Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022

Τεχνητός δίσκος δίνει λύση στην αυχενική δισκοκήλη

Τα μακροχρόνια πλεονεκτήματα της μεθόδου παρουσιάστηκαν στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (3-5 Νοεμβρίου), με διεθνή συμμετοχή.

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2021

Πόνος στον αυχένα: Αύξηση των πασχόντων εν μέσω της πανδημίας

Πρόσφατη βρετανική έρευνα έδειξε ότι 3 στις 10 γυναίκες υποφέρουν από πόνο στον αυχένα, εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης των κινητών τους τηλεφώνων και λοιπών φορητών ηλεκτρονικών συσκευών.

Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2020

Πώς εκδηλώνεται το ‘’αυχενικό σύνδρομο του κινητού’’

Πιθανώς, ακόμα και αυτή τη στιγμή, καθώς διαβάζετε το συγκεκριμένο κείμενο, το κάνετε μέσα από την οθόνη του κινητού σας.

Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Αυχενικό σύνδρομο: Ποια η συμβολή της φυσικοθεραπείας στην αντιμετώπιση του;

Το αυχενικό σύνδρομο περιλαμβάνει μια σειρά διαταραχών και επηρεάζει κυρίως τον ενήλικο πληθυσμό, με κυρίαρχο σύμπτωμα τον πόνο.

Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2016

Αυχενικό σύνδρομο: Mπορεί να προληφθεί;

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι 7 στους 10 μπορεί να εμφανίσουν πόνο στον αυχένα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Έξι τρόποι για την αποφυγή των συμπτωμάτων.

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Χρόνιος Πόνος: Είδη και θεραπείες

Ο χρόνιος πόνος μπορεί να οφείλεται σε νόσους όπως η χρόνια οσφυαλγία, η χρόνια ισχιαλγία, το αυχενικό σύνδρομο κ.α. Πώς αντιμετωπίζεται;

Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2009

Πρωτοποριακή αφαίρεση αυχενικού ημισπονδύλου σε βρέφος

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες περιπτώσεις στον κόσμο, έγινε χειρουργική αφαίρεση ημισπόνδυλου στη βάση της αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, σε βρέφος ηλικίας μόλις δύο ετών και τριών μηνών.