Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΨυχοσωματικές ασθένειες

Μην σωματοποιούμε τις εμμονές!

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 7817 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

Δημοσίευση: 22 Μαρτίου 2016

Εμμονές υπάρχουν για πολλά πράγματα, για την εργασία, για την σχέση, για την οικογένεια, για τους φίλους και γνωστούς, για όλα αυτά που μας απασχολούν στην καθημερινότητα. Οι εμμονές αυτές πολλές φορές σωματοποιούνται και έχουν δυσάρεστα αποτελέσματα, καθώς άλλοτε δημιουργούνται κρίσεις πανικού, άλλοτε το άγχος μας καταλαμβάνει, και άλλοτε οι τυραννικές συγκρίσεις μας οδηγούν σε εσφαλμένες σκέψεις που οδηγούν σε αδιέξοδο. Ποια είναι η λύση σε όλα αυτά? Το να κρατούμε την ψυχραιμία μας και να μην υποκύπτουμε στις εμμονές. Άραγε μπορούμε όμως να είμαστε ψύχραιμοι με όλη αυτή την σύνθετη καθημερινότητα? Μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους να μην ξεφεύγουμε από τα πλαίσια της λογικής? Και σε τελευταία ανάλυση ποιος θα είναι ο κερδισμένος στο τέλος? Αυτά τα ερωτήματα καλό θα είναι να τα απαντήσουμε κατά την διάρκεια της όποιας κρίσης. Γιατί και εκείνη την στιγμή λειτουργεί η λογική και κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο. Λύση είναι η ψύχραιμη αντιμετώπιση για όλες τις καταστάσεις.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 732

#1 Δημοσίευση: 23 Μαρτίου 2016
Τροποποίηση: 23 Μαρτίου 2016

Το πιο βασικό πράγμα στην ζωή είναι η κάθε στιγμή, που συνήθως δεν της δίνουμε σημασία. Μένουμε προσκολλημένοι στα ίδια και στα ίδια και δεν κάνουμε το παραμικρό για να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Εκεί, επειδή μάλλον έχουμε και σπαταλάμε άδικα χρόνο, δημιουργούνται και οι εμμονές που συχνά σωματοποιούνται. Οι λόγοι είναι πολλοί, οι αιτίες δεν εντοπίζονται πάντα. Εμμονές και δυσάρεστα συναισθήματα δημιουργούνται παντού, στην εργασία, στις σχέσεις και συναναστροφές. Πόσο διαφορετικά όμως θα ήταν τα πράγματα αν κρατούσαμε την ψυχραμία μας...Αν επιλέγαμε την ήπια οδό και τον δρόμο της λογικής που λεει πως η ζωή σου δόθηκε για να την χαρείς....Οι αρχαίοι Έλληνες τα είχαν αυτά λύσει προ πολλού, άρα είναι και θέμα κοινωνίας που έχουμε απέναντί μας.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 898

#2 Δημοσίευση: 28 Μαρτίου 2016

Η οδός της λογικής είναι η ασφαλέστερη. Τα επιχειρήματα για να πείσουμε τον εαυτό μας αναφορικά με το μέλλον πρέπει να σχετίζονται με την σιγουριά πως αυτό που κάνουμε είναι το σωστό. Αφού έχουμε εξαντλήσει τα λογικά επιχειρήματα.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Στοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετεΣτοματική υγιεινή: Τα βασικά που πρέπει να γνωρίζετε

Ξέρετε πως πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά, αλλά μήπως οι γνώσεις σας για την στοματική υγιεινή σταματούν εκεί;... Περισσότερα »

Ποιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥΠοιους καλύπτουν και πώς αυτοαξιολογούνται οι ΤΟΜΥ

Πιλοτικά θα λειτουργήσουν τους πρώτους 11 μήνες οι Τοπικές Ομάδες Υγείας, οι οποίες θα περάσουν σε επόμενο στάδιο χρηματοδότησης, έπειτα από αυτο - αξιολόγηση.... Περισσότερα »

Πώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένοςΠώς να καταλάβετε αν κάποιος αγαπημένος σας είναι εθισμένος

Οι εθισμοί καταστρέφουν τους ανθρώπους, και τις σχέσεις τους. Πώς θα καταλάβετε αν κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο έχει εθισμό, και τι μπορείτε να κάνετε;... Περισσότερα »

Τα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόληΤα καλύτερα σνακ για να ρίξουμε τη χοληστερόλη

Αν τα επίπεδα χοληστερόλης σας είναι αυξημένα, μπορείτε να τα ελαττώσετε με τα παρακάτω υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ…... Περισσότερα »

Video - Ημερίδα με θέμα ‘Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII’

Στην Ημερίδα με θέμα «Νεότερες εξελίξεις στα Νοσήματα του Ήπατος VII» που διοργανώθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά από το Ηπατολογικό Τμήμα του ΥΓΕΙΑ, συμμετείχαν έμπειροι ομιλητές, με σημαντικό διαγνωστικό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης