Είσοδος Μελών
Προβολή

Αρχική

Ειδήσεις - Νέα

Πιο πρόσφατα

Υψηλότερη αναλογία μέσης-ισχίου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκεςΥψηλότερη αναλογία μέσης-ισχίου αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου στις γυναίκες

Επιστήμη & Ζωή- 24 Μαρτίου 2017

Ο Κωνσταντίνος Τσιλίδης, του Imperial College London, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πόσο σημαντικό είναι για τις γυναίκες να διατηρούν υγιές βάρος για να μειωθεί ο κίνδυνος καρκίνου.

Σημαντικό βήμα στη φυματίωσηΣημαντικό βήμα στη φυματίωση

Επιστήμη & Ζωή- 24 Μαρτίου 2017

Οι επιστήμονες δήλωσαν ότι η γονιδιακή αλληλουχία, τους επιτρέπει να εντοπίσουν το DNA διαφορετικών δειγμάτων σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Μαθήματα μουσικής για τους πρόσφυγες μέσω του Ερυθρού ΣταυρούΜαθήματα μουσικής για τους πρόσφυγες μέσω του Ερυθρού Σταυρού

Με τη συμβολή προσφύγων από την κοινότητα, που συνεργάζονται στενά με το προσωπικό και τους Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού, διδάσκονται θεωρητικά μαθήματα μουσικής και εκμάθησης μουσικών οργάνων (κιθάρα, ούτι) και τραγουδιού, σε σχεδόν 50 μαθητές.

Σημαντική διημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό στο ΜόντρεαλΣημαντική διημερίδα για τον ιατρικό τουρισμό στο Μόντρεαλ

Επιστήμη & Ζωή- 24 Μαρτίου 2017

Ομιλητές είναι επιφανή μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Ελλάδας, οι οποίοι θα αναφερθούν στον ιατρικό τουρισμό στη χώρα μας και να αναλύσουν τις προοπτικές του για τους ομογενείς και για τους Καναδούς.

Πάρκινσον: Ωφέλιμη η άσκηση για 2,5 ώρες την εβδομάδα Πάρκινσον: Ωφέλιμη η άσκηση για 2,5 ώρες την εβδομάδα 

Επιστήμη & Ζωή- 24 Μαρτίου 2017

Άνθρωποι με τη νόσο θα πρέπει να έχουν τη δύναμη να βρουν το είδος της άσκησης που επιθυμούν- ακόμα και αυτοί με πιο προχωρημένα συμπτώματα.

Προβολή

Περισσότερα

Νέα διάκριση στον Ιατρικό Τουρισμό για τη Γενική Κλινική Δωδεκανήσου Α.Ε. - EuromedicaΝέα διάκριση στον Ιατρικό Τουρισμό για τη Γενική Κλινική Δωδεκανήσου Α.Ε. - Euromedica

Υγεία & Business- 24 Μαρτίου 2017

Η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου A.E. – Euromedica Δωδεκανήσου βραβεύτηκε με Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Διασύνδεση του τουρισμού με άλλους τομείς της Ελληνικής οικονομίας».

Σύγχρονες επεμβατικές θεραπείες βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ασθενών με ΠάρκινσονΣύγχρονες επεμβατικές θεραπείες βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής ασθενών με Πάρκινσον

Επιστήμη & Ζωή- 24 Μαρτίου 2017

Το Πάρκινσον δεν είναι μία ενιαία ασθένεια, αλλά έχει στάδια, κάθε ένα από τα οποία χρειάζεται ξεχωριστή αντιμετώπιση.

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια απειλεί και τους νεαρούς διαβητικούςΗ διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια απειλεί και τους νεαρούς διαβητικούς

Επιστήμη & Ζωή- 24 Μαρτίου 2017

Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια οφείλεται σε βλάβες που υφίστανται τα μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία του αμφιβληστροειδή από τη συνεχή έκθεση σε υψηλά επίπεδα σακχάρου.

Η χρήση των βιο-ομοειδών αυξάνει την πρόσβαση των ασθενών στις βιολογικές θεραπείεςΗ χρήση των βιο-ομοειδών αυξάνει την πρόσβαση των ασθενών στις βιολογικές θεραπείες

Τα βιο-ομοειδή προϊόντα αποτελούν μια μοναδική ευκαιρία βελτίωσης της πρόσβασης σε βασικά, σωτήρια για τη ζωή, φάρμακα με τρόπο βιώσιμο για τα συστήματα υγείας, όπως παρουσιάστηκε στο 15ο Συνέδριο για τα Βιο-ομοειδή στο Λονδίνο και μεταφέρει η απεσταλμένη μας Σοφία Νέτα.

"Περίπατο" πάνε προγραμματιζόμενες επενδύσεις στα αναλώσιμα"Περίπατο" πάνε προγραμματιζόμενες επενδύσεις στα αναλώσιμα

Υγεία & Business- 24 Μαρτίου 2017

Στα χαρτιά μέχρι νεωτέρας παραμένουν προγραμματιζόμενες επενδύσεις στον χώρο των αναλωσίμων και ιατροτεχνολογικών υλικών με τους επενδυτές να κρίνουν ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν μπορούν να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες.

Ηλεκτρονικό δέρμα με ηλιακή ενέργεια!Ηλεκτρονικό δέρμα με ηλιακή ενέργεια!

Επιστήμη & Ζωή- 24 Μαρτίου 2017

Το γραφένιο είναι ισχυρό, εξαιρετικά ευέλικτο, ηλεκτρικά αγώγιμο και διαφανές, στοιχεία που το καθιστούν ιδανικό για συλλογή ηλιακής ενέργειας.

Υποχώρηση της γρίπης, με πέντε νέους θανάτους – 89 τα θύματα του ιού την τρέχουσα περίοδοΥποχώρηση της γρίπης, με πέντε νέους θανάτους – 89 τα θύματα του ιού την τρέχουσα περίοδο

Από το σύνολο των 89 ασθενών που απεβίωσαν, μόνο το 22,5% ήταν εμβολιασμένοι για τη γρίπη, αν και οι 86 ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου.

Βελτιώσεις από το υπουργείο Υγείας στη διάταξη για τα αιμοληπτήρια εκτός διαγνωστικών κέντρωνΒελτιώσεις από το υπουργείο Υγείας στη διάταξη για τα αιμοληπτήρια εκτός διαγνωστικών κέντρων

Το υπουργείο Υγείας αντιλαμβάνεται το πρόβλημα που έχει προκληθεί και αναμένεται να προχωρήσει σε διόρθωση της επίμαχης διάταξης.

Εγκαίνια της Κινητικής Μονάδας ‘’Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών’’Εγκαίνια της Κινητικής Μονάδας ‘’Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών’’

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός εγκαινίασε τη δράση της Κινητής Μονάδας «Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών» Tracing Bus Van, συνολικής διάρκειας 3 εβδομάδων.

Διάκριση καινοτομίας στην επικοινωνία για την AbbVie  στα Corporate Affairs Excellence Awards 2017Διάκριση καινοτομίας στην επικοινωνία για την AbbVie  στα Corporate Affairs Excellence Awards 2017

Υγεία & Business- 23 Μαρτίου 2017

Bραβεύτηκε για την καμπάνια εσωτερικής επικοινωνίας: «AbbVie: Μια πιο Καθαρή Ματιά στη Ραγοειδίτιδα».

H νόσος Alzheimer συνδέεται με λιπαρά οξέα στον εγκέφαλοH νόσος Alzheimer συνδέεται με λιπαρά οξέα στον εγκέφαλο

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Τα κύρια μόρια που ήταν διαφορετικά ήταν 6 μικρά λιπαρά, όπως τα ωμέγα, που άλλαζαν σε πληθώρα σε διαφορετικές περιοχές του εγκεφάλου.

Προληπτικός αλλεργιολογικός έλεγχος για παιδιά και ενήλικες από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Οι εξετάσεις ισχύουν για όσους καλέσουν και προγραμματίσουν το ραντεβού τους, από τις 09.00 έως τις 15.00.

Επίσκεψη ερευνητών του MIT στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ.Επίσκεψη ερευνητών του MIT στα Κεντρικά Γραφεία του Ε.Ε.Σ.

Στόχος των επισκέψεων είναι η παροχή συνδρομής στο έργο της αναβάθμισης του τεχνολογικού εξοπλισμού που χρησιμοποιεί ο Ερυθρός Σταυρός στον τομέα της Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών.

15ο Συμπόσιο της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας

Ο τίτλος του είναι: ''Επανάληψη της ιστορίας ή νέα εμπειρία; Παρελθόν και παρόν στην ψυχαναλυτική διαδικασία.''

Παχυσαρκία στους άντρες και καρκίνος του ήπατοςΠαχυσαρκία στους άντρες και καρκίνος του ήπατος

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Σουηδοί ερευνητές δήλωσαν ότι προσπάθειες να μειωθεί η παχυσαρκία θα πρέπει να εφαρμόζονται από νεαρή ηλικία για τη μείωση της επίπτωσης σοβαρής ηπατικής νόσου.

Πρόγραμμα για την προστασία της υγείας των μελισσώνΠρόγραμμα για την προστασία της υγείας των μελισσών

Υγεία & Business- 23 Μαρτίου 2017

Η Bayer έχει δημιουργήσει το ολοκληρωμένο πρόγραμμα «Bee Care», το οποίο συνδυάζει και εκμεταλλεύεται την τεχνογνωσία και την εμπειρία της εταιρείας και στους δύο τομείς.

Οικογενειακό ιστορικό καρκίνου και έγκαιρη εξέτασηΟικογενειακό ιστορικό καρκίνου και έγκαιρη εξέταση

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Άνθρωποι που έχουν στενό συγγενή με καρκίνο στο παχύ έντερο ή στο ορθό έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να διαγνωστούν και αυτοί, δήλωσε ο Dr. Walter Koltun, του Penn State Health Hershey Medical Center.

Επικίνδυνο το κρυολόγημα μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστώνΕπικίνδυνο το κρυολόγημα μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Μετά τη μεταμόσχευση, ασθενείς έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, που τους θέτει σε κίνδυνο για λοιμώξεις που δεν αποτελούν απειλή για υγιείς ανθρώπους.

Η αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέεται με ταχύτερη νοητική εξασθένησηΗ αντίσταση στην ινσουλίνη συνδέεται με ταχύτερη νοητική εξασθένηση

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Η έρευνα έδειξε ότι διαβητικοί και μη διαβητικοί με αντίσταση στην ινσουλίνη είχαν επιταχυνόμενη νοητική έκπτωση στη μνήμη, τις εκτελεστικές λειτουργίες και την προσοχή.

7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Αθήνα7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Αθήνα

Το 7ο Φεστιβάλ Ελαιόλαδου και Ελιάς ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 31 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Από face control περνούν οι Ιατρικοί ΕπισκέπτεςΑπό face control περνούν οι Ιατρικοί Επισκέπτες

Πάνω από 20 Μονάδες στην Πρωτοβάθμια Περίθαλψη...μπλοκάρουν ή δυσκολεύουν την είσοδό τους σε αυτές.Σήμερα συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας.

Γονιδιακή μετάλλαξη συνδέεται με ανεξήγητη γυναικεία υπογονιμότηταΓονιδιακή μετάλλαξη συνδέεται με ανεξήγητη γυναικεία υπογονιμότητα

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Γυναίκες που φέρουν αυτές τις μεταλλάξεις είναι υγιείς σε όλα θα σωματικά θέματα, επομένως δεν ξέρουν ότι φέρουν τις μεταλλάξεις που δεν τους επιτρέπουν να συλλάβουν.

Πώς η Τηλεϊατρική καλύπτει τα κενά στη νησιωτική χώρα – Καρδιολογικές διαγνώσεις από το “Θριάσιο”Πώς η Τηλεϊατρική καλύπτει τα κενά στη νησιωτική χώρα – Καρδιολογικές διαγνώσεις από το “Θριάσιο”

Πατέρας της τηλεϊατρικής θεωρείται ο καθηγητής Σκεύος Ζερβός, ο οποίος δημοσίευσε στα πρακτικά της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (1946 – 1956) την τηλεξέταση ασθενούς.

Επιπλέον διεργασίες στους εγκεφάλους των τυφλώνΕπιπλέον διεργασίες στους εγκεφάλους των τυφλών

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Οι εγκέφαλοι των ατόμων που έχουν γεννηθεί τυφλοί, κάνουν νέες συνδέσεις, ώστε να ενισχύονται η ακοή και άλλες αισθήσεις.

‘Ενας στους 10 άνω των 40 ετών έχει διαφραγματοκήλη‘Ενας στους 10 άνω των 40 ετών έχει διαφραγματοκήλη

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Διαφραγματοκήλη είναι η μετατόπιση τμήματος του στομάχου στον θώρακα, μέσω μιας οπής στο διάφραγμα από όπου φυσιολογικά διέρχεται ο οισοφάγος πριν καταλήξει στο στομάχι.

Μπασκόζος: Έως το καλοκαίρι, γενόσημα δύο στα τρία φάρμακα που χορηγούνται κατά του AIDSΜπασκόζος: Έως το καλοκαίρι, γενόσημα δύο στα τρία φάρμακα που χορηγούνται κατά του AIDS

Ενώ οι εταιρείες γενόσημων φαρμάκων έχουν εξασφαλίσει άδειες κυκλοφορίας από τον EMA, η εταιρεία παραγωγής του πρωτοτύπου ζητεί ένα “συμπληρωματικό πιστοποιητικό προστασίας”.

Επισιτιστική ανασφάλεια αντιμετωπίζουν 500.000 παιδιά στη χώρα μαςΕπισιτιστική ανασφάλεια αντιμετωπίζουν 500.000 παιδιά στη χώρα μας

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Από την ανάλυση των περσινών στοιχείων προκύπτει ότι το 57% των παιδιών που φοιτούσαν στα σχολεία του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.

Το ένα τρίτο του πληθυσμού της γης έχει μολυνθεί απο το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσηςΤο ένα τρίτο του πληθυσμού της γης έχει μολυνθεί απο το μυκοβακτηρίδιο της φυματίωσης

Επιστήμη & Ζωή- 23 Μαρτίου 2017

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) και του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC), το 2015 εκτιμάται ότι σημειώθηκαν παγκοσμίως 10.400.000 νέες περιπτώσεις φυματίωσης.

Η ριβαροξαμπάνη καλύτερη από την ασπιρίνη στην πρόληψη επαναλαμβανόμενων φλεβικών θρομβοεμβολώνΗ ριβαροξαμπάνη καλύτερη από την ασπιρίνη στην πρόληψη επαναλαμβανόμενων φλεβικών θρομβοεμβολών

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Το αντιπηκτικό ριβαροξαμπάνη είναι το ίδιο ασφαλές με την ασπιρίνη και πιο αποτελεσματικό στην πρόληψη της υποτροπής των θρόμβων στα πόδια και στους πνεύμονες, έδειξε έρευνα.

Superbrands 2016: Κορυφαία επωνυμία στις υπηρεσίες υγείας ο Όμιλος Ιατρικού ΑθηνώνSuperbrands 2016: Κορυφαία επωνυμία στις υπηρεσίες υγείας ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών

Υγεία & Business- 22 Μαρτίου 2017

Η βράβευση του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών προέκυψε μέσα από έρευνα, που υλοποιήθηκε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξασφαλίζεται η αντικειμενικότητα και η εγκυρότητα των αποτελεσμάτων.

‘Εγκριση θεραπείας για τη νόσο του Crohn από την ΕΕ‘Εγκριση θεραπείας για τη νόσο του Crohn από την ΕΕ

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Η Ουστεκινουμάμπη αποτελεί την πρώτη βιολογική θεραπεία για τη νόσο του Crohn η οποία στοχεύει τις κυτοκίνες ιντερλευκίνη (IL)-12 και (IL)-23.

Μαθήματα κολύμβησης για παιδιά με αυτισμόΜαθήματα κολύμβησης για παιδιά με αυτισμό

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Ανάλυση δείχνει ότι παιδιά με αυτισμό έχουν 160 φορές περισσότερες πιθανότητες θανάτου από πνιγμό. Τα μαθήματα κολύμβησης θα πρέπει να είναι παρέμβαση υψηλής προτεραιότητας.

Ελάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική γόνατοςΕλάχιστα επεμβατική ολική αρθροπλαστική γόνατος

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Πρόκειται για μια εκφυλιστική νόσο με μακρόχρονη εξέλιξη, κατά την οποία ο χόνδρος της άρθρωσης σταδιακά καταστρέφεται.

Κοινωνικές δυσκολίες για πολλούς εφήβους με καρκίνοΚοινωνικές δυσκολίες για πολλούς εφήβους με καρκίνο

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Αν και σημειώθηκαν μικρές βελτιώσεις τον πρώτο χρόνο μετά τη διάγνωση, η κοινωνική ευχέρεια παρέμενε πολύ χαμηλότερη από αυτή του γενικού πληθυσμού 2 χρόνια μετά τη διάγνωση.

Φάρμακα για τον προστάτη και τη φαλάκρα δεν συνδέονται με κίνδυνο αυτοκτονίαςΦάρμακα για τον προστάτη και τη φαλάκρα δεν συνδέονται με κίνδυνο αυτοκτονίας

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Η έρευνα δεν έδειξε αύξηση του κινδύνου αυτοκτονίας σε άντρες που λαμβάνουν τα φάρμακα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό JAMA Internal Medicine.

Ο διαταραγμένος ύπνος επηρεάζει τα εγκεφαλικά κύτταρα των παιδιώνΟ διαταραγμένος ύπνος επηρεάζει τα εγκεφαλικά κύτταρα των παιδιών

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Ευρήματα έρευνας έδειξαν ότι παιδιά 7-11 ετών με άπνοια ύπνου είχαν σημαντική μείωση στη φαιά ουσία.

Κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής πρώτα στην παρανομία με την λεύκανση δοντιώνΚομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής πρώτα στην παρανομία με την λεύκανση δοντιών

Υγεία & Business- 22 Μαρτίου 2017

Πάνω από 10 καταγγελίες έχει στείλει στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής. Σήμερα γίνετε το δικαστήριο.

Με το "Creative Business Awards" βραβεύτηκε η Boehringer Ingelheim HellasΜε το "Creative Business Awards" βραβεύτηκε η Boehringer Ingelheim Hellas

Υγεία & Business- 22 Μαρτίου 2017

Η Πολιτεία πρέπει να δώσει κίνητρα για την τόνωση της εγχώριας παραγωγής, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Boehringer Ingelheim Hellas, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης

O FDA εγκρίνει το pembrolizumab σε ασθενείς με Κλασικό Λέμφωμα HodgkinO FDA εγκρίνει το pembrolizumab σε ασθενείς με Κλασικό Λέμφωμα Hodgkin

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

O FDA εγκρίνει το pembrolizumab σε ενήλικες και παιδιατρικούς ασθενείς με Κλασικό Λέμφωμα Hodgkin (Classical Hodgkin Lymphoma cHL) που είναι ανθεκτικοί στη θεραπεία ή σε ασθενείς με cHL που υποτροπίασαν μετά από 3 ή περισσότερες γραμμές θεραπείας.

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη επέμβαση Δυναμικής Ενδαρθρικής Σταθεροποίησης στη χώρα μαςΠραγματοποιήθηκε η πρώτη επέμβαση Δυναμικής Ενδαρθρικής Σταθεροποίησης στη χώρα μας

Η πρώτη επέμβαση Δυναμικής Ενδαρθρικής Σταθεροποίησης (DIS LIGAMYS) στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο Μετροπόλιταν από τον ειδικά πιστοποιημένο Ορθοπαιδικό- Αθλητίατρο κ. Γιώργο - Γρηγόρη Καραχάλιο.

Η παχυσαρκία στην εφηβεία συνδέεται με τον καρκίνο του ήπατοςΗ παχυσαρκία στην εφηβεία συνδέεται με τον καρκίνο του ήπατος

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι νεαροί άνδρες έχουν αυξημένη πιθανότητα σοβαρής ηπατοπάθειας ή και καρκίνου του ήπατος αργότερα στη ζωή και όσοι έχουν σακχαρώδη διαβήτη κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο, προειδοποιεί νέα έρευνα.

Υποτροφίες από την Φαρμασερβ -Λίλλυ

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν εκπαιδευτεί στα μεταβολικά νοσήματα των οστών και να είναι γνώστες της Αγγλικής γλώσσας.

Ο αυτισμός αυξάνει την πιθανότητα επικίνδυνου τραυματισμούΟ αυτισμός αυξάνει την πιθανότητα επικίνδυνου τραυματισμού

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Τα παιδιά με αυτισμό έχουν πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα πνιγμού συγκριτικά με τα άλλα παιδιά, αναφέρει νέα έρευνα.

Πώς θα προστατεύονται ιατρικές συσκευέςΠώς θα προστατεύονται ιατρικές συσκευές

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Ένα βήμα πιο μπροστά προς την ανάπτυξη νέων στρατηγικών πρόληψης που θα μπορούσαν να έχουν άμεση επίδραση στην ανάρρωσή ασθενών μετά την εγχείρηση.

Φάρμακα για την ηπατίτιδα στη μάχη κατά του 'ΕμπολαΦάρμακα για την ηπατίτιδα στη μάχη κατά του 'Εμπολα

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Ομάδα φαρμάκων για την ηπατίτιδα και την πολλαπλή σκλήρυνση φάνηκε πως μειώνει τα συμπτώματα της νόσου του Έμπολα.

Πώς βλέπουμε σε τρεις διαστάσεις;Πώς βλέπουμε σε τρεις διαστάσεις;

Επιστήμη & Ζωή- 22 Μαρτίου 2017

Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Οχάιο ερεύνησαν για πρώτη φορά το δισδιάστατο και το βάθος των εικόνων που αλληλεπιδρούν στον εγκέφαλο.

Αντιπαράθεση ΚΕΣΥ και γιατρών για τις ειδικότητες - Δηλώσεις του Κ. Μάρκου στην ΑχαΐαΑντιπαράθεση ΚΕΣΥ και γιατρών για τις ειδικότητες - Δηλώσεις του Κ. Μάρκου στην Αχαΐα

Ο κ. Παπανικολάου κάνει λόγο για “καταστροφικό πόρισμα”, το οποίο θα έχει ως άμεσο αποτέλεσμα την φυγή στο εξωτερικό και όσων πτυχιούχων Ιατρικής δεν το είχαν ως τώρα αποφασίσει.

Προσοχή! Αντιρετροϊκά φάρμακα διατίθενται μέσω ιστοσελίδων – Συμβουλές από τον ΕΟΦΠροσοχή! Αντιρετροϊκά φάρμακα διατίθενται μέσω ιστοσελίδων – Συμβουλές από τον ΕΟΦ

Τα αντιρετροϊκά φάρμακα σχετίζονται με τη θεραπεία και την επιβίωση των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του HIV.

Ψυχικό Τραύμα σε Παιδιά και ΕφήβουςΨυχικό Τραύμα σε Παιδιά και Εφήβους

Το ψυχικό τραύμα στις μικρές ηλικίες, και ιδιαίτερα το πρώιμο, χρόνιο και επαναλαμβανόμενο, στρες μπορεί να αποτελέσει παράγοντα κινδύνου για αυξημένη ψυχική και σωματική νοσηρότητα στην μετέπειτα ζωή, μέσω δομικών και λειτουργικών αλλαγών σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου και κυκλώματα, επηρεάζοντας ακόμα και τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του ανθρώπου.

Δικαίωμα για τη γυναίκα η ψηφιακή μαστογραφία για καλύτερο διαγνωστικό έλεγχοΔικαίωμα για τη γυναίκα η ψηφιακή μαστογραφία για καλύτερο διαγνωστικό έλεγχο

Η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται στα διαγνωστικά κέντρα της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων όπου ο ψηφιακός μαστογράφος αποτελεί βασικό στοιχείο του τεχνολογικού εξοπλισμού τους, δυστυχώς δεν βρίσκει την αντίστοιχη ανταπόκριση.

Η ιβουπροφαίνη αυξάνει τον κίνδυνο ανακοπήςΗ ιβουπροφαίνη αυξάνει τον κίνδυνο ανακοπής

Επιστήμη & Ζωή- 21 Μαρτίου 2017

Άλλα είδη μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών συνδέθηκαν επίσης με αυξημένο κίνδυνο καρδιακού προβλήματος.

Προετοιμάζεται νέο κύμα φυγής σκευασμάτων από το δελτίο τιμώνΠροετοιμάζεται νέο κύμα φυγής σκευασμάτων από το δελτίο τιμών

Υγεία & Business- 21 Μαρτίου 2017

Κείμενο "μπούσουλα" προκειμένου να φθάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα οι φαρμακοβιομηχανίες που θέλουν να αφαιρέσουν σκευάσματά τους από το δελτίο τιμών του ΕΟΦ διακινούν την τελευταία εβδομάδα θεσμικά όργανα που εμπλέκονται με το φάρμακο προς τα μέλη τους.

Συναισθηματική κακοποίηση και χρήση οπιοειδώνΣυναισθηματική κακοποίηση και χρήση οπιοειδών

Επιστήμη & Ζωή- 21 Μαρτίου 2017

Για να προστατευτούν από ισχυρά συναισθήματα και από τραυματικά γεγονότα που μπορούν να φέρουν συμπτώματα μετατραυματικού στρες άνθρωποι με τέτοιου είδους παιδική εμπειρία συχνά υιοθετούν στρατηγική αποφυγής.

Εξέταση για Ζίκα με έξυπνο κινητόΕξέταση για Ζίκα με έξυπνο κινητό

Επιστήμη & Ζωή- 21 Μαρτίου 2017

Η νέα συσκευή καθιστά ρεαλιστική το γρήγορο τεστ, ειδικά σε περιοχές όπου οι πόροι είναι περιορισμένοι και οι ιοί κάνουν θραύση, όπως στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης εξοικονομεί δαπάνες και κρεβάτια νοσηλείας  Η λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης εξοικονομεί δαπάνες και κρεβάτια νοσηλείας

Πολύτιμες κλίνες νοσηλείας εξοικονομούνται καθημερινά με την όλο και μεγαλύτερη συχνότητα με την οποία πραγματοποιούνται οι λαπαροσκοπικές επεμβάσεις κήλης.

Σελίδες: Επόμενη
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

pets_for_good_human_health
Θεωρείτε πως τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης