Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2021

Καρκίνος του προστάτη: Τι οφέλη έχει για τους ασθενείς η ρομποτική προστατεκτομή

Η χειρουργική επέμβαση αποτελεί την θεραπεία επιλογής για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη ο οποίος δεν έχει εξαπλωθεί εκτός προστατικού αδένα.

Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018

Καρκίνος του προστάτη: Οι επιπτώσεις της θεραπείας στη σεξουαλική ζωή των ασθενών

Η ριζική προστατεκτομή προκαλεί στυτική δυσλειτουργία στους περισσότερους άντρες, με όποια μέθοδο και αν διενεργηθεί.

Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

H πρώτη επέμβαση ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής NeuroSAFE στην Ελλάδα

Η πρωτοποριακή τεχνική NeuroSAFE σε επέμβαση ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής, εφαρμόστηκε στο Κέντρο Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογικής Χειρουργικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ουρολογικές ρομποτικές επεμβάσεις σε ασθενείς που έχουν απολέσει τμήμα ή ολόκληρο τον πνεύμονα, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών

Tο τελευταίο εξάμηνο πραγματοποιήθηκε σημαντικός αριθμός επεμβάσεων ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής και ρομποτικής μερικής νεφρεκτομής, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών.

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Ιατρικό Κέντρο: Πρώτη επέμβαση ρομποτικής ριζικής προστατεκτομής σε ασθενή

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ρομποτική επέμβαση ριζικής προστατεκτομής, σε ασθενή με κολοστομία και προηγηθείσα κοιλιοπερινεική εκτομή του ορθού.

Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011

Διεθνής ημερίδα για ριζική προστατεκτομή ρομποτικά

H πρώτη διεθνής επιστημονική ημερίδα στην Ελλάδα για την εφαρμογή της ρομποτικής χειρουργικής στη ριζική προστατεκτομή, πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου.

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Ρομποτική ριζική προστατεκτομή για τη χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη

Η ριζική προστατεκτομή είναι η συχνότερα εφαρμοζόμενη και η πλέον αποτελεσματική θεραπεία του τοπικά εντοπισμένου καρκίνου προστάτη.

Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2010

Καρκίνος του προστάτη: Η άσκηση προστατεύει από την ακράτεια

Το υγιές βάρος και η τακτική άσκηση μπορεί ενδεχομένως να προστατεύουν τους άντρες από την ακράτεια που εμφανίζεται μετά από ριζική προστατεκτομή, αναφέρει νέα έρευνα.

Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008

ΥΓΕΙΑ: Σε ζωντανή αναμετάδοση ρομποτική ριζική προστατεκτομή

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο διάσημος Καθηγητής Ουρολογίας του Πανεπιστημίου του Orlando στη Φλόριντα, Dr. Vipul Patel, σε συνεργασία με το Διευθυντή της Β’ Ουρολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, κ. Εμμανουήλ Παναγιώτου, θα διενεργήσουν την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου δύο ρομποτικές ριζικές προστατεκτομές.