Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Θεραπεία για τον καρκίνο με τεχνολογία mRNA από τη BioNTech

Η θεραπεία χρησιμοποιεί το messanger RNA -που χρησιμοποιείται και στο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού- για να επιτεθεί απευθείας στα καρκινικά κύτταρα. Εντυπωσιακά τα αποτελέσματα στα ποντίκια, ξεκινούν δοκιμές σε ανθρώπους.

Τρίτη, 03 Αυγούστου 2021

Στην ''καρδιά'' της τεχνολογίας των εμβολίων mRNA

Έλληνες επιστήμονες εξηγούν τον μηχανισμό της σπάνιας εμφάνισης μυοκαρδίτιδας μετά από εμβολιασμό με εμβόλια mRNA τεχνολογίας.

Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

Διασύνδεση του ΑΠΘ με στελέχη της αγοράς για την ανάπτυξη ιατρικών συσκευών και τη μεταφορά τεχνολογίας

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, πρωτοπόρο στην έρευνα και τη διεπιστημονική συνεργασία, αναπτύσσει καινοτόμες ιατρικές συσκευές στα ιδιαίτερα δραστήρια ερευνητικά του εργαστήρια.

Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

Η τεχνολογία mRNA θα μπορούσε να δημιουργήσει πιο ισχυρά εμβόλια για την εποχική γρίπη

Η τεχνολογία mRNA βρίσκεται υπό ανάπτυξη εδώ και χρόνια.

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Οι νέες τεχνολογίες απάντηση στις υψηλές απαιτήσεις της υγείας

Ο όμιλος διαγνωστικών κέντρων Affidea είναι προσηλωμένος στην ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και στην πρωτοβάθμια περίθαλψη στη χώρα μας, όπως τονίζει ο κ. Θεόδωρος Καρούτζος, Διευθύνων Σύμβουλος της Affidea Ελλάδος, σημειώνοντας ότι «Στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται, επισημαίνουμε την κρισιμότητα των στρατηγικών επενδύσεων, τη συμβολή στην εξέλιξη της τεχνολογίας, την επένδυση τόσο σε κορυφαίο εξοπλισμό όσο και σε έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο να παραμένουμε πάντα στην πρώτη γραμμή».