Το Βήμα του ΑσθενήΠαθήσεις - Χρόνιες παθήσειςΣυμμόρφωση ασθενή

H συμμόρφωση του ασθενή με το πρόβλημά του δεν είναι μόνο δική του υπόθεση

Απάντηση στο θέμα
Εκτύπωση
Χρήστες αυτή τη στιγμή: 4151 επισκέπτες - 0 συνδεδεμένοι  
Θέματα που έχω συνεισφέρει ή ακολουθώ
Προβολή

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 951

Δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πολλές ειδικότητες εμπλέκονται στην διαδικασία συμμόρφωσης του ασθενή με το πρόβλημα υγείας που του παρουσιάζεται. Αρχικά, τον πρώτο λόγο τον έχει ο/η θεράπων ιατρός που θα πρέπει να βρει τον τρόπο να του το ανακοινώσει. Στην συνέχεια, σημαντικός είναι ο ρόλος και του/της ψυχολόγου, στον οποίο πιθανότατα θα αποτανθεί ο ασθενής. Εκεί πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσει ο ασθενής να συμβιβαστεί με την ασθένεια. Στην όλη διαδικασία και ανάλογα με το πρόβλημα υγείας, μπορούν να εμπλακούν και άλλες ειδικότητες, όπως φυσιοθεραπευτές, φυσίατροι, ψυχίατροι κλπ. Καθόλη την διάρκεια των συναντήσεων, θα πρέπει να καθίσταται σαφές στον ασθενή ότι δεν είναι μονάχος στην όλη ιστορία. Πως υπάρχουν και άλλοι που υποφέρουν. Ο δε ασθενής θα πρέπει να είναι έτοιμος να συζητήσει και να βγάλει προς τα έξω ότι αισθάνεται. Δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Ο ασθενής πάντως ποτέ δεν πρέπει να αισθανθεί ότι είναι μόνος.

  • Απάντηση

Απαντήσεις

fzai
Μέλος

Εγγραφή: 20/5/2014
Δημοσιεύσεις: 682

#1 Δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2017

Πολύ σημαντικό θέμα το σημερινό. Ο ασθενής πρέπει σε κάθε περίπτωση να μην απομονώνεται από το περιβάλλον του, που επιβάλλεται να τον περιστοιχίζει με διακριτικότητα και σεβασμό. Η ασθένεια είναι μια κατάσταση που αν μη τι άλλο σε βάζει σε διαδικασίες που δεν γνώριζες μέχρι τώρα. Η αντιμετώπιση του ασθενούς από το οικείο περιβάλλον πρέπει να είναι προσεκτική και όχι υπερπροστατευτική.

  • Απάντηση

chr.pap
Μέλος

Εγγραφή: 6/6/2014
Δημοσιεύσεις: 776

#2 Δημοσίευση: 29 Σεπτεμβρίου 2017

O δρόμος της συμμόρφωσης του ασθενή με το πρόβλημά του είναι μακρύς και κοπιαστικός. Στην πορεία είναι πολλές οι ενστάσεις για την συμπεριφορά του περίγυρου καθώς και για τον υπερπροστατευτισμό που πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα. Πάντως κάποια στιγμή είναι απαραίτητος ο συμβιβασμός με το πρόβλημα υγείας. Είναι η αρχή για την κατάκτηση μιας σημαντικής νίκης για τον/την ασθενή.

  • Απάντηση

tired
Μέλος

Εγγραφή: 21/11/2014
Δημοσιεύσεις: 951

#3 Δημοσίευση: 2 Οκτωβρίου 2017

Ο συμβιβασμός του ασθενή με το πρόβλημά του είναι πρωταρχικό στοιχείο για την ομαλή περαιτέρω πορεία του. Όμως το να μην αισθάνεται μόνος είναι από τα πιο βασικά.

  • Απάντηση
Απάντηση στο θέμα
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Οι συνήθειες που βλάπτουν τη μέση μαςΟι συνήθειες που βλάπτουν τη μέση μας

Μήπως προκαλούμε καθημερινά μεγάλο κακό στη μέση μας, απλά και μόνο επειδή έχουμε μερικές… κακές συνήθειες;... Περισσότερα »

Διπολική διαταραχή: Τι διατροφή πρέπει να ακολουθώ;Διπολική διαταραχή: Τι διατροφή πρέπει να ακολουθώ;

Αν πάσχετε από διπολική διαταραχή, υπάρχουν περιορισμοί στην διατροφή; Τι πρέπει να γνωρίζετε;... Περισσότερα »

Πολύποδες του παχέος εντέρου: Αναγκαία η έγκαιρη διάγνωσηΠολύποδες του παχέος εντέρου: Αναγκαία η έγκαιρη διάγνωση

Δεδομένου ότι δεν έχουν συμπτώματα, πώς εντοπίζονται και γιατί πρέπει να θεραπεύονται χωρίς καθυστέρηση;... Περισσότερα »

Μικρά γεύματα για καλύτερο μεταβολισμόΜικρά γεύματα για καλύτερο μεταβολισμό

Tα μικρά και συχνά γεύματα είναι πολύ σημαντικά για τη ρύθμιση του μεταβολιμού μας και για το λόγο αυτό είναι πολύ βασικά.... Περισσότερα »

Video - Παιδιά με καρκίνο και η επιβίωσή τους

Για την σπανιότητα του καρκίνου στα παιδιά, τα σημαντικά ποσοστά επιβίωσης σε σχέση με τους ενήλικες, και την εντυπωσιακή βελτίωση στον καρκίνο των παιδιών και των εφήβων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης