Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:30

Πανδημία και τεχνολογία: Αλλάζουν τα πάντα

Βρισκόμαστε στον δεύτερο χρόνο της πανδημίας και όλα δείχνουν ότι ακόμη έχουμε δρόμο. Η έλευση και η επικράτηση της παραλλαγής «Δέλτα» αναβάλλει -ξανά- την επιστροφή στην κανονικότητα.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:29

Τα προβλήματα κάτω από το… χαλί της πανδημίας

Η πανδημία έφερε στο προσκήνιο μείζονα προβλήματα του χώρου της υγείας, όπως ελλείψεις σε ειδικές μονάδες (ΜΕΘ) και εξειδικευμένο προσωπικό. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, λίγο ή πολύ, τα προβλήματα αυτά αντιμετωπίστηκαν ώστε να αντεπεξέλθουμε ως χώρα σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Στον αντίποδα, μια σειρά από χρόνια προβλήματα και παθογένειες έμειναν στο παρασκήνιο, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για να... πρωταγωνιστήσουν το επόμενο διάστημα.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:28

Πώς μετασχηματίζεται τώρα η φαρμακευτική αγορά

Τα δύο τελευταία χρόνια άλλαξε ο χάρτης της υγείας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Η πανδημία δοκίμασε τα αντανακλαστικά της παγκόσμιας και της εγχώριας οικονομίας.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:27

Ένα «new deal» με τη φαρμακοβιομηχανία

Η νομοθέτηση του επενδυτικού claw-back και η επακόλουθη συμφωνία για την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τον δρόμο που θέλει να ακολουθήσει η κυβέρνηση. Καθώς πιστεύουμε ότι η ελληνική φαρμακοβιομηχανία μπορεί να αποτελέσει κύριο μοχλό ανάπτυξης και εξωστρέφειας, βούλησή μας είναι μια νέα προγραμματική συμφωνία για επενδύσεις με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:26

Μονόδρομος η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

Η πανδημία έδειξε με σαφή τρόπο ότι το αύριο της υγείας της χώρας μας περνά μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, τη σύμπραξη και τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, καθώς οι μεγάλες υγειονομικές απειλές για την ανθρωπότητα δεν θα εκλείψουν.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:25

Στην πρώτη γραμμή με ποιότητα και ασφάλεια

Την ώρα της πανδημίας, το «Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center» απέδειξε εκ νέου ότι διαθέτει την πείρα και τους αυτοματισμούς, ώστε να αντεπεξέλθει και στις πλέον ασυνήθιστες και πιεστικές καταστάσεις, τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ιδιωτικού θεραπευτηρίου, κ. Θέμος Χαραμής.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:24

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η μάχη της καινοτομίας

Οι σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες στον χώρο της υγείας δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με παλιότερες πρακτικές – οι καινοτόμες προσεγγίσεις είναι επί της ουσίας μονόδρομος.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:23

Γιατί η υγεία χρειάζεται ένα νέο και σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο

Την πεποίθησή του ότι ο κλάδος της υγείας πρέπει να επανα-προσδιοριστεί σε διαφορετικές βάσεις, επειδή η ιατρική καινοτομία ανατρέπει διαρκώς τα δεδομένα, διατυπώνει ο Δρ. Χρήστος Δάκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Gene Therapies για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:22

Απόλυτη επιλογή η καινοτομία

Σε έναν κόσμο που εξελίσσεται ταχύτατα και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις όπως η πανδημία, οι "παραδοσιακοί" τρόποι σκέψης και αντίδρασης αποδεικνύονται λιγότερο αποτελεσματικοί. Για τον λόγο αυτό, η καινοτομία στη σκέψη, στη δράση, στη στρατηγική, στα προϊόντα μιας εταιρείας όπως η Bayer Ελλάς είναι επιβεβλημένη. 

Τρίτη, 20 Ιουλίου 2021, 10:21

Έργο ζωής από τον ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία

Από το 2014 ο ΟΠΑΠ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητάς του, υλοποιεί ολική ανακαίνιση στα δύο μεγαλύτερα παιδιατρικά νοσοκομεία της Ελλάδας, «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» και «Η Αγία Σοφία». Πρόσφατα παρέδωσε ακόμα δύο σημαντικά έργα.