Το Βήμα του ΑσθενήΚαθημερινότητα & περίθαλψηΛειτουργία του ΕΟΠΥΥ

Μπορεί να διορθωθεί άραγε το σύστημα Υγείας?

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 10253 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 655

Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016

Εδώ και πολλά χρόνια το σύστημα Υγείας υποφέρει από τεράστιες ελλείψεις, κενά και παθογένειες. Κυβερνήσεις έρχονται - κυβερνήσεις φεύγουν, αλλά η κατάσταση παραμένει η ίδια. Όλοι ξέρουν κατά βάθος τι φταίει και πως η κατάσταση θα μπορούσε να αλλάξει - δεν κάνουν κάτι όμως. Συνήθως προτάσσεται το σύνηθες επιχείρημα ότι φταίει η κρίση και η έλλειψη χρημάτων. Και καλά, τότε, παλαιότερα τι έφταιγε? Δεν είναι εκεί λοιπόν το πρόβλημα. Ασφαλώς και τα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση. Υπάρχουν όμως περιθώρια βελτίωσης. Αν μη τι άλλο οι γιατροί και οι νοσηλευτές που τα στελεχώνουν, θα πρέπει να υποστηριχθούν άμεσα. Αλλά και γενικότερα, το σύστημα υγείας δεν θα πάει ποτέ μπροστά αν δεν σταματήσουν οι περικοπές και το τσουνάμι επιβολής μεγάλης συμμετοχής στα φάρμακα των ασθενών. Θέληση να υπάρξει και όλα γίνονται παρά την κρίση.....

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 896

#1 Δημοσίευση: 16 Νοεμβρίου 2016

Θα συμφωνήσω. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την δημόσια Υγεία είναι πλέον μονόδρομος. Εκεί που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ολιγωρίας!

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 731

#2 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Αρχική δημοσίευση #1:
Θα συμφωνήσω. Σαφώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων για την δημόσια Υγεία είναι πλέον μονόδρομος. Εκεί που έχουμε φτάσει, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ολιγωρίας!...

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα δουν οι ιθύνοντες με προσοχή όλα τα θέματα που αφορούν στο σύνολό τους το σύστημα Υγείας και θα καταλήξουν πως πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Μέτρα αποτελεσματικά που αν μη τι άλλο θα προβλέπουν και την πρόσληψη γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία αλλά και την ανανέωση του νοσηλευτικού προσωπικού που έχει επιφορτισθεί με πολλές εργασίες.

Πιστεύω πως από ένα σημείο και μετά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

  • Απάντηση

αγγελοι γησ
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 12

#3 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Το σύστημα υγείας στην Ελλάδα είχε και συνεχίζει να έχει τεράστια προβλήματα.Μήπως όμως δεν θέλουν να δώσουν λύσεις???Ένα απλό παράδειγμα θα παραθέσω σχετικά με το σύνδρομο RETT.Πρίν χρόνια δεν υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης σε μία ομάδα γιατρών που θα μπορούσε να παρακολουθεί την πορεία της νόσου,με συνεχεί παρακολούθηση και με σκοπό να αποφεύγονται-προλαμβάνονται τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν.Το αποτέλεσμα ήταν πολλές και μακροχρόνιες νοσηλείες των παιδιών.Σήμερα πια και με την δημιουργία Ομάδας Ιατρών που μέσα στο πλαίσιο Βραχείας Νοσηλείας παρακολουθούνται τα παιδιά ανα εξάμηνο και εντοπίζονται τα προβλήματα και αντιμετωπίζονται πρίν απο την εμφανισή τους,είδαμε ότι οι νοσηλείες αυτές δεν χρειάζονται και δεν γίνονται πια,στον βαθμό που γινόντουσαν .Άραγε αυτό δεν είναι σημαντικό και για τις οικογένειες αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος??.Άραγε θα φτάσουμε ποτέ στο σημείο να ακουστούμε??Είμαστε εδώ και έχουμε να προτύνουμε λύσεις που στόχο έχουν την βελτίωση των δομών και παροχών υγείας στην σπάνια πάθηση και την διάχειρηση της.

  • Απάντηση

χαρά
Μέλος

Εγγραφή: 10/1/2014
Δημοσιεύσεις: 284

#4 Δημοσίευση: 17 Νοεμβρίου 2016

Απ’ ότι έχω καταλάβει, στην Ελλάδα πολλά δεν θέλουμε να αλλάξουν ασχέτως με το τι λέμε. Στην υγεία υπάρχει για τεράστια τρύπα. Αν ακούγανε τους συλλόγους ασθενών, που ξέρουν καλύτερα τα προβλήματα, να υπήρχε μία λύση. Πρέπει επιτέλους να μην κοιτάμε τα μικροσυμφέροντα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Το νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακείαΤο νέο Μνημόνιο για clawback, περίθαλψη, φαρμακεία

Μειώσεις τιμών στα φάρμακα, αλλαγές στο clawback, παραπομπές ασθενών στα νοσοκομεία από οικογενειακούς γιατρούς και ρυθμίσεις για τα φαρμακεία, περιλαμβάνονται ... Περισσότερα »

Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;Πώς να αντιμετωπίσουμε φυσικά την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι ενοχλητική, αλλά υπάρχουν 100% φυσικοί τρόποι να την εξαφανίσουμε. Ποιοι είναι αυτοί;... Περισσότερα »

Τροφές κατά της τριχόπτωσηςΤροφές κατά της τριχόπτωσης

Αν ανησυχείτε για τα μαλλιά σας, ίσως θα ήταν καλό να ενσωματώσετε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινότητά σας…... Περισσότερα »

Καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μαςΚαθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν το συκώτι μας

Οι μεγαλύτεροι – και πιο ύπουλοι – κίνδυνοι που βλάπτουν το συκώτι μας…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης