Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΛειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Μπορεί να διορθωθεί άραγε το σύστημα Υγείας?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6335 επισκέπτες - 3 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016

Εδώ και πολλά χρόνια το σύστημα Υγείας υποφέρει από τεράστιες ελλείψεις, κενά και παθογένειες. Κυβερνήσεις έρχονται - κυβερνήσεις φεύγουν, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια. Όλοι ξέρουν κατά βάθος τι φταίει και πως η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει - δεν κάνουν κάτι όμως. Συνήθως προτάσσεται το σύνηθες επιχείρημα ότι φταίει η κρίση και η έλλειψη χρημάτων. Και καλά, τότε, παλαιότερα τι έφταιγε? Δεν είναι εκεί λοιπόν το πρόβλημα. Ασφαλώς και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης. Αν μη τι άλλο οι γιατροί και οι νοσηλευτές που τα στελεχώνουν, θα πρέπει να υποστηριχθούν άμεσα. Αλλά και γενικότερα, το σύστημα υγείας δεν θα πάει ποτέ μπροστά αν δεν σταματήσουν οι περικοπές και το τσουνάμι επιβολής μεγάλης συμμετοχής στα φάρμακα των ασθενών. Θέληση να υπάρξει και όλα γίνονται παρά την κρίση.....

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 858

#1 Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016

Θα συμφωνήσω. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την δημόσια Υγεία είναι πλέον μονόδρομος. Εκεί που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ολιγωρίας!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 698

#2 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #1:
Θα συμφωνήσω. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την δημόσια Υγεία είναι πλέον μονόδρομος. Εκεί που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ολιγωρίας!...

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δουν οι ιθύνοντες με προσοχή όλα τα θέματα που αφορούν στο σύνολό τους το σύστημα Υγείας και θα καταλήξουν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Μέτρα αποτελεσματικά που αν μη τι άλλο θα προβλέπουν και την πρόσληψη γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και την ανανέωση του νοσηλευτικού προσωπικού που έχει επιφορτισθεί με πολλές εργασίες.

Πιστεύω πως από ένα σημείο και μετά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

  • Απάντηση

αγγελοι γησ
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 11

#3 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα είχε και συνεχίζει να έχει τεράστια προβλήματα.Μήπως όμως δεν θέλουν να δώσουν λύσεις???Ένα απλό παράδειγμα θα παραθέσω σχετικά με το σύνδρομο RETT.Πρίν χρόνια δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης σε μία ομάδα γιατρών που θα μπορούσε να παρακολουθεί την πορεία της νόσου,με συνεχεί παρακολούθηση και με σκοπό να αποφεύγονται-προλαμβάνονται τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν.Το αποτέλεσμα ήταν πολλές και μακροχρόνιες νοσηλείες των παιδιών.Σήμερα πια και με την δημιουργία Ομάδας Ιατρών που μέσα στο πλαίσιο Βραχείας Νοσηλείας παρακολουθούνται τα παιδιά ανα εξάμηνο και εντοπίζονται τα προβλήματα και αντιμετωπίζονται πρίν απο την εμφανισή τους,είδαμε ότι οι νοσηλείες αυτές δεν χρειάζονται και δεν γίνονται πια,στον βαθμό που γινόντουσαν .Άραγε αυτό δεν είναι σημαντικό και για τις οικογένειες αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος??.Άραγε θα φτάσουμε ποτέ στο σημείο να ακουστούμε??Είμαστε εδώ και έχουμε να προτύνουμε λύσεις που στόχο έχουν την βελτίωση των δομών και παροχών υγείας στην σπάνια πάθηση και την διάχειρηση της.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 283

#4 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Απ’ ότι έχω καταλάβει, στην Ελλάδα πολλά δεν θέλουμε να αλλάξουν ασχέτως με το τι λέμε. Στην υγεία υπάρχει για τεράστια τρύπα. Αν ακούγανε τους συλλόγους ασθενών, που ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα, να υπήρχε μία λύση. Πρέπει επιτέλους να μην κοιτάμε τα μικροσυμφέροντα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κόντρα Ξανθού – Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ;Κόντρα Ξανθού – Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ;

Κρίσιμη παραμένει η απάντηση στο ερώτημα εάν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του πολιτικού του προϊσταμένου στο θέμα ελέγχου ... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικάΠοιες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ελεύθερες ρίζες είναι να καταναλώνουμε φρέσκες τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Δείτε ποιες.... Περισσότερα »

Διαβήτης: Νέο χάπι βοηθά στην απώλεια βάρουςΔιαβήτης: Νέο χάπι βοηθά στην απώλεια βάρους

Tο χάπι θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση σε όσους δυσκολεύονται να κάνουν ένεση ινσουλίνης.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης