Αναγκαίο το αιμοδυναμικό εργαστήριο

Την ανάγκη λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, επισημαίνουν με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας η Περιφερειάρχης Β...

Τρίτη, 25 Απριλίου 2017, 16:30
εφημερίδα δημοκράτης

Την ανάγκη λειτουργίας αιμοδυναμικού εργαστηρίου στο Βοστάνειο Νοσοκομείο, επισημαίνουν με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χρ. Καλογήρου και ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Παν. Προβέντζας.

Ειδικότερα, θεωρώντας επιτακτική την άμεση συνάντηση με τον Αν. Ξανθό, τονίζονται στην επιστολή τα παρακάτω:

«Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της λειτουργίας Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», μοναδικού Νοσηλευτικού Ιδρύματος στη Λέσβο, που έχει πληθυσμό 90.000 μόνιμους κατοίκους και το οποίο έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία δύο χρόνια, καθόσον έχουν περάσει περισσότεροι από 600.000 μετανάστες και πρόσφυγες.

Σημειώνουμε επίσης, ότι βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσης το έργο «Αναδιαρρυθμίσεις επεκτάσεις και προμήθεια εγκατάσταση ιατρικού εξοπλισμού του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο» που χρηματοδοτείται από το Ε.Π ’Βόρειο Αιγαίο’’ 2014-2020, προϋπολογισμού 25.208.900 με φορέα υλοποίησης τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ.

Στις εργασίες του ανωτέρω έργου έχουν προβλεφθεί και εκείνες που αφορούν στη δημιουργία κατάλληλου χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Παράλληλα, είναι ανοιχτή στο ΕΠ ’Βόρειο Αιγαίο’’ από 08-03-2017 πρόσκληση για υποβολή προτάσεων με τίτλο «Επέκταση, αναβάθμιση των υποδομών δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας», με την οποία δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης στους φορείς υγείας για προμήθεια εξοπλισμού και έχει ημερομηνία λήξης 09-06-2017».

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ