Ερώτηση για το ΠΕΔΥ Μυτιλήνης

Οι ελλείψεις σε παραϊατρικό προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, επισημαίνονται στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Λέσβου...

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017, 17:06
εφημερίδα δημοκράτης

Οι ελλείψεις σε παραϊατρικό προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, επισημαίνονται στην ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Λέσβου Χ. Αθανασίου στον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, υπογραμμίζοντας ότι είναι το μόνο στην Ελλάδα που λειτουργεί επί 24ωρου βάσεως. Στην ερώτηση γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στον ψηφιοποιημένο μαστογράφο, που παραμένει αναξιοποίητος.
«Από τις 10 Νοεμβρίου 2016, με απόφαση της 2ης ΥΠΕ, παραχωρήθηκε στο ΠΕΔΥ Μυτιλήνης ένα μηχάνημα ψηφιοποιημένου μαστογράφου από το νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Το μηχάνημα αυτό, παραμένει μέχρι και σήμερα αχρησιμοποίητο καθόσον εκκρεμεί η απόκτηση ψηφιοποιητή, ώστε να εκτυπώνονται και να επεξεργάζονται ψηφιακά οι μαστογραφίες και, επιπλέον, δεν υπάρχει πλέον εξειδικευμένο προσωπικό να τον λειτουργήσει, αφού οι συμβάσεις των δύο (2) ΔΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, έληξαν από τις 18 Νοεμβρίου 2016.
Το ΠΕΔΥ έχει υποβάλει πρόταση για αγορά ψηφιοποιητή, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Εντούτοις, εκτιμάται ότι η όλη διαδικασία θα καθυστερήσει αρκετά.
Επιπροσθέτως, η λήξη των συμβάσεων των δύο ΔΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Εργαστηρίων δημιουργεί πρόβλημα και στην ομαλή λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος ακόμα και για απλές ακτινογραφίες, αφού για αρκετά συχνά χρονικά διαστήματα, λόγω απουσίας της μοναδικής τεχνολόγου, οι ασθενείς παραπέμπονται στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης για ακτινολογικές εξετάσεις.
Αντίστοιχη εικόνα επικρατεί και στο μικροβιολογικό τμήμα της μονάδας, με το υπάρχον προσωπικό να μην επαρκεί για τις ανάγκες ενός τμήματος αιχμής που καλύπτει όλη τη Λέσβο, με αποτέλεσμα και αυτό το τμήμα να λειτουργεί σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, μόνο όμως κατά τις εργάσιμες ημέρες, αφήνοντας ακάλυπτο το τμήμα επειγόντων περιστατικών.
Επίσης, σημαντικές είναι και οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο την εικοσιτετράωρη λειτουργία του ΠΕΔΥ, αφού μόνο 6 από τους 9 νοσηλευτές της μονάδας, οι οποίοι καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να εξυπηρετήσουν τους συνανθρώπους μας, είναι σε θέση να κάνουν κυλιόμενες βάρδιες όλο το εικοσιτετράωρο.
πατήστε το παρακάτω link για συνέχεια
http://www.dimokratis.gr/index.php?article=2017-2-9_me_nyxia_kai_me_dontia

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ