Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Κυριακή, 10 Ιουλίου 2022

Μπάιντεν για αμβλώσεις: Υπό εξέταση να κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη δημόσια υγεία

Ο πρόεδρος εξετάζει αν έχει την εξουσία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ποιες είναι οι επιπτώσεις. 

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022

Διάταγμα Μπάιντεν για διασφάλιση πρόσβασης στην άμβλωση και την αντισύλληψη

Ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει εντολή στο υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών να αναλάβει δράση για να προστατευθεί και να επεκταθεί η πρόσβαση των γυναικών στην "φαρμακευτική διακοπή κύησης".

Παρασκευή, 08 Ιουλίου 2022

Οι χώρες της ΕΕ πρέπει να εγγυηθούν την πρόσβαση σε ασφαλείς, νόμιμες και δωρεάν υπηρεσίες άμβλωσης

Oι ευρωβουλευτές σε ψήφισμα, τόνισαν ότι το δικαίωμα στην άμβλωση θα πρέπει να συμπεριληφθεί στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.

Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

ΗΠΑ: Πολιτείες καταργούν προσωρινά την απαγόρευση των αμβλώσεων

Ξεκίνησε η δικαστική αντεπίθεση που έχει στόχο να μην εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ωστόσο ο δρόμος αναμένεται μακρύς και δύσβατος. 

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

ΗΠΑ: Ανατράπηκε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση

Σε μια ιστορική απόφαση το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ γύρισε πενήντα χρόνια πίσω τα αναπαραγωγικά δικαιώματα των γυναικών στη χώρα. «Πράσινο φως» στις Πολιτείες να καταργήσουν την άμβλωση.

Πέμπτη, 09 Ιουνίου 2022

Ασφαλή πρόσβαση στην άμβλωση ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι ευρωβουλευτές ενέκριναν ψήφισμα την Πέμπτη με 364 ψήφους υπέρ, 154 κατά και 37 αποχές, υπενθυμίζοντας στο Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών ότι είναι ζωτικής σημασίας να διατηρηθεί σε ισχύ η απόφαση στην υπόθεση-ορόσημο Roe v Wade (1973).

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

Ερώτηση του Ν. Χουντή προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις αμβλώσεις

Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης εισάγει δικαίωμα άρνησης παροχής ιατρικής φροντίδας σε περιπτώσεις άμβλωσης για λόγους συνείδησης.

Παρασκευή, 02 Ιανουαρίου 2009

Πατέρας αγοριών ή κοριτσιών; Aπό τα γονίδια εξαρτάται…

Βρετανός ερευνητής διατύπωσε μια νέα θεωρία για το πώς η ανθρώπινη φυλή καταφέρνει να διατηρεί μια ισορροπία ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες, παρά τους μαζικούς θανάτους νέων αντρών στον πόλεμο και την επιλεκτική άμβλωση θηλυκών εμβρύων σε ορισμένα σημεία του πλανήτη.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2007

Γιατί ορισμένες γυναίκες αργούν να διακόψουν την εγκυμοσύνη τους;

Πολλές γυναίκες που υποβάλλονται καθυστερημένα σε άμβλωση δεν είχαν πάρει είδηση ότι ήταν έγκυες, σύμφωνα με νέα βρετανική έρευνα. Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Κέντ και του Σαουθάμπτον ρώτησαν 883 γυναίκες σχετικά με το λόγο που υποβλήθηκαν σε άμβλωση το δεύτερο τρίμηνο, μεταξύ της δέκατης τρίτης και της εικοστής τέταρτης εβδομάδας κύησης.