Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΛειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Η κατάρρευση του ΕΟΠΥΥ

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7788 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 731

Δημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2016

Ο ΕΟΠΥΥ λίγο πριν την οριστική κατάρρευση. Ποιος ευθύνεται άραγε για την κατάντια αυτή? Ποιες πολιτικές τον εβαλαν μέσα και τον χρεωκόπησαν? Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του που αγγίζουν το 1,8 δισ. ευρώ, κάνουν την επιβίωσή του αδύνατη. Τι θα γίνει όμως με τα εκατομμύρια των ασφαλισμένων στον φορέα? Και τι θα αποφέρει η ενοποίηση υπό την ομπρέλλα του ΙΚΑ με τα τεράστια εξίσου χρέη? Οι ασθενείς ασφαλισμένοι ανησυχούν σφόδρα. Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Η κυβέρνηση και το Υπουργέιο Υγείας δεν θα πρέπει να αναλώνονται σε γενικόλογες τοποθετήσεις για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος. Έχει και η υπομονή τα όριά της....

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#1 Δημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2016

Τις πταίει για όλη αυτή την κατάσταση? Μήπως η νοοτροπία του Δημοσίου? Μήπως η διαφθορά? Μήπως οι ίδιοι οι γιατροί, λένε κάποιοι, που σαμποτάρουν το σύστημα Υγείας, αρχής γενομένης κάποτε από το ΕΣΥ και τώρα τον ΕΟΠΥΥ? Όχι δεν πρέπει να τα ρίχνουμε όλα στους γιατρούς. Αν η Πολιτεία είναι ανίκανη να θεσπίσει βασικούς νόμους και να υπερασπίζεται το δίκαιο των ασφαλισμένων όχι μόνο ο ΕΟΠΥΥ αλλά και κάθε προσπάθεια αλλαγής του φορέα θα πέφτουν στο κενό. Δυστυχώς είναι πολλά τα χρόνια που η δημόσια ασφάλιση είνΑΙ προβληματική. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει η κατάσταση αυτή που οδηγεί σε ανασφάλεια εκατομμύρια ασφαλισμένους, που σε τελική ανάλυση δεν φταίνε σε τίποτε. Ή τώρα ή ποτέ!

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#2 Δημοσίευση: 25 Ιανουαρίου 2016

Εμένα με θυμώνει ότι τόσες δεκαετίες και ενώ οι ασφαλισμένοι και οι εργοδότες έχουν πληρώσει αδρά για αυτό το σύστημα, κανείς δεν κάνει κάτι ουσιαστικό. Όλο λόγια, λόγια, λόγια με κανένα απολύτως αποτέλεσμα.

Ο πολίτης έχει πληρώσει αδρά για να υπάρχει ένα σύστημα υγείας αλλά η κακοδιαχείριση και η μόνιμη αποφυγή οριστικών, δίκαιων, λύσεων, μας βάζει συνεχώς σε αδιέξοδα.

Φυσικά οι πολίτες δηλαδή οι παράπλευρες απώλειες του συστήματος, δεν βρίσκουν ποτέ το δίκιο τους, οδεύουν προς τον θάνατο ταχέως.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τροφές κατά της τριχόπτωσηςΤροφές κατά της τριχόπτωσης

Αν ανησυχείτε για τα μαλλιά σας, ίσως θα ήταν καλό να ενσωματώσετε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινότητά σας…... Περισσότερα »

Το νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακείαΤο νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακεία

Μειώσεις τιμών στα φάρμακα, αλλαγές στο clawback, παραπομπές ασθενών στα νοσοκομεία από οικογενειακούς γιατρούς και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, περιλαμβάνονται ... Περισσότερα »

Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ενοχλητική, αλλά υπάρχουν 100% φυσικοί τρόποι να την εξαφανίσουμε. Ποιοι είναι αυτοί;... Περισσότερα »

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μαςΚαθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μας

Οι μεγαλύτεροι – και πιο ύπουλοι – κίνδυνοι που βλάπτουν το συκώτι μας…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης