Είσοδος Μελών
Προβολή

Αρχική

Ειδήσεις - Νέα

Πιο πρόσφατα

Το Κοινωνικό Έργο του Ε.Κ.Π.Α.: 180 χρόνια προσφοράςΤο Κοινωνικό Έργο του Ε.Κ.Π.Α.: 180 χρόνια προσφοράς

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Φεβρουαρίου 2017

Το ευρύτερο κοινωνικό έργο του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάσθηκε χθες σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στη Μεγάλη Αίθουσα του Ιδρύματος, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης αυτή τη χρονιά 180 ετών από την ίδρυσή του.

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Μια και μοναδική σιγμοειδοσκόπηση μειώνει το ποσοστό εμφάνισης της νόσου για πάνω από 17 χρόνιαΚαρκίνος του παχέος εντέρου: Μια και μοναδική σιγμοειδοσκόπηση μειώνει το ποσοστό εμφάνισης της νόσου για πάνω από 17 χρόνια

Επιστήμη & Ζωή- 24 Φεβρουαρίου 2017

Μια μοναδική σιγμοειδοσκόπηση μεταξύ 55 και 64 ετών, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, ακόμη και μετά από 17 χρόνια.

Σύσκεψη για θέματα στον τομέα του ελαιολάδουΣύσκεψη για θέματα στον τομέα του ελαιολάδου

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Φεβρουαρίου 2017

Συσκεψη στον ΕΦΕΤ για το ελαιόλαδο

Είναι δυνατόν να μικρύνουν τα λυποκύτταρα;Είναι δυνατόν να μικρύνουν τα λυποκύτταρα;

Επιστήμη & Ζωή- 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο αριθμός των λιποκυττάρων αυξάνει στην παιδική και στην εφηβική ηλικία και παραμένει σταθερός στην ενήλικη ζωή. Το μέγεθος των λιποκυττάρων αυξάνει σε παχύσαρκους και μειώνεται σε αδύνατους ανθρώπους.

Συνάντηση εργασίας με τον ευρωβουλευτή κ. Νίκο Χουντή είχε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος ΛουράντοςΣυνάντηση εργασίας με τον ευρωβουλευτή κ. Νίκο Χουντή είχε ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Κωνσταντίνος Λουράντος

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Φεβρουαρίου 2017

Το θέμα ήταν η εξέλιξη του θέματος της προσφυγής του ΠΦΣ κατά της Υπουργικής Απόφασης για το Ιδιοκτησιακό στην Επιτροπή Αναφορών.

Προβολή

Περισσότερα

Οι όχι και τόσο αθώες αλλεργίες που εκδηλώνονται την άνοιξηΟι όχι και τόσο αθώες αλλεργίες που εκδηλώνονται την άνοιξη

Επιστήμη & Ζωή- 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο ερχομός της άνοιξης συνοδεύεται συχνά από την έλευση ανεπιθύμητων αλλεργιών. Η γύρη είναι ο "υπ' αριθμόν ένα ύποπτος".

Εγκαίνια σταθερού συστήματος ανίχνευσης ραδιενέργειαςΕγκαίνια σταθερού συστήματος ανίχνευσης ραδιενέργειας

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Φεβρουαρίου 2017

Τα εγκαίνια σταθερού συστήματος ανίχνευσης ραδιενέργειας για τον έλεγχο διερχόμενων οχημάτων και φορτίων πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στο Τελωνείο Κήπων.

Συμμετοχή της Alzheimer Hellas στον 12ο Διεθνή ΜαραθώνιοΣυμμετοχή της Alzheimer Hellas στον 12ο Διεθνή Μαραθώνιο

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) θα συμμετάσχει στον Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ. που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του 12ου Διεθνούς Μαραθωνίου "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ".

Καθημερινά εγκλήματα και ψυχική αρρώστιαΚαθημερινά εγκλήματα και ψυχική αρρώστια

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Φεβρουαρίου 2017

Ο κοινωνικός στιγματισμός, που συνοδεύει τις ψυχικές ασθένειες και την θεραπεία τους, ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για "τα καθημερινά" εγκλήματα που συγκλονίζουν συχνά την ανθρωπότητα.

10η Παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων10η Παγκόσμια ημέρα σπάνιων παθήσεων

Επιστήμη & Ζωή- 24 Φεβρουαρίου 2017

Στις 28 Φεβρουαρίου 2017 σε ολόκληρο τον πλανήτη, Ενώσεις Ασθενών μαζί με Συλλόγους και μεμονωμένους ασθενείς που πάσχουν από Σπάνιες Παθήσεις ενώνουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου σχετικά με τις παθήσεις αυτές.

Νέα δεδομένα ότι η ουλίτιδα συνδέεται με το εγκεφαλικόΝέα δεδομένα ότι η ουλίτιδα συνδέεται με το εγκεφαλικό

Επιστήμη & Ζωή- 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι ενήλικοι με ουλίτιδα μπορεί να έχουν διπλάσια πιθανότητα από τους υγιείς συνομηλίκους τους να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο, αναφέρει νέα έρευνα.

Το λίπος στην κοιλιά πιο σημαντικό από τα κιλά για τις ηλικιωμένες γυναίκες Το λίπος στην κοιλιά πιο σημαντικό από τα κιλά για τις ηλικιωμένες γυναίκες

Επιστήμη & Ζωή- 24 Φεβρουαρίου 2017

Τα λίγα περιττά κιλά δεν είναι τόσο επικίνδυνα για τις ηλικιωμένες γυναίκες όσο η συσσώρευση του περίσσειου λίπους στην κοιλιά η οποία μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο επιβίωσής τους, αναφέρει νέα έρευνα.

Μπλόκο στην αναπαραγωγή κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό ΖίκαΜπλόκο στην αναπαραγωγή κουνουπιών που μεταδίδουν τον ιό Ζίκα

Επιστήμη & Ζωή- 24 Φεβρουαρίου 2017

Η γνώση του ρόλου συγκεκριμένων γονιδίων φέρνει τους ειδικούς ένα βήμα πιο κοντά στον έλεγχο της εξάπλωσης του κουνουπιού Aedes aegypti.

Γρίπη: Αύξηση στις μικρές ηλικίες, μείωση στις μεγαλύτερες – 69 οι νεκροί – ΚΕΕΛΠΝΟ: Στα ίδια επίπεδαΓρίπη: Αύξηση στις μικρές ηλικίες, μείωση στις μεγαλύτερες – 69 οι νεκροί – ΚΕΕΛΠΝΟ: Στα ίδια επίπεδα

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Φεβρουαρίου 2017

Οι 66 από τους νεκρούς ανήκαν στις ομάδες υψηλού κινδύνου που έπρεπε να είχαν εμβολιαστεί, αλλά το αντιγριπικό εμβόλιο είχαν κάνει μόλις οι 14.

ΕΟΠΥΥ: Έως τις 7 Μαρτίου οι υποβολές Ιανουαρίου για υλικό και σκευάσματα ειδικής διατροφήςΕΟΠΥΥ: Έως τις 7 Μαρτίου οι υποβολές Ιανουαρίου για υλικό και σκευάσματα ειδικής διατροφής

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 24 Φεβρουαρίου 2017

Η παράταση προθεσμίας κρίθηκε απαραίτητη, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή.

Ευεργετική στην υγεία η νηστείαΕυεργετική στην υγεία η νηστεία

Επιστήμη & Ζωή- 23 Φεβρουαρίου 2017

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας έδειξαν πως μία περιοδική νηστεία μπορεί να μειώσει τους παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, μεταξύ των άλλων οφελών για την υγεία.

Η Δυτική Ελλάδα έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μίας ισχυρής δημόσιας περίθαλψηςΗ Δυτική Ελλάδα έχει τη δυνατότητα ανάπτυξης μίας ισχυρής δημόσιας περίθαλψης

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών εκφράζει την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της διοικητικής διαδικασίας παραλαβής του πολυώροφου κτιρίου του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.

Στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων και τα διαγνωστικά κέντραΣτο Ηλεκτρονικό Μητρώο Αποβλήτων και τα διαγνωστικά κέντρα

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 23 Φεβρουαρίου 2017

Απογραφή στο μητρώο Αποβλήτων για τα Διαγνωστικά κέντρα.

Έρευνα για την επικινδυνότητα των τροφίμωνΈρευνα για την επικινδυνότητα των τροφίμων

Επιστήμη & Ζωή- 23 Φεβρουαρίου 2017

Την έρευνα διεξάγει η Ευρωπαική Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων μαζί με τον ΕΦΕΤ

Ερευνητές χαρτογραφούν τον εγκέφαλοΕρευνητές χαρτογραφούν τον εγκέφαλο

Επιστήμη & Ζωή- 23 Φεβρουαρίου 2017

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο σχεδίασαν βάσει διάφορων μελετών μια ειδική χαρτογράφηση του εγκεφάλου που είναι σημαντική για την αντίληψη και την ερμηνεία του πόνου.

Έρευνα τιμών ΣαρακοστιανώνΈρευνα τιμών Σαρακοστιανών

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 23 Φεβρουαρίου 2017

Συμβουλές και ενημέρωση από το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (Κ.Ε.Π.Κ.Α) για την προσοχή που πρέπει να επιδείξουμε στο Σαρακοστιανό τραπέζι.

Ημερίδα του ΠΦΣ για το Ασφαλιστικό

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 23 Φεβρουαρίου 2017

Τον συντονισμό μέσω των Φαρμακευτικών Συλλόγων αναλαμβάνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, για την συγκέντρωση και την αποστολή των Δηλώσεων Εναντίωσης – Επιφύλαξης, προς το Υπουργείο Εργασίας.

Στα 46.769 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της Βayer το 2016Στα 46.769 εκατ. ευρώ οι πωλήσεις της Βayer το 2016

Υγεία & Business- 23 Φεβρουαρίου 2017

Με θετικό πρόσημο έκλεισε το 2016 για τον όμιλο  Bayer, σύμφωνα με τον κ. Werner Baumann, Πρόεδρο  του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος σε δηλώσεις του τόνισε ότι "Τα αποτελέσματα έφθασαν πάλι σε επίπεδα ρεκόρ και σημειώσαμε επίσης σημαντική πρόοδο στην εξαγορά της Monsanto, που έχει ήδη συμφωνηθεί".

2ο Συνέδριο καρδιαγγειακής απεικόνισης στην κλινική πράξη2ο Συνέδριο καρδιαγγειακής απεικόνισης στην κλινική πράξη

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 23 Φεβρουαρίου 2017

Πραγματοποιείται στο Χίλτον 4-5/6/2017 το 2ο συνέδριο καρδιαγγειακής απεικόνισης στην κλινική πράξη.

White Leaf®, η επόμενη κίνησή σου. Το νέο ελληνικό brand χαρτικών προσωπικής υγιεινήςWhite Leaf®, η επόμενη κίνησή σου. Το νέο ελληνικό brand χαρτικών προσωπικής υγιεινής

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 23 Φεβρουαρίου 2017

Mία ολοκληρωμένη οικογένεια χαρτικών έρχεται να την γνωρίσεις. Ιδιαίτερο design, εξαιρετική ποιότητα και χρηστικότητα.

Οι δύο όψεις των...ΣαρακοστιανώνΟι δύο όψεις των...Σαρακοστιανών

Επιστήμη & Ζωή- 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Σαρακοστή είναι ευκαιρία για αποτοξίνωση και το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας αποτελεί την αρχή.

Συναυλία της Pfizer Hellas Band για τους ηλικιωμένουςΣυναυλία της Pfizer Hellas Band για τους ηλικιωμένους

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 23 Φεβρουαρίου 2017

Η ερασιτεχνική ορχήστρα της Pfizer Hellas βρέθηκε κοντά στους ηλικιωμένους.

Σωτήρια για την όραση η έγκαιρη διάγνωση του γλαυκώματοςΣωτήρια για την όραση η έγκαιρη διάγνωση του γλαυκώματος

Επιστήμη & Ζωή- 23 Φεβρουαρίου 2017

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Παγκόσμια Εταιρεία Γλαυκώματος (World Glaucoma Association) με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος (12-18 Μαρτίου 2017), 76 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα πάσχουν από γλαύκωμα έως το 2020.

Παρέμβαση ΙΣΑ για την ένταξη των ιατρών στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεώνΠαρέμβαση ΙΣΑ για την ένταξη των ιατρών στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων επιχειρηματικών χρεών

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κο Δημήτρη Παπαδημητρίου έκανε παρέμβαση για  το νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση οφειλών των επιχειρήσεων προς τις τράπεζες, την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού το οποίο δόθηκε εχθές σε δημόσια διαβούλευση.

Οι αυξημένες ανάγκες ύπνου συνδέονται με τη νόσο ΑλτσχάιμερΟι αυξημένες ανάγκες ύπνου συνδέονται με τη νόσο Αλτσχάιμερ

Επιστήμη & Ζωή- 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι ηλικιωμένοι που αρχίζουν ξαφνικά να κοιμούνται περισσότερες από εννέα ώρες το βράδυ μπορεί να έχουν αυξημένη πιθανότητα να εκδηλώσουν νόσο Αλτσχάιμερ, αναφέρει νέα έρευνα.

Αυξημένη πιθανότητα κατάθλιψης και άνοιας μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικόΑυξημένη πιθανότητα κατάθλιψης και άνοιας μετά το αιμορραγικό εγκεφαλικό

Επιστήμη & Ζωή- 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι άνθρωποι που επιβιώνουν από την πιο επικίνδυνη μορφή εγκεφαλικού επεισοδίου έχουν αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσουν κατάθλιψη και άνοια μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αναφέρει νέα έρευνα.

Αγωνία για τα φάρμακα που επιμηκύνουν το προσδόκιμο ζωής τους εκφράζουν οι ασθενείς με Κυστική ΊνωσηΑγωνία για τα φάρμακα που επιμηκύνουν το προσδόκιμο ζωής τους εκφράζουν οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 23 Φεβρουαρίου 2017

Στην σελίδα του συλλόγου στο facebook, ο πρόεδρος του, εκφράζει τις ανησυχίες του. ‘’Οι ασθενείς με Κυστική Ίνωση παρακολουθούμε με αγωνία τις εξελίξεις σχετικά με την επικείμενη ψήφιση των μέτρων για τα καινοτόμα φάρμακα καθώς μας αφορούν άμεσα’’

Πρόσκληση στον FDA προετοιμάζει η PharmathenΠρόσκληση στον FDA προετοιμάζει η Pharmathen

Υγεία & Business- 23 Φεβρουαρίου 2017

Στην τελική ευθεία για την πρόσκληση του FDA, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες η φαρμακοβιομηχανία Pharmathen, προκειμένου να δοθεί η πιστοποίηση της γραμμής παραγωγής σκευασμάτων μακράς διάρκειας που διαθέτει η ελληνική εταιρεία στις Σάπες (Ροδόπη).

Η Aqurance στη λίστα Inc.com 5000 EuropeΗ Aqurance στη λίστα Inc.com 5000 Europe

Υγεία & Business- 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Aqurance, η ελληνική εταιρεία λογισμικού (software) για τη φαρμακευτική αγορά, βρίσκεται στη θέση #1573 ανάμεσα στις 5000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης, σύμφωνα με τη λίστα Inc.com 5000 Europe.

46χρονη δότρια χαρίζει ζωή σε πέντε ανθρώπους46χρονη δότρια χαρίζει ζωή σε πέντε ανθρώπους

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 23 Φεβρουαρίου 2017

"Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από το τραγικό γεγονός και βαθύτατα συγκινημένοι για την απόφαση που πήρε ο σύζυγος να δωρίσει τα όργανα της", σχολιάζει ο διευθυντής εντατικής του νοσοκομείου Κατερίνης.

Έως τον Μάρτιο του 2018 δικαίωμα παράλληλου ιδιωτικού ιατρείου σε πρώην γιατρούς του ΕΟΠΥΥΈως τον Μάρτιο του 2018 δικαίωμα παράλληλου ιδιωτικού ιατρείου σε πρώην γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ή να επανυποβάλουν στις αρμόδιες υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) μέχρι τις 31 Ιουνίου 2017 αίτηση ένταξής τους σε οργανικές θέσεις των ΥΠΕ, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2017 της ΠΕΦΚοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας 2017 της ΠΕΦ

Υγεία & Business- 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία θα συνεχίσει να παράγει, να επενδύει και να έχει την έδρα της στην Ελλάδα.

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή στα  παιδιά των προσφύγωνΑτομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή στα  παιδιά των προσφύγων

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Εκπαιδευτικός Υγειονομικός Σταθμός Ε.Ε.Σ Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), ανέλαβε τη συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (Α.Δ.Υ.Μ) σε προσφυγόπουλα μαθητές, ηλικίας 6 έως 15 ετών, που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ξενοδοχείο Marathon Beach Resort στη Νέα Μάκρη.

Διαβήτης τύπου 2: Η βαριατρική επέμβαση αντικαθιστά τα φάρμακαΔιαβήτης τύπου 2: Η βαριατρική επέμβαση αντικαθιστά τα φάρμακα

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Ένας στους τέσσερις ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 κατόρθωσε σε μακροχρόνια τυχαιοποιημένη μελέτη να έχει φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου μετά από εγχείρηση στο στομάχι.

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διοργανώνει διαλέξεις για ζητήματα Δημόσιας ΥγείαςΤο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας διοργανώνει διαλέξεις για ζητήματα Δημόσιας Υγείας

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 22 Φεβρουαρίου 2017

Το νεοσύστατο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος υπό την διεύθυνση του Καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη, διοργανώνει μία σειρά διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας.

Ενημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της ΣαρακοστήςΕνημέρωση των καταναλωτών για την περίοδο της Σαρακοστής

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 22 Φεβρουαρίου 2017

Οι παραδοσιακές διατροφικές μας συνήθειες, κατά την περίοδο της μεγάλης Τεσσαρακοστής, μας οδηγούν στην αγορά και κατανάλωση συγκεκριμένων νηστίσιμων τροφίμων, πολλά εκ των οποίων θεωρούνται ευαλλοίωτα.

Η οξεική γλατιραμέρη 40 mg, χορηγούμενη 3 φορές την εβδομάδα εγκρίθηκεΗ οξεική γλατιραμέρη 40 mg, χορηγούμενη 3 φορές την εβδομάδα εγκρίθηκε

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Νέα μορφή του σκευάσματος οξεικής γλατιραμέρης 40mg για τη θεραπεία της διαλείπουσας μορφής της πολλαπλής σκλήρυνσης. Η χορήγησή της 3 φορές την εβδομάδα προσφέρει τα πλεονεκτήματα της οξεικής γλατιραμέρης 20mg, αλλά με αραιότερη συχνότητα ενέσεων.

Νέα και επικίνδυνα ανθεκτικά στελέχη μικροβίωνΝέα και επικίνδυνα ανθεκτικά στελέχη μικροβίων

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Ανθεκτικά στελέχη μικροβίων ακόμη και σε πολύ αποτελεσματικά αντιβιοτικά, εντοπίστηκαν στην Ευρώπη, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Ημερίδα 'Οι διανοητικές αιτίες των φυσικών ασθενειών'Ημερίδα 'Οι διανοητικές αιτίες των φυσικών ασθενειών'

Προϊόντα & Υπηρεσίες- 22 Φεβρουαρίου 2017

Ζούμε σε μια εποχή που η τεχνολογία καλπάζει και η ιατρική μας εκπλήσσει συχνά με τις επιστημονικές της κατακτήσεις. Ωστόσο, οι ασθένειες μοιάζει να επιμένουν πεισματικά, τυραννικά κάποιες φορές, λες και κάποιοι αθέατοι παράγοντες εμποδίζουν την ίαση. Αυτούς τους αθέατους παράγοντες επιχειρούμε να εντοπίσουμε στην ημερίδα που οργανώνει ο χώρος λόγου, τέχνης και πολιτισμού ΝΕΦΕΛΗ.

Χρήματα για στήριξη ΑΜΕΑ υπάρχουν μέσω ΕΣΠΑΧρήματα για στήριξη ΑΜΕΑ υπάρχουν μέσω ΕΣΠΑ

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Κομισιόν σε Νίκο Χουντή: Χρήματα για στήριξη ΑΜΕΑ υπάρχουν μέσω ΕΣΠΑ. Ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής πώς θα διατεθούν. Το αίτημα του Σικιαριδείου Ιδρύματος για υποστήριξη των απροσάρμοστων νέων μετασχολικής ηλικίας, μπορεί να υλοποιηθεί αν το ζητήσει η Περιφέρεια Αττικής.

Βιταμίνη D η θαυματουργή!Βιταμίνη D η θαυματουργή!

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Ολοένα και περισσότερος κόσμος επικεντρώνει την προσοχή του στη βιταμίνη D καθώς επηρεάζει πολλές λειτουργίες του οργανισμού.

Έσωσαν 47χρονο επανασχεδιάζοντας την καρδιά τουΈσωσαν 47χρονο επανασχεδιάζοντας την καρδιά του

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Η καρδιοχειρουργική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah της Ιερουσαλήμ κατάφερε να επανασχεδιάσει την καρδιά ενός 47χρονου που είχε υποστεί σοβαρό καρδιακό επεισόδιο, δίνοντας του μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

Χαιρετισμός του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης ΦαρμακοβιομηχανιώνΧαιρετισμός του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανιών

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Η δήλωση του πρόεδρου του "Ποταμιού" για την φαρμακοβιομηχανία και τις προοπτικές της.

H Κλαδριβίνη μειώνει την εγκεφαλική ατροφία σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνσηH Κλαδριβίνη μειώνει την εγκεφαλική ατροφία σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ανάλυση έδειξε ότι οι ασθενείς με χαμηλότερο ρυθμό ατροφίας εγκεφάλου είχαν τη μέγιστη πιθανότητα να μην εμφανίσουν εξέλιξη της αναπηρίας στα δύο χρόνια.

Ολοκλήρωση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών για τους πρόσφυγεςΟλοκλήρωση εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών για τους πρόσφυγες

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Ολοκληρώθηκε η διήμερη εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών για τους πρόσφυγες από το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Θεσσαλονίκης.

Η ιβουπροφαίνη θεραπεία πρώτης επιλογής στην ΚεφαλαλγίαΗ ιβουπροφαίνη θεραπεία πρώτης επιλογής στην Κεφαλαλγία

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ιβουπροφαίνη (400mg) προτείνεται ως θεραπεία πρώτης επιλογής στην Κεφαλαλγία Τύπου Τάσεως σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ελληνικής Εταιρείας Κεφαλαλγίας.

Πολύς ντόρος για το τίποτα;Πολύς ντόρος για το τίποτα;

Υγεία & Business- 22 Φεβρουαρίου 2017

Αν και έχουν περάσει δύο μήνες από την απελευθέρωση της διακίνησης κάποιων φαρμάκων στα σούπερ μάρκετ αυτά παραμένουν άφαντα.

Η γυμναστική μειώνει την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο μαστούΗ γυμναστική μειώνει την πιθανότητα θανάτου από καρκίνο μαστού

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού, η άσκηση μπορεί να είναι η συνήθεια του τρόπου ζωής που μειώνει περισσότερο την πιθανότητα θανάτου από τη νόσο, αναφέρει νέα έρευνα.

Μικροτσίπ στον εγκέφαλο βοήθησε παράλυτους να γράψουνΜικροτσίπ στον εγκέφαλο βοήθησε παράλυτους να γράψουν

Επιστήμη & Ζωή- 22 Φεβρουαρίου 2017

Ένα μικροτσίπ που εμφυτεύεται στον εγκέφαλο βοήθησε μικρό αριθμό παράλυτων ασθενών να "πληκτρολογήσουν" με τη δύναμη του μυαλού τους σε ένα κομπιούτερ, με την μεγαλύτερη ταχύτητα που έχει παρατηρηθεί σε ανάλογα πειράματα.

Θ. Τρύφων: Υιοθέτηση του ισπανικού μοντέλου, με δείκτη προστιθέμενης αξίας για κάθε φαρμακευτική εταιρείαΘ. Τρύφων: Υιοθέτηση του ισπανικού μοντέλου, με δείκτη προστιθέμενης αξίας για κάθε φαρμακευτική εταιρεία

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΕΦ προτείνει την καθιέρωση ενός δείκτη που θα αποτυπώνει την εγχώρια προστιθέμενη αξία κάθε φαρμακευτικής, όπως ισχύει στην Ισπανία.

Αναστολή επίσχεσης μέχρι 10/4/2017 και... ίδωμενΑναστολή επίσχεσης μέχρι 10/4/2017 και... ίδωμεν

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Την αναστολή της επίσχεσης εργασίας -μετά από 13 ημέρες, ξεκίνησε 8/2/2017-  μέχρι νεωτέρας αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΕΚΑΒ, η οποία και ενημέρωσε με σχετικό της έγγραφο τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Π. Πολάκη.

Ο πρόεδρος του ΚΕΣΥ για την ιατρική εκπαίδευσηΟ πρόεδρος του ΚΕΣΥ για την ιατρική εκπαίδευση

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Πρέπει να υπάρχει μια μόνο Επιστημονική Εταιρεία Κορμού πιστοποιημένη στο ΚΕΣΥ και την Πολιτεία, με δορυφόρους τις υπόλοιπες Εταιρείες με συναφές αντικείμενο.

Διοίκηση νοσοκομείου Άρτας: Βρισκόμαστε σε διαδικασία αντικατάστασης του αξονικού τομογράφουΔιοίκηση νοσοκομείου Άρτας: Βρισκόμαστε σε διαδικασία αντικατάστασης του αξονικού τομογράφου

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, ο παλαιός αξονικός τομογράφος λειτουργεί κανονικά, έπειτα από την αντικατάσταση της λυχνίας.

“Ναι” στη χορήγηση θεραπευτικής κάνναβης από ομάδα ειδικών – Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας“Ναι” στη χορήγηση θεραπευτικής κάνναβης από ομάδα ειδικών – Τι θα κάνει το υπουργείο Υγείας

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 22 Φεβρουαρίου 2017

Η ομάδα εργασίας εισηγείται την άμεση πρόσβαση και των ασθενών στην Ελλάδα στα συγκεκριμένα προϊόντα, ενώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσε πως δεσμεύεται να προωθήσει τη λήψη μέτρων, ώστε οι ασθενείς να αποκτήσουν πρόσβαση σε φαρμακευτικά σκευάσματα με αποδεδειγμένο κλινικό όφελος.

21,3 μήνες για να εγκριθεί ένα καινοτόμο φάρμακο!21,3 μήνες για να εγκριθεί ένα καινοτόμο φάρμακο!

Περίθαλψη & Ασφάλιση- 21 Φεβρουαρίου 2017

Το υπουργείο Υγείας θα ζητεί από τις εταιρείες να καταθέτουν στοιχεία, από τα οποία να προκύπτει πως τα υπό έγκριση καινοτόμα φάρμακα έχουν αξιολογηθεί από έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Σελίδες: Επόμενη
Προβολή

Ακολουθήστε μας

Προβολή
Προβολή

Υπηρεσίες Μελών

Δημοσκόπηση

pets_for_good_human_health
Θεωρείτε πως τα κατοικίδια συμβάλλουν στην καλή υγεία των ανθρώπων;
Δείτε τα αποτελέσματα
Προβολή
© iatronet.gr 1999-2017  |  Website by Theratron | Ermis Silver Award 2006
europa.eu   digitalplan.gov.gr   ktpae.gr   espa.gr
Η επιχείρηση ενισχύθηκε για τον εκσυγχρονισμό της στο πλαίσιο του Ε.Π. "Ψηφιακή Σύγκλιση" και του ΠΕΠ Αττικής
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαικής Ένωσης