Τρίτη, 03 Ιουνίου 2025, 16:32
Φασόλια και ρεβίθια συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της φλεγμονής σε ανθρώπους με προδιαβήτηΘετικά νέα, καθώς άνθρωποι με προδιαβήτη συχνά έχουν υψηλή χοληστερόλη και χρόνια φλεγμονή τα οποία αυξάνουν τον κίνδυνο για άλλα χρόνια προβλήματα υγείας όπως καρδιοπάθεια.
Τρίτη, 06 Μαΐου 2025, 08:00
Ποιοι παράγοντες αυξάνουν την πιθανότητα εξέλιξης από προδιαβήτη σε διαβήτηTι αναφέρει στο iatronet.gr ο Νίκος Γεωργιάδης, ειδικός παθολόγος με εξειδίκευση στα καρδιομεταβολικά νοσήματα.
Τετάρτη, 30 Απριλίου 2025, 15:57
Ο προδιαβήτης στους εφήβους αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακής βλάβης μελλοντικά [μελέτη]Σύμφωνα με νέα έρευνα, έφηβοι με προδιαβήτη έχουν σχεδόν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν επιδείνωση δομικής και λειτουργικής καρδιακής βλάβης κατά τη μετάβαση στη νεαρή ενήλικο ζωή.
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2025, 14:00
Πώς μπορεί να προβλεφθεί η εξέλιξη του προδιαβήτη [μελέτη]Ποιοι είναι οι δείκτες της εξέλιξης σε διαβήτη ή επιστροφή στη νορμογλυκαιμία. Της μελέτης προΐσταται Έλληνας ερευνητής.