Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Ειδικές κάσκες σταματούν την αλωπεκία της χημειοθεραπείας

Οι γυναίκες με καρκίνο του μαστού που φορούν πριν από τη χημειοθεραπεία ειδικές κάσκες οι οποίες ψύχουν το δέρμα του κεφαλιού τους, μπορεί να αποφύγουν την αλωπεκία, αναφέρουν δύο νέες έρευνες.

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2015

Γυροειδής αλωπεκία: Θεραπεία αυτόλογου πλάσματος αίματος από Έλληνες γιατρούς

Αποτελέσματα από τη χρήση της θεραπείας για την γυροειδή αλωπεκία παρουσίασε η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, με την επιστημονική της ομάδα, στο 24ο Πανευρωπαϊκό Δερματολογικό Συνέδριο, που έγινε στην Κοπεγχάγη.

Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

Φάρμακο για την αρθρίτιδα αποτελεσματικό στη θεραπεία της αλωπεκίας

Tο Baricitinib, ένα φάρμακο που βρίσκεται υπό ανάπτυξη για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, μπορεί να είναι αποτελεσματικό και στη θεραπεία της σοβαρής αλωπεκίας.

Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015

Παρουσίαση των 2 νέων προηγμένων DHI συστημάτων διάγνωσης και θεραπείας της αλωπεκίας

Δυο νέα προηγμένα DHI συστήματα διάγνωσης και θεραπείας της αλωπεκίας, το UDSA και το TOTAL CARE SYSTEM παρουσιάζονται στις 26 Μαΐου στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014

Γυροειδής αλωπεκία: Φάρμακο αναστρέφει την απώλεια μαλλιών

Φάρμακο για παθήσεις του μυελού των οστών κατάφερε να αναγεννήσει τα μαλλιά 3 ασθενών που έπασχαν από γυροειδή αλωπεκία.

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Φάρμακο κατά της αρθρίτιδας επανέφερε την τριχοφυΐα σε ασθενή με καθολική αλωπεκία

Μετά από 8 μηνών αγωγή με tofacitinib, αναγεννήθηκαν όλα τα μαλλιά ασθενούς με καθολική αλωπεκία χωρίς να υπάρξουν παρενέργειες.

Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009

Εντοπίστηκε γονίδιο που εξηγεί την απώλεια μαλλιών

Ιάπωνες ερευνητές εντόπισαν γονίδιο που φαίνεται πως καθορίζει την κυκλική απώλεια τριχών στα ποντίκια και πιστεύουν ότι μπορεί πιθανόν να είναι υπεύθυνο για την απώλεια μαλλιών ή αλωπεκία, στους ανθρώπους.