον και να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους. Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής όντας ένα άτομο που ανήκει στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, είναι ο κατ΄εξοχήν κατάλληλος για τις συζητήσει με τους συλλόγους ασθενών και να βρει λύσεις στα προβλήματά τους. Περιμένουμε να δούμε λοιπόν σύντομα αλλαγές και αποτελεσματικές συναντήσεις με τους συλλόγους ασθενών. Το Βήμα του Ασθενή θα παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει συχνά, υπενθυμίζοντας την άμεση ανάγκη στήριξης των συλλόγων από την Πολιτεία!

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#1 Δημοσίευση: 2 Φεβρουαρίου 2015

Πολύ καλά κάνετε και θίγετε επανειλλημένως το θέμα αγαπητέ διαχειριστή. Οι σύλλογοι ασθενών μοχθούν για την ανακούφιση των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας και ο αγώνας τους είναι συγκινητικός. Παρέχουν ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς και βοηθούν σημαντικά στην αποκατάστασή τους κατά το δυνατόν. Αν η Πολιτεία μείνει και πάλι στα λέγόμενα περί ανεπάρκειας και προχειρότητας λειτουργίας των συλλόγων ή ακόμη και καταγγελίες για κερδοσκοπία, τότε πολύ απλά δεν θα γίνει τίποτε. Νοσηρά φαινόμενα υπάρχουν παντού, στην Υγεία όμως πρέπει να γίνεται το κάθε τι από μεριάς της Πολιτείας για να εξαλειφθούν. ΑΛλιώς ποιος έιναι ο ρόλος της? Συμβουλευτικός?

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 658

#2 Δημοσίευση: 3 Φεβρουαρίου 2015

Αρχική δημοσίευση #1:
Πολύ καλά κάνετε και θίγετε επανειλλημένως το θέμα αγαπητέ διαχειριστή. Οι σύλλογοι ασθενών μοχθούν για την ανακούφιση των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα υγείας και ο αγώνας τους είναι συγκινητικός. Παρέχουν ψυχολογική στήριξη στους ασθενείς και βοηθούν σημαντικά στην αποκατάστασή...

Πολύ σωστά tired. Οι δικαιολογίες δεν χωρούν στην συνεχιζόμενη μη χρηματοδότηση και στήριξη των συλλόγων. Αυτοί εξάλλου κάνουν την πιο σημαντική δουλειά. Γιατί δεν τους ενισχύουν?

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 247

#3 Δημοσίευση: 4 Φεβρουαρίου 2015

Οι σύλλογοι ασθενών, παρά τα όποια προβλήματά τους, επιτελούν πολύ σημαντικό έργο. Ελπίζω ο κος Κουρουμπλής να μην ακολουθήσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του προκατόχου του, Μάκη Βορίδη, που είχε κλείσει ερμητικά την πόρτα του Υπουργείου Υγείας....

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης