Ο Ε.Φ.Ε.Τ. και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» έτους 2021, προέβη σε δειγματοληψία προϊόντος με στοιχεία: Παρασκεύασμα από φιλέτο στήθους κοτόπουλου χωρίς κόκαλο και δέρμα κατεψυγμένο σε πλαστικό περιέκτη 1000 gr περίπου, με ημερομηνία παραγωγής / κατάψυξης 07/04/2021 και ημερομηνία ανάλωσης 07/10/2022, που παράγεται στην Ολλανδία, (ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ: N.VRIESEKOOPBV ΟΛΛΑΝΔΙΑ Biestkampweg 2, 5249 JVRosmalen Netherlands, NL 5582 EG.), με την εμπορική ονομασία «IQFVRIESEKOOP» και διατίθετο από την επιχείρηση «ΜΑΡΤ ΚΑΣ &ΚΑΡΥ» και σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται στην παρακάτω) να μην το καταναλώσουν.

 

Πηγές:
ΕΦΕΤ

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Βλαβερή επίδραση της θερμικής καταπόνησης σε ζωτικά όργανα [μελέτη]
Τα μυρωδικά που δεν πρέπει να λείπουν από την κουζίνα σας
Ποια δραστηριότητα στη φύση μπορεί να βελτιώσει την ψυχική υγεία φοιτητών [μελέτη]