Είσοδος Μελών
Προβολή

Αρχική

Ειδήσεις - Νέα

Πιο πρόσφατα

Έκτακτη επιχορήγηση ασφαλιστικών Ταμείων για εξόφληση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησηςΈκτακτη επιχορήγηση ασφαλιστικών Ταμείων για εξόφληση εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 19 Ιανουαρίου 2017

Οι υπηρεσίες των Ταμείων οφείλουν να ολοκληρώσουν την αποπληρωμή των σχετικών αιτήσεων συνταξιοδότησης μέχρι το τέλος του δεύτερου μήνα από τη λήψη της σχετικής επιχορήγησης.

Τεχνητή νοημοσύνη για την πρόγνωση της καρδιακής ανεπάρκειαςΤεχνητή νοημοσύνη για την πρόγνωση της καρδιακής ανεπάρκειας

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Λειτουργικό έμαθε να αναλύει εξετάσεις αίματος και απεικονιστικές εξετάσεις καρδιάς, για τον εντοπισμό σημαδιών ότι το όργανο θα εμφανίσει ανεπάρκεια.

Καρκίνος στο παχύ έντερο: Μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα ενδεχομένως ωφελεί στην επιβίωσηΚαρκίνος στο παχύ έντερο: Μέτριας έντασης φυσική δραστηριότητα ενδεχομένως ωφελεί στην επιβίωση

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Ερευνητές ανακάλυψαν 19% μείωση του κινδύνου πρόωρου θανάτου στους ασθενείς που ασκούνταν με μέτρια ένταση τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινά.

Μη χρησιμοποιείτε το κινητό την ώρα της άσκησηςΜη χρησιμοποιείτε το κινητό την ώρα της άσκησης

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Σε δυο έρευνες, επιστήμονες ανακάλυψαν ότι η συνομιλία ή η αποστολή μηνυμάτων κατά την άσκηση μειώνουν την έντασή της.

Σημαντικές εξελίξεις στον τομέα της υπογονιμότηταςΣημαντικές εξελίξεις στον τομέα της υπογονιμότητας

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Το Συμπόσιο συγκέντρωσε περισσότερους από 500 συνέδρους από τον ιατρικό, επιστημονικό, αλλά και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς και περισσότερους από 55 κορυφαίους ομιλητές.

Προβολή

‘Επένδυση’ η ενίσχυση της πρόληψης στη δημόσια υγεία

Σοβαρές ανισότητες σημειώνονται σήμερα στην Ευρώπη όσον αφορά την επένδυση σε προγράμματα πρόληψης στη δημόσια υγεία, τόνισε ο Καθηγητής Δημόσιας Υγείας Walter Ricciardi, Πρόεδρος ... Δείτε το video

Περισσότερα

20 Χρόνια ‘’Μαζί για το παιδί’’20 Χρόνια ‘’Μαζί για το παιδί’’

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Το «Μαζί για το Παιδί» συνεργάζεται με περισσότερους από 200 φορείς, πέραν των 10 μελών της, και βοηθά περισσότερα από 30.000 παιδιά ετησίως, εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση.

Έρευνα σε πιθήκους ενισχύει τη θεωρία ότι λιγότερες θερμίδες προσθέτουν χρόνιαΈρευνα σε πιθήκους ενισχύει τη θεωρία ότι λιγότερες θερμίδες προσθέτουν χρόνια

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Ερευνητές κατέληξαν ότι διατροφή περιορισμού θερμίδων βοηθά πιθήκους να ζουν περισσότερο και πιο υγιεινή ζωή

Ο καφές συμβάλλει στη μακροζωία Ο καφές συμβάλλει στη μακροζωία

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Ο καφές και το τσάι μπορεί ενδεχομένως να βοηθούν ανθρώπους να ζουν περισσότερο, μειώνοντας χημικές ουσίες στο αίμα που μπορούν να προκαλέσουν καρδιακή νόσο, ανακάλυψαν ερευνητές.

1ο Επιστημονικό συνέδριο Φαρμακευτικής φροντίδας από την ΕΦΕ1ο Επιστημονικό συνέδριο Φαρμακευτικής φροντίδας από την ΕΦΕ

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 18 Ιανουαρίου 2017

Στόχος είναι η επιμόρφωση των Ιατρών και των Φαρμακοποιών σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Επικοινωνίας της Υγείας και Φαρμακευτικής Φροντίδας,

Εξελίξεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμοναΕξελίξεις για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Ο FDA αποφάσισε την κατά προτεραιότητα εξέταση του θεραπευτικού συνδυασμού του pembrolizumab με χημειοθεραπεία ως θεραπεία πρώτης γραμμής για ασθενείς με μεταστατικό ή προχωρημένο μη πλακώδη μη μικροκυτταρικό καρκίνο του πνεύμονα.

Η Bayer υπόσχεται επενδύσεις 8 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑΗ Bayer υπόσχεται επενδύσεις 8 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ

Υγεία & Business- 18 Ιανουαρίου 2017

Η γερμανική εταιρεία δεσμεύεται να επενδύσει σε έρευνα και ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας, μετά από διαπραγματεύσεις με τον Τραμπ.

Βράβευση της Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου ΘεσσαλονίκηςΒράβευση της Θωρακοχειρουργικής – Ογκολογικής Κλινικής του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 18 Ιανουαρίου 2017

Σε διεθνή διαγωνισμό, η Θωρακοχειρουργική – Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου απέσπασε το πρώτο βραβείο καλύτερης παρουσίασης θωρακοσκοπικής επέμβασης.

Πτώσεις λόγω κακοκαιρίας: Ποιοι  κινδυνεύουν περισσότερο;Πτώσεις λόγω κακοκαιρίας: Ποιοι  κινδυνεύουν περισσότερο;

Επιστήμη & Ζωή- 18 Ιανουαρίου 2017

Μια πτώση, συνήθως δεν έχει μόνο σωματικό τραυματισμό, αλλά και ψυχολογικό. Τι πρέπει να προσέξετε για να τις αποφύγετε.

ΠΟΣΚΕ: Ενημέρωση για τις πληρωμές των γιατρώνΠΟΣΚΕ: Ενημέρωση για τις πληρωμές των γιατρών

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 18 Ιανουαρίου 2017

O Σεπτέμβριος του 2016 θα παρακρατηθεί για το clawback του έτους 2016 για τις ιατρικές πράξεις, ενώ ένας ακόμα μήνας που απαιτείται για το clawback του 2016 θα παρακρατηθεί από την υποβολή της δαπάνης του Ιουλίου 2017.

Οι παράλληλες εισαγωγές κάνουν focus σε 150 φάρμακαΟι παράλληλες εισαγωγές κάνουν focus σε 150 φάρμακα

Υγεία & Business- 18 Ιανουαρίου 2017

Οι ελλείψεις σε σκευάσματα ''πρώτης γραμμής'' έχουν φθάσει τους 30 κωδικούς και είναι από τις κατηγορίες των αντιπηκτικών, του καρκίνου του προστάτη, δερματολογικών παθήσεων, ινσουλίνες και ψυχοφάρμακα.

Ο Νίκος Μανιαδάκης για την υπόθεση NovartisΟ Νίκος Μανιαδάκης για την υπόθεση Novartis

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 18 Ιανουαρίου 2017

Η προσπάθεια, περί δήθεν εμπλοκής μου σε αντιδεοντολογικές ή και μη νόμιμες πρακτικές, είναι υστερόβουλη και συκοφαντική και έχει κατά κύριο λόγο κίνητρα πολιτικά, σημειώνει ο καθηγητής.

Τι είπαν Ξανθός – Μπασκόζος στον ΟΟΣΑ για το φάρμακοΤι είπαν Ξανθός – Μπασκόζος στον ΟΟΣΑ για το φάρμακο

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 18 Ιανουαρίου 2017

Η πρόσφατη δημοσιότητα του σκανδάλου Novartis μας υποχρεώνει να δημιουργήσουμε θεσμικές δικλείδες ασφαλείας, ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

“Λαϊκό”: Προβλήματα με τις χημειοθεραπείες, εξαιτίας προγραμματισμένης απογραφής φαρμάκων“Λαϊκό”: Προβλήματα με τις χημειοθεραπείες, εξαιτίας προγραμματισμένης απογραφής φαρμάκων

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 18 Ιανουαρίου 2017

Σύμφωνα με τη διοίκηση του νοσοκομείου, από την προηγούμενη Τρίτη έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση με τις χημειοθεραπείες των ασθενών.

Οι ελλείψεις φέρνουν στα χέρια ασθενείς με γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομείαΟι ελλείψεις φέρνουν στα χέρια ασθενείς με γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 18 Ιανουαρίου 2017

Καθημερινά είναι τα περιστατικά επιθέσεων ασθενών και συνοδών τους σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό δημόσιων νοσοκομείων, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.

Αντίδραση ΝΔ για το Ασφαλιστικό των γιατρών: “Η Ελλάδα που δημιουργεί στο απόσπασμα”Αντίδραση ΝΔ για το Ασφαλιστικό των γιατρών: “Η Ελλάδα που δημιουργεί στο απόσπασμα”

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 18 Ιανουαρίου 2017

Ο κ. Βλασταράκος ενημέρωσε τους εκπροσώπους της ΝΔ ότι το διοικητικό συμβούλιο του ΠΙΣ αποφάσισε την άμεση προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά της υπουργικής απόφασης για τις ασφαλιστικές εισφορές.

Εφαρμογή ''Κατappολεμώ το Διαβήτη''Εφαρμογή ''Κατappολεμώ το Διαβήτη''

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 17 Ιανουαρίου 2017

Ένα πρωτοποριακό application για τα άτομα με Διαβήτη από την Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία.

Σε τι χρησιμεύει η σκωληκοειδίτιδα;Σε τι χρησιμεύει η σκωληκοειδίτιδα;

Επιστήμη & Ζωή- 17 Ιανουαρίου 2017

Το θεωρούμενο προηγουμένως 'άχρηστο όργανο', ενδεχομένως να χρησιμεύει ως ρεζερβουάρ ωφέλιμων εντερικών βακτηρίων, σύμφωνα με ερευνητές του Midwestern University στις ΗΠΑ.

Παρουσίαση των βιβλίων «Γεια στο στόµα σου» και «Πανωφόρια»Παρουσίαση των βιβλίων «Γεια στο στόµα σου» και «Πανωφόρια»

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 17 Ιανουαρίου 2017

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου στην «Αίθουσα Λόγου και Τέχνης»,

8o Therapy planet festival8o Therapy planet festival

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 17 Ιανουαρίου 2017

Το μεγαλύτερο Θεραπευτικό Διεπιστημονικό Φεστιβάλ – Συνέδριο της χρονιάς θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

Ελάχιστα επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης καλοήθων όγκων του μαστούΕλάχιστα επεμβατική μέθοδος αφαίρεσης καλοήθων όγκων του μαστού

Επιστήμη & Ζωή- 17 Ιανουαρίου 2017

Η ελάχιστα επεμβατική αυτή μέθοδος, η οποία σημειωτέον εφαρμόζεται εδώ και μια πενταετία στο εξωτερικό, αναμένεται να περιορίσει δραματικά τις συνήθεις χειρουργικές επεμβάσεις προκειμένου να αφαιρεθούν αποκλειστικά τα καλοήθη μορφώματα.

Ο διακεκριμένος Γενετιστής κ. Στυλιανός Αντωναράκης, στο ΙΑΣΩ

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 17 Ιανουαρίου 2017

Η επιστημονική ομιλία με θέμα "The renaissance of genomic medicine" που θα αναπτύξει ο κ. Αντωναράκης, θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, στις 12:30 μ.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ.

Άσκηση κατά των φλεγμονώνΆσκηση κατά των φλεγμονών

Επιστήμη & Ζωή- 17 Ιανουαρίου 2017

Νέα έρευνα αναφέρει ότι ακόμα και 20λεπτης διάρκειας άσκηση θα μπορούσε να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Κίνδυνος διακοπής των χημειοθεραπειών στο ‘’Θεαγένειο΄΄νοσοκομείο της ΘεσσαλονίκηςΚίνδυνος διακοπής των χημειοθεραπειών στο ‘’Θεαγένειο΄΄νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης

Βουλή & Υγεία- 17 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση της βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης, Κατερίνας Μάρκου προς τον Υπουργό Υγείας.

Η εμφάνιση υπέρτασης σε μεγάλη ηλικία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιαςΗ εμφάνιση υπέρτασης σε μεγάλη ηλικία συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο άνοιας

Επιστήμη & Ζωή- 17 Ιανουαρίου 2017

Συμμετέχοντες που ανέφεραν έναρξη της υπέρτασης στην ηλικία των 80 έως 89 ετών είχαν 42% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια μετά την ηλικία των 90 ετών.

Ανησυχία σε χιλιάδες οικογένειες λόγω των διαδικασιών σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με επαγγελματίες και επιχειρήσεις για παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγήςΑνησυχία σε χιλιάδες οικογένειες λόγω των διαδικασιών σύμβασης του ΕΟΠΥΥ με επαγγελματίες και επιχειρήσεις για παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής

Βουλή & Υγεία- 17 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση των βουλευτών Κωνσταντίνου Μπαργιώτα και Γιώργου Μαυρωτά προς τον υπουργό υγείας.

ΙΣΑ: Ανησυχία  για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και για την αναβολή θεραπειώνΙΣΑ: Ανησυχία  για τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία και για την αναβολή θεραπειών

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 17 Ιανουαρίου 2017

Υγειονομικό προσωπικό και ασθενείς έχουν ενημερώσει τον ΙΣΑ, το τελευταίο χρονικό διάστημα, για σοβαρές ελλείψεις που καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των νοσοκομείων και εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς.

Οι διατροφικές διαταραχές μπορούν να εμφανιστούν και στη μέση ηλικίαΟι διατροφικές διαταραχές μπορούν να εμφανιστούν και στη μέση ηλικία

Επιστήμη & Ζωή- 17 Ιανουαρίου 2017

Βρετανική έρευνα έδειξε ότι η ανορεξία και η βουλιμία μπορούν να εμφανιστούν ακόμα και σε ηλικία 40 ή 50 ετών.

Ιατρικοί επισκέπτες: Προσπαθούν να βγάλουν άκρηΙατρικοί επισκέπτες: Προσπαθούν να βγάλουν άκρη

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 17 Ιανουαρίου 2017

Oι εκπρόσωποι των ιατρικών επισκεπτών θεωρούν ότι υπάρχουν κάποιες ασάφειες στη δεύτερη εγκύκλιο για την πρόσβασή τους στις ΠΦΥ που δημιουργούν πρόβλημα,

ΕΟΠΥΥ: Σύσκεψη με τον ΠΦΣΕΟΠΥΥ: Σύσκεψη με τον ΠΦΣ

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 17 Ιανουαρίου 2017

Αντικείμενα της σύσκεψης ήταν οι μηνιαίες πληρωμές προς τα φαρμακεία και η διευθέτηση των διαδικασιών για την κατάθεση ΟΛΩΝ των γνωματεύσεων του Ιανουαρίου που αφορούν τα αναλώσιμα, είδη διατροφής κλπ. και θα κατατεθούν εντός του πρώτου 20ημέρου του Φεβρουαρίου.

Σοβαρές ελλείψεις σε αίμα στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” - Μείωση προσφοράς, λόγω γρίπηςΣοβαρές ελλείψεις σε αίμα στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία” - Μείωση προσφοράς, λόγω γρίπης

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 17 Ιανουαρίου 2017

Οι πάσχοντες ενημερώθηκαν πως, στην περίπτωση που δεν μπορέσουν να βρουν οι ίδιοι αίμα, το νοσοκομείο θα τους εξασφαλίσει μία μόνο μονάδα αίματος, αν και χρειάζονται δύο έως τρεις...

ΕΟΠΥΥ: Σε εκκρεμότητα η ειδική αγωγή – Ενστάσεις και από την Παιδοψυχιατρική ΕταιρείαΕΟΠΥΥ: Σε εκκρεμότητα η ειδική αγωγή – Ενστάσεις και από την Παιδοψυχιατρική Εταιρεία

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 17 Ιανουαρίου 2017

Στο προσχέδιο σύμβασης που ανάρτησε ο ΕΟΠΥΥ στην ιστοσελίδα του, ο παιδοψυχίατρος αποκλείεται από τη σύναψη σύμβασης για παροχή ψυχοθεραπευτικών πράξεων!

Ελλιπείς κυβερνητικοί χειρισμοί στο ευαίσθητο θέμα της ειδικής αγωγήςΕλλιπείς κυβερνητικοί χειρισμοί στο ευαίσθητο θέμα της ειδικής αγωγής

Βουλή & Υγεία- 16 Ιανουαρίου 2017

Ερώτηση τηγς βουλευτού Β’ Θεσσαλονίκης Κατερίνας Μάρκου προς τον Υπουργό Υγείας.

Καρδιά: Ο κίνδυνος από κατάθλιψη παρόμοιος με αυτόν από παχυσαρκία και υψηλή χοληστερόληΚαρδιά: Ο κίνδυνος από κατάθλιψη παρόμοιος με αυτόν από παχυσαρκία και υψηλή χοληστερόλη

Επιστήμη & Ζωή- 16 Ιανουαρίου 2017

Ο κίνδυνος θνησιμότητας από καρδιαγγειακές νόσους λόγω κατάθλιψης μπορεί ενδεχομένως να είναι το ίδιο υψηλός με αυτόν που προκύπτει από υψηλά επίπεδα χοληστερόλης και την παχυσαρκία, αναφέρει νέα έρευνα.

Γιατί έγκυες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες για επιπλοκές;Γιατί έγκυες μεγαλύτερης ηλικίας έχουν περισσότερες πιθανότητες για επιπλοκές;

Επιστήμη & Ζωή- 16 Ιανουαρίου 2017

Η έρευνα υποδεικνύει ότι ο καθυστερημένος και μακρύτερης διάρκειας τοκετός μπορεί ενδεχομένως να παίζει ρόλο στις επιπλοκές.

Η Μονάδα Εξωσωματικής του ΙΑΣΩ Θεσσαλίας πιστοποιήθηκε σύμφωνα με το εξειδικευμένο πρότυπο EN 15224:2012

Υγεία & Business- 16 Ιανουαρίου 2017

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας, είναι από τις πρώτες Κλινικές στην Ελλάδα που λαμβάνει τη συγκεκριμένη πιστοποίηση η οποία προβλέπεται και από το νομικό πλαίσιο (ΠΔ 10/2016, Υ.Α 6901/2015), για τις Μονάδες Εξωσωματικής.

Η ψωριασική αρθρίτιδα συνδέεται με καρδιακά προβλήματαΗ ψωριασική αρθρίτιδα συνδέεται με καρδιακά προβλήματα

Επιστήμη & Ζωή- 16 Ιανουαρίου 2017

Ασθενείς με ψωριασική αρθρίτιδα μπορεί ενδεχομένως να έχουν τρεις έως τέσσερις φορές υψηλότερη εμφάνιση πλακών στις στεφανιαίες αρτηρίες- που οδηγεί σε υψηλότερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

Kανακινουμάμπη:Συνιστάται για έγκριση στην Ευρώπη για τη θεραπεία τριών συνδρόμων περιοδικού πυρετούKανακινουμάμπη:Συνιστάται για έγκριση στην Ευρώπη για τη θεραπεία τριών συνδρόμων περιοδικού πυρετού

Επιστήμη & Ζωή- 16 Ιανουαρίου 2017

Εάν λάβει έγκριση, η κανακινουμάμπη θα είναι η πρώτη και η μόνη βιολογική θεραπεία στην Ευρώπη για αυτά τα σπάνια νοσήματα, παρέχοντας ταχύ και διατηρούμενο έλεγχο της νόσου για τους ασθενείς.

Νέα προσφυγή του ΠΙΣ στο ΣτΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρώνΝέα προσφυγή του ΠΙΣ στο ΣτΕ για τις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών ιατρών

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 16 Ιανουαρίου 2017

Την απόφαση έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου που συνεδρίασε στις 13 Ιανουαρίου.

Ο Π.Ι.Σ. στα Παιδικά Χωριά SOSΟ Π.Ι.Σ. στα Παιδικά Χωριά SOS

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 16 Ιανουαρίου 2017

Οι εκπρόσωποι του Π.Ι.Σ. αντήλλαξαν ευχές με της διοίκηση του Χωριού και με τα παιδιά, παρέδωσαν χρηματική δωρεά για την κάλυψη αναγκών του Ιδρύματος και των παιδιών, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Ι.Σ., καθώς και πολλά δώρα.

Τα υπέρβαρα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε  λοιμώξεις χειρουργικών τραυμάτωνΤα υπέρβαρα παιδιά είναι πιο επιρρεπή σε  λοιμώξεις χειρουργικών τραυμάτων

Επιστήμη & Ζωή- 16 Ιανουαρίου 2017

Νέα έρευνα έδειξε ότι υπέρβαρα και παχύσαρκα παιδιά φαίνεται ότι είναι πιο πιθανό από άλλα να εμφανίσουν λοίμωξη σε τραύμα, μετά από εγχείρηση.

Πρωτείνη του εγκεφάλου συνδέεται με την κατάθλιψη στην εγκυμοσύνηΠρωτείνη του εγκεφάλου συνδέεται με την κατάθλιψη στην εγκυμοσύνη

Επιστήμη & Ζωή- 16 Ιανουαρίου 2017

Νέα έρευνα έδειξε ότι η πρωτείνη BDNF, που είναι γνωστό ότι ρυθμίζει τη διάθεση, είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τον πλακούντα και την ανάπτυξη του εγκεφάλου ενός μωρού.

Οι κόκκινες καυτερές πιπεριές προσθέτουν χρόνιαΟι κόκκινες καυτερές πιπεριές προσθέτουν χρόνια

Επιστήμη & Ζωή- 16 Ιανουαρίου 2017

Η κατανάλωση κόκκινων καυτερών πιπεριών μπορεί ενδεχομένως να περιορίσει τη θνησιμότητα, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Παιδίατροι: Ζητούν την ένταξη του εμβολίου έναντι του Μηνιγγιτιδόκοκκου  Β στο Εθνικό Χρονοδιάγραμμα Εμβολιασμών.Παιδίατροι: Ζητούν την ένταξη του εμβολίου έναντι του Μηνιγγιτιδόκοκκου Β στο Εθνικό Χρονοδιάγραμμα Εμβολιασμών.

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 16 Ιανουαρίου 2017

Η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής επιμένει στο αίτημά της με επιστολή που έστειλες στον Υπουργό Υγείας.

Δυσαρεστημένοι δηλώνουν οι Παιδίατροι της χώρας μετά την κίνηση του Υπουργείου ΥγείαςΔυσαρεστημένοι δηλώνουν οι Παιδίατροι της χώρας μετά την κίνηση του Υπουργείου Υγείας

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 16 Ιανουαρίου 2017

Η δυσαρέσκεια οφείλεται στο ότι αγνοήθηκε η γνώμη της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (Ε.ΕΛ.ΠΑΙΔ.ΑΤΤ.) και της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας στο θέμα της έκδοσης νέου βιβλιαρίου υγείας παιδιού.

ΥΓΕΙΑ: Ρομποτική μερική νεφρεκτομή και Διεγχειρητικό Υπερηχογράφημα ΥΓΕΙΑ: Ρομποτική μερική νεφρεκτομή και Διεγχειρητικό Υπερηχογράφημα

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 16 Ιανουαρίου 2017

Τα τελευταία 6 χρόνια, στο ΥΓΕΙΑ έχει πραγματοποιηθεί πλειάδα ρομποτικών επεμβάσεων μερικής νεφρεκτομής με την υποβοήθηση διεγχειρητικού λαπαροσκοπικού υπερηχογραφήματος και τη συνεργασία του Τμήματος Υπερήχων του νοσοκομείου.

Όλο το πόρισμα για τα δωρο – ταξίδια της φαρμακοβιομηχανίαςΌλο το πόρισμα για τα δωρο – ταξίδια της φαρμακοβιομηχανίας

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 16 Ιανουαρίου 2017

Για τα στελέχη του υπουργείου που μετείχαν στο συνέδριο, οι επιθεωρητές προτείνουν να εξεταστεί το σύνολο των πράξεων της τελευταίας διετίας, για το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου μεταξύ της θέσης που κατέχουν και της συμμετοχής τους στον χορηγούμενο από εταιρείες φορέα.

ΕΟΠΥΥ: Παράταση έως τις 25 Ιανουαρίου για απόδοση δαπάνης ειδικής αγωγής και οπτικώνΕΟΠΥΥ: Παράταση έως τις 25 Ιανουαρίου για απόδοση δαπάνης ειδικής αγωγής και οπτικών

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 16 Ιανουαρίου 2017

Οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ δεν θα παραλαµβάνουν αιτήσεις ασφαλισµένων για αποζηµίωση των ανωτέρω θεραπειών, εφόσον η εκτέλεση των γνωµατεύσεων έχει πραγµατοποιηθεί από τις 27 Ιανουαρίου και µετά.

Novartis: Στον εισαγγελέα διαφθοράς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος ΣαλμάςNovartis: Στον εισαγγελέα διαφθοράς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 16 Ιανουαρίου 2017

Σε όλα τα επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνει η ΠΕΦΝΙ, ακολουθείται και εφαρμόζεται η κείμενη νομοθεσία με πλήρη διαφάνεια, με μοναδικό σκοπό την εκπαίδευση των νοσοκομειακών φαρμακοποιών.

Σεμινάριο ‘’Δυσφαγία και Τραχειοστομία: Διεπιστημονική Προσέγγιση, Διάγνωση – Θεραπεία’’

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 13 Ιανουαρίου 2017

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στις 4-5 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Στόχος μεταξύ άλλων είναι η ολοκληρωμένη θεωρητική κατάρτιση αναφορικά με την αξιολόγηση και αντιμετώπιση του ασθενούς με Δυσφαγία και Τραχειοστομία.

Εστιακή Θεραπεία- Πρωτοποριακή μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτηΕστιακή Θεραπεία- Πρωτοποριακή μέθοδος για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 13 Ιανουαρίου 2017

Η focal therapy εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ΙΑΣΩ General. Προσφέρεται ως μια εναλλακτική θεραπεία για τους άνδρες με μικρούς, εντοπισμένους όγκους του προστάτη.

Το χρόνιο στρες είναι επικίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολήΤο χρόνιο στρες είναι επικίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακή προσβολή

Επιστήμη & Ζωή- 13 Ιανουαρίου 2017

Η αυξημένη δραστηριότητα στην αμυγδαλή μπορεί να οδηγήσει σε καρδιαγγειακή νόσο, ανεξάρτητα από άλλα γνωστά αίτια, όπως κάπνισμα, υπέρταση και διαβήτη, εδειξε νέα έρευνα.

Προβλήματα στον εγκέφαλο των πρόωρων μωρών αρχίζουν πριν τη γέννησηΠροβλήματα στον εγκέφαλο των πρόωρων μωρών αρχίζουν πριν τη γέννηση

Επιστήμη & Ζωή- 13 Ιανουαρίου 2017

Παράγοντες που συμβάλλουν στον πρόωρο τοκετό μπορεί επίσης ενδεχομένως να επηρεάζουν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και θα μπορούσαν να συνδέονται με προβλήματα όπως ο αυτισμός και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής /υπερκινητικότητας.

Μετάβαση επιπλέον κλιμακίου Σαμαρειτών Διασωστών του Ε.Ε.Σ. στην ΚύμηΜετάβαση επιπλέον κλιμακίου Σαμαρειτών Διασωστών του Ε.Ε.Σ. στην Κύμη

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 13 Ιανουαρίου 2017

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει προγραμματίσει να διανείμει σε ασθενείς του Γενικού Νοσοκομείο Κύμης "Γεώργιος Παπανικολάου" κουβέρτες και υπνόσακους.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στην απονομή βραβείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού ΝαυτικούΟ Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ. στην απονομή βραβείων της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 13 Ιανουαρίου 2017

Στην εκδήλωση απενεμήθησαν βραβεία σε πλοιάρχους οι οποίοι είτε έσωσαν ανθρώπινες ζωές που κινδύνευσαν στη θάλασσα είτε βοήθησαν αποφασιστικά στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τις τουρκικές ακτές στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

''Κάρτα υγείας'' λανσάρουν ιδιωτικές κλινικές''Κάρτα υγείας'' λανσάρουν ιδιωτικές κλινικές

Υγεία & Business- 13 Ιανουαρίου 2017

Ίσως και μέσα στον Φεβρουάριο ξεκινήσει η προσφορά ''κάρτας υγείας'' από ιδιωτικές κλινικές, μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Κλινικών Ελλάδας. Οι όροι, οι στόχοι και οι δυσκολίες του εγχειρήματος.

Σελίδες: Επόμενη
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

pets_for_good_human_health
Θεωρείτε πως τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης