Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2023, 13:31

Ασθενείς θυμούνται τις επιθανάτιες εμπειρίες μετά από καρδιακή ανακοπή

Η πρωτοποριακή έρευνα, η οποία παρακολούθησε επιζώντες από καρδιακή ανακοπή, ανακάλυψε ότι πάνω από το 40 τοις εκατό όσων έλαβαν ΚΑΡΠΑ είχαν αναμνήσεις, ονειρικές εμπειρίες ή κάποια άλλη επίγνωση του περιβάλλοντός τους.

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023, 15:25

Τα συμπτώματα που έχουν άνδρες και γυναίκες πριν από μια καρδιακή ανακοπή [μελέτη]

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν διαφορές στα προειδοποιητικά συμπτώματα αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2022, 14:57

Το Άσυλο Ανιάτων ενισχύεται με δωρεά απινιδωτή

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων που έγιναν στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος από την εταιρεία, για τις ανάγκες της ελληνοαγγλικής παραγωγής «ΕΥΕ».

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022, 10:42

Ο αιφνίδιος θάνατος στις σύγχρονες κοινωνίες

Στις μεσογειακές χώρες που το ελαιόλαδο είναι βασικό στοιχείο στην καθημερινή διατροφή, η καρδιαγγειακή θνητότητα ήταν σημαντικά μικρότερη.

Τετάρτη, 03 Αυγούστου 2022, 19:09

Ερευνητές αποκατέστησαν κυτταρική και οργανική λειτουργία σε χοίρους μετά τον θάνατό τους

Εξι ώρες μετά την αγωγή με OrganEx, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένες σημαντικές κυτταρικές λειτουργίες ήταν ενεργές σε πολλές περιοχές του σώματος των χοίρων.

Παρασκευή, 15 Ιουλίου 2022, 10:06

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Του διέγνωσαν "ψύξη" και πέθανε από ανακοπή - Τι απαντά το Νοσοκομείο

Ο ασθενής επισκέφθηκε το Νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" με έντονη αδιαθεσία, του είπαν πως δεν εφημερεύουν, του ανέφεραν πως μάλλον είναι ψύξη, τον παρέπεμψαν στο Π.Ν Ρίου και στην διαδρομή πέθανε από ανακοπή.  

Τετάρτη, 18 Μαΐου 2022, 16:38

Δωρεά απινιδωτή από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΙΣΑ στον Δήμο Ηρακλείου

Η παράδοση του Απινιδωτή πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής του Προγράμματος, Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννη Κεχρή, στον Δήμαρχο Ηρακλείου, Νίκο Μπάμπαλο, και αποτελεί δωρεά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022, 15:26

Αυτόματοι απινιδωτές σε 58 αθλητικά σωματεία και συλλόγους από το Υπουργείο Υγείας και την Kaizen Gaming

Ο Υπουργός Υγείας δήλωσε:«Είναι μία πρωτοβουλία της Stoixinan που στηρίζει το Υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για μία σειρά απινιδωτές, τους οποίους αποφασίσαμε να τους παραδώσουμε σε αυτούς που τους έχουν ανάγκη.

Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, 13:59

Δωρεά 3 απινιδωτών στο δήμο Δελφών από το Metropolitan Hospital

Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021, δώρισε στο δήμο Δελφών τρεις απινιδωτές, τρία μηχανήματα που όταν και όπου χρειαστεί σώζουν ζωές, προκειμένου να εγκατασταθούν σε ισάριθμες αθλητικές δομές του εν λόγω δήμου.

Παρασκευή, 01 Οκτωβρίου 2021, 18:46

Επίθεμα θα μπορούσε να δώσει νέα ζωή σε μια εξασθενημένη καρδιά

Το πολύ εύκαμπτο καρδιακό επίθεμα, μπορεί μια ημέρα να χρησιμοποιείται για την αποκατάσταση της λειτουργίας μιας καρδιάς με βλάβη μετά από ανακοπή.