Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022

Όρχεις: Συχνότερες παθήσεις και αντιμετώπιση

Τι επισημαίνει η Ματίνα Βλάχου, MD FEBU, Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, Διευθύντρια Ουρολόγος στο Metropolitan Hospital.

Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021

Ανακαλύφθηκε νέα γενετική νόσος που καθυστερεί την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών

Η πλειοψηφία των ασθενών με την πάθηση, που είναι τόσο καινούργια ώστε να μην  έχει όνομα, είχε επίσης μικροκεφαλία.

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2017

Ο πυρετός της εγκύου μπορεί να οδηγήσει σε γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο πυρετός παρεμβαίνει με την ανάπτυξη της καρδιάς και του σαγονιού κατά τις πρώτες 3-8 εβδομάδες.

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012

Αυξημένος κίνδυνος για γενετικές ανωμαλίες σε μωρά που γεννήθηκαν με εξωσωματική γονιμοποίηση

Τα μωρά που συνελήφθησαν με τεχνικές υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχουν περίπου κατά το ένα τρίτο περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν γενετικό ελάττωμα σε σχέση με μωρά που συνελήφθησαν χωρίς επιπλέον βοήθεια από την τεχνολογία, σύμφωνα με επισκόπηση δεκάδων ερευνών.

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Πώς να αποφύγετε γενετικές ανωμαλίες

Αν και η αιτία πολλών γενετικών ανωμαλιών παραμένει μυστήριο, οι γιατροί κατανοούν την αιτία πολλών άλλων και το πώς να τις προλαμβάνετε.

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2007

Yγιή έμβρυα 100% υπόσχεται στο άμεσο μέλλον η εξωσωματική

Έμβρυα απαλλαγμένα από γενετικές ανωμαλίες και ενδεχόμενη αύξηση του ποσοστού επιτυχίας στις προσπάθειες της εξωσωματικής γονιμοποίησης, υπόσχονται οι επιστήμονες, καθώς ήδη εφαρμόζονται εξελιγμένες τεχνικές οι οποίες μπορούν να εντοπίσουν τις χρωμοσωμικές ανωμαλίες στο 100% των γαμετών – εμβρύων πριν από την εμφύτευσή τους.

Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2007

Το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη συνδέεται με γενετικές ανωμαλίες στο νεογνό

Αρκεί μισό πακέτο την ημέρα για να αυξηθεί ο κίνδυνος κατά 30% να γεννηθεί το νεογνό με περισσότερα, λιγότερα ή παραμορφωμένα δάχτυλα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Plastic and Reconstructive Surgery’.

Τρίτη, 07 Αυγούστου 2007

Η παχυσαρκία στη σύλληψη συνδέεται με γενετικές ανωμαλίες στο νεογνό

Οι γυναίκες που είναι παχύσαρκες όταν συλλαμβάνουν, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αποκτήσουν νεογνά με ανωμαλίες σε σχέση με μητέρες φυσιολογικού βάρους, σύμφωνα με νέα Αμερικανική έρευνα.