Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΚουβέντα να γίνεται

Να μην ξεχνάμε πως η ζωή είναι λίγη...

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9577 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 698

Δημοσίευση: 31 Αυγούστου 2017

Άγχος, στενοχώριες, υποχρεώσεις, ασθένειες και ψυχολογικές μεταπτώσεις. Έμμονες ιδέες ότι δεν πορευτήκαμε σωστά στην ζωή, ότι θα μπορούσαμε να κάνουμε πολλά άλλα πράγματα, ότι δεν θα ασθενούσαμε αν δεν είμασταν ευαίσθητοι. Πολλά όλα αυτά που μας απασχολούν, σκέψεις που δεν βοηθούν ούτε στο πρόβλημά μας, ούτε στην πορεία μας. Δεν θα ήταν όμως καλύτερο να πούμε ότι πάει, πέρασαν όλα αυτά, ότι το παρελθόν δεν υπάρχει, παρά μόνο παρόν? Δεν θα μας βοηθούσε περισσότερο να δούμε την ζωή με άλλα μάτι καθώς αυτή περνά χωρίς να το καταλαβαίνουμε? Η κρίση της ηλικίας υφίσταται σαφώς, όμως κάθε ηλικία έχει και τα καλά της. Αν αυτό το συνειδητοποιήσουμε, αν δεχθούμε πως η κάθε στιγμή γίνεται αμέσως παρελθόν και πως δεν θα πρέπει να υποβάλλεται μονίμως σε κριτική, τότε τα πράγματα θα γίνουν διαφορετικά. Η ζωή, που λένε όλοι, έιναι λίγη και δεν αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης. Όσα έγιναν, έγιναν και όσα γίνουν, ας γίνουν. Καιρός λοιπόν να αγαπήσουμε την δράση για το καινούργιο. Καιρός να συνηθίσουμε και την φθορά ακόμη και αν δεν μας είναι αρεστή.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#1 Δημοσίευση: 31 Αυγούστου 2017

Την ζωή πρέπει να την παλεύεις καθημερινά, να την ομορφαίνεις και ας μην σου δίδονται οι ανάλογες ευκαιρίες. Η ζωή δεν χάνεται παρά αν θέλεις να την χάσεις. Οι διπλανοί σου που σε αρρωσταίνουν δεν παύουν να αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Η ασθένεια καραδοκεί εκεί που δεν το περιμένεις. Το λες αλλά δεν το πιστεύεις παρά μόνο αν το βιώσεις.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#2 Δημοσίευση: 5 Σεπτεμβρίου 2017

Τι θέλει η ζωή? Απλά πράγματα, καθημερινά, γεμάτα ομορφιά και αισιοδοξία. Οι αρχαίοι Έλληνες το είχαν καταλάβει γι΄αυτό και την φιλοσοφούσαν με έναν πραγματικά αξιοθαύμαστο τρόπο. Τι μας εμποδίζει να κάνουμε το ίδιο?

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;Πώς θα σταματήσω την υπερφαγία;

Η υπερφαγία δεν μας εμποδίζει μόνο να χάσουμε κιλά, αλλά μας βάζει σε κίνδυνο για σοβαρές επιπλοκές. Πώς θα την ελέγξουμε;... Περισσότερα »

Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;Το παιδί μου φοβάται το σκοτάδι: Τι να κάνω;

Τι μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδί σας να σταματήσει να φοβάται και να συνεχίσει να κοιμάται στο κρεβάτι του;... Περισσότερα »

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους Πολλαπλή σκλήρυνση: Πώς θα ανακουφιστείτε από τους πόνους

Οι ασθενείς που πάσχουν από τη νευρολογική νόσο αντιμετωπίζουν πόνους—πώς θα ανακουφιστούν, όμως;... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης