Ο Νέστωρ στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» συμμετείχε στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και 2ο Μεσογειακό Συνέδριο...

Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017, 09:49
Τροποποίηση: Πέμπτη, 09 Φεβρουαρίου 2017, 09:59

ψυχογηριατρικη εταιρεια ”ο νεστωρ”

Η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» συμμετείχε στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών και 2ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων που πραγματοποιήθηκε στις 2-5 Φεβρουαρίου 2017, στο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» διοργάνωσε στρογγυλό τραπέζι με τίτλο: Επιβάρυνση οικογενειακών περιθαλπόντων ασθενών με άνοια και η αντιμετώπισή της.

Στο στρογγυλό τραπέζι παρουσιάστηκε το πολύ επιτυχημένο Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Κατ’ οίκον Φροντίδας για την Άνοια “160 plus”. Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πολύ ενθαρρυντικά, καθώς παρουσιάστηκε μείωση στις διαταραχές συμπεριφοράς των ασθενών, βελτίωση στην ποιότητα ζωής τους και μείωση της επιβάρυνσης και της κατάθλιψης των φροντιστών.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Στρογγυλού Τραπεζιού:

Πρόεδρος: Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος και Επιστημονικά Υπεύθυνος του Κέντρου Alzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ»

1. Επίδραση στην επιβάρυνση του οικογενειακού περιθάλποντα ενός εξειδικευμένου προγράμματος Βοήθειας στο Σπίτι για ασθενείς με άνοια - Αντώνης Μούγιας, ψυχίατρος

2. Δυσλειτουργικές γνώσεις στη φροντίδα ασθενών με νόσο του Alzheimer - Γεωργία. Πρατήλα, ψυχολόγος

3. Ατομικό πρόγραμμα νοητικής-συμπεριφορικής παρέμβασης στην άνοια - Γεώργιος Σταθάκης, ψυχολόγος

4. Διαταραχές συμπεριφοράς στην άνοια και επιβάρυνση του περιθάλποντα - Μιχάλης Μούγιας, ψυχίατρος

5. Η αυτοαποτελεσματικότητα στη φροντίδα και η σχέση της με την επιβάρυνση του περιθάλποντα - ‘Ελενα Σκαλτσουνάκη, ψυχολόγος

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση των Υπηρεσιών του Κέντρου Αlzheimer της Ψυχογηριατρικής Εταιρείας «Ο Νέστωρ» από την Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Αννέλα Νίκα.

ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ