Ειδήσεις - Νέα

Φίλτρα άρθρων

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2024, 15:51

Η ποιότητα της χοληστερόλης HDL συνδέεται με τον κίνδυνο Alzheimer [μελέτη]

Επιστήμονες υποδεικνύουν ότι όσον αφορά στον κίνδυνο άνοιας, η ποιότητα της χοληστερόλης HDL, είναι πιο σημαντική από την ποσότητα.

Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2024, 13:30

Μείωση χοληστερόλης χωρίς φάρμακα: Πώς γίνεται;

Πώς θα πετύχουμε να ρίξουμε τις τιμές της LDL χοληστερόλης χωρίς να πάρουμε φάρμακα; Μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να είναι και αρκετές.

Τρίτη, 03 Σεπτεμβρίου 2024, 17:15

Στατίνες: Προκαλούν αύξηση βάρους;

Οι άνθρωποι που λαμβάνουν θεραπεία ενδέχεται να επιβαρυνθούν με επιπλέον κιλά. Φταίει όμως το φάρμακο για αυτό;

Τρίτη, 20 Αυγούστου 2024, 18:00

Άνοια: Νέοι παράγοντες κινδύνου η χοληστερόλη και η φθίνουσα όραση

Σχεδόν οι μισές περιπτώσεις παγκοσμίως θα μπορούσαν να προληφθούν ή να καθυστερήσουν.

Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2024, 14:23

Φάρμακο για τη χοληστερόλη προστατεύει το ήπαρ από τον καρκίνο [μελέτη]

Τουλάχιστον ένα φάρμακο, που δεν ανήκει στις στατίνες, φάνηκε ότι βοηθά στην προστασία.

Τρίτη, 23 Ιουλίου 2024, 15:30

Αντισύλληψη και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης [μελέτη]

Μεγάλη μελέτη από επιστήμονες του Τιρόλο στην Αυστρία - απαιτείται ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με τον καρδιαγγειακό κίνδυνο.

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, 19:26

Η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για παιδιά και εφήβους [μελέτη]

Μετα-ανάλυση έδειξε ότι η μεσογειακή διατροφή θα μπορούσε να αποτελέσει υγιεινή επιλογή για τα περισσότερα παιδιά και εφήβους.

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2024, 10:30

Ενεργοποίηση διαγνωστικού πρωτοκόλλου

Αφορά τη δυσλιπιδαιμία.

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024, 13:48

Χοληστερίνη: Ποιες είναι οι φυσιολογικές τιμές

Η αθηροσκλήρωση αναπτύσσεται όταν συσσωρευθεί η LDL και άλλα λιπώδη ιζήματα στα εσωτερικά τοιχώματα των αρτηριών, όπως αυτές που τροφοδοτούν με αίμα την καρδιά, τον εγκέφαλο και τα άκρα.

Τρίτη, 04 Ιουνίου 2024, 15:38

Το σκόρδο μειώνει το σάκχαρο και τη χοληστερόλη [ανασκόπηση]

Ερευνητές στην Κίνα πραγματοποίησαν συστηματική επισκόπηση και μετα-ανάλυση για να εξετάσουν την επίδραση του σκόρδου στα λιπίδια και τα επίπεδα γλυκόζης των ανθρώπων.