Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Ο φόβος για τον φόβο - η πρώτη και τελευταία απειλή

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7845 επισκέπτες - 2 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 1037

Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 20 Νοεμβρίου 2015

Αφορά: Καρκίνος του Ήπατος, Ηπατίτιδα

Ζω εδώ και χρόνια με αυτοάνοσο νόσημα στο ήπαρ και αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι ο φόβος. Με δεδομένο ότι η αυτοναοσιακή κατάσταση προυποθέτει καλό τρόπο ζωής χωρίς άγχη και στενοχώριες, χωρίς πίεση και στρές, αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμμία περίπτωση, ειδικά για μένα που δεν υπάρχει εξασφαλισμένο χρήμα και που ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση είνια σκληρός. Η μόνη μου παρηγοριά τις μοναχικές στιγμές είναι ότι η ασθένεια είναι ανενεργή εδώ και πολλά χρόνια και πως παρά την συνεχή φαρμακευτική αγωγή, δεν έχουν παρουσιαστεί σημάδια κόπωσης ή καταβολής του οργανισμού. Η κάθε μέρα κερδίζεται από εμάς τους ίδιους, σε μας εναπόκειται το πως θα προχωρήσουμε και θα πορευθούμε. Στην περίπτωση του αυτοάνοσου νοσήματος οι στρατιώτες του οργανισμού στρέφουν για κάποιο λόγο τα όπλα τους κατά του ίδιου του οργανισμού. Εκεί έγκειται η δυσκολία. Και σε όργανα όπως το ήπαρ, τα πράγματα περιπλέκονται. Η δύμαμη όμως και η αισιοδοξία, σε συνδυασμό με την αποφυγή καταχρήσεων, βοηθούν πολύ. Πιστέψτε με ότι με το να σκέφτομαι μακριά από το πρόβλημα, εξαφάνισα σχεδόν την ύπαρξή του. Βέβαια πρέπει να ανταποκριθεί και ο οργανισμός - άλλα πέστε μου, τι άλλο είναι αυτός εκτός από σώμα? Δεν είναι σκέψη,δεν είναι ιδέες, δεν είναι εντέλει ψυχή? Γι΄αυτό σας λέω, φροντίστε το πνεύμα και την ψυχή σας, τον νου και τα αισθήματά σας - για τα άλλα θα επιμεληθεί το σώμα. Και ποιος ξέρει, κάποια μέρα ίσως όλα να είναι διαφορετικά, καθώς ο φόβος θα εκλείψει από μόνος του.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 825

#1 Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 20 Νοεμβρίου 2015

Σαν την ελευθερία που θέλει αρετή και τόλμη, έτσι και η ασθένεια θέλει δύναμη και θέληση για ζωή. Αν αγνοήσεις το πρόβλημα αλλά δεν το υποβαθμίσεις, άρα κατ΄επέκταση δεν προβείς σε κραιπάλες, έχεις πολλές ελπίδες. Αν θελήσεις να το διώξεις χωρίς να το αντικαταστήσεις, αυτό θα είναι πάντα εκεί. Συμφιλίωση με το πρόβλημα χρειάζεται και όχι εξάρτηση. Αποστασιοποιημένη φροντίδα χωρίς υπερβολές και υστερίες, αλλά πάνω απ΄όλα χωρίς φόβο για τον θάνατο που για τον σοφιστή Γοργία όταν ζεις δεν υφίσταται και όταν συμβεί, εσύ δεν υπάρχεις.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 730

#2 Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2015

Τα αυτοάνοσα νοσήμτα θέλουν μεγάλη προσοχή.

Πάνω απ΄όλα όμως ήρεμη ζωή και ψυχολογική γαλήνη. Αν δεν ακολουθηθεί ένας συντηρητικός τρόπος ζωής, τα νοσήματα αυτά παραμένουν ενεργά.

Μπράβο σου αγαπητέ tired που μπόρεσες και το αντιμετώπισες επιτυχώς!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Μικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μαςΜικρά ''δωράκια'' για τον εαυτό μας και την υγεία μας

Μερικές φορές, το να κάνουμε ένα μικρό δωράκι στον εαυτό μας μπορεί να βελτιώσει και την υγεία μας…... Περισσότερα »

Ποια είναι τα οφέλη της βιταμίνης Β12;Ποια είναι τα οφέλη της βιταμίνης Β12;

Γιατί είναι τόσο σημαντική η βιταμίνη Β12; Πώς ωφελεί τον οργανισμό μας;... Περισσότερα »

Οφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμηΟφέλη της yoga που στηρίζει και η επιστήμη

Από την καταπολέμηση της αυπνίας έως και...την προαγωγή στη δουλειά, δείτε πώς σας ωφελεί η αρχαία πρακτική.... Περισσότερα »

Ήλιος και υγεία: Όσα πρέπει να γνωρίζουμεΉλιος και υγεία: Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Ξέρουμε πως πρέπει να φοράμε αντηλιακό όταν βγαίνουμε έξω. Ξέρουμε όμως πώς ωφελεί ο ήλιος την υγεία μας;... Περισσότερα »

Video - Κέντρο Αθλητικών Κακώσεων και Υγείας της Γυναίκας

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δημιουργήθηκε στο Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ ένα εξειδικευμένο αθλητιατρικό κέντρο αναφοράς αποκλειστικά για γυναίκες. Από επαγγελματίες αθλήτριες έως μητέρες μετά τον τοκετό που ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2018  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης