Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΛειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 9651 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 697

Δημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2016

Ο ΕΟΠΥΥ λίγο πριν την οριστική κατάρρευση. Ποιος ευθύνεται άραγε για την κατάντια αυτή? Ποιες πολιτικές τον εβαλαν μέσα και τον χρεωκόπησαν? Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του που αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ, κάνουν την επιβίωσή του αδύνατη. Τι θα γίνει όμως με τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων στον φορέα? Και τι θα αποφέρει η ενοποίηση υπό την ομπρέλλα του ΙΚΑ με τα τεράστια εξίσου χρέη? Οι ασθενείς ασφαλισμένοι ανησυχούν σφόδρα. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Η κυβέρνηση και το Υπουργέιο Υγείας δεν θα πρέπει να αναλώνονται σε γενικόλογες τοποθετήσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Έχει και η υπομονή τα όριά της....

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#1 Δημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2016

Τις πταίει για όλη αυτή την κατάσταση? Μήπως η νοοτροπία του Δημοσίου? Μήπως η διαφθορά? Μήπως οι ίδιοι οι γιατροί, λένε κάποιοι, που σαμποτάρουν το σύστημα Υγείας, αρχής γενομένης κάποτε από το ΕΣΥ και τώρα τον ΕΟΠΥΥ? Όχι δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους γιατρούς. Αν η Πολιτεία είναι ανίκανη να θεσπίσει βασικούς νόμους και να υπερασπίζεται το δίκαιο των ασφαλισμένων όχι μόνο ο ΕΟΠΥΥ αλλά και κάθε προσπάθεια αλλαγής του φορέα θα πέφτουν στο κενό. Δυστυχώς είναι πολλά τα χρόνια που η δημόσια ασφάλιση είνΑΙ προβληματική. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η κατάσταση αυτή που οδηγεί σε ανασφάλεια εκατομμύρια ασφαλισμένους, που σε τελική ανάλυση δεν φταίνε σε τίποτε. Ή τώρα ή ποτέ!

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 283

#2 Δημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2016

Εμένα με θυμώνει ότι τόσες δεκαετίες και ενώ οι ασφαλισμένοι και οι εργοδότες έχουν πληρώσει αδρά για αυτό το σύστημα, κανείς δεν κάνει κάτι ουσιαστικό. Όλο λόγια, λόγια, λόγια με κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Ο πολίτης έχει πληρώσει αδρά για να υπάρχει ένα σύστημα υγείας αλλά η κακοδιαχείριση και η μόνιμη αποφυγή οριστικών, δίκαιων, λύσεων, μας βάζει συνεχώς σε αδιέξοδα.

Φυσικά οι πολίτες δηλαδή οι παράπλευρες απώλειες του συστήματος, δεν βρίσκουν ποτέ το δίκιο τους, οδεύουν προς τον θάνατο ταχέως.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρεςΠοιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Όταν αισθανόμαστε ότι το άγχος μας αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, αυτές οι τροφές θα μας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Επίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΕπίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτονται μέσω του Οργανισμού, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και να διεκδικούν ... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης