Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023, 17:45

Η μετατόπιση προς υγιεινή διατροφή μπορεί να προσθέσει 10 χρόνια ζωής [μελέτη]

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο Nature Food, οι ερευνητές ανέλυσαν διατροφικά στοιχεία ανθρώπων στην UK Biobank.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, 10:24

Με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου συνδέονται τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα [μελέτη]

Ο κίνδυνος αφορά στους καρκίνους του στόματος, του λαιμού και του οισοφάγου.

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, 09:40

Ολα τα προϊόντα που θα πωλούνται με αυξημένο ΦΠΑ 24%

Με ανατιμήσεις προειδοποιεί η εστίαση, σε ποια προϊόντα επιστρέφει ο ΦΠΑ στο 24%. 

Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023, 12:51

Μειώνει τον κίνδυνο θανάτου η αντικατάσταση ζωικών τροφίμων με φυτικά [μελέτη]

'Ατομα που αντικατέστησαν 50 γραμμάρια επεξεργασμένου-κόκκινου κρέατος με ξηρούς καρπούς, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης, είχαν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθειες και διαβήτη τύπου 2.

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, 17:18

Η ασφάλεια τροφίμων ως βασικός πυλώνας ενός συστήματος ενιαίας υγείας

Αφορμή για την υλοποίηση του συνεδρίου ήταν η παγκόσμια πλέον αναγνώριση ότι η υγεία των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023, 15:20

Τρόφιμα υψηλής επεξεργασίας αυξάνουν τον κίνδυνο πολλαπλών ασθενειών

Αυτό δείχνει μελέτη στην οποία συμμετείχαν ερευνητές από τη Βιέννη. Η αυξημένη κατανάλωση ιδιαίτερα επεξεργασμένων προϊόντων κρέατος και ζαχαρούχων αναψυκτικών έχει την ισχυρότερη επίδραση.

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023, 15:00

Ανακαλεί γνωστά μπισκότα ο ΕΦΕΤ

Την άμεση ανάκληση των μπισκότων με την επωνυμία ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ζήτησε ο ΕΦΕΤ καθώς διαπιστώθηκε ότι περιέχουν αλλεργιογόνο ουσία.

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2023, 08:00

Προβιοτικό σε γιαούρτι κατά της κατάθλιψης και μία εφαρμογή βοηθός

Ασημένιο μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγωνισμό συνθετικής βιολογίας στην πρόταση φοιτητών του ΔΠΘ. Το προβιοτικό θα δρα στον άξονα αλληλεπίδρασης εγκεφάλου - εντέρου.

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023, 18:25

‘’Από στόμα σε στόμα’’: Ένα βιβλίο για τις σωστές διατροφικές συνήθειες

Οι συντελεστές του βιβλίου κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου συζήτησαν για την ιδέα της δημιουργίας αυτού του βιβλίου, που αναδεικνύει τον πλούτο και την σοφία των παραδοσιακών συνταγών του τόπου μας.

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023, 12:33

Δημοσκόπηση: ''Κόβουν'' ελαιόλαδο, φέτα και ψάρι οι Ελληνες

Θεαματική μείωση στις αγορές τροφίμων καταγράφει δημοσκόπηση της Interview.