Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Παρασκευή, 05 Ιουλίου 2024, 10:45

Η Κομισιόν ενέκρινε γενετικώς τροποποιημένες ποικιλίες αραβοσίτου για χρήση σε τρόφιμα και ζωοτροφές

Μόνο την εισαγωγή και όχι την καλλιέργειά τους στην ΕΕ.

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2024, 12:28

Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων: ‘’Προετοιμαστείτε για το απρόβλεπτο’’

Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 7 Ιουνίου, αποτελεί μια ευκαιρία για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ασφάλειας τροφίμων.

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024, 16:30

Πόσο σοβαρά παίρνουμε τα μουχλιασμένα τρόφιμα [μελέτη]

Οι μύκητες μούχλας παράγουν τοξίνες που διεισδύουν στα τρόφιμα στα οποία αναπτύσσονται.

Πέμπτη, 02 Μαΐου 2024, 14:05

Κομισιόν: Πρόσκληση σε εργαστήρια που ειδικεύονται σε αναλύσεις για παθογόνα που μεταδίδονται με τρόφιμα και νερό

Τι αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 13:53

Πρώτη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Διατροφής για τα τρόφιμα στα κυλικεία

Τι δήλωση η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας και η πρόεδρος του Οργάνου.

Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024, 13:42

Συνεργασία ΕΦΕΤ με την Περιφέρεια Κρήτης για έλεγχο των τροφίμων

Στόχος η προστασία της δημόσιας υγείας και των συμφερόντων των καταναλωτών.

Παρασκευή, 08 Μαρτίου 2024, 15:30

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέρ της απαγόρευσης της δισφαινόλης Α στις συσκευασίες τροφίμων

Η περιβαλλοντική οργάνωση  "Global 2000' προειδοποιεί κατά των προσπαθειών καθυστέρησης και τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της δισφαινόλης Α για όλα τα καταναλωτικά προϊόντα

Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2024, 13:35

Εργοστάσιο παράγει αλεύρι από έντομα στην Ιταλία

Πραγματοποιείται εκτροφή γρύλων για την παραγωγή αλεύρου για ανθρώπινη κατανάλωση.

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, 17:15

ΕΟΔΥ: Συμβουλές για την πρόληψη των τροφιμογενών νοσημάτων στις γιορτές

Πρόληψη των νοσημάτων που προκαλούνται από την κατανάλωση μολυσμένου τροφίμου, κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2023, 12:57

Με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου συνδέονται τα βαρέα μέταλλα στα τρόφιμα

Οι καλλιέργειες τροφίμων μπορούν να απορροφήσουν βαρέα μέταλλα από μολυσμένο έδαφος, αέρα και νερό. Ποιες ηλικιακές ομάδες είναι πιο ευάλωτες. Ο ρόλος των πυρκαγιών. Νέες μελέτες.