Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

Θεσσαλονίκη: Στα σκαριά το "σπίτι" των κυτταρικών και γονιδιακών θεραπειών

Προσπάθειες 14 ετών ευοδώνονται με τη δημιουργία της νέας μονάδας. Από το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού ως την ανακοίνωση για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης. Οι θεραπείες του 21ου αιώνα που υπόσχονται ίαση σε σειρά σοβαρών παθήσεων.

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2017

Εθνικό Μητρώο Δοτών Μυελού των Οστών για Μεταμοσχεύσεις

Για πρώτη φορά στη χώρα μας θα δημιουργηθεί Εθνικό Μητρώο 22.000 Ελλήνων, στο οποίο θα συμμετέχουν εθελοντές ως δότες μυελού των οστών προς μεταμόσχευση.

Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Το ΙΑΣΩ στηρίζει τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και γίνεται Κέντρο Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Στόχος της δημιουργίας του νέου Κέντρου Εγγραφής Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ΙΑΣΩ είναι η εξεύρεση δοτών μυελού των οστών, με σκοπό τη μεταμόσχευση παιδιών και ενηλίκων.

Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

Επικίνδυνο το κρυολόγημα μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Μετά τη μεταμόσχευση, ασθενείς έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, που τους θέτει σε κίνδυνο για λοιμώξεις που δεν αποτελούν απειλή για υγιείς ανθρώπους.

Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Λίγο σάλιο σε µπατονέττα αρκεί για να γίνεις εθελοντής δότης µυελού των οστών

Το “How YOU can save a life”, εξηγεί πώς μπορεί να σωθεί μια ζωή με μεταμόσχευση μυελού των οστών και τον ρόλο του συμβατού δότη στη λευχαιμία.

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2015

Κοριτσάκι με θαλασσαιμία θεραπεύθηκε πλήρως στο Hadassah

Η μεταμόσχευση μυελού των οστών μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση του αίματος και την τύχη ενός παιδιού που γεννήθηκε με μείζονα θαλασσαιμία.

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

'Καρκίνος...Μπορεί να νικηθεί!'

Επιστημονική ημερίδα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του καρκίνου διοργανώνει ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών (Κ.Ε.Φ.Ι) με παράλληλη ενημέρωση και εγγραφή για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών/ αιμοποιητικών κυττάρων.

Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2011

Στο Hassadah θεράπευσαν 11χρονη με θαλασσαιμία

Θεραπεία της θαλασσαιμίας σε 11χρονη πέτυχαν γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Hadassah στην Ιερουσαλήμ, υποβάλλοντας την ασθενή σε μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Δευτέρα, 02 Φεβρουαρίου 2009

Η μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων, ‘όπλο’ κατά της Σκλήρυνσης κατά πλάκας

Αμερικανοί ερευνητές κατάφεραν να αναστρέψουν συμπτώματα σκλήρυνσης κατά πλάκας σε ασθενείς με αρχικό στάδιο της νόσου, χρησιμοποιώντας μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων μυελού των οστών για να επαναπρογραμματίσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Ασθενής απαλλάχτηκε από το AIDS μετά από μεταμόσχευση μυελού των οστών

Αμερικανός που έπασχε από AIDS φαίνεται πως θεραπεύτηκε από τη νόσο, 20 μήνες μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών, μια μέθοδο αντιμετώπισης της λευχαιμίας, ανακοίνωσαν οι γιατροί του.