Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2022

Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Κίνδυνος για μητέρες και νεογνά με τα "Κέντρα Φυσικού Τοκετού"

"Δεν μπορείς να γεννάς εν έτει 2022 χωρίς γιατρό", λέει η μαιευτήρας - γυναικολόγος Β. Βαϊτση και κάνει λόγο για απόπειρα αντιγραφής του αποτυχημένου βρετανικού μοντέλου.

Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022

Ο Όμιλος HHG ιδρύει Κέντρο Γυναικολογικής Ογκολογίας στο ΜΗΤΕΡΑ

Επιστημονικοί Διευθυντές του Κέντρου Γυναικολογικής Ογκολογίας θα είναι οι κ.κ. Νικόλαος Ακρίβος και Βασίλειος Σιούλας, αμφότεροι πιστοποιημένοι Γυναικολόγοι Ογκολόγοι από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Γυναικολογικής Ογκολογίας (ESGO).

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022

Κλάδος Ψυχιατροδικαστικής της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας: 25η Νοεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών

Με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, ενημερώνει και προσπαθεί να αναδείξει το σοβαρό θέμα της έμφυλης βίας.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2022

Μορφή κακοποιημένης γυναίκας στο πράσινο της πλατείας Αριστοτέλους

Η συμβολική σύνθεση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Το μήνυμα Ζέρβα.

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022

Νέα εποχή για την απεξάρτηση στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου εγκαινίασε σήμερα τον Ξενώνα και την ολοήμερη λειτουργία της Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στις Γυναικείες Φυλακές Ελαιώνα Θηβών.

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022

Σακχαρώδης Διαβήτης Κύησης: Τι είναι σημαντικό να γνωρίζετε!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, η Δρ Βασιλική Παπαγιάννη (www.feminart.gr) εξηγεί πώς δημιουργείται ο σακχαρώδης διαβήτης κύησης και τι επιπτώσεις έχει εάν δεν ελεγχθεί αποτελεσματικά, ενώ παράλληλα δίνει και χρήσιμα tips για υγιεινή διατροφή!

Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2022

Το «Άλμα Ζωής» σε μια πεζοπορία για τη ζωή

H πεζοπορία όλων μαζί στο Φαράγγι της Σαμαριάς ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία που γέμισε τις γυναίκες ευγνωμοσύνη για τη δεύτερη ευκαιρία που τους έδωσε η ζωή.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022

Σε ποιες γυναίκες η αφαίρεση των δυο ωοθηκών συνδέεται με νόσο του Πάρκινσον ;

Tα ευρήματα επιβεβαιώνουν έρευνα του 2008 που υποδεικνύει ότι έλλειψη οιστρογόνων από την αφαίρεση των 2 ωοθηκών σε νεότερες γυναίκες ενδεχομένως μπορεί να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο νόσου του Πάρκινσον και παρκινσονισμού.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022

1η Ημερίδα Μαμάς και Παιδιού

Η εταιρεία Fingertrip θέλει να ακουστεί η εμπειρία και η γνώμη όλων.

Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022

Γυναίκες φαρμακοποιοί: Θήλαζα κάθε 3 ώρες στο υπόγειο του φαρμακείου

Μητέρες, σύζυγοι και επαγγελματίες Υγείας. Γυναίκες φαρμακοποιοί μοιράστηκαν εμπειρίες στο πλαίσιο του 20ού PHARMApoint. Ομπρέλα προστασίας από τον ΦΣΘ.