Το Βήμα του ΑσθενήΓενικές ΣυζητήσειςΠροσωπική Ιστορία

Ο φόβος για τον φόβο - η πρώτη και τελευταία απειλή

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8668 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 854

Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 20 Νοεμβρίου 2015

Αφορά: Καρκίνος του Ήπατος, Ηπατίτιδα

Ζω εδώ και χρόνια με αυτοάνοσο νόσημα στο ήπαρ και αυτό που έχω καταλάβει, είναι ότι η μεγαλύτερη απειλή είναι ο φόβος. Με δεδομένο ότι η αυτοναοσιακή κατάσταση προυποθέτει καλό τρόπο ζωής χωρίς άγχη και στενοχώριες, χωρίς πίεση και στρές, αυτό που έχω να πω είναι ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει σε καμμία περίπτωση, ειδικά για μένα που δεν υπάρχει εξασφαλισμένο χρήμα και που ο καθημερινός αγώνας για την επιβίωση είνια σκληρός. Η μόνη μου παρηγοριά τις μοναχικές στιγμές είναι ότι η ασθένεια είναι ανενεργή εδώ και πολλά χρόνια και πως παρά την συνεχή φαρμακευτική αγωγή, δεν έχουν παρουσιαστεί σημάδια κόπωσης ή καταβολής του οργανισμού. Η κάθε μέρα κερδίζεται από εμάς τους ίδιους, σε μας εναπόκειται το πως θα προχωρήσουμε και θα πορευθούμε. Στην περίπτωση του αυτοάνοσου νοσήματος οι στρατιώτες του οργανισμού στρέφουν για κάποιο λόγο τα όπλα τους κατά του ίδιου του οργανισμού. Εκεί έγκειται η δυσκολία. Και σε όργανα όπως το ήπαρ, τα πράγματα περιπλέκονται. Η δύμαμη όμως και η αισιοδοξία, σε συνδυασμό με την αποφυγή καταχρήσεων, βοηθούν πολύ. Πιστέψτε με ότι με το να σκέφτομαι μακριά από το πρόβλημα, εξαφάνισα σχεδόν την ύπαρξή του. Βέβαια πρέπει να ανταποκριθεί και ο οργανισμός - άλλα πέστε μου, τι άλλο είναι αυτός εκτός από σώμα? Δεν είναι σκέψη,δεν είναι ιδέες, δεν είναι εντέλει ψυχή? Γι΄αυτό σας λέω, φροντίστε το πνεύμα και την ψυχή σας, τον νου και τα αισθήματά σας - για τα άλλα θα επιμεληθεί το σώμα. Και ποιος ξέρει, κάποια μέρα ίσως όλα να είναι διαφορετικά, καθώς ο φόβος θα εκλείψει από μόνος του.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 697

#1 Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2015
Τροποποίηση: 20 Νοεμβρίου 2015

Σαν την ελευθερία που θέλει αρετή και τόλμη, έτσι και η ασθένεια θέλει δύναμη και θέληση για ζωή. Αν αγνοήσεις το πρόβλημα αλλά δεν το υποβαθμίσεις, άρα κατ΄επέκταση δεν προβείς σε κραιπάλες, έχεις πολλές ελπίδες. Αν θελήσεις να το διώξεις χωρίς να το αντικαταστήσεις, αυτό θα είναι πάντα εκεί. Συμφιλίωση με το πρόβλημα χρειάζεται και όχι εξάρτηση. Αποστασιοποιημένη φροντίδα χωρίς υπερβολές και υστερίες, αλλά πάνω απ΄όλα χωρίς φόβο για τον θάνατο που για τον σοφιστή Γοργία όταν ζεις δεν υφίσταται και όταν συμβεί, εσύ δεν υπάρχεις.

  • Απάντηση

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#2 Δημοσίευση: 20 Νοεμβρίου 2015

Τα αυτοάνοσα νοσήμτα θέλουν μεγάλη προσοχή.

Πάνω απ΄όλα όμως ήρεμη ζωή και ψυχολογική γαλήνη. Αν δεν ακολουθηθεί ένας συντηρητικός τρόπος ζωής, τα νοσήματα αυτά παραμένουν ενεργά.

Μπράβο σου αγαπητέ tired που μπόρεσες και το αντιμετώπισες επιτυχώς!

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Καρκίνος του προστάτη: Πώς θα τον προλάβουμε;Καρκίνος του προστάτη: Πώς θα τον προλάβουμε;

Τι αλλαγές πρέπει να κάνουμε στη διατροφή μας για να μειώσουμε τον κίνδυνο καρκίνου του προστάτη;... Περισσότερα »

“Καπέλο” 129,2 εκατ. ευρώ στο clawback για φάρμακα“Καπέλο” 129,2 εκατ. ευρώ στο clawback για φάρμακα

Θα ξεπεράσει τα 446 εκατομμύρια ευρώ η υπέρβαση της δαπάνης που έχει προϋπολογίσει ο ΕΟΠΥΥ για τη φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων του.... Περισσότερα »

Οι άγραφοι κανόνες του γυμναστηρίουΟι άγραφοι κανόνες του γυμναστηρίου

Υπάρχουν κανόνες και πρέπει να τους τηρούμε. Τα γυμναστήρια δεν είναι παιδική χαρά.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης