Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Η λογική μιας οριακής ψυχής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 6708 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ελπίδα βεριτά
Μέλος

Εγγραφή: 2/11/2015
Δημοσιεύσεις: 19

Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2016
Τροποποίηση: 14 Δεκεμβρίου 2016

Αφορά: Χρόνιος Πόνος


Πάντοτε αναρωτιόμουν αν θα μπορούσε να έχει λογική η ψυχή μου όταν γίνεται οριακή. Εκείνο βέβαια που έμοιαζε λογικό ως τώρα, ήταν η δική μου εκδοχή της λογικής. Και ίσως αυτό που την τροφοδοτούσε να μην ήταν μονάχα ο φόβος της απώλειας αλλά και οι ελπίδες που είχαν απομείνει… ότι θα μπορέσω με ένα συγκεκριμένο συμπεριφορικό μοτίβο να λυτρώσω τον εαυτό μου από εκείνο που με ταλαιπωρούσε επί χρόνια. Ακούγεται δελεαστικό! Λένε ότι το μόνο πράγμα πιο ισχυρό από το φόβο είναι η ελπίδα. Πράγματι, εκείνη με κρατούσε πάντα στη ζωή, όμως η οριακή ψυχή έπαιρνε σάρκα και οστά κάθε που ήλπιζα με δυσλειτουργικό τρόπο.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω αν τελικά αυτό το κομμάτι από το είναι μου έχει κάποια αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο. Ή μήπως το μοναδικό στοιχείο που μοιράζομαι είναι η ανάγκη μου να αισθάνομαι ασφαλής? Όλα ξεκινούν από τις σκέψεις και τους συνειρμούς που έρχονται σαν τρικυμία στο κεφάλι μου και όσο επεξεργάζομαι τις πληροφορίες τόσο περισσότερη ισχύ αποκτά ώστε η πλημμύρα να μπορέσει να προσπεράσει κάθε κτίριο κοινής λογικής και να το κατεδαφίσει. Αλλά τα κτίρια στο μυαλό μου δεν είναι τα μόνα που γκρεμίζονται. Μαζί με αυτά γκρεμίζεται και κάθε ίχνος αυτοπεποίθησης που πάσχιζα να χτίσω με τη θεραπεία. Ακόμη κι αν το βλέπω να έρχεται, ωστόσο δε μπορώ να το σταματήσω. Φοβάμαι, σκέφτομαι. Οι άνθρωποι της ζωής μου εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ παρά την αναστάτωση. Κανείς δεν έφυγε τελικά. Και αυτό με τρομάζει ακόμη περισσότερο. Η στιγμή που καταλαβαίνω ότι η ζωή μου ήταν από πριν όμορφη. Εξακολουθεί να είναι. Κι όμως δε μπορούσα να διακρίνω την ομορφιά της… την οποία και άφησα στην άκρη πληγωμένη απ’ τη φουρτούνα και την κάλυψα με βεβαιότητα για την επερχόμενη καταστροφή που μάλλον ήταν από μόνη της αβέβαιη. Ίσως έτσι να είναι κάθε φορά. Ίσως πάλι να μην έχει καν υπόσταση και πνίγομαι κι εγώ μέσα στις ίδιες τις σκέψεις μου. Ο εαυτός μου επιστρέφει κι εγώ τρέχω να του πιάσω σφιχτά το χέρι, μην τυχόν και μου φύγει ξανά. Έλειπε για λίγο και έχει αρκετά να δει….

Ελπίδα Βεριτά

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 731

#1 Δημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2016

Αγαπητή Ελπίδα

Όλα τα πράγματα στη ζωή, πιστεύω, είναι ενίοτε οριακά. Μην τρέχεις πίσω από τις όποιες εκρήξεις. Αστες να εκδηλωθούν - στο τέλος θα σβησουν μόνες τους. Με την θεραπεία κρατάμε σε σταθερότητα τις εξάρσεις μας - και εννοώ με την οποιαδήποτε θεραπεία επιλέξει κανείς. Ας μην καταδιώκεις στην ουσία τον ιδιο σου τον εαυτό.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 826

#2 Δημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2016

Αγαπητή Ελπίδα

Αυτό που δεν πρόκειται να χάσουμε ποτέ είναι ο εαυτός μας που πάντοτε μας κατευθύνει σε διαφορετικούς δρόνους. Άφησε τα πράγματα να κυλίσουν όπως πρέπει και ας μην σου αρέσουν. Ο εαυτός μας στο στο τέλος θα βρει τον δρόμο όπως ακριβώς τον έχασε κάποια στιγμή....

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1038

#3 Δημοσίευση: 20 Δεκεμβρίου 2016

Αγαπητή Ελπίδα

Πάρε την ζωή στα χέρια σου και αφέσου να γνωρίσεις όλες τις πτυχές του εαυτού σου. Μην νομίζεις πως όλα χάνονται αν δεν το θελήσεις. Από σένα και μόνο εξαρτάται πως θα πορευθείς στη ζωή. Πως και με ποιο τρόπο θα αποθηκεύσεις τα συναισθήματα του εαυτού σου.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΜεταβολισμός και απώλεια βάρους: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Πολλές φορές χρησιμοποιούμε τον μεταβολισμό μας σαν δικαιολογία, όταν δεν καταφέρνουμε να χάσουμε κιλά. Πώς ακριβώς λειτουργεί όμως;... Περισσότερα »

Τα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονταιΤα πιο συνηθισμένα παιδικά τραύματα και πώς αντιμετωπίζονται

Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα συμβάντα που μπορεί να τραυματίσουν συναισθηματικά ένα παιδί; Ποια είναι τα σημάδια και πώς θα τα διαχειριστούμε.... Περισσότερα »

Μικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μαςΜικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μας

Μερικές φορές, το να κάνουμε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μας μπορεί να βελτιώσει και την υγεία μας…... Περισσότερα »

Οφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμηΟφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμη

Από την καταπολέμηση της αυπνίας έως και...την προαγωγή στη δουλειά, δείτε πώς σας ωφελεί η αρχαία πρακτική.... Περισσότερα »

Video - Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ ένα εξειδικευμένο αθλητιατρικό κέντρο αναφοράς αποκλειστικά για γυναίκες. Από επαγγελματίες αθλήτριες έως μητέρες μετά τον τοκετό που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης