Το Βήμα του ΑσθενήΝοσοκομειακή περίθαλψηΝοσηλεία

Η πρόσβαση στα δημόσια νοσοκομεία πριν και μετά την κρίση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7363 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 697

Δημοσίευση: 14 Ιουλίου 2015

Μεσούσης της κρίσης τα δημόσια νοσοκομεία συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα όχι μόνο από πλευράς οργάνωσης αλλα από σημαντικές ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι προμήθειες σε βασικά είδη όπως γάζες, σύριγγες ακόμη και χαρτί υγείας είναι χαρακτηριστικές και επιδεινώνουν σημαντικά την ήδη υπάρχουσα προβληματική κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα είναι τόσο μεγάλο που αδυνατούν να επιλύσουν αφενός οι διοικήσεις των νοσοκομείων, και αφετέρου οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. Οι ασθενείς είναι εκτεθειμένοι σε τεράστιες ελλέιψεις και συχνά αδυνατούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδης ανάγκες τους, με δεδομένο ότι στα δημόσια νοσοκομεία έρχονται και ανασφάλιστοι, άνεργοι ακόμη και άστεγοι. Το βάρος που επιφορτίζονται λοιπόν είναι πολύ μεγάλο και δεν είναι εύκολη η λύση των προβλημάτων από την μια μέρα στην άλλη. Τα προβλήματα υπήρχαν και πριν την κρίση, απλά τώρα κορυφώθηκαν.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 974

#1 Δημοσίευση: 14 Ιουλίου 2015

Παρακολουθώ και συμμετέχω σχεδόν κάθε μέρα στις συζητήσεις στο Βήμα, που τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες. Σήμερα όμως θίγετε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που αφορά χιλιάδες ασθενείς αλλά και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Πράγματι ο αγώνας που κάνει το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό είναι τιτάνιος καθώς οι περικοπές είναι τεράστιες. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όσους αντέχουν ακόμη να εργάζονται πραγματικά κάτω από άθλιες συνθήκες. Αλλά και για τους ασθενείς αξίζει να γραφτούν πολλά. Το ζήτημα όμως είναι πως θα καλυτερεύσει η κατάσταση. Γιατί αν πάει έτσι πολλά νοσοκομεία θα βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο να κλείσουν.

  • Απάντηση

elenkar
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 259

#2 Δημοσίευση: 15 Ιουλίου 2015

Αρχική δημοσίευση #1:
Παρακολουθώ και συμμετέχω σχεδόν κάθε μέρα στις συζητήσεις στο Βήμα, που τις βρίσκω πολύ ενδιαφέρουσες. Σήμερα όμως θίγετε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα που αφορά χιλιάδες ασθενείς αλλά και εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Πράγματι ο αγώνας που κάνει το ιατρο-νοσηλευτικό ...

Είχα πρόσφατη εμπειρία από δημόσιο νοσοκομείο όπου πραγματικά όλοι κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν τους ασθενείς. Και αυτό με ελάχιστα διαθέσιμα μέσα αλλά και συνθήκες τριτοκοσμικές.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 791

#3 Δημοσίευση: 16 Ιουλίου 2015

Η πρόσβαση ήταν ούτως ή αλλως δύσκολη και πριν την κρίση. Είναι έτσι δομημένο το δημόσιο σύστημα υγείας που δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρεια για αλλαγές. Με την κρίση, τα πράγματα χειροτέρεψαν σε απίστευτο βαθμό.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι και πετυχημένοι  Πώς να είστε πιο ευτυχισμένοι και πετυχημένοι  

Η μακρύτερης διάρκειας έρευνα του Πανεπιστήμιου του Χάρβαρντ για την ενήλικο ζωή εξηγεί ποιο είναι αυτό που μας κάνει ευτυχισμένους.... Περισσότερα »

Σχεδιάστε το χαμόγελό σας με τη βοήθεια της τεχνολογίαςΣχεδιάστε το χαμόγελό σας με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Πόσες επισκέψεις απαιτούνται για να σχεδιάσει κάποιος το χαμόγελό του και πώς εφαρμόζεται η μέθοδος;... Περισσότερα »

Ποιες είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνηςΠοιες είναι οι καλύτερες πηγές πρωτεΐνης

Φυτικές ή ζωικές, αυτές είναι οι καλύτερες πηγές καθαρής πρωτεΐνης και αξίζουν όλες περίοπτη θέση στη διατροφή μας.... Περισσότερα »

Yoga κατά του άγχους και της κατάθλιψηςYoga κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Για πολλούς ασθενείς που αντιμετωπίζουν κατάθλιψη ή στρες, η yoga μπορεί να είναι πολύ ελκυστικός τρόπος για τον έλεγχο των συμπτωμάτων.... Περισσότερα »

Video - Οδηγίες προφύλαξης από τις αλλεργίες

Ο Αλλεργιολόγος Δρ. Ιωάννης Γαλατάς, εξηγεί ότι η αποφυγή της έκθεσης σε συγκεκριμένα αλλεργιογόνα είναι μία απλή και αποτελεσματική μέθοδος αν και μερικές φορές είναι δύσκολη η εφαρμογή της. Οι γύρεις ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης