Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2025, 16:42
Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φιλέτο γαύρουΑνιχνεύτηκε, μετά από επίσημο έλεγχο, βιοτοξίνη (ισταμίνη) σε ποσότητα που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό όριο.
Παρασκευή, 05 Δεκεμβρίου 2025, 16:01
ΕΦΕΤ: Ανακαλούνται γνωστά προϊόντα σοκολάταςΚαλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν και έχουν δυσανεξία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.
Τετάρτη, 03 Δεκεμβρίου 2025, 17:20
UNICEF: Τα υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα απειλούν την υγεία των παιδιών παγκοσμίωςΗ UNICEF τονίζει ότι οι γονείς συχνά δεν έχουν ρεαλιστικές επιλογές.
Τρίτη, 02 Δεκεμβρίου 2025, 15:59
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Νίκας από την Υφαντής«Υπό την έμπειρη διοίκηση της ΥΦΑΝΤΗΣ, η ΝΙΚΑΣ θα συνεχίσει την αναπτυξιακή της πορεία», δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Bespoke, Σπ. Θεοδωρόπουλος. Τι δήλωσε ο πρόεδρος και CEO της Υφαντής.
Δευτέρα, 01 Δεκεμβρίου 2025, 16:30
Ανακαλεί στραγγιστό γιαούρτι ο ΕΦΕΤΣτο «Γιαούρτι στραγγιστό – 2%» με ημερομηνία ανάλωσης έως τις 01/01/26, συσκευασίας καθαρού βάρους 200g, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται από την Μανδρέκας Α.Ε., ανιχνεύθηκε ναταμυκίνη.
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2025, 14:00
18ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής και Διαιτολογίας: Από τη θεωρία στην πράξηΜε τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εξειδικευμένων κλινικών ομάδων και ενεργών συλλόγων ασθενών, η φετινή διοργάνωση φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους επιστημονικούς σταθμούς.
Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2025, 18:00
Τι προκαλούν τα υπερεπεξεργασμένα στο παχύ έντερο νεότερων γυναικώνΟλοένα και περισσότεροι άνθρωποι τρέφονται με έτοιμα τρόφιμα που καταναλώνονται χωρίς περαιτέρω προετοιμασία.
Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2025, 12:42
Κουμαρίνη: Η ‘’κρυμμένη’’ ουσία της κανέλλας πίσω από τις ανακλήσεις του ΕΦΕΤΤο κενό ελέγχου που απειλεί την ασφάλεια των τροφίμων. Νέα υπηρεσία ελέγχου από το Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του ΑΠΘ για την περιεκτικότητα κουμαρίνης στα αρτοπαρασκευάσματα.
Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου 2025, 12:52
Τα 3+1 νέα projects που τρέχει η ΣκλαβενίτηςΗ μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της χώρας ετοιμάζεται για μεγάλο άνοιγμα στη μαζική εστίαση. Το πλάνο της Pitsos, η Πολωνία και το πρόστιμο. Το σχέδιο για τη Σπιτική Κουζίνα.
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2025, 13:34
ΕΦΕΤ: Αυξήθηκε η περιεκτικότητα αλατιού σε ψωμιά φούρνωνΠαρά το Πρωτόκολλο Συνεργασίας του ΕΦΕΤ με την Ομοσπονδία Αρτοποιών Ελλάδας για μείωση αλατιού σε εθελοντική βάση.