Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΛειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Μπορεί να διορθωθεί άραγε το σύστημα Υγείας?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6112 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 731

Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016

Εδώ και πολλά χρόνια το σύστημα Υγείας υποφέρει από τεράστιες ελλείψεις, κενά και παθογένειες. Κυβερνήσεις έρχονται - κυβερνήσεις φεύγουν, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια. Όλοι ξέρουν κατά βάθος τι φταίει και πως η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει - δεν κάνουν κάτι όμως. Συνήθως προτάσσεται το σύνηθες επιχείρημα ότι φταίει η κρίση και η έλλειψη χρημάτων. Και καλά, τότε, παλαιότερα τι έφταιγε? Δεν είναι εκεί λοιπόν το πρόβλημα. Ασφαλώς και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης. Αν μη τι άλλο οι γιατροί και οι νοσηλευτές που τα στελεχώνουν, θα πρέπει να υποστηριχθούν άμεσα. Αλλά και γενικότερα, το σύστημα υγείας δεν θα πάει ποτέ μπροστά αν δεν σταματήσουν οι περικοπές και το τσουνάμι επιβολής μεγάλης συμμετοχής στα φάρμακα των ασθενών. Θέληση να υπάρξει και όλα γίνονται παρά την κρίση.....

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1038

#1 Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016

Θα συμφωνήσω. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την δημόσια Υγεία είναι πλέον μονόδρομος. Εκεί που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ολιγωρίας!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 826

#2 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #1:
Θα συμφωνήσω. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την δημόσια Υγεία είναι πλέον μονόδρομος. Εκεί που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ολιγωρίας!...

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δουν οι ιθύνοντες με προσοχή όλα τα θέματα που αφορούν στο σύνολό τους το σύστημα Υγείας και θα καταλήξουν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Μέτρα αποτελεσματικά που αν μη τι άλλο θα προβλέπουν και την πρόσληψη γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και την ανανέωση του νοσηλευτικού προσωπικού που έχει επιφορτισθεί με πολλές εργασίες.

Πιστεύω πως από ένα σημείο και μετά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

  • Απάντηση

αγγελοι γησ
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 13

#3 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα είχε και συνεχίζει να έχει τεράστια προβλήματα.Μήπως όμως δεν θέλουν να δώσουν λύσεις???Ένα απλό παράδειγμα θα παραθέσω σχετικά με το σύνδρομο RETT.Πρίν χρόνια δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης σε μία ομάδα γιατρών που θα μπορούσε να παρακολουθεί την πορεία της νόσου,με συνεχεί παρακολούθηση και με σκοπό να αποφεύγονται-προλαμβάνονται τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν.Το αποτέλεσμα ήταν πολλές και μακροχρόνιες νοσηλείες των παιδιών.Σήμερα πια και με την δημιουργία Ομάδας Ιατρών που μέσα στο πλαίσιο Βραχείας Νοσηλείας παρακολουθούνται τα παιδιά ανα εξάμηνο και εντοπίζονται τα προβλήματα και αντιμετωπίζονται πρίν απο την εμφανισή τους,είδαμε ότι οι νοσηλείες αυτές δεν χρειάζονται και δεν γίνονται πια,στον βαθμό που γινόντουσαν .Άραγε αυτό δεν είναι σημαντικό και για τις οικογένειες αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος??.Άραγε θα φτάσουμε ποτέ στο σημείο να ακουστούμε??Είμαστε εδώ και έχουμε να προτύνουμε λύσεις που στόχο έχουν την βελτίωση των δομών και παροχών υγείας στην σπάνια πάθηση και την διάχειρηση της.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 288

#4 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Απ’ ότι έχω καταλάβει, στην Ελλάδα πολλά δεν θέλουμε να αλλάξουν ασχέτως με το τι λέμε. Στην υγεία υπάρχει για τεράστια τρύπα. Αν ακούγανε τους συλλόγους ασθενών, που ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα, να υπήρχε μία λύση. Πρέπει επιτέλους να μην κοιτάμε τα μικροσυμφέροντα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΜεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον μεταβολισμό μας σαν δικαιολογία, όταν δεν καταφέρνουμε να χάσουμε κιλά. Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως;... Περισσότερα »

Τα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονταιΤα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονται

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμβάντα που μπορεί να τραυματίσουν συναισθηματικά ένα παιδί; Ποια είναι τα σημάδια και πώς θα τα διαχειριστούμε.... Περισσότερα »

Μικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μαςΜικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μας

Μερικές φορές, το να κάνουμε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μας μπορεί να βελτιώσει και την υγεία μας…... Περισσότερα »

Οφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμηΟφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμη

Από την καταπολέμηση της αυπνίας έως και...την προαγωγή στη δουλειά, δείτε πώς σας ωφελεί η αρχαία πρακτική.... Περισσότερα »

Video - Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ ένα εξειδικευμένο αθλητιατρικό κέντρο αναφοράς αποκλειστικά για γυναίκες. Από επαγγελματίες αθλήτριες έως μητέρες μετά τον τοκετό που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης