Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

H συμμόρφωση του ασθενή με το πρόβλημά του δεν είναι μόνο δική του υπόθεση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 8904 επισκέπτες - 1 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

Δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλές ειδικότητες εμπλέκονται στην διαδικασία συμμόρφωσης του ασθενή με το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάζεται. Αρχικά, τον πρώτο λόγο τον έχει ο/η θεράπων ιατρός που θα πρέπει να βρει τον τρόπο να του το ανακοινώσει. Στην συνέχεια, σημαντικός είναι ο ρόλος και του/της ψυχολόγου, στον οποίο πιθανότατα θα αποτανθεί ο ασθενής. Εκεί πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει ο ασθενής να συμβιβαστεί με την ασθένεια. Στην όλη διαδικασία και ανάλογα με το πρόβλημα υγείας, μπορούν να εμπλακούν και άλλες ειδικότητες, όπως φυσιοθεραπευτές, φυσίατροι, ψυχίατροι κλπ. Καθόλη την διάρκεια των συναντήσεων, θα πρέπει να καθίσταται σαφές στον ασθενή ότι δεν είναι μονάχος στην όλη ιστορία. Πως υπάρχουν και άλλοι που υποφέρουν. Ο δε ασθενής θα πρέπει να είναι έτοιμος να συζητήσει και να βγάλει προς τα έξω ότι αισθάνεται. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Ο ασθενής πάντως ποτέ δεν πρέπει να αισθανθεί ότι είναι μόνος.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 634

#1 Δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πολύ σημαντικό θέμα το σημερινό. Ο ασθενής πρέπει σε κάθε περίπτωση να μην απομονώνεται από το περιβάλλον του, που επιβάλλεται να τον περιστοιχίζει με διακριτικότητα και σεβασμό. Η ασθένεια είναι μια κατάσταση που αν μη τι άλλο σε βάζει σε διαδικασίες που δεν γνώριζες μέχρι τώρα. Η αντιμετώπιση του ασθενούς από το οικείο περιβάλλον πρέπει να είναι προσεκτική και όχι υπερπροστατευτική.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 697

#2 Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2017

O δρόμος της συμμόρφωσης του ασθενή με το πρόβλημά του είναι μακρύς και κοπιαστικός. Στην πορεία είναι πολλές οι ενστάσεις για την συμπεριφορά του περίγυρου καθώς και για τον υπερπροστατευτισμό που πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. Πάντως κάποια στιγμή είναι απαραίτητος ο συμβιβασμός με το πρόβλημα υγείας. Είναι η αρχή για την κατάκτηση μιας σημαντικής νίκης για τον/την ασθενή.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 857

#3 Δημοσίευση: 2 Οκτωβρίου 2017

Ο συμβιβασμός του ασθενή με το πρόβλημά του είναι πρωταρχικό στοιχείο για την ομαλή περαιτέρω πορεία του. Όμως το να μην αισθάνεται μόνος είναι από τα πιο βασικά.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ποιες τροφές καταπολεμούν το στρεςΠοιες τροφές καταπολεμούν το στρες

Όταν αισθανόμαστε ότι το άγχος μας αρχίζει να βγαίνει εκτός ελέγχου, αυτές οι τροφές θα μας βοηθήσουν.... Περισσότερα »

Επίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥΕπίσχεση την Παρασκευή από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Οι ασφαλισμένοι δεν θα καλύπτονται μέσω του Οργανισμού, αλλά θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το κόστος της επίσκεψης ή της εξέτασης και να διεκδικούν ... Περισσότερα »

Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;Μήπως γυμνάζεστε υπερβολικά;

Μήπως το έχετε παρακάνει με την άσκηση; Τα (πολύ κακά) αποτελέσματα θα αρχίσουν σύντομα να εμφανίζονται…... Περισσότερα »

Τι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλάΤι να μην κάνετε αν θέλετε να χάσετε κιλά

Δεν έχουν σημασία μόνο αυτά που πρέπει να κάνουμε. Αυτά που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε παίζουν εξίσου σημαντικό ρόλο.... Περισσότερα »

Video - Μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού για τα εμβόλια

Mία μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε στη χώρα μας με βασικό μήνυμα ‘Εμβολιάζομαι – Θωρακίζομαι’, με σκοπό την αφύπνιση του κοινού για την αξία του εμβολιασμού. Η ενημερωτική καμπάνια τελεί υπό ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης