Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 11:00

Η επανάσταση της Υγείας!

Μία μείζων υγειονομική κρίση, η πανδημία του κορωνοϊού, άλλαξε τη ζωή μας.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:55

Το Ταμείο Ανάκαμψης και η ψηφιοποίηση αλλάζουν τον χάρτη της υγείας

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για πραγματική αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, τουλάχιστον για φέτος»: με την κατηγορηματική αυτή δήλωση, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δίνει το δημοσιονομικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε έως το τέλος του έτους.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:50

Η ψηφιακή πολιτική είναι κοινωνική πολιτική

Με επίκεντρο την εφαρμογή MyHealth θα ολοκληρωθούν τα στοιχεία που θα περιλαμβάνονται στον Ηλεκτρονικό Φάκελο Υγείας και έτσι, σύντομα, κάθε πολίτης θα διαθέτει ψηφιακά το πλήρες ιατρικό ιστορικό του, ενώ παράλληλα οργανώνεται ένα σύστημα προληπτικών εξετάσεων και τηλεϊατρικής.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:45

Τα αναγκαία βήματα για ένα «καινοτόμο» ΕΣΥ

Οι δαπάνες για την υγεία αυξάνονται παγκοσμίως, καθώς όλο και περισσότεροι ασθενείς χρειάζονται πρόσβαση στην καινοτομία. Έτσι, η Ελλάδα οφείλει με γενναιότητα να αντιμετωπίσει τις χρόνιες παθογένειες στον τρόπο λειτουργίας και διάρθρωσης του ΕΣΥ, που τελικά οδηγούν σε αύξηση των δαπανών υγείας χωρίς αντίστοιχα οφέλη για τους πολίτες.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:40

Τα δέκα αναγκαία βήματα για τη δημόσια υγεία

Η πανδηµική κρίση δοκίµασε όχι µόνο συστήµατα υγείας, οικονοµίες και κοινωνίες, αλλά και ιδέες. Έθεσε σε βαθιά κρίση τη νεοφιλελεύθερη εµµονή για τη δήθεν υπεροχή του ιδιωτικού έναντι του δηµόσιου τοµέα υγείας.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:35

Ποιοτικές υπηρεσίες υγείας για όλους

Η πανδημία της Covid-19 αποκάλυψε όχι μόνο τα προβλήματα των συστημάτων υγείας διεθνώς, αλλά και την κύρια αιτία γι’ αυτά: τη διαχείριση του χώρου της υγείας με στενά οικονομικά κριτήρια.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:30

Μεγάλος ο στόχος, μεγάλες οι αλλαγές

Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η έγκαιρη, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση των πολιτών στις αναγκαίες θεραπείες, σε φάρμακα και υπηρεσίες υγείας. Και αυτό μέσα από ένα ανθεκτικό, αποδοτικό και αποτελεσματικό ΕΣΥ, με διασφαλισμένη βιωσιμότητα και επαρκή χρηματοδότηση.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:25

Πρωτοποριακές θεραπείες με τη δύναμη των data

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το ΙΦΕΤ επωμίστηκε την ευθύνη για τη σταθερή προμήθεια των δημόσιων νοσοκομείων με ρεμντεσιβίρη.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:20

Ενισχυμένος ρόλος για την Αυτοφροντίδα

Ένα από τα ζητήματα που αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 ήταν αυτό της Αυτοφροντίδας, η οποία στο διάστημα αυτό ήταν η πρώτη ή και η μόνη επιλογή για πολλούς, με σημαντικά οφέλη για τα συστήματα υγείας ανά την Ευρώπη.

Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, 10:15

Πώς θα ενσωματωθεί η ψηφιακή υγεία στο ΕΣΥ

Η τεχνολογική έκρηξη των τελευταίων δεκαετιών προσφέρει πλέον τη δυνατότητα μακροχρόνιας αποθήκευσης, επεξεργασίας, δημιουργίας και εξαγωγής αναφορών όλων των κλινικών ενός νοσοκομείου και όλων των βαθμίδων υγείας, για κάθε πολίτη.