Πέμπτη, 24 Μαΐου 2007, 15:45
Η μεγάλη κατανάλωση αλατιού αυξάνει τον κίνδυνο έλκουςΗ πλούσια σε αλάτι διατροφή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης γαστρικού έλκους και έλκους του δωδεκαδακτύλου, όπως υποδεικνύει νέα Αμερικανική έρευνα. Η έρευνα αποκάλυψε ότι δυο γονίδια που σχετίζονται με την ισχύ του ελικοβακτιριδίου του πυλωρού, που προκαλεί το έλκος, ενισχύθηκαν από την παρουσία μεγάλης ποσότητας αλατιού.
Πληρούμε τις προδιαγραφές του κώδικα δεοντολογίας «Health on the Net» (HON) περί αξιόπιστων πληροφοριών υγείας - Επιβεβαιώστε
Copyright © 1999-2023 iatronet.gr Το iatronet.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, διαγνώσεις ή θεραπείες.