Αρχική

Ειδήσεις - Νέα

Πιο πρόσφατα

Νέα τεχνική επιταχύνει την έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνουΝέα τεχνική επιταχύνει την έρευνα για την αντιμετώπιση του καρκίνου

Επιστήμη & Ζωή- 26 Απριλίου 2017

Η μέθοδος επιτρέπει την ταυτόχρονη ανάλυση πολλών γενετικών μεταλλάξεων.

Έρευνα: Λιγότερο αλάτι ενδεχομένως δεν οδηγεί σε χαμηλότερη πίεση μακροπρόθεσμαΈρευνα: Λιγότερο αλάτι ενδεχομένως δεν οδηγεί σε χαμηλότερη πίεση μακροπρόθεσμα

Επιστήμη & Ζωή- 26 Απριλίου 2017

Τα νέα ευρήματα που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο Experimental Biology 2017 στο Σικάγο, θέτουν σε αμφισβήτηση τα όρια νατρίου των διατροφικών οδηγιών για τους Αμερικανούς.

Γονίδιο συνδέεται με την αποκατάσταση της απώλειας ακοήςΓονίδιο συνδέεται με την αποκατάσταση της απώλειας ακοής

Επιστήμη & Ζωή- 26 Απριλίου 2017

Το γονίδιο Foxo3 παίζει ρόλο στην προστασία των εξωτερικών τριχωτών κυττάρων στο εσω ους από βλάβη και μπορεί ενδεχομένως να αποκατασταθεί σε ορισμένους ανθρώπους.

Καλύτερη πρόληψη και αγωγή κατά της καρδιοπάθειας ωφελούν τους διαβητικούςΚαλύτερη πρόληψη και αγωγή κατά της καρδιοπάθειας ωφελούν τους διαβητικούς

Επιστήμη & Ζωή- 26 Απριλίου 2017

Έρευνα σε 3 εκατομμύρια Σουηδούς έδειξε σημαντική μείωση των περιστατικών καρδιαγγειακής νόσου τις προηγούμενες δεκαετίες. Μεγαλύτερη πτώση στους διαβητικούς.

Ερμηνεύοντας το “τεφτέρι” στα φαρμακείαΕρμηνεύοντας το “τεφτέρι” στα φαρμακεία

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 26 Απριλίου 2017

Σε εκτόξευση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, οδηγούν οι συνεχείς παρεμβάσεις της Πολιτείας, με αποτέλεσμα το “βερεσέ” να αποτελεί ρουτίνα στα ελληνικά φαρμακεία.

Προβολή

Περισσότερα

Διημερίδα του ΙΣΑ για τον ιατρικό τουρισμό, στο Σικάγο

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 26 Απριλίου 2017

Θέμα της διημερίδας είναι ‘’ο Τουρισμός  Υγείας στην Ελλάδα και οι ευοίωνες προοπτικές του’’.

Νέες τεχνολογίες στον κύκλο της ζωής και του καρκίνου

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 26 Απριλίου 2017

Το θέμα του 23ου Ελληνικού Συνεδρίου Κλινικής Ογκολογίας, που διοργανώνεται από την Εταιρεία Ογκολόγων- Παθολόγων Ελλάδας είναι «Υιοθετώντας νέες τεχνολογίες στον κύκλο της ζωής και του καρκίνου».

Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών στα Χανιά

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 26 Απριλίου 2017

Το κεντρικό θέμα είναι ''Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός και Φαρμακευτική φροντίδα (Δημιουργώντας Πρότυπα στην Ασφάλεια των Ασθενών)” .

Καρκίνος προστάτη: Η εγχείρηση μπορεί να διπλασιάσει το προσδόκιμο επιβίωσηςΚαρκίνος προστάτη: Η εγχείρηση μπορεί να διπλασιάσει το προσδόκιμο επιβίωσης

Επιστήμη & Ζωή- 26 Απριλίου 2017

Η έρευνα ανακάλυψε ότι ασθενείς που υποβλήθηκαν σε εγχείρηση για την αφαίρεση μεταστατικού όγκου είχαν από 2 έως 10 χρόνια περισσότερο προσδόκιμο επιβίωσης σε σχέση με ασθενείς που δεν υποβλήθηκαν σε εγχείρηση.

Ανάγκη δημιουργίας Εθνικής Επιτροπής για τη ΘαλασσαιμίαΑνάγκη δημιουργίας Εθνικής Επιτροπής για τη Θαλασσαιμία

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 26 Απριλίου 2017

Οι προσδοκίες των ασθενών και οι πρόνοιες του ΓΕΣΥ συζητήθηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΠΑΣ, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας.

Hadassah: Αντιμετώπιση του πόνου σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδαHadassah: Αντιμετώπιση του πόνου σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα

Επιστήμη & Ζωή- 26 Απριλίου 2017

To φάρμακο, με το όνομα ΜΜ-ΙΙ ξεκίνησε ως λύση για την αντιμετώπιση της ''κλειδωμένης γνάθου'' αλλά οι εφαρμογές του ως καταπραϋντικού για ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα οδήγησαν τους ερευνητές προς άλλη κατεύθυνση.

Πανευρωπαϊκή πρωτιά: Οι ανασφάλιστοι από 5% το 2009 έχουν εκτιναχθεί στο 27%Πανευρωπαϊκή πρωτιά: Οι ανασφάλιστοι από 5% το 2009 έχουν εκτιναχθεί στο 27%

Συνεντεύξεις- 26 Απριλίου 2017

Συνέντευξη του Οικονομικού Διευθυντή του Ομίλου Εuromedica, κ. Νικήτα, για την κατάσταση του Συστήματος Υγείας και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προκύπτουν για την Ελλάδα.

Εγκύκλιος Ξανθού: Τι αλλάζει με την κινητικότητα γιατρών και εργαζομένων στην ΥγείαΕγκύκλιος Ξανθού: Τι αλλάζει με την κινητικότητα γιατρών και εργαζομένων στην Υγεία

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 26 Απριλίου 2017

Επιτρέπεται η μετάταξη και η απόσπαση του νοσηλευτικού, παραϊατρικού και λοιπού, πλην του διοικητικού, προσωπικού, με σκοπό τη συνυπηρέτηση με σύζυγο που υπηρετεί σε άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών Υγείας της ίδιας ή άλλης ΥΠΕ.

Επτά “όχι” από την ΕΙΝΑΠ στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας για πρωτοβάθμια φροντίδα – ΤΟΜΥ Επτά “όχι” από την ΕΙΝΑΠ στο σχέδιο του υπουργείου Υγείας για πρωτοβάθμια φροντίδα – ΤΟΜΥ

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 26 Απριλίου 2017

Η Ένωση προτείνει, μεταξύ άλλων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, οικογενειακούς γιατρούς και γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Η ηλικία του εγκεφάλου θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη του κινδύνου πρόωρου θανάτουΗ ηλικία του εγκεφάλου θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόβλεψη του κινδύνου πρόωρου θανάτου

Επιστήμη & Ζωή- 25 Απριλίου 2017

Νευροεπιστήμονες συνδύασαν μαγνητικές τομογραφίες με αλγόριθμους μηχανών μάθησης, για να προβλέψουν την ηλικία του εγκεφάλου ανθρώπων.

Τι επιπτώσεις έχει η έλλειψη βιταμίνης D στον οργανισμό μας;Τι επιπτώσεις έχει η έλλειψη βιταμίνης D στον οργανισμό μας;

Επιστήμη & Ζωή- 25 Απριλίου 2017

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για να μπορούν τα κύτταρα να έχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη του DNA.

ΙΣΑ: ζητά την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για την ΠΦΥΙΣΑ: ζητά την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για την ΠΦΥ

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 25 Απριλίου 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΣΑ, με ομόφωνη απόφασή του,  ζητά την άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και καλεί τα μέλη του να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ανησυχία για το αντιεμβολιαστικό κίνημαΑνησυχία για το αντιεμβολιαστικό κίνημα

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 25 Απριλίου 2017

Παρά τις επιφυλάξεις, τα ποσοστά κάλυψης φτάνουν έως και το 99% στον ελληνικό πληθυσμό, αλλά παραμένουν πολύ χαμηλά στους επαγγελματίες Υγείας, όπως προκύπτει από στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

1ο Διεθνές Εκπαιδευτικό Σεμινάριο για τα σπάνια και κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 25 Απριλίου 2017

Κατά τη διάρκεια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου, κορυφαίοι επιστήμονες από την Ευρώπη και την Ελλάδα θα αναδείξουν πληθώρα θεμάτων που αφορούν τα σπάνια και κληρονομικά καρδιαγγειακά νοσήματα.

Η έγκυρη πληροφόρηση σημαντική παράμετρος της ανταπόκρισης του Ερυθρού Σταυρού στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγωνΗ έγκυρη πληροφόρηση σημαντική παράμετρος της ανταπόκρισης του Ερυθρού Σταυρού στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 25 Απριλίου 2017

Το Κέντρο στη Νέα Καβάλα δημιουργήθηκε ως προσωρινός καταυλισμός για να φιλοξενήσει μετανάστες και πρόσφυγες που αποχώρησαν από την Ειδομένη, στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας.

Ουσία έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ για συγκεκριμένες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσηςΟυσία έλαβε έγκριση στις ΗΠΑ για συγκεκριμένες μορφές πολλαπλής σκλήρυνσης

Επιστήμη & Ζωή- 25 Απριλίου 2017

Το μονοκλωνικό αντίσωμα ocrelizumab έλαβε ευρεία ένδειξη τόσο για τις υποτροπιάζουσες όσο και για την πρωτοπαθώς προϊούσα μορφή της πολλαπλής σκλήρυνσης.

2ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 25 Απριλίου 2017

Διοργανώνεται και φέτος  το 2ο Διεθνές Συνέδριο Καρδιαγγειακής Απεικόνισης στην Κλινική Πράξη, από το Imperial College London Department of Echocardiology Hammersmith Hospital, στις 4-6 Μαΐου 2017 στο ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.  

Νέα εξέταση μπορεί να εντοπίσει επικίνδυνα βακτήρια με αντοχή σε αντιβιοτικά τελευταίας καταφυγήςΝέα εξέταση μπορεί να εντοπίσει επικίνδυνα βακτήρια με αντοχή σε αντιβιοτικά τελευταίας καταφυγής

Επιστήμη & Ζωή- 25 Απριλίου 2017

Νέα έρευνα δείχνει ότι είναι δυνατόν να διαγνωσθούν άμεσα και με ακρίβεια ορισμένοι από τους πιο επικίνδυνους και ανθεκτικούς στα φάρμακα τύπους βακτηριακών λοιμώξεων με χρήση εξοπλισμού που ήδη διαθέτουν τα περισσότερα νοσοκομεία.

ΜΗΤΕΡΑ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο για τις συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκωνΜΗΤΕΡΑ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Διεθνές Συνέδριο για τις συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 25 Απριλίου 2017

Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν από διακεκριμένους Έλληνες ιατρούς και διεθνούς φήμης επιστήμονες τα νεότερα δεδομένα στη διαχείριση εγκύων ασθενών με συγγενείς καρδιοπάθειες και προβλήματα ενηλίκων με σύμπλοκες καρδιοπάθειες.

Οι πανεπιστημιακές σπουδές συμβάλλουν στην πρόληψη της άνοιαςΟι πανεπιστημιακές σπουδές συμβάλλουν στην πρόληψη της άνοιας

Επιστήμη & Ζωή- 25 Απριλίου 2017

Ερευνητές εξέτασαν αν ο υγιεινός τρόπος ζωής συνδέεται με καλύτερη επίδοση σε τεστ νοητικών ικανοτήτων.

Ο πρώτος ασύρματος βηματοδότης στη Β. Ελλάδα εμφυτεύθηκε στο ΔιαβαλκανικόΟ πρώτος ασύρματος βηματοδότης στη Β. Ελλάδα εμφυτεύθηκε στο Διαβαλκανικό

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 25 Απριλίου 2017

Ο πρωτοποριακός βηματοδότης είναι κατά 93% μικρότερος σε μέγεθος από τους συμβατικούς βηματοδότες ενώ ζυγίζει μόλις 2 γραμμάρια!

ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ: 6η Επιστημονική Ημερίδα ΙΑΣΩ Παίδων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ακαδημίας Παιδιατρικής

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 25 Απριλίου 2017

Η 6η Επιστημονική Ημερίδα του ΙΑΣΩ Παίδων με θέμα «Σύγχρονα Παιδιατρικά Θέματα» θα διεξαχθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017, στις 09:00, στo Πολεμικό Μουσείο.

Συμπόσιο "Congress of Human Sexuality & Reproduction" στην Αθήνα

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 25 Απριλίου 2017

Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ανθρώπινη σεξουαλικότητα και η αναπαραγωγή και αναμένονται με ενδιαφέρον οι ομιλίες κορυφαίων επιστημόνων από τον χώρο της Ανδρολογίας.

ΠΟΣΙΠΥ: Συμφωνεί με τις απόψεις του ΠΙΣ και των Ιατρικών ΣυλλόγωνΠΟΣΙΠΥ: Συμφωνεί με τις απόψεις του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 25 Απριλίου 2017

Η ΠΟΣΙΠΥ μετά τη μελέτη του Νομοσχεδίου για τη δημόσια ΠΦΥ, συμφωνεί απόλυτα και τάσσεται με τις απόψεις του ΠΙΣ και των Ιατρικών Συλλόγων.

ΠΣΦ: Αυτοματοποίηση υπηρεσιών προς τα μέληΠΣΦ: Αυτοματοποίηση υπηρεσιών προς τα μέλη

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 25 Απριλίου 2017

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών προχώρησε στην αυτοματοποίηση της έκδοσης βεβαιώσεων μελών αλλά και γραμματίων είσπραξης.

Εξαγορά 24 δισ. δολαρίων στην ιατρική τεχνολογίαΕξαγορά 24 δισ. δολαρίων στην ιατρική τεχνολογία

Υγεία & Business- 25 Απριλίου 2017

Η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Becton Dickinson και Co, έχει καταλήξει σε συμφωνία να αγοράσει τον ανταγωνιστή της C.R. Bard Inc., σύμφωνα με πληροφορίες από τον Ξένο τύπο.

Στην Ελλάδα ο Καρόνε για μέτρα στον τομέα του φαρμάκου - Τελικές “πινελιές” στο rebate 25%Στην Ελλάδα ο Καρόνε για μέτρα στον τομέα του φαρμάκου - Τελικές “πινελιές” στο rebate 25%

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 25 Απριλίου 2017

Μείζον θέμα για τους “θεσμούς” και τον υπουργείο αποτελεί η θέσπιση ανεξάρτητου φορέα αξιολόγησης της καινοτομίας στην Υγεία, ώστε να μην αποζημιώνονται φάρμακα και τεχνολογία που δεν είναι αποδοτική.

Η απάντηση της Μένης Μαλλιώρη στον Παύλο Πολάκη για τα 10 εκατομμύρια ευρώ του ΟΚΑΝΑΗ απάντηση της Μένης Μαλλιώρη στον Παύλο Πολάκη για τα 10 εκατομμύρια ευρώ του ΟΚΑΝΑ

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Απριλίου 2017

Με τα χρήματα που ανέφερε ο κ, Πολάκης, δημιουργήθηκαν 35 νέες θεραπευτικές μονάδες ανά την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να εξυπηρετούνται σήμερα 8.325 θεραπευόμενοι έναντι των 4.500 πριν την δημιουργία τους, σημειώνει η κ. Μαλλιώρη.

Ανδρέας Ξανθός: Πότε και πώς θα γίνουν οι 3.050 προσλήψεις για την πρωτοβάθμια φροντίδαΑνδρέας Ξανθός: Πότε και πώς θα γίνουν οι 3.050 προσλήψεις για την πρωτοβάθμια φροντίδα

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Απριλίου 2017

Η μισθολογική αφετηρία για τους γιατρούς που θα προσληφθούν στις ΤΟΜΥ θα είναι στα όρια της δεύτερης βαθμίδας του ΕΣΥ, δηλαδή στα επίπεδα του επιμελητή Α΄.

Νέα δεδομένα για την πρόληψη υποτροπής σε ασθενείς με λοίμωξη από C. difficileΝέα δεδομένα για την πρόληψη υποτροπής σε ασθενείς με λοίμωξη από C. difficile

Επιστήμη & Ζωή- 24 Απριλίου 2017

Νέα δεδομένα αναδεικνύουν τα πλεονεκτήματα της παρατεταμένης παρ’ ημέρα χορήγησης φινταξομικίνης (EPFX) σε σύγκριση με το τυπικό σχήμα βανκομυκίνης.

Νέοι με αυτισμό χρειάζονται βοήθεια στη ρύθμιση των οικονομικώνΝέοι με αυτισμό χρειάζονται βοήθεια στη ρύθμιση των οικονομικών

Επιστήμη & Ζωή- 24 Απριλίου 2017

Πολλοί δεν αισθάνονται έτοιμοι για ευθύνες όπως να πληρώνουν μόνοι τους λογαριασμούς.

Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων 'Άσυλο στην Παιδόπολη ''Αγία Σοφία''Ανακαίνιση του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Αιτούντων 'Άσυλο στην Παιδόπολη ''Αγία Σοφία''

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Απριλίου 2017

H χρηματική ενίσχυση χρησιμοποιήθηκε για την επέκταση των υπηρεσιών και των δράσεων του Κέντρου Φιλοξενίας του Ε.Ε.Σ. για τους ασυνόδευτους ανηλίκους.

Τέσσερα νέα σκάφη για την ΕΟΔ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της ΝορβηγίαςΤέσσερα νέα σκάφη για την ΕΟΔ με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Απριλίου 2017

Τα σκάφη κατασκευάστηκαν με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας και την Νορβηγική Οργάνωση για τη Θαλάσσια Διάσωση (RS-Rednigselskapet).

1ο Ελληνοκινεζικό  Συνέδριο Υγείας στην Αθήνα1ο Ελληνοκινεζικό  Συνέδριο Υγείας στην Αθήνα

Επιστήμη & Ζωή- 24 Απριλίου 2017

Το συνέδριο με τίτλο "1st Hellenic Chinese Congress on Health- From Hippocratic and Traditional Chinese Medicine towards Medical and Pharmaceutical Technologies" θα πραγματοποιηθεί στις 11-14 Μαΐου.

Πιστή στο ραντεβού της με τα SABRE AWARDS η Weber ShandwickΠιστή στο ραντεβού της με τα SABRE AWARDS η Weber Shandwick

Υγεία & Business- 24 Απριλίου 2017

Η ετταιρεία προκρίθηκε στη short list των βραβείων GOLD SABRE EMEA του Holmes Report, τα οποία θα απονεμηθούν σε φαντασμαγορική τελετή στο Λονδίνο, στις 23 Μαϊου.

Συζήτηση του προσχεδίου νόμου για την Π.Φ.Υ. στη Συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.Συζήτηση του προσχεδίου νόμου για την Π.Φ.Υ. στη Συνδιάσκεψη του Δ.Σ. του Π.Ι.Σ.

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Απριλίου 2017

Οι άξονες του σχεδίου που θα προταθούν από τον Π.Ι.Σ., λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα προτεινόμενα σχέδια και τις παρατηρήσεις των συνέδρων, είναι οι εξης.

Διημερίδα: ''Πνευμονική Αποκατάσταση από το Νοσοκομείο στο Σπίτι''Διημερίδα: ''Πνευμονική Αποκατάσταση από το Νοσοκομείο στο Σπίτι''

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Απριλίου 2017

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η ενημέρωση αναφορικά με την εκπαίδευση, την αξιολόγηση και την αποκατάσταση του χρόνιου αναπνευστικού ασθενούς.

Μάθε, Δράσε, Πρόλαβε: Video για τη μηνιγγίτιδαΜάθε, Δράσε, Πρόλαβε: Video για τη μηνιγγίτιδα

Επιστήμη & Ζωή- 24 Απριλίου 2017

Γιατροί και Παιδίατροι από όλη την Ελλάδα δημιουργούν αφιλοκερδώς εκπληκτικά video ενημέρωσης, που πρέπει να δείτε για την Παγκόσμια μέρα της Μηνιγγίτιδας #24HourMeningitis.

Δράσεις για τη σωστή διατροφή και τον σακχαρώδη διαβήτηΔράσεις για τη σωστή διατροφή και τον σακχαρώδη διαβήτη

Επιστήμη & Ζωή- 24 Απριλίου 2017

Νοσοκομεία διοργανώνουν δράσεις για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών (παιδιών και ενηλίκων), σε θέματα σωστής διατροφής, πρόληψης και αντιμετώπισης του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Κενές μία στις τρεις θέσεις νοσηλευτών – Κουρασμένο προσωπικό, με προβλήματα υγείαςΚενές μία στις τρεις θέσεις νοσηλευτών – Κουρασμένο προσωπικό, με προβλήματα υγείας

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Απριλίου 2017

Οι νοσηλευτές εργάζονται πολλές φορές ένα μήνα σερί χωρίς ρεπό, ειδικά το καλοκαίρι και τις εορτές για να δοθεί άδεια ή ρεπό σε ελάχιστους.

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση έρευνας ορειβατών στον ΌλυμποΑίσιο τέλος είχε η επιχείρηση έρευνας ορειβατών στον Όλυμπο

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Απριλίου 2017

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης επτά ορειβατών στον Όλυμπο που έχασαν τον προσανατολισμό τους.

Η σκούρα σοκολάτα προστατεύει από την εγκεφαλική γήρανσηΗ σκούρα σοκολάτα προστατεύει από την εγκεφαλική γήρανση

Επιστήμη & Ζωή- 24 Απριλίου 2017

Ερευνητές του University of California San Diego, έδειξαν ότι η επικατεχίνη, φλαβονοειδές που περιέχεται σε τροφές όπως η σκούρα σοκολάτα, μείωσε το οξειδωτικό στρες και τη νευροφλεγμονή σε ποντικούς.

Πολλαπλή σκλήρυνση: Πρώιμα σημάδια 5 χρόνια πριν την έναρξη της νόσουΠολλαπλή σκλήρυνση: Πρώιμα σημάδια 5 χρόνια πριν την έναρξη της νόσου

Επιστήμη & Ζωή- 24 Απριλίου 2017

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Lancet Neurology, θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να εξετάζουν για τη νόσο και να αρχίzουν νωρίτερα παρεμβάσεις σε νέα κατεύθυνση για να βρουν την αιτία της νόσου.

Βερεσέ και δόσεις 3 ή 5 ευρώ για φάρμακα!Βερεσέ και δόσεις 3 ή 5 ευρώ για φάρμακα!

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Απριλίου 2017

Ούτε τα χρήματα που απαιτούνται για τα φάρμακα δεν διαθέτουν πολλοί ασθενείς, με αποτέλεσμα να βάζουν δόσεις των 3 ή των 5 ευρώ για να εξοφλήσουν, καταγγέλλει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σημαντική προσφορά SEPTONA σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό ΣταυρόΣημαντική προσφορά SEPTONA σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Απριλίου 2017

Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό συμβάλλει ενεργά στην κάλυψη μεγάλου μέρους των αυξανόμενων αναγκών των συνανθρώπων μας, προσφέροντας 313.000 προϊόντα για την προσωπική τους υγιεινή.

Ντυνάν : Πρόγραμμα παρακολούθησης 6 εβδομάδων και ολοκληρωμένος διατροφολογικός έλεγχος

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Απριλίου 2017

Από σήμερα έως και τις 26 Μαΐου 2017 το Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του ΕΝΗC προσφέρει στο γενικό κοινό δύο ειδικά σχεδιασμένα πακέτα διατροφικού ελέγχου.

Συνδυασμός φαρμάκων φρενάρει το γλαύκωμαΣυνδυασμός φαρμάκων φρενάρει το γλαύκωμα

Επιστήμη & Ζωή- 24 Απριλίου 2017

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους, όταν είναι βέβαιο ότι ένα φάρμακο δεν είναι αρκετό, δεν θα πρέπει να περιμένουμε για πολύ για τη μετάβαση σε ένα σταθερό συνδυασμό φαρμάκων.

Ο ΣΦΕΕ για τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού ΧαρακτήραΟ ΣΦΕΕ για τη γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Απριλίου 2017

’Διαφάνεια και προστασία προσωπικών δεδομένων στο χώρο της Υγείας, δεν είναι ασύμβατες έννοιες’, σημειώνει ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος.

Τμήμα τεκμηρίωσης συνταγογράφησης θα ζητήσει ο ΠΦΣ από τον ΠΙΣΤμήμα τεκμηρίωσης συνταγογράφησης θα ζητήσει ο ΠΦΣ από τον ΠΙΣ

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Απριλίου 2017

Οι συνταγές που έχουν συλλεχθεί και καταπατούν το νόμο και οι οποίες εντός των ημερών κατατίθενται στις αρμόδιες αρχές  είναι κατά βάση από παθολόγους και εν συνεχεία από καρδιολόγους.

Η λοίμωξη από C. difficile  ευθύνεται για 10.670 επιπλέον ημέρες νοσηλείας το χρόνοΗ λοίμωξη από C. difficile  ευθύνεται για 10.670 επιπλέον ημέρες νοσηλείας το χρόνο

Επιστήμη & Ζωή- 23 Απριλίου 2017

Δεδομένα που δημοσιεύτηκαν στο 27ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κλινικής Μικροβιολογίας και Μολυσματικών Ασθενειών (ECCMID) φανερώνουν ότι ο αντίκτυπος της λοίμωξης από C. difficile στις υπηρεσίες υγείας ανέρχεται σε 10.670 ημέρες νοσηλείας ανά έτος, ενώ κάθε περιστατικό λοίμωξης από C. difficile κοστίζει περίπου €9.000.

Ο χυμός από παντζάρι ενισχύει τον εγκέφαλοΟ χυμός από παντζάρι ενισχύει τον εγκέφαλο

Επιστήμη & Ζωή- 21 Απριλίου 2017

Ο συνδυασμός του χυμού με την άσκηση δίνει περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλο και δημιουργεί τέλειο περιβάλλον για την ενδυνάμωση του σωματοκινητικού φλοιού.

Τα ανθρώπινα συναισθήματα σχηματίζουν την πραγματικότητα γύρω μαςΤα ανθρώπινα συναισθήματα σχηματίζουν την πραγματικότητα γύρω μας

Επιστήμη & Ζωή- 21 Απριλίου 2017

Τα ανθρώπινα συναισθήματα σχηματίζουν τον κόσμο γύρω μας. Όχι μόνο την αντίληψη του κόσμου, αλλά την πραγματικότητα, σύμφωνα με έρευνα που συνδυάζει τρια πειράματα.

Αλλάζοντας επαγγελματική ταυτότητα μετά τα 35

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 21 Απριλίου 2017

Η επαγγελματική μας ταυτότητα είναι το προφίλ, η στάση και η εικόνα που είμαστε, προβάλλουμε και έχουμε εδραιώσει στον επαγγελματικό μας τομέα.

Η θέση της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών για την έρευνα που αφορά τα αναψυκτικά διαίτηςΗ θέση της Διεθνούς Ένωσης Γλυκαντικών για την έρευνα που αφορά τα αναψυκτικά διαίτης

Επιστήμη & Ζωή- 21 Απριλίου 2017

''Κανένας μηχανισμός δεν εξηγεί την ύπαρξη πιθανής σχέσης μεταξύ της κατανάλωσης αναψυκτικών διαίτης και εγκεφαλικού επεισοδίου ή άνοιας'', αναφέρει η  ISA.

Euromedica: Διαψεύδει συζητήσεις για πώληση διαγνωστικών κέντρωνEuromedica: Διαψεύδει συζητήσεις για πώληση διαγνωστικών κέντρων

Υγεία & Business- 21 Απριλίου 2017

Η Euromedica υπενθυμίζει ότι από το Μάιο του 2015, ο Όμιλος έχει προχωρήσει στη σύναψη του Standstill Agreement, ενός πενταετούς πλάνου που σκοπό έχει την αναδιάρθρωση και εξορθολογισμό του Ομίλου.

Σελίδες: Επόμενη
Menu

Σήμερα στο iatronet.gr

Ερμηνεύοντας το “τεφτέρι” στα φαρμακείαΕρμηνεύοντας το “τεφτέρι” στα φαρμακεία

Σε εκτόξευση του ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα, οδηγούν οι συνεχείς παρεμβάσεις της Πολιτείας, με αποτέλεσμα το “βερεσέ” να αποτελεί ... Περισσότερα »

Χυμός ανανά: 5 λόγοι να τον αγαπήσουμεΧυμός ανανά: 5 λόγοι να τον αγαπήσουμε

Ο ανανάς είναι από τα πιο καλοκαιρινά φρούτα και εμείς αποφασίσαμε να τον τιμήσουμε με μια υπενθύμιση, γιατί αξίζει μια θέση στην καθημερινότητά μας!... Περισσότερα »

Ποιες είναι οι πιο οδυνηρές παθήσειςΠοιες είναι οι πιο οδυνηρές παθήσεις

Ποιες είναι νόσοι που πονούν περισσότερο το σώμα; Δείτε ποιες βρίσκονται στην κορυφή της λίστας…... Περισσότερα »

Μικρά μυστικά για πιο πλούσια μαλλιάΜικρά μυστικά για πιο πλούσια μαλλιά

Επειδή η υγεία των μαλλιών μας είναι κι αυτή σημαντική, δείτε μερικά έξυπνα μυστικά για να τους δώσετε τη φροντίδα που τους αξίζει.... Περισσότερα »

Video - Σύγχρονη πρόληψη και αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων

Κατά τη διάρκεια του 32ου Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, σε συνεργασία με την Α′ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών θα συζητηθεί ... Δείτε το video

Προβολή
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

missing_during_crisis
Τι είναι αυτό που σάς λείπει περισσότερο στα χρόνια της κρίσης;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
Είτε πρόκειται για απλή ενόχληση είτε για έντονο πόνο, αυτές είναι οι πιο συχνές αιτίες που το στήθος σας... διαμαρτύρεται.
Ανοίγετε τα τετράδιά του και διαπιστώνετε ότι το παιδί σας είναι το ανάποδο του καλλιγράφου; Μ’ αυτούς τους τρόπους θα βελτιώσετε τον γραφικό του χαρακτήρα, χωρίς να το καταπιέσετε.
Το να είσαι μια μαμά στα όρια της κατάρρευσης δεν είναι μόνο κακό για εσένα, αλλά και για τους ανθρώπους γύρω σου, που έχουν ανάγκη να είσαι δυνατή και ευδιάθετη.
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης