Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023, 17:50

Είναι λιγότερο θρεπτικό το μητρικό γάλα γυναικών που ακολουθούν vegan διατροφή;

Ερευνητές του Amsterdam University Medical Center εξέτασαν το γάλα μητέρων που ακολουθούσαν vegan διατροφή και διαπίστωσαν ότι περιλαμβάνει επαρκή επίπεδα βιταμίνης B2 και καρνιτίνης.

Τρίτη, 25 Απριλίου 2023, 13:34

Ποιες είναι οι βασικές πηγές θρεπτικών συστατικών

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας.

Τρίτη, 11 Απριλίου 2023, 17:30

Δυσεύρετα τα συμπληρώματα διατροφής για εγκύους στις ΗΠΑ [μελέτη]

Παρόλο που περισσότερο από το 70% των εγκύων γυναικών λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, τα προϊόντα αυτά δεν εξαλείφουν τους κινδύνους για ανεπάρκεια

Παρασκευή, 03 Ιουνίου 2022, 09:00

Η αγορά διατροφοδραστικών συστατικών θα ξεπεράσει τα 75,10 δισ. δολάρια έως το 2028

Τι αναφέρεται σε έκθεση της Global Market Insights Inc και ποια είναι η επίδραση της πανδημίας.

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, 17:33

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για τη δωρεά μητρικού γάλακτος

Η πρωτότυπη, πλημμυρισμένη από αισιόδοξα συναισθήματα, εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Δωρεάς Μητρικού Γάλακτος, με σύνθημα «Drops of love for a better world».  

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, 18:40

Το μυστικό για να τρώνε τα παιδιά λαχανικά

Νέα έρευνα από την Ολλανδία, έδειξε ότι το μυστικό είναι η επιβράβευση.

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022, 16:17

Οι διαλυτές ίνες μειώνουν την αντίσταση στα αντιβιοτικά

Διατροφή που περιλαμβάνει έως 10 γρ. διαλυτών ινών την ημέρα μπορεί να μειώσει την ποσότητα βακτηρίων ανθεκτικών στα αντιβιοτικά, στο στομάχι και τα έντερα, έδειξε η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο mBio.

Παρασκευή, 06 Μαΐου 2022, 17:01

Διαβήτης: Η vegan διατροφή οδηγεί σε απώλεια βάρους και έλεγχο του σακχάρου

Ωστόσο, αυτή η διατροφή δεν επηρέασε την αρτηριακή πίεση, τα τριγλυκερίδια ή τα επίπεδα χοληστερόλης σε σύγκριση με άλλες δίαιτες.

Τετάρτη, 04 Μαΐου 2022, 19:55

Διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη, ψευδάργυρο και βιταμίνη Β3 ενισχύει την υγεία της καρδιάς

Σε έρευνα, αλλαγές στην κατανάλωση συγκεκριμένων συστατικών συνδέονταν με καλύτερη αγγειακή δομή και λειτουργία.