Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Η λογική μιας οριακής ψυχής

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7941 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

ελπίδα βεριτά
Μέλος

Εγγραφή: 2/11/2015
Δημοσιεύσεις: 18

Δημοσίευση: 14 Δεκεμβρίου 2016
Τροποποίηση: 14 Δεκεμβρίου 2016

Αφορά: Χρόνιος Πόνος


Πάντοτε αναρωτιόμουν αν θα μπορούσε να έχει λογική η ψυχή μου όταν γίνεται οριακή. Εκείνο βέβαια που έμοιαζε λογικό ως τώρα, ήταν η δική μου εκδοχή της λογικής. Και ίσως αυτό που την τροφοδοτούσε να μην ήταν μονάχα ο φόβος της απώλειας αλλά και οι ελπίδες που είχαν απομείνει… ότι θα μπορέσω με ένα συγκεκριμένο συμπεριφορικό μοτίβο να λυτρώσω τον εαυτό μου από εκείνο που με ταλαιπωρούσε επί χρόνια. Ακούγεται δελεαστικό! Λένε ότι το μόνο πράγμα πιο ισχυρό από το φόβο είναι η ελπίδα. Πράγματι, εκείνη με κρατούσε πάντα στη ζωή, όμως η οριακή ψυχή έπαιρνε σάρκα και οστά κάθε που ήλπιζα με δυσλειτουργικό τρόπο.

Δυσκολεύομαι να καταλάβω αν τελικά αυτό το κομμάτι από το είναι μου έχει κάποια αλληλεπίδραση με τον έξω κόσμο. Ή μήπως το μοναδικό στοιχείο που μοιράζομαι είναι η ανάγκη μου να αισθάνομαι ασφαλής? Όλα ξεκινούν από τις σκέψεις και τους συνειρμούς που έρχονται σαν τρικυμία στο κεφάλι μου και όσο επεξεργάζομαι τις πληροφορίες τόσο περισσότερη ισχύ αποκτά ώστε η πλημμύρα να μπορέσει να προσπεράσει κάθε κτίριο κοινής λογικής και να το κατεδαφίσει. Αλλά τα κτίρια στο μυαλό μου δεν είναι τα μόνα που γκρεμίζονται. Μαζί με αυτά γκρεμίζεται και κάθε ίχνος αυτοπεποίθησης που πάσχιζα να χτίσω με τη θεραπεία. Ακόμη κι αν το βλέπω να έρχεται, ωστόσο δε μπορώ να το σταματήσω. Φοβάμαι, σκέφτομαι. Οι άνθρωποι της ζωής μου εξακολουθούν να βρίσκονται εδώ παρά την αναστάτωση. Κανείς δεν έφυγε τελικά. Και αυτό με τρομάζει ακόμη περισσότερο. Η στιγμή που καταλαβαίνω ότι η ζωή μου ήταν από πριν όμορφη. Εξακολουθεί να είναι. Κι όμως δε μπορούσα να διακρίνω την ομορφιά της… την οποία και άφησα στην άκρη πληγωμένη απ’ τη φουρτούνα και την κάλυψα με βεβαιότητα για την επερχόμενη καταστροφή που μάλλον ήταν από μόνη της αβέβαιη. Ίσως έτσι να είναι κάθε φορά. Ίσως πάλι να μην έχει καν υπόσταση και πνίγομαι κι εγώ μέσα στις ίδιες τις σκέψεις μου. Ο εαυτός μου επιστρέφει κι εγώ τρέχω να του πιάσω σφιχτά το χέρι, μην τυχόν και μου φύγει ξανά. Έλειπε για λίγο και έχει αρκετά να δει….

Ελπίδα Βεριτά

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#1 Δημοσίευση: 15 Δεκεμβρίου 2016

Αγαπητή Ελπίδα

Όλα τα πράγματα στη ζωή, πιστεύω, είναι ενίοτε οριακά. Μην τρέχεις πίσω από τις όποιες εκρήξεις. Αστες να εκδηλωθούν - στο τέλος θα σβησουν μόνες τους. Με την θεραπεία κρατάμε σε σταθερότητα τις εξάρσεις μας - και εννοώ με την οποιαδήποτε θεραπεία επιλέξει κανείς. Ας μην καταδιώκεις στην ουσία τον ιδιο σου τον εαυτό.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 698

#2 Δημοσίευση: 16 Δεκεμβρίου 2016

Αγαπητή Ελπίδα

Αυτό που δεν πρόκειται να χάσουμε ποτέ είναι ο εαυτός μας που πάντοτε μας κατευθύνει σε διαφορετικούς δρόνους. Άφησε τα πράγματα να κυλίσουν όπως πρέπει και ας μην σου αρέσουν. Ο εαυτός μας στο στο τέλος θα βρει τον δρόμο όπως ακριβώς τον έχασε κάποια στιγμή....

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#3 Δημοσίευση: 20 Δεκεμβρίου 2016

Αγαπητή Ελπίδα

Πάρε την ζωή στα χέρια σου και αφέσου να γνωρίσεις όλες τις πτυχές του εαυτού σου. Μην νομίζεις πως όλα χάνονται αν δεν το θελήσεις. Από σένα και μόνο εξαρτάται πως θα πορευθείς στη ζωή. Πως και με ποιο τρόπο θα αποθηκεύσεις τα συναισθήματα του εαυτού σου.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Κόντρα Ξανθού – Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ;Κόντρα Ξανθού – Πολάκη για τον ΕΟΠΥΥ;

Κρίσιμη παραμένει η απάντηση στο ερώτημα εάν ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας γνώρισε την παρέμβαση του πολιτικού του προϊσταμένου στο θέμα ελέγχου του Οργανισμού.... Περισσότερα »

Ιγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπισηΙγμορίτιδα στα παιδιά: Διάγνωση και αντιμετώπιση

Υπάρχουν προδιαθεσικοί παράγοντες; Ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να πάρετε για να προστατεύσετε το παιδί σας; ... Περισσότερα »

Ποιες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικάΠοιες τροφές είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά

Ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τις ελεύθερες ρίζες είναι να καταναλώνουμε φρέσκες τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Δείτε ποιες.... Περισσότερα »

Διαβήτης: Νέο χάπι βοηθά στην απώλεια βάρουςΔιαβήτης: Νέο χάπι βοηθά στην απώλεια βάρους

Tο χάπι θα μπορούσε να προσφέρει ανακούφιση σε όσους δυσκολεύονται να κάνουν ένεση ινσουλίνης.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης